Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @ayvalik10 Teşekkür ederim. Ben inatçı biriyim belki yazdıklarımdan hep tam tersi anlaşıldı ama bir işi kafaya koyunca sonuna kadar üstüne gidiyorum. Amerika işi tabii çok büyük ilk defa böyle bir işe kalkıştım umarım altından kalkar ileride mutlu olacağım bir hayat standartına kavuşurum.

    Burçlara pek inamam ama oğlak burcu hakkında yazılanlar bana uyuyor. 🙂

    Öyle 1-2 ayda pes edip dönmem abi. O kadar uğraştım mülakata girip kartı almak için. Büyük konuşmayayım ama amacım Amerika’ya kalıcı olarak yerleşmek. İnşallah nasip olur. Dua edip çabalıyorum buraya tutunmak için.

    Yürüyerek şimdilik iyi abi. Masrafa kiralamaya gerek yok gibi. Bisiklet olunca uzağa gönderiyor. Çalınma riski var. Bir de 20 yıldır bisiklet sürmüyorum. 😃

    Ama belki denerim belli olmaz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Orhan-Cabarov zaten sen geri dönmek için uçağa binsen bile biz bomba ihbarı yapar o uçağı kaldırtmayız orada kalıcı olacaksın buna sende inandığın için artık herşey su gibi akıp gidecek.


  • @Orhan-Cabarov Merhaba, senden bir baska forum kullanici araciligi ile haberim oldu. Sonra da hikayene kisaca bir goz gezdirdim. Sana tavsiye vermek gibi bir niyetim yok, soylemesi kolay ve yapmasi zor biliyorum ama paylasmadan da edemedim. Genelde Turk gocmenlerin yasadigi sarmalin icine dusmussun. Bu hiyayeler genelde ayni devam eder, ingilizce bilmedikleri is bulmakta zorlanirlar, sonra bir konumda is bulurlar para kazanmaya baslarlar ama bu durum sarmali cok daha buyutur, artik para kazaniyor olurlar ama ingilizce ogrenmeye vakit yoktur vs. vs. Omur boyle gecer. Bazilari cok da basarili olur ticari basarilar elde ederler kendi isletmelerini kurarak.
    Hazir henuz yolun basindayken bir ingilizce kursu senin icin cok faydali olabilir. Hem bir Turk isletmesinde calisip hemde bir ingilzce kursuna gidebilirsin, cok da ucuzlarini bulabilirsin yolun henuz basindayken.
    Is bulma konusunda tanidiklarla yetinme git turk lokantalarina, barlarina, marketlerine sor hepsine mutlaka birinin elemana ihtiyaci vardir. Bu sekilde en azindan gecimini saglayacak parayi kazanmis olursun. Bu durumda sana en azindan var olma ve elinde ki sermayeyi koruma sansi verir.Sadece NYC ile de kisitilama kendini NJ ye git Astoria'ya gec eminim uygun bir is bulur ve kafana yattiktan sonra ingilizceni ilerletene kadar devam edersin. Ingilizceni ilerlettikten sonra meslek edinme kurslarina katil. Elektirik ustasi ol mesela... Bir cok kurs sendikalar tarafindan organize edilir, once kursa para verirsin ancak sonrasinda sana guzel bir ucretle bir kac yil surecek staj ayarlarinir, 5 sene sonunda isin uzmani olur cok guzel paralar kazanirsin insaatlarda.
    Elbette beni dinlemek zorunda degilsin, herkes fikir veriyor diyebilirsin bana fikir degil is lazim da diyebilirsin ancak moralini bozma, benim yazdiklarimi degerlendirmesen bile bir sekilde su akar yolunu bulur, hersey duzelir.


  • Daha önceden Work and Travel ile orada bulunmuş, çalışmış, gezmiş biri olarak, iyi seviyedek, İngilizcemle bana GC çıksa ve sevgili Orhan'ın yerinde olsam neler yapardım diye hayal ediyorum... İş bulma, kaynaşma, çevre edinme... Kendimi biliyorum 1 ayımı almazdı. Herkes aynı değil tabii ama GC çıkan ve herşeyi hazır oraya giden birinin turist, öğrenci veya çalışan olarak önceden orada bulnumuş olması ona büyük avantaj sağlar. 10 adım önde başlatır. Herkesi zorlayabilecek belki ilk ve tek konu konaklama ve kiralar... yine de Amerika'nın anahtarı her ülkeden fazla biçimde "PARA".. Network, çevre. Bu 3 etmeni en hızlı şekilde kendine entegre eden ciddi anlamda Amerika'da basamakları hızlı yükselir.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Ege-Yildirim ozaman bu kadar engin tecrübelerin var ucundan tutsan da orhana yardım etsen ne dersin. Nereye gitsin iş bakmaya nasıl bir yol izlesin sadece kendini yazmışsın biz burada aileyiz herkes birbirine yardımcı olmak için uğraşıyor sende bu yardımlaşma olayına katılırsan seviniriz


  • @ayvalik10 Daha önceki iletilerimde Orhan'a yardımcı olacak içerikler yazmıştım ancak Amerika herkes için aynı değil, Olamaz da. Onun karakteri, hayat görüşü ve orada yaşayacakları onu, benim tavsiyelerimden çok daha geliştirir. Her zaman da kendi tecrübelerimi üyelere aktarmayı amaçlarım teşekkür ederim 🙂 Orhan'a tavsiyem tekrardan içine kapanıklığın, sessizliğin, utangaçlığın en GEREKSİZ olduğu ülke Amerika'da aktif, konuşkan, canayakın bir Orhan'a en kısa sürede dönüşmesi .


  • @Raskolnikov Teşekkür ederim. Ben de aynı sizin tavsiye ettiğiniz gibi yapmayı düşünüyorum. Uber eats yaparken iş arayan iş yerlerine girip başvuru yapıyorum. Burada Türk restoran var numaramı bıraktım 2 gün önce henüz arayan soran yok.

    İngilizce kursuna yazılacaktım. Ücretsiz kurs için 8 ay sıra vardı. Paralı kursa yazılacaktım ama eyalet değişme durumum olduğu için erteledim kurs işini.

    Ehliyeti aldıktan sonra taşınıp taşınmamaya karar vereceğim. Yaşadığım yere karar verince direk kursa yazılacağım. Tekrar teşekkür ederim. 🙏


  • Şehirden uzak bir yerde ormanın içinde arsa almış bir abiyi ziyarete gittim. Oraya arada kafa dinlemek, mangal vb güzel şeyler yapmak kısaca haftasonlarını yaşamak için küçük bir ev yapmak istiyor. Arsaya yakın nehir var balık malık, orman, kuş, börtü böcek ortam güzel yani. Yanına vardım Nevzat abi mangalı yakmış eti atmak için köz olmasını bekliyor.

    Buraya yakın bir yerde bir aile evinin dış cephe tahtalarini sökmüşler uygun fiyata o tahtaları aldım şuan yolda geliyorlar dedi. Geldiğinde iki dakika adamlarla birlikte buraya indirebilir miyiz? dedi. Nevzat abi rahat alt tarafı 20 tahta sen mangal ile ilgilen ben yardım eder hallederiz. Tahta dediğim 1x2 metrelik plakalar alçipan gibi düşünün. Bir truck göründü ben yol açılsın diye hemen savaş görmemiş alman tankı arabamı kenara çekip yol açtım. Truck arsaya yanaştı içinden bir kadın indi Nevzat abi ile selamlaşma falan yeri işaret etti. Kadın sürücüye yön göstermek için arkada sağ sol, ileri geri komutları veriyor. Heryer çalı çırpı olduğu için doğru bir şekilde yönlendiriyor. Biri daha indi 25li yaşlarda genç bir kız truckın üstüne çıkıp ipleri çözmeye koyuldu. Adam ve 30lu yaşlarda bir genç erkek daha 4 kişiler. Kelimeleri ağızlarında yuvarlayarak çıkaran bir aksan ile konuşuyorlar. Hepsi birlikte hareket ediyor falan ben ve Nevzat abi yardım edip indirmeye başladık. Bunlar konuşuyor falan arada Nevzat abi ile muhabbet ediyorlar falan yani eğlenerek iş yapıyorlar. Birbirlerine karşı güler yüzlü falan espirileşmeler gülüşmeler. Aralarda Nevzat abi ile yaptıkları muhabbeten bunların aile olduğunu anladım karı koca ve çocukları. Çok iyi bir enerjileri vardı yardımlaşma falan. Kısa sürede indirdik. Adama parayı verdi bunlar arabaya atlayıp gittiler. Nevzat abi ile bir süre bakıştık. Sessizliği bozdu ve işte aile dediğin böyle olur işte.. yaa. İçim bir hoş oldu Nevzat abiye hak verdim. Anlatılmaz bir enerjiye sahiptiler. Demek mutlu aile böyle bir şey dedim. Çok özendirici bir aile tablosu beni yıktı resmen. Böyle bir ailem olsa keşkesi çektirdiler.. şu dayanışmayı gördün değil mi dedi. Böyle aileler heryerde bulamazsın. Bunlar amerikanın yerlilerinden şehirden uzak çiftlik gibi yerlerde yaşarlar. Kendi aralarındaki bağlar güçlüdür imc usulü asla işten kaçmazlar. Kadın, erkek, çoluk çocuk hepsi birlik olur keyifle çalışıp yaşarlar. Dışarıdan bakınca giyim kuşamdan bunlara köylü demek imkansız rezidans züppeleri gibi uzun boylu kilosuz beyaz sarışın amerikalilar. Açıkçası bu tablo beni çok etkiledi. İçim bir hoş oldu, evlenesim geldi böyle ailem olmasını istedim. Ben böyle dayanışmayı başka yerde görmedim. Kendi ailemi ve çevremi bilirim. Böyle durumlarda orda kesin bir aile üyesi ya kaçar ya isteksiz yardım eder yada biri hep isyan edip insanı işten bezdirir. Ben böyle bilirim.

    Bunu yazmamdaki sebep bir önceki yazımda abd ye evli ve bekar gelme konusunda bekar daha avantajlı demiştim. Sanki evlilere haksızlık etmiş gibi hissettim. Bir düzeltme ve evlilerin avantajlarını görmezden gelmek istemedim. Yani bağları güçlü ve imc dayanışma varsa aile olarak burada yaşamak çok daha güzel olabilir. Maddi ve manevi olarak çok daha iyi bir motivasyon ile hızlı ve güzel bir hayat yaşanabilir.

    İşim gereği bir çok aile ortamını burada gözlemleme şansım oluyor. Genelinde bir mutsuzluk havası var. Çocukların odalarından çıkmadığı. Genç bireylerin evden kopup uzaklaştığı bir yaşam. Karı koca aynı anda işe gidiyorlar doğal olarak çocuklar evde yalnız kaldıkça onlarda kendi asosyal olmaya başlıyor. Aile fertleri dışarıda işte yada okulda sosyal ve çevreleri vardır kesin. Ama aile ortamında bağlar zayıf ve aile ortamında asosyallik belirgindir. Sadece çocuklar değil evin içinde aile büyükleride zamanla yalnızlaşıyorlar. Bilmiyorum ama kalabalık aile daha güzel bir ortam olabilir diye düşünüyorum. Neyse evliliğin iyi yönüne odaklanalım aile bağlarından güç doğar.

    Aile içi yaklaşımlar çok önemlidir. Ebeveynler çocukları anlamaya çalışın herşeye baskı yapmayın bi rahat bırakın yani. Öyle bir yaklaşım gösterinki çocuk pc veya tablet yerine arada sizinle ilgilenmeyi tercih etsin size zaman ayırsınlar. Bazen çocukların değil sizin ilgiye ihtiyacınız var. Abartmayın yani.

    Amerika'da görüşmek dileğiyle herkese selamlar..


  • @kolezyum .. "evlenesim geldi böyle ailem olmasını istedim."
    Hiçbir şey tesadüf değildir. Kızı 25 yaşında 💑


  • sasa as sassa sa sa sa sasa


  • @Doncarleone Hocam kolay gelsin! PA da neresindesiniz? Merak ettim 🙂


  • @MySea
    asasasas sasasasasaasas assaas s


  • @Doncarleone Philly'e yakin olsaydiniz, orada is imkanlari cok daha iyi olabilirdi.


  • @Orhan-Cabarov kardeşim, yazdıklarını okurken önce durumuna çok üzüldüm, ancak okudukça üzülmekten ziyade saygı duydum sana. Yapmak için çabaladığın şey çok değerli. Bulunduğun ülkeyi dünyanın en büyük ülkesi konumuna getiren ana unsur senin gibi cesur ve dirayetli insanlardan kurulmuş olması. Konfor alanını ve ana vatanında, aynı dili konuştuğun insanlarla, ailenle, dostlarınla olmanın güvencesini bırakmaya cesaret edip tek başına böyle bir serüvene girişmek herkesin harcı değil.

    Umudunu sakın kaybetme, savaşmaya devam et. Eninde sonunda mutlaka karşılığını alacağına inanıyorum. Bizleri habersiz bırakma, attığın adımlardan haber ver. Ben bu forumda çok yazmam ama hemen her şeyi okurum. İnsanlar birbirlerine koşulsuz yardım etmeye çalışırlar. Daha önce çok insan çok insana ciddi anlamda maddi/manevi yardımcı olmuştur. New York'da kalacaksan uzun yıllardır orada yaşayan bir arkadaşıma ben de soracağım senin için bir iş bulup bulamayacağını. Hiç bir garantisi yok elbette ama en azından şansımızı denemiş oluruz.

    Kendine çok dikkat et, bu günlerin geçeceğini ve bir gün tebessüm ederek hatırlayacağını unutma.

    Sevgiler


  • @Orhan-Cabarov cesaret kazananların zafer bayrağıdır… Bu bayrağı hiç kaybetme.. Güzel, eğlenceli, mutlu haberlerini bekliyoruz.. 👏🏻☺


  • Herkese tek tek teşekkür ederim. 20 Nisan'da direksiyon sınavım vardı. 70'le ilk seferde geçtim sınavı. 10 yıldır araba sürmeme rağmen, direksiyon sınavında hafif saçmaladım. Kalırım diye düşünüyordum ama geçtim çok şükür. Ehliyet işini böylelikle hallettim, üzerimden büyük yük kalktı diyebilirim. 🙂

    North Carolina'da akrabam var bilenler bilir. Ehliyetini alırsan gel yanımda kal demişti. Onu aradım ehliyeti aldığımı söyledim. Tebrik etti ve yine gelmek istiyorsan gel dedi. %90 gideceğim arkadaşlar ama hala içimde bir acaba var. New York'a alışmıştım ama hala bir iş bulamadım. İş bulamamak benim sorunum, çekingen biriyim utanıyorum konuşmaya çoğu zaman.

    Bir de New York'un bir havası var. New York'ta yaşıyorum dediğinde bir havan oluyor. Filmlerde hep burayı gösteriyorlar filan. Anladınız yani neyden bahsettiğimi. 😃 Şimdi burayı bırakıp gidince başaramadım duygusunu yaşayacağım. Pes edip kaçıyormuşum gibi geliyor.

    Yine de North Carolina'ya gitmek daha ağır basıyor. Orayı gidip görmesem rahat edemeyeceğim sanırım. New York'tan taşınırsam araba almam gerekecek. Burada her yere metroyla gidiyordum.

    Sizce gideyim mi arkadaşlar ? North Carolina o kadar küçük bir yer değil sonuçta. Araba için 10k civarı nakit ayırdım ama bu piyasada bu para az gibi sizce ? Akrabama söylesem krediyi kendi adına çekse, taksitini ben ödesem her ay öyle sıfır ya da sıfıra yakın yeni araba alsam nasıl olur ? Bunu istemek ayıp olur mu? benim kredi skorum yok, 6 ay geçmesi lazım olması için. Akrabam artık vatandaş ve 10 yıldır Amerika'da yaşıyor.

    Edit: Yürüyerek Uber Eats yapıyordum. Nasıl bir şans varsa uygulamada sorun varmış, yürüyerek yapma modunu açımca order vermiyor. Bu sorun 1 haftadır devam ediyor.

    Ne güzel akşamları 4 saat civarı yürüyerek yapıyordum. Ortalama 60 dolar kazanıyordum. Bazen 90 dolar kazandığım oluyordu. Kira ve market param fazlasıyla çıkıyordu bu sayede. Şansızlık işte tam yolumu bulmuşken bozuldu. 🙂

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Orhan-Cabarov hala acaba diyorsun gitmeye uber eats bile sana burada ekmek yok git diyor hadi topla eşyalarını bir dahada acaba diye kimseden medet umma sana okadar iş isimleri yazdım gidince north caroline 7-8k araba alırsın sonra başvuru yaparsın yolun bu olsun artık kafanı bulandırma kaldı ki sana iş bulacak akraban ondan hadi git durma


  • @Orhan-Cabarov
    Araba isini carolinada Hallett. Relative Ile credit isine girme yanlis anlasilabilir. Aslinda NY da kim duzen kurmak istemez araba insurance yok tamir gideri parca gideri lastik degisimi yok. Indeed com ve walmartin sitesini dene gidecegin eyalet icin de deneyebilirsin veya ny icin. Nyda is bulamamak imkansiz gibi. Is buldugunda kira ve diger maliyetler ne olur hesap lazim. Gitsen masrag maliyet ne olue hesap lazim. Baslangic warehouse stockers vs de deneyebilirsin. Valla bende vucut yag orani baya dustu :).

    Nyda ileride ev arkadasi ve kira paylasma imkanj var. Ny de maas skalan daha da yukselebilir. Ny soguktur.

    Kucuk yer avantaji sigorta daha ucuz. Ilk isi bulman mesele. Valla nj de deneyebilirsin paterson clifton hem nya yakin hem njden ucuz, hemsehlere dikkar et.

    Albir kagit kalem analiz yap bir tarafa arti bir tarwfa eksiler bir tarafa firsatlar ve bir tarafa riskler. Defter ne diyosa onu yap.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Doncarleone north carolina akrabası 3 katlı evi var. Zemin katta gel kal dedi. Anlayacağın barınma parasından kurtulacak. Akrabası hiç mi tanıdığı olmaz ona arabayı da bulur işi de daha bu konuları akrabası ile konuşmadı bile. Ondan nereden bakarsan bak gitmesi avantajlı.


  • @Orhan-Cabarov Orhan merhabalar, senin şu anki seviyende ve hayat chapter'ında North Carolina daha uygun bir yer olabilir. Pes de etmiş olmazsın... New York biraz high roller, big playerların yeri; sen Carolina'da kendi adına bir hayat inşa edip, 3 sene icinde tekrar NY'a veya Chicago'ya vesaire taşınabilirsin. Önce çok çalışıp birikim yapma, ardından büyük kulvarlarda yüzmeni tavsiye ederim. New York bi okyanus; sen önce dere, göl ve deniz'de yüzüp; okyanusa açılabilirsin kendini hazır hissettiğinde.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

52
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum