Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @smile Ben de sizin gibi heyecanla @Liv11 in mesajini actim :). Aralik istatistiklerine gore konsolosluk E kategorisinde bir cok interview yapmis. Bakalim Ocak nasil gozukecek.


  • İyi bir haber verebilmeyi isterdim 🙂 Belki de Türk vatandaşı olmayan ama interview bekleyenlere verdiler bu ay, ne düşüneceğimi bilemiyorum artık..Hergun bakıyorum email gelmiş mi diye 🙂


  • Herkese merhabalar, gecen hafta Mart ayi icin cilginlar gibi DV mulakat tarihi verildi. Onlar icin mutluyuz, ama sanki Ankara bizi unuttu... Bir yazip check-in yapayim istedim. Ne durumdayiz arkadaslar?


  • @ismailabi durumumuz stabil 🙂 hiçbir değişiklik yok. 5 gün önce NVC den sabır maili aldım. Bekliyoruz 🙂


  • @IsmailAbi Bana da öyle geliyor. Önceki aylarda Family Based olanlara interview dağıtıldı, şimdi DV mülakatları yapılıyor. Onlara kıyasla en az employment based vardır, isteseler 1 ayda hepimize interview verebilirler. En son bize de 31 Ocak'ta NVC'den sabır email'i geldi 🙂


  • @ismailabi ne yazıkkı bizdede hareket yok ismail bey


  • @ismailabi maalesef bende de durumlar aynı. Yinede eski usul Şubat’ın son haftası EB katogori dagıtırlar diyerek umutlanıyorum ama o kadar Mart ayı için DV randevusu var ki, sanırım bu ayda boş geçecek.


  • Cevaplar icin herkese tesekkurler. O zaman diyoruz ki hayallar "Ready" hayatlar "At NVC". @smile - Yinede eski usul derken neyi kastediyorsunuz?


  • @ismailabi aslında benim kendimce yaptığım basit yorum☺️ gozlemledigim DV randevu emailleri ayin 1-10 arasi gonderilip, genelde randevular bir sonraki ayin 1-15 arasi veriliyordu, F2X ve EB grubu vizeler genelde ayin son haftasi mulakat emaili gonderilip , gorusmelerde ayin 20-30 u arasinda verildigini goruyordum. Bu ay o kadar cok DV randevu dagitildiki 1-30 mart arasi, bize yer kalirmi bilmiyorum. Ayrica baktigimda genelde dagitilan gocmen vizelerin %7-8 EB vize oluyordu . Ama 2-3 aydir hic ses yok😔.


  • @mursal-mouradli ben ekim sonunda Ankarada girdim mulakata. Oldukca rahat gecti. Stres yapacak hic bir durum yok. Gorevli zaten degerlendirmeden cok teyid icin orda, lottery mulakatlarindan farksiz geciyor. Simdiden sizlere ve bekleyen arkadaslara hayirli olsun.

  • ⭐⭐

    @freeworld, içinde söyledi: Employment Based Green Card (Is sponsorlugu ile yesil kart basvurulari)

    İşlemlerin detaylarını öğrenmek isteyenler için kendi (AOS) başvuru adımlarımı eklemek istedim, umarım ihtiyacı olanlara fikir verir.

    Oncelikle, 1999 yılında F1 vizesi ile NY maceram oldu. 2017 yilinda ise ABD'nin NC eyaletine L1 Calisma vizesi ile geldim. Sonrasinda AOS islemlerim sirket tarafindan baslatildi. Adimlar soyle;

    Son guncelleme tarihi Aralik 2021

    EB3 Kategorisi
    (Not: EB1-C kategorisine uyuyor olsam bile, sirketin avukatlik burosu yonlendirmesini EB-3 uzerinden yapti. Nedeni ise, sonuca daha kolay ulasilabilmesi)

    Tarih: Ekim 12, 2018
    PREVAILING WAGE DETERMINATION adımı ile başvurum yasal olarak başladı. Bu adım gelen bilgiye göre 2 veya 3 ay sürecek.
    Bu adımı özetlersek; Maaş oranının standartların altında olmaması için calışma Bakanlığından onay alınması.

    Tarih: Nisan 12, 2019
    RECRUITMENT adımına geçtik. Önceki adımın internetteki bilgilere göre zaman dilimi 2 hafta, gerçekleşen kendi deneyimim 6 ay.
    Bu adımın tahmini süresi 2-3 ay. Bakalım gerçekleşen ne kadar olacak.
    Bu iş sanırım tahminimden çok daha fazla sürecek....

    Tarih: Eylül 6, 2019
    ADS AND RECRUITMENT adımı ile tüm kanallardan iş ilanı geçen hafta Cuma günü açıldı. İş ilanına göre Amerika'da ilgili pozisyonu doldurabilecek aday olup olmadığı araştırılmış ve dökümanlanmış olacak. İlan verilen yerler arasında aşağıdaki kanallar mevcut;

    • State workforce agency
    • Linkedin
    • Şirketin kamuya acık kendi ilan sayfası
    • (Muhtemelen) Gazete ilan sayfaları - Erişimim olmadığı için bunu teyit edemiyorum fakat kural gereği yapılması gerekli

    60 gün (30 gün ilan + 30 gün bekleme) sonrasında PERM başvurusu yapılacak (ETA Form 9089). PERM başvurusu sonrası araştırmalarıma göre ortalama 7 ay sonra EAD (Employment authorization document) ve Advance Parole kombo kartını alabileceğim.

    Tarih: Aralik 12, 2019
    PERM APPLICATION adimini avukatimdan gelen bilgiye gore bugun yapmis olduk. Bu ayni zamanda priority date oluyor benim islemlerim icin. Sirada PERM onayini beklemek var. Tahmini sure 3-4 ay.

    Tarih: Nisan 28, 2020
    PERM onayi bugun geldi. Case number A-19345-*****

    Ne yazik ki, Turkiye'ninde dahil oldugu kategori EB3 icin current degil. Bu nedenle I-485 basvurusu yapamiyoruz. Muhtemelen Ekim 2020 ayinda yeni fiscal year ile Current olmasi bekleniyor ve basvuru o zaman yapilabilir. Bu nedenden dolayi, EAD basvurusu da henuz yapilamiyor. Yakin zamanda I-140 basvurusu yapilacak.

    L1 vizem Agustos ayinda bitiyor. Mutemelen calistigim firma, L1B vizesini yenileme yoluna gidecek.

    Tarih: Mayis 28,2020
    I-140 basvurusu regular olarak yapildi. Receipt Mayis 29, 2020. I-485 basvurusu current olunamadigi nedeni ile yapilamiyor.

    Tarih: Eylul 18, 2020
    L1 vizesi icin uzatma basvurusu uscis tarafindan reddedildi.

    Tarih: Ekim 9, 2020
    I-485 ve EAD/AP basvurulari nihayet yapildi

    Tarih: Aralik 27, 2020
    Biometric randevu bildirimi ulasti. Randevu Ocak 22, 2021 icin. Henuz I-140 sonucu belli degil..

    Tarih: Ocak 13, 2021
    I-140 onayi geldi.

    Tarih: Subat 1, 2021
    I-765 EAD onayi geldi, kart basimi yapiliyor.

    Tarih: Subat 5, 2021
    I-765 EAD ulasti.

    Tarih: Mayis 24, 2021
    Dosya "Charlotte, NC" ofisine transfer edildi
    "National Benefits Center" ofisinden "Field Office" olan Charlotte'a tasindi.

    Tarih: Agustos 6, 2021
    EAD yenileme için başvuru yapıldı. Eldeki EAD’nin bitiş tarihi Ocak 2022.

    Tarih: Eylul 2021
    EAD yenileme için başvuru onaylandi. EAD 2 senelik verildi. AP onayi ayri olarak geldi ve o ise 1 senelik.

    Tarih: Ekim-Kasim 2021
    Islemlerim yurumedigi ve bir ilerleme olmadigi icin, konuyu NC eyaleti senator umuze tasidim ve yardim istedim. Sanirim aldigim bu aksiyon bir an once onaylanmasi icin, daha dogrusu USCIS'i harekete gecirmek icin buyuk rol oynadi. Senatorden aldigim cevap;
    thom-tillis.pdf

    Tarih: Aralik 13, 2021
    Tum aile icin green card onaylarimiz geldi.

    Tarih: Aralik 18, 2021
    Kartlar tum aile bireyleri icin elimize ulasti.

    IMG_1082.jpeg

    Merhabalar. Öncelikle tebrikler. Benim bir sorum var. L1 vizesinin uzatılması için başvurulduğunu ama reddedildiğini yazmışsınız. Bu durumda ne yaptınız? Şirket ne yaptı? Hangi yasal statü ile ABD'de kaldınız yada kaldınız mı?

  • ⭐⭐⭐

    @uzaysan Tesekkurler. Sorunuza cevap olarak; maalesef 6-7 ay isyerinden ucretsiz olarak ayrilmak zorunda kaldim. I-485 basvurusu yapmaya hak kazandiktan ve EAD onayi geldikten sonra ayni ise devam ettim.

    Agustos - Eylul aylari arasi statu disi kaldim, fakat EB3 AOS basvurularinda 6 aydan daha az sure statu disi kalmanin basvuruya etkisi olmamasi nedeni ile (bkz (INA 245(c)(2))), herhangi bir sorun yasamadim.

  • ⭐⭐

    @FreeWoRLD, içinde söyledi: Employment Based Green Card (Is sponsorlugu ile yesil kart basvurulari)

    @uzaysan Tesekkurler. Sorunuza cevap olarak; maalesef 6-7 ay isyerinden ucretsiz olarak ayrilmak zorunda kaldim. I-485 basvurusu yapmaya hak kazandiktan ve EAD onayi geldikten sonra ayni ise devam ettim.

    Agustos - Eylul aylari arasi statu disi kaldim, fakat EB3 AOS basvurularinda 6 aydan daha az sure statu disi kalmanin basvuruya etkisi olmamasi nedeni ile (bkz (INA 245(c)(2))), herhangi bir sorunlar karsilasmamis oldum.

    Cevabınız için teşekkür ederim.


  • Herkese merhaba, evrak onayi en son hangi tarihler icin vize mulakat tarihi verildi acaba?


  • @et_cal Merhaba, forumdan bildiğimiz kadarı ile en son DQ Eylül 2020 olanlar için interview verildi. Ocak, Şubat ve Mart ayları için employment based interview alan olmadı aramızda.


  • @Liv11 Tesekkurler cevabiniz icin, ben de DQ Eylul 2021 olarak beklemedeyim, haber alirsam sizlere de haber veririm.


  • Herkeze selamlar,
    Son gunlerde Emp.Based. kategorisinden mülakat emaili alan varmı?
    Anladıgım kadarıyla bu kategorıden randevu bekliyen cogu kısı forumu takıp etmıyor. ABD Dış isleri Bakanlıgının yayınladıgı bultene gore ocak ayında Ankarada 39 dosya gorusmesı verılmıs. Aralıkda ise 40 olarak gerceklesmıs (Assagıda linkleri paylasdım)
    Durumla ilgili herhangibir bilgisi yada fikri olan varmı?Tesekurler


  • @Cagdas-Kilic Merhabalar, "Foreign State of Chargeability or Place of Birth" dokumanlarindaki bilgilere gore Aralik ayinda bir kismi ve Ocak ayinda yarisindan fazlasi Turkiye'den gocmen vize alip ama Turk olmayan applicantlar. Hem sizin de dusundugunuz gibi kimi applicant lar forumda degil kimileri Turkiye de interview olan yabancilar.. Umarim bu bilgiler yardimci olur.


  • Merhabalar, biz interview email'i aldık, 28 Nisan'da olacak, nihayet 🙂 Bekleyen tüm arkadaşlar en kısa zamanda alır umarım. DQ tarihimiz 2 Ekim 2020.


  • @Liv11 tebrik ederim, çok sevindim adınıza. Başarılar diliyorum


Benzer Başlıklar

  • 14
  • 25
  • 5
  • 573
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

112
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum