Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Amerika'da Green Cardla Yaşayanların Tecrübeleri

Amerika Birleşik Devletleri'nde Yaşam
1.1k 285 254.1k 317

• @orhan-cabarov yeni hayatınızda basarilar. .ayriliklar her zaman zordur ama bunu temellidegil, yerlesip duzeninizi kurana kadar olacak bir ayrılık diye dusunun. İlk sene zor olacaktır ama duzen oturunca , gidip gelmeye baslyacaksınız. Anneniz de sizi iyi , saglıklı , mutlu gorunce , o da mutlu olacaktır. Bol sans.

• @orhan-cabarov hayırlı uğurlu olsun, hızlı ve güzel bir başlangıç olacak sizin adınıza bence. Zamanla her şey daha da yoluna girer inşallah.

• Teşekkür ederim arkadaşlar. Bu arada BOFA kartım bir günde geldi.

https://imgur.com/a/IhCQQ6a

• ⭐⭐

@orhan-cabarov vay beee. hayatinizda bol bol basari ve refah dilerim umarim bir gun bize de nasip olur

• @celica Teşekkür ederim. Darısı sizlerin başına.

• Dün kimliği alamamıştım 1 puanım yetmiyor diye. Bugün kredi kartım gelince tekrar DMW ofisine gidip kimliği aldım. 2 hafta sonra adresime gelecekmiş.

Odayı da buldum ama kadın 1 yıllık sözleşme istiyor. Kalmazsam 900 dolarım yanacakmış. O yüzden kabul ettim. Bir form gönderdi onu dolduracağım. Tam tutunca resim paylaşırım.

• chicagoyu dusununen varsa sakin gelmeyin heryer mexicali kafalari calisiyor uyanik ve artis geciniyorlar kibir dolular gevsekler ayarsizlar...amacim irkcilik degil irkciligi siyahi tiplerden yasiyorum...tabi bize sokmez bu ayaklar..chicago konusunda 4 mevsim ysaamak isteyenler icin gorsel bir sehir ama cok is olanagi yok uber delivery isleri haric yok...ben turklerden kendini kaybetmis turklerden bi cacik gormedim gerci hic bir turkten bisey gormedim..amerikali patronum ve menagerim var normal isleyis duzenleri var ama yourucu tipler amerikalililar..(nedeni gorece...)fiyatlar cok uygun deil asgari olarak yasamak cok zor cunku cok calismaninz geekiyor...cooook) ben workand traweldea rahattim simdi gocmen olarak iyi deilim..bazen korkuyorum egitimimle alakali is yapsam bile gocmen muamelesi gormekten falan...bazen meksikali gibi egolu yaklasiyorum bu ne demek?rqahatlamak istedigin zaman amerikada calismak daha cok calismak oncelik,,,aile cocuk sahibi olanlarin ozguvenlerini dusunemiyorum..)

• Arkadaşlar başka basliktada sordum burdanda sorayim tecrube edenler cevaplarsa sevinirim. İlkokula baslayacak bir çocuk için 1.sinifi turkiyede okuyup 2. Sinifta amerikada devam etmekmi daha mantikli yoksa direk 1.sinifa amerikada mi başlaması daha uygun olur? Şuan 5.5 yaşında ve turkiyedeyiz oğlumuz için hangisi doğru olacaksa ona göre yerleşme tarihimizi ayarlamak istiyoruz.

• @srhnkskn Eger bundan sonra ABD de yasamaya kararliysaniz, 1. Sinifa burada baslamasi daha iyi olur bence. Hatta ilk kindergarten olarak baslamasi uyum acisindan ve Ingilizce acisindan cok daha iyi olabilir.

• @MySea Geldigimizde 6 yasinda olabilecegi için. Kindergarten degilde 1. Sinifa baslatmazlarmi yastan dolayı. Onun için biraz geç kaldik sanırım

• @srhnkskn Bu gideceginiz eyalete ve okula bagli. Bazi eyaletlerde kindergarten baslama yasi 5 iken, bazilarinda ise 6 yas. Asagidaki linki inceleyin!

https://parenting.firstcry.com/articles/kindergarten-age-in-usa-what-age-do-kids-start-school-a-guide-for-parents/

• @Seyfi-Deveci Aminnnn, ben zaten Green card ın her zaman en çok isteyene çıkmasını diliyorum. Kıymetini bilmeyenler olabiliyor.

• @sobrero Aynen ben de sizin gibi olaya pozitif bakıyorum, nasılsa vatandaşlığım var, bir şekilde yolumun tekrar düşeceğine inanıyorum.

• @Utopya Aslında Amerika'yı maddi olarak bu kadar değerlendirmemin altında yatan unsur, paranız olmadan Amerika'da birşey yapamıyorsunuz, buna hastaneye gitmek dahil. O yüzden maddi rahatlığa erme hedefi hep karşınızda duruyor.

• @TMG Ben o kadar götürebilir miyim bilmiyorum bile ama 10-15 k para bile çok büyük para olarak geliyor bana TL'ye vurunca yapan tutarı hiç söylemiyorum o yüzden çekiniyorum açıkçası siz nasıl cesaret ettiniz, bir de 10k üstüne bir form doldurulması gerekiyor vb diyorlardı nasıl oldu süreciniz merak ettim.

• @isik Swift yapabilmem için orda bir banka hesabım olması gerekmiyor mu ? Transferwise harici yurtdışında aktif bir dolar hesabım yok maalesef, dediğiniz gibi bir kısmını nakit alıp sonra gidince boa vb gibi bankadan hesap açıp swift yapabilirim ne kadar kesmişti acaba hatırlıyor musunuz hangi banka?

• @ggulduk girisiniz sirasinda gorevli soruyor miktari, eger bildirmeniz gereken tutarda nakit varsa uzerinizde sizi baska bir gorevliye yonlendiriyor. Orada paranin miktari, tarih, kisisel bilgileriniz vb olan bir form dolduruyorsunuz. kisa ve kolay bir islem.

• @ggulduk İş Bankası 35 + 2 muamele vergisi, aracı 30, bofa 16, toplam 83

• Foruma yazmaya zaman bulamadım. Oda buldum ama taşındığım gece ev sahibi kapıya gelip, evi aileye kiraya vereceğini söyleyip evdekilere 2 ay süre verdi boşaltmaları için. Benim içinse 1 gece kalıp çıksın dedi. Ertesi gün çıkmam gerekti. Düşünün tam taşındım artık düzen kurarım derken oradan çıkmam gerekti ama iyi de oldu. Apartman dairesiydi, evde benden başka yemek yapan yoktu. Sabah uyudukları için kahvaltı hazırlama dediler. Ben de sporla ve çocukluktan gelen alışkanlık yüzünden kara kara düşünüyordum bu durumu.

Neyse ertesi gün acil olarak ilanlara baktım. Dönüş yapan 2 ilana gidip baktım. Bir ilan daha vardı ama benim ümidi yoktu iyi olacağından. Akşam 9'da gel demişti ev sahibi. Türk çok düzgün iki abi kiraya veriyordu. Ev çok rahat 2 katlı bahçeli müstakil ev. Apartman dairesi değil.

Quuens NY Kew Gardens'da. Çok sakin ve yeşilliği bol olan bir yer. Tuttuğum oda küçük ama fiyatı ona göre ucuz. Fakat benim taşındığım gün büyük oda boşaldı. 3 pencereli büyük bir oda. Ev sahibi indirim yaptı odaya, ben de büyük odaya taşındım. İyi abilik yapıyorlar bana. :)

Ev çok rahat saçma sapan kurallar yok. Diğer evde sanki askerlikteydim gibiydi. Ayrıca şehirdi ora burası daha çok kasaba gibi 2 katlı bahçeli evler hep. Ev sahibi ne istersen al kullan keyfine bak diyor. Mutfağı benden başka kullanan yok zaten. :D Arkada bahçe var yazın mangal yaparsın dedi.

İşe başladım, kargoda. Vergiler düşmüş haliyle net 3k alacağım. Fakat yoruluyorum daha iyi iş bulunca çıkacağım daha 1 hafta oldu zaten.

Kew gardens'dan işe LIRR treniyle gidiyorum. Tren bomboş oturup çok rahat gidiyorum. İşin yeri ters kalıyor JFK tarafında Inwood denen yerde. LIRR ile 32-40'dk sürüyor işe varmam. Çok konforlu ve tren bomboş. her vagonda birkaç kişi anca oluyor.

Otobüs ve metroya binsem 1.5 saat sürüyor işe gitmek ve 3 farklı şeye binmem gerekiyor. LIRR aylık 243 dolar. Otobüs ve metro aylık 135 dolar. Ayrıca trenle manhattan adasına yine çok rahat ve hızlı gidebiliyorum.

Şimdilik böyle arkadaşlar. Bazen gece'nin bir vakti uyanıyorum bir sıkıntı daraltı geliyor ama gündüzler işte olduğum için sorun yok. Bir tek geceler sıkılıyorum.

Evde herkes kendi odasında. 3 gün olacak daha yan odadı adamı bir kere bile görmedim. :D

Diğer evin olmaması çok iyi olmuş. Burası tam istediğim gibi şimdilik.

Yavaş yavaş alışıyorum. Eskiden kahve almaya bile utanırdım. Şimdi daha rahatım, translate ile her işimi hallediyorum. Utangaçlığımı burada yeniyorum.

Edit: Dil bilmediğimi söyleyince yardım etmek için ellerinden geleni yapıyorlar. İnsanların çoğu yardım sever ve çok kibar. Şimdiye kadar hiç kaba ve ırkçı birine denk gelmedim.

Trenin bazı vagonlarının kapısı, bazı istasyonlarda açılmıyormuş. Bilet kontrol eden kadın beni uyardı öyle fark ettim. Geçen bu kez doğru vagondasın dedi, selam verdi. :)

Benzer Başlıklar

• 1 Oy
    3 İleti
    213 Bakış
    M
    @ATS16 https://apps.apple.com/us/app/money-manager-remove-ads/id564730202 Ben memnunum başka bir uygulama denemedim bunun kullanımı kolay geldi.
  • Amerika'dan gelen postanın takibi

11
    0 Oy
    11 İleti
    299 Bakış
    denizci10D
    @goodluck ok sorayım ben onu. teşekkürler.
  • Amerika'da marul alırken dikkat

8
    3 Oy
    8 İleti
    1k Bakış
    MySeaM
    Yok, Turklerle Romanyalilarin isi bu diyorlar 😂
  • Green Card kazanırsam

Kilitli Amerika Birleşik Devletleri'nde Yaşam
    2
    0 Oy
    2 İleti
    678 Bakış
    crazycellsC
    @ahmet-böcüoğlu Green Card kazanırsam içinde söyledi: Daha önce hiç yurtdışına çıkmadım, İngilizcem derdimi anlatacak kadar bile yok peki ya kazanırsam? Benim için bu süreç nasıl ilerler? Çok büyük zorluk olacak gibi gözüküyor.. Loto vizesinin sureclerinde bir farklilik olmaz ama yasamak dediginiz gibi zor olur. Boyle bir durumda tavsiyem ingilizce ogrenmeye baslamaniz olur. Nitekim dil onemli, insanlarla iletisim kuramazsaniz topluma adapte olamazsiniz. Turkiye'ye iltica eden Suriyelileri dusunun, onlarin yasadiklari sosyal problemleri yasarsiniz. Su asagidaki konulari incelemenizi tavsiye ederim: https://yesilkartforum.com/forum/topic/90/amerika-da-green-cardla-yaşayanların-tecrübeleri https://yesilkartforum.com/forum/topic/663/amerika-da-gocmen-olmali-miyim-kararsizlik-artilar-eksiler
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

42

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k