Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @clourpoint, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

    Arkadaslar hepinize iyi günler.bir sey aklima takildi bunu burada paylasmak istiyorum.dv2022 sonucunun olumsuz olmasi sonucu gecen yaz araba almaya karar verdim.is bankasi $hesabimdaki parami cekmek isteyince $olarak degilde turk lirası olarak verdiler.ben dolar istedim araba alma surecinde dolarin artisindan olumsuz etkilenmek istemedigimi banka yetkililerine söyledigim halde turk parasi olarak verdiler buda bende bankalara karsi bir guvensizlik yaratti.Bu yuzden artik bankada para birakmiyorum.maasimi bile yatirildigi gun tamamini cekerek uzerimde tasiyorum.Belki parano yapiyorumdur.sorum şu Benim gibi düsunen bir kisi konsolosluk mülakatinda parasini banka dekontu olarak degilde nakit veya altin ve bunungibi degerlerde fiziki olarak gosterse olurmu?yorumlarinizi bekliyorum.

    Amerika da yaşayanlar söylese daha doğru olur aslında. ABD genelde bankada olmayan, durmayan,yatmayan paraya kayıtdışı gözüyle bakıyor. Pek hoş karşılayacaklarını sanmıyorum. Her halükarda son 2-3 hafta kalınca bankaya yatırmanızı tavsiye ederim.


  • @SUAT-GUNAY vallahi ne diyeyim bilemiyorum.Ne zaman para ceksem paralarin seri numaralari arka arkaya ve givir gicir hepsi.

  • ⭐⭐

    @gariban, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

    Günaydın forum ailem,
    Bugün günlerden Boston(Massachusetts).

    boston7.jpg

    Boston, Massachusetts eyaletinin başkenti ve en kalabalık şehridir. İlçe hükümeti 1 Temmuz 1999'da dağıtıldığı halde Boston, Suffolk’un da koltuğudur. Kent, 2015 yılında tahmini olarak 667,137 nüfusu ile 124 kilometrekarelik bir alanı kaplayarak New England'ın en büyük kentidir. ABD'nin bu kalabalık şehri, Greater Boston olarak bilinen adıyla ekonomik ve kültürel olarak en önemli şehirlerden biridir.
    Amerika Birleşik Devletleri’nin en eski şehirlerinden biri olan Boston, 1630'da Shawmut Yarımadası’nda İngiltere Puritan yerleşimcileri tarafından kuruldu. Boston Katliamı, Boston Çay Partisi, Bunker Tepesi Savaşı ve Boston Kuşatması gibi Amerikan Devrimi’nin birkaç kilit olayının gerçekleştiği yer burasıydı. ABD'nin Büyük Britanya'dan bağımsızlığı üzerine kent, önemli bir liman ve üretim merkezinin yanı sıra eğitim ve kültür merkezi haline gelmeye devam etti. Arazi ıslahı ve belediye düzenlemeleriyle Boston, orijinal yarımadanın ötesine geçti. Zengin geçmişi, Faneuil Hall'un yılda 20 milyon ziyaretçi kabul etmesiyle pek çok turisti cezbetmektedir. Amerika'nın ilk devlet okulu Boston Latin Okulu (1635), ilk metro sistemi, Tremont Sokak Metrosu (1897) ve ilk halka açık park olan Boston Common (1634) ile Boston, ülke tarihinde birçok ilkin merkezi olmuştur.
    boston11.jpg
    Bölgede birçok kolej ve üniversite bulunmaktadır. Boston; hukuk, tıp, mühendislik ve ticaret gibi alanlarıyla uluslararası bir yüksek öğretim merkezi haline gelmiş ve girişimcilik alanında dünya lideri olarak görülmüştür. Ayrıca Boston'un ekonomik tabanını finans, profesyonel ve ticari hizmetler, biyoteknoloji, bilgi teknolojisi ve devlet faaliyetleri oluşturmaktadır. Şehrin içindeki yerel halk da, Amerika Birleşik Devletleri'nde en yüksek ortalama hayırseverlik oranına sahiptir. İşletmeler ve kurumlar, ülkenin çevresel sürdürülebilirlik ve yatırım projelerinde en üst sıralarda yer almaktadır. Kent, soylulaştırma geçirdiği için ABD'de yaşamanın en yüksek maliyetlerinden birine sahip olsa da, dünya yaşanabilirlik sıralamasında üst sıralarda yer almaktadır.
    Boston tarihi, Amerikan tarihinde önemli bir rol oynamaktadır. 1630'da, İngiltere'den Puritan sömürgeciler Boston şehrini kurdu ve bugünkü haline kavuşturdu. Boston hızlıca New England bölgesinin politik, ticari, mali, dini ve eğitim merkezi oldu. İngilizlerin Boston Çay Partisi için sertçe misilleme yaptıkları ve yurtseverlerin savaştığı Amerikan Devrimi Boston'da patlak verdi. 17 Haziran 1775'de Charlestown'daki Bunker Tepesi’nde ünlü bir savaşla İngilizler kuşatıldı ve Amerikalılar İngilizleri tahliye etmeye zorladılar. Bununla birlikte, çatışma sırasında kentin ve limanın Amerikan ve İngiliz blokajlarının birleşimi ekonomiye ciddi şekilde zarar verdi ve 1770'lerde nüfusun üçte ikisi kaybedildi.
    boston1.jpg
    Boston; Amerika kıtası üzerinde bulunur ve Amerika Birleşik Devletleri’nde Massachusetts Eyaleti'nin merkezidir. Şehir, eyaletin doğusunda, Massachusetts Körfezi'nde, Charles ve Mystic Irmakları’nın başladığı yerde ve New York City'nin 290 km kuzeydoğusunda konumlanır.
    boston3.jpg
    Boston Logan Uluslararası Havalimanı’na Türkiye’den günaşırı seferler düzenlenmektedir. Uçuş süresi yaklaşık olarak 10 saat 30 dakika sürmektedir.
    Amerika içerisinde eyalet değiştirmek isterseniz, demiryolları gelişmiş bu ülkede pek çok eyaletten trenle Boston’a geçebilirsiniz. Yine eğer farklı bir eyaletten rotanızı Boston’a çevirmek isterseniz de güneydeki otobüs terminaline ve havalimanına otobüs seferleriyle ulaşabilirsiniz. Black Falcon Cruise Terminali de deniz ulaşımı üzerinden eyalete gelmeniz için başka bir alternatiftir.
    boston4.jpg
    Boston, yıl boyunca ziyaretçi çeken bir kenttir. Nisan ve Kasım aylarında şehirde hayat biraz sakin geçer. Kış ayları ise soğuklar nedeniyle seyahate elverişli değildir. Şehri gezmek istiyorsanız, mümkün olduğunca erken rezervasyon yapın.
    Kent Mayıs, Haziran başlarında ve önemli festivallerin olduğu dönemlerde oldukça yoğundur. İlkbahar ve sonbahar, kongreler için popüler zamanlardır. Temmuz ve Ağustos aylarında başta aileler olmak üzere yerli ve yabancı turistler bölgeyi ziyaret ederler.
    Massachusetts eyaletinin en kalabalık şehri Boston, hem iş dünyasında hem de kültürel alanda oldukça önemli bir merkez haline gelmiş ve her yıl Amerika başta olmak üzere dünyadan birçok ziyaretçisini ağırlamaktadır. Boston pahalı bir şehirdir; bu yüzden konaklama ücretleri diğer şehirlere göre daha yüksektir. Şehir merkezi, önemli finans merkezlerinden birisi olduğu için yıl içerisinde iş seyahatleri için birçok misafir ağırlamaktadır. Lüks bir şehir olduğu içinse şehir merkezi içerisinde konaklayabileceğiniz lüks ve konforlu otel hizmetleri bulunmaktadır. Uygun fiyatlarda konaklama tercih etmek istiyorsanız, şehir merkezi çevresinde bulunan bölgeleri tercih edebilir, toplu taşıma araçlarının geçtiği konumlara yakın mahallelerde kalarak kolaylıkla Boston şehrini gezebilirsiniz.
    boston5.jpg
    Eski çağlardan beri gelen tarihi, gelişmiş kent yapısı ve kültürel özellikleriyle Boston’da görülmeye değer pek çok yer vardır.
    Boston içinde ulaşımınızı kolaylaştırmak için araba kiralamanız tavsiye edilmez. Öncelikle eyalette trafik çilesi oldukça yüksektir. Ağır ve akmayan trafikte, sürücüler de oldukça stresli anlar yaşamaktadır. Bunun yanı sıra özellikle gezilecek yerlerdeki kısıtlı park yeri, size konforlu bir yolculuk sağlamayacaktır.
    Boston’da toplu taşıma oldukça pratik, güvenli ve ucuz bir tercihtir. Eyalet, toplu taşıma açısından Amerika’nın en gelişmiş 4. eyaletidir. Boston’a ait resmi web sayfalarından ulaşım saatlerinden aktarmalara ve haritalara kadar tüm detaylı ve güncel bilgilere ulaşabilirsiniz. CharlieCard sistemiyle bir elektronik kart alıp, maksimum 20 Dolar yükleme seçeneğiyle kartınızı doldurup rahatça seyahat edebilirsiniz. Boston’ın yeraltı ulaşımı, ülkenin en eskisidir. Kırmızı, turuncu, yeşil ve mavi hatların her biri sizi başka bir yere götürür her biri farklı kollara ayrılır. Bu yüzden şehirde bir ulaşım haritası edinmeniz, rotanızı belirlerken size kolaylık sağlayacaktır. Yeraltı ulaşımından hoşlanmayanlar için, otobüs de iyi bir seçenektir. Boston’da otobüs her yere pratik bir şekilde ulaşmaktadır. CharlieCard ile yapacağınız bu hızlı yolculuk, 1,5 dolar ile 6,5 dolar arasında değişebilmektedir. Bu nedenle otobüsler raylı sistemlere göre biraz daha pahalıdır. Bazı turistler, belli turistik noktalara giderken su mekiğini kullanmaktadırlar. Bunun ücreti ise yalnızca 3 dolardır.
    Taksi ile şehri gezmek isterseniz, Boston’ın Amerika’nın en pahalı taksi tarifeli eyaleti seçildiğinin altını çizmekte yarar var. Bunun yerine şehri yürüyerek ya da bisiklet kiralayarak sağlıklı ve çevre dostu bir şekilde gezebilirsiniz.
    boston2.jpg
    Boston mutfağı, yakınlardaki New England sahillerinden gelen mükemmel deniz ürünlerinden yararlanmaktadır. Yerel spesiyaliteler arasında pişmiş fasulye, morina, clam chowder ve deniz mahsulü çorbaları bulunur. Tatlı için iyi dondurma bulmada sorun yaşayamazsınız. Boston, kişi başı dondurma tüketen bölgelerde en üst sıralarda yer alır.
    North End, Chinatown, Allston veya Coolidge Köşesi gibi mahallelerde çok çeşitli etnik lezzetler bulabilirsiniz. Eyaletin en iyi restoranları hafta sonları akşamları oldukça kalabalık olabilir. Rezervasyonunuz olmadığı sürece, istediğiniz yemek için birkaç dakika ila bir saat arasında bir yerde bekletilebilirsiniz.
    The North End, İtalyan lezzetleriyle doludur ve burada beğeninize göre bir şeyler bulabilirsiniz. Yeşil veya turuncu hatlarla Haymarketİstasyonu’na gidip, Greenway Parkı’nı geçin ve ana ticaret caddesi Hanover Caddesi'ne giden tabelaları takip edin. İyi restoranların çoğu bu sokakta ya da yan caddelerdedir. Yaz aylarında hafta sonları North End'i ziyaret ederseniz, birçok aziz festivallerinden biriyle karşılaşabilirsiniz. Sokaklar kapalı olur ve etrafta geçitlerle birlikte pek çok azınlık yemeği dağıtılır.
    Beacon Hill'deki Bull & Finch Pub, "Cheers" adlı televizyon programının ilham kaynağı oldu. Çok pahalı bar olan bu yer, Boston turizm deneyiminin önemli bir parçasıdır. Bu yere alternatif olarak Faneuil Salonu'na da yönelebilirsiniz.
    Legal Sea Foods, Boston'un orijinal balık pazarı olarak başladı. Burada harika deniz mahsulleri tadımlayabilirsiniz. Bu bölgedeki akşam yemeğinde kişi başı ortalama yemek ücreti 25-30 ABD Dolarıdır. Çok büyük bir öğrenci nüfusuna sahip olmasına rağmen, Boston geceleri akşam yemeği için birçok seçenek sunmamaktadır. Çoğu restoran Allston ve Brookline gibi üniversite mahallelerinde akşam 10 ya da 11 gibi kapanır. Ancak South End, Chinatown gibi mahallelerde gece ikiden sonra bile yiyecek bir şeyler bulabilirsiniz.
    Hizmet aldığınız yer yerde hesabın yüzde onu ya da yirmisi kadar bahşiş bırakmamanız hoş karşılanmaz.
    Panoramic_Boston.jpg
    Turistik aktivitelerin merkezi olan bu şehirde bol bol alışveriş yapabileceğiniz çok sayıda cadde bulunmaktadır. Kendinize bir şeyler bakmadan önce sevdiklerinize küçük turistik eşya hediyelikleri vermek isterseniz öncelikle rotanızı Feneuil ve Beacon bölgelerine çevirebilirsiniz. İç Metrodaki en büyük alışveriş alanları Back Bay ve Downtown Crossing'tir. Buna ek olarak şehrin merkezinde ve yakınında iki büyük alışveriş merkezi vardır.
    The Cambridgeside Galleria: Oldukça büyük bir alışveriş merkezidir. Mağazalar, Apple Mağazası, Best Buy, giyim mağazaları, kitapçılar, bir yemek alanı ve Cheesecake Factory restoranını kapsar. Lechmere istasyonundaki Yeşil Hat veya Kendall / MIT istasyonundaki Kırmızı Hat ya da ücretsiz bir servis aracı olan The Wave aracılığıyla erişilebilir.
    Copley Place ve Prudential Merkezi: Bu alışveriş merkezleri Huntington üzerinden yaya geçitleriyle bağlanır. Mağazalar; giyim mağazaları, kitapçılar, lüks alışveriş dükkanları, bir yemek salonu, birçok restorandan oluşur. Bazı büyük otellere de bağlanabilen bu yere, Copley, Hynes / ICA ve Prudential istasyonlarındaki Yeşil Hat’tan ve Back Bay istasyonundaki Turuncu Hat üzerinden erişilebilir. Ziyaretçilerin ve yerli halkın yaz aylarında ya da kışın bunalmamak için South End ve Newbury / Boylston Caddeleri arasında dolaşarak alışverişlerini tamamlarlar.
    Açık havada da farklı alışveriş noktaları bulabilirsiniz. Newbury Caddesi, Back Bay semtindedir. Tarihi kahverengi taşlarla renklendirilmiş cadde, çok sayıda mağaza ve restoranla doludur. Boston Common yakınlarında alışveriş son derece pahalı olsa da Massachusetts Caddesi’ne doğru ilerledikçe kademeli olarak daha uygun fiyatlı hale geliyor.
    Downtown Crossing (veya "DTX") de bilinen bir alışveriş bölgesidir. Burası Boston Common'a sadece birkaç adım mesafededir. Bölge, büyük Macy's, müzik mağazaları, hediyelik eşya, genel perakende ve çok sayıda sokak satıcısı ve hızlı yiyeceği içeriyor. Kırmızı ve turuncu turuncu hatlarla gençler arasında çok popüler olan bu mekana gelebilirsiniz.
    Harvard Meydanı da oldukça aktif bir alandır. Bu tarihi ve her zaman aktif olan bu meydan, Cambridge şehrinde nehrin karşısında yer almaktadır. Harvard Üniversitesi gezisi için ve meydandaki havayı solumak, alışveriş yapıp bir kafede kahve içmek için kırmızı hatlı metroyu kullanabilirsiniz.
    bostnnn.jpg
    Öğrencilerin yoğunlukta olduğu Boston’da yıl içerisinde birçok festival düzenlenmektedir. Geleneksel etkinliklerin yanı sıra bağımsız eğlenceleriyle Boston’da tatiliniz boyunca renkli görüntülere denk gelebilirsiniz.
    Boston Şarap Festivali: Ocak ayında gerçekleştirilir. Festivalde, gün boyunca farklı bölgelerin özel şarap tadımları yapılır ve eğlenceler düzenlenir.
    Boston Uluslararası Film Festivali: Nisan ayında gerçekleştirilir. Uluslararası filmler gösterilir ve çeşitli aktiviteler gerçekleştirilir.
    Harpoon Festivali: Mayıs ayında gerçekleştirilir. Şehirdeki müzik, eğlence ve bira festivalidir.
    Salem Kültür Festivali: Temmuz ayında gerçekleşir. Festivalde çok kültürlü gösterimler ve yemek şenlikleri gerçekleşir.

    Boston'da görüşmek üzere forum dostlarım...

    Massachusetts güzel bir tercih olabilir, biraz pahali diye duydum.

  • ⭐⭐⭐

    Evet greencard sana kavuşmaya bir gün daha az kaldı. Bu sene bizimlesin 🙏


  • Ben green card başvurusunu yaparken bir tane çocuğum vardı. Şimdi ise eşim iki buçuk aylık hamile ve ds260 formu,nu dolduracağım tarihte ikinci çocuğum halen anne karnında olacak.Tabi durum böyle olunca çocuğun doğumu ortalama Eylül veya Ekim ayına denk gelecek. DS 260 formunda aile bilgileri istiyorlar. Ben doğmayan çocuğumun bilgilerini veremem.Bu durumda nasıl bir yol izlemeliyim ? Rica etsem beni biraz aydınlatır mısınız ? Ayrıca Loto,da Adım Çıkarsa Amerika,ya Yalnız Ben Gideceğim. Bunun İçin Eşime Ve Çocuklarıma Pasaport Çıkarmam Gerekiyormu ?

  • ⭐⭐

    @Hyller kimler geldi kimler vazgeçti kimler kazandı. Bir sene daha bitiyor. Bekleme odasının adı bile değişti. Biz gene buradayız.

  • Yasaklı

    @aysesbn, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

    @Ping-PONG, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

    @OrlandoGücü, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

    @SUAT-GUNAY, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

    selam gençler, selam Orlandogücü.
    çok merak ettiğim, net cevabını alamadığım bir şey var.
    çekiliş ne zaman yapılıyor? mayıs başında falan mı? yoksa belki de çekildi mi?

    Bence çoktan yapıldı. Şuan fbı kazananlarla ilgili araştırma yapıyordur. En azından terör soruşturması yapıyordur diye düşünüyorum.

    FBI bakmaz o islere, CIA bakar. 🙃
    FBI ic istihbarat ve guvenlikten,
    CIA ise disarida ve iceride casusluk ve istihbarat toplama islerinden sorunludur. NASA gibi devlete direkt bagli olmayan bir kurumdur.

    FBI in Turkiye’ de yasamini surduren bir birey icin bir sorusturma baslatmasi mumkun olmadigi gibi casusluk ve arastirma faaliyeti yapmasi da mumkun degildir. Bu arada bilgi amacli CIA in aksine ic islerine mudahale gucu bulunmaktadir.

    Sanilanin aksine Turkiye’ nin ic iletisim agi o kadar kuvvetlidir ki CIA bile olsaniz acik acik yapilan paylasimlar disinda Turkiye’ de erisilebilecek bilgi kisitlidir. Kalkip kimsenin pesine de tek tek dusup sorusturma yapacaklarini bireysel olarak dusunmuyorum.

    Ornek vermek gerekirse, MIT in kariyer basvurusu niteligi tasiyan profil birakma sayfasinda bunun bir ornegini gorebilirsiniz. Net bir sekilde profil birakmak ve basvuru yapmak isteyen bireylerin kesinlikle Turkiye ‘ de iceriden baglanti kurarak yapmalarini oneren bir yazi vardir.

    Sanilanlarin aksine dogustan (hatta bir kac gobek olan) Turk vatandaslarinin ABD’ nin olasi terorist listesinde yer alma ihtimali cok dusuktur.

    Devletler arasi anlasmalara ve interpol un calisma prensibine gore de zaten boyle bir ihtimali olan Turk vatandasi TC devleti tarafindan coktan mimlenmistir. Bu konuda CIA’ in pek birsey yapmasina gerek yok.

    Bu yuzdendir ki Turkiye disina yapilan seyahatler vize engeli olusturmaktadir. (Suriye, Irak vs…)

    Bu tarz seyahatleri bulunmayanlarin sebepleri de hepimizin bildigi gibi 214b yapistirilir gonderilir. 😂

    FBI 2016 yilinda sehrime gelmistir ve Turkiyede yasamini surduren birkac birey icin sorusturma baslatmistir ve tam 3,5 saat boyunca yapilan sorusturmalara tanik olmusumdur. 🤷🏼

    Türkiye’ de mi ikamet ediyorsunuz?
    Anladığım kadarı ile ABD’ de ikamet ediyorsunuz. Gayet normal bir durum olur ve beni destekleyen bir açıklama yapmışsınız. 🙃 Türkiye’ de ikamet ediyor iseniz FBI adı altında soruşturma gerçekleştiren ciğer yemiş bir babayiğitin oyununa gelmişsinizdir demektir.

    Sizin bahsettiğiniz durumda Türkiye’ deki malum şahısların ABD’ deki sorgulanan kişiler mutlaka bir bağı vardır. DV Lottery talihlilerinin kaç tanesinin ABD’ de bağı bulunuyor sizce?

    Edit: Ekleme yapmak istiyorum. CIA de soruşturma yapamaz TC sınırları içerisinde. Ne toplarsa el altından odur. O yüzden bahsettiğiniz gibi bir durum yaşanması için mutlak ABD de ilişkili birileri bulunması ve bunların bilinmesi gerekir.

    Dediğiniz örneğin içeriğini bilmiyoruz tabiki ama kendimce yaptığım en yakın tahmin Secret Clearance araştırması olabilir.

    Bir de şöyle bir destekleme cümlesi ekleyeyim. DV Lottery talihlilerinin terörizm bağı araştırılıyor olsa eğer Secret Clearance veya Top almak için bir sürece girdiğinizde yurtdışında sorgulanması gereken bir durumunuz kalmadığı için 1/10 sürede Clearance ınızı alırsınız.

    Bu kadar başarılı her haltı çocuk oyuncağı gibi beceren FBI neden Clearance sürecine girenlerin bütün bağlarını ve mazisini eksiksiz doğrulamasını istiyor sizce? Bence hiç gerek yok. 🙃 Gidip nerelerde kimlerden benim hakkımda bilgi alabileceğini bile bana soruyor. Biraz tuhaf 🙃

    Kaldı ki daha önce de belirttiğim gibi TC devleti terörizm bağı ihtimali olan her bireyi fişlemekle mükellef. Hiç bir ülke böyle bir belirti gösteren bireyi uluslararası olarak fişlemeden bırakmaz. Bu sorumluluğun altına giremezler.

    B1/b2 başvurusundan bir farkı yok bu konuda. Bir kişinin eğer böyle bir bağı varsa turist olarakta gider yapar yapacağını. 😉

  • Yasaklı

    Bu arada bir dip not düşmek istiyorum.
    Tam 11 yıl önce çalıştığım firmada bir projede son dakika görev aldım. Mit’ in kapısının önüne gittiğimde benim de çalışmaya katılacağım söylendi ve kimliğimi verdim. 15 dakikada giriş izni verildi. Brifing almış yemin etmiş vatanperver bir birey olarak ayrıntı veremeyeceğim ama terörizm bağı olabilecek profiller bizim ülkemizde devlet tarafından doğumundan itibaren takip altındadır. Bu böyle bir son dakika süreci değildir.

    15 aylık askerlik hizmetimi brifingli bir muhaberatçı olarak kapalı kapılar ardında gerçekleştiren bir birey olarak size bir örnek vereyim. Bir gün Astsubay ım ile aramda geçen diyalogda sende sütten çıkmış ak kaşık değilsin taksim de mekana müşteri çekicem diye turistleri rahatsız edip karakola düşen ben miyim dedi. 😧 bu çevreye rahatsızlık verme suçudur ve karakol arşivlerinde tutulur. Kesinlikle adli arşivinize işlenen bir suç değil.

    Tekrar altını çizmek istiyorum. Turist vizelerinde açıkça görmekteyiz ki; Sözlü olarak bu tarz bir oluşumda bulunmadığınızı ve böyle bir profil olmadığınızı ifade etmeniz yeterlidir. Sıkıntılı ülkelere yapılan seyahatlerin engel oluşturduğunu da görmekteyiz. Bu oralarda beyniniz yıkanmış vesaire olabileceği ihtimalindendir diye düşünüyorum.

    TC vatandaşlarının potansiyel terörist listesinde olduğunu kesinlikle düşünmüyorum.

    B1/B2 vize sürecinde yapılmayan bir uygulamanın DV talihlileri için yapılacağını düşünmüyorum. Çelişkili bir durum.

    Sayın @crazycells in de belirttiği gibi tamamen sürecin başlangıcına bağlı kalmak afına bu şekilde yılda bir kez kayıt ve sonuç şeklinde ilerleyen bir süreç DV süreci diye düşünüyorum. Amerika düzenli işleyen süreçlerini pek değiştirme yanlısı bir ülke değildir.

    Sadece terörizm bağı araştırması yapılıyordur görüşünü ortadan kaldırmak için yaptığım bir yorumdu. Acayip açıklama gereği duydum. İşsizim bu aralar biraz affola 😂😂😂

  • ⭐⭐

    @servetlebe hocam öncelikle tebrikler, hayırlı olsun ikinci evladınız. Allah sağlıkla kucağınıza almak nasip etsin.
    sorunuzun ilk kısmı için net bilgiye sahip olmadığımdan cevap vermeyeyim ama tahmini doğum tarihinde DS 260 formunuzu açtırıp, bilgileri ekletmeniz söz konusu olabilir. yine de dediğim gibi benimkisi tahmin. böyle önemli bir soru için kesin bilgiye sahip olanlar mutlaka çıkacaktır.
    ama sorunuzun ikinci kısmı için net bilgi verebilirim de soru açık değil. GC kazanırsanız sadece siz mi gideceksiniz, yoksa önce siz gidip, sonra mı ailenizi alacaksınız, bu mu planınız? ona göre cevap vereyim. lakin pasaport size DS 260 sürecinde zaten lazım. aile fertleriniz de yararlanacaksa GC'den ki evlat sorunuzdan onu anlıyorum, tüm aile bireylerinin pasaport bilgileri girilmeli DS 260'a. haliyle kazanırsanız ilk yapmanız gereken şey evet, pasaport çıkarmak.


  • @SUAT-GUNAY hocam Rabbim kısmet ederse önce ben gideceğim birkaç sene içerisinde de eşimi ve çocuklarımı oraya aldırmayı düşünüyorum

  • ⭐⭐

    @servetlebe bir kaç sene onlar hiç gelmeden olmaz maalesef kardeş. bir kere olur da çıkarsa alacağınız vize, sağlık muayenesinden başlamak üzere 6 ay geçerli. yani bu 6 ay içinde hak sahibi herkes ABD'ye giriş yapmalı. sonrasında ise en fazla ABD dışında kalabileceğiniz zaman 1 yıl ki 6-7 aydan fazla kalınmaması tavsiye ediliyor. yoksa GC iptaline kadar gidebilir konu. bu durumda yapabileceğiniz en iyi şey, size çıkarsa gitmeniz, 6 ay dolmadan da ailenizi almanız. ya da hep birlikte giriş yapmanız, ailenizin TR'ye geri dönmesi ve 7-8 ay sonra ABD'ye geri gelmeleri.

  • ⭐⭐

    @servetlebe şöyle bir seçeneğiniz var. olur da GC size çıktı, DS 260 formunu sadece kendiniz için doldurursunuz. bu sadece siz ABD'ye gideceksiniz demek. aileniz mülakata da girmeyecek ve GC al(a)mayacak. siz ABD'ye gidip, düzeninizi kurup, gelmeye hazır oldukları zaman "eş durumundan" GC alma sürecini başlatacaksınız ailenizin. lakin bu hem uzun bir yol hem uğraştırıcı hem de garantisi yok. haliyle hak kazanmışken aileniz, GC'lerini almanızı tavsiye ederim

  • ⭐⭐⭐

    İyi geceler millet,
    Tillkinin dönüp dolaşacağı yer kürkçü dükkanına geri dönük bugün 6 günlük macaristan tatiline çıkmıştık, maksat schengen olsun turist vizeye başvururken bari burdan gol yemeyelimdi. Schengensizde alanlar olmuştur schengen olup alamayanda ama benim danışmanım mutlaka olmalı dedi diye gittik,
    Baya kolay bir ülkeydi, adresler çok acık ve netti, şehir planlamasına bayıldık diyebilirim. ilk günden sonra haritasız gezebildik (biraz yön kabiliyetimin olmasına da veriyorum bu durumu😂 . Totalde 70 bin adım atmışım ki 7.5 aylık hamileyken bile vespa tipi 50lik motor kullanan asla yürümeyen ben için müthiş bi deneyimdi.

    Meydanda sokak sanatçısını dinlerken güneşin içimi ısıttığı sırada hayallere daldım, amerikaya gidince şöyle mi yapsak böyle mi yapsak diye 😂 bide bankta kahvemi yudumlarken kızımın meydanda kuşlarla özgürce koşarken bazen göxden kaybolduğuda oldu ama endişelendim nedense, ayrıca herkesin kendi işinde gücünde olması, sürekli güler yüzlü olmaları hi hello demeleri hiç negatif enerji hissetmeyişim, hepsi tatllı bir anı kalacak.

    Sonra tabi dönüş başladı, uçakta türkler yine aceleci hadi hadi falan triplerinde.. neyse memlekete indik alandan çıktık otobüse bindik muavin bi beyfendiye sen ön kapıdan binme ortadan bin in çabuk geri falan dedi, adam bir isyann lanet olsun bu ülkeye insanlarına falan diye sonra eşime dedim neden bizim ülkemizdekiler hiç mutlu değil…

    Bütün yol Şöför bey sürekli esniyordu aşırı gerildim sanki arabayı ben kullanıyormuş gibi gözümü yoldan ayıramadan eve geldik valizleri aç makineye çamaşır at, yarın çocuğu kreşe götür ev işleri vs vs başlıyoruz yine..
    Gc’den açıkcası çok ümidim yok 3. Bu sene ama b1/b2 Mülakatımıza 6 ay kaldı umarım zaman çok çabuk geçer ve O bankta kurduğum hayallerim gerçekleşir😊

  • ⭐⭐

    @ahsenaydgdu ahsencim senden haber aldığıma sevindim umarım başka bir yol aramadan bu sene size , bize çıkar
    Bugün başka bir başlıkta okuma yaparken adına denk gelmiştim aklıma düşmüştün iyi oldu

  • ⭐⭐

    image.png

    Selam Arkadaşlar,

    USA için Şubat 2022 enflasyon verileri açıklandı ve 2022 yılı yıllık enflasyon oranı şu an için %7,9 ve bu rakam 1982 Ocak ayından beri USA'nın gördüğü en yüksek rakam. (Kıyaslama açısından yazıyorum, TR'de şu an yıllık enflasyon %16,45)
    Doğrudur, bize kıyasla çok çok daha düşük ama o ülkede yaşayanlar içinse çok çok yüksek bir rakam.

    Umarım yıl sonuna kadar bizde de orada da yüksek bir düşüş olur ve DV2023 kazananları bu konuda sıkıntı yaşamaz.
    Forum ailesi olarak bir enflasyon duanızı alalım 😃


  • @abrakadabra Günaydınlar, umarım kazananlar için sorun teşkil etmez 🙂 ama alım gücü baz alındığında çok zorluk çekileceğini düşünmüyorum ki TR ekonomisin de açıklanan veriler ne kadar doğru. Yine dediğim gibi TL kazanıp DOLAR harcıyoruz. Burada yaşayabiliyorsan, düzeninden sonra USA da yaşamaman için bir engel göremiyorum (Genelleme yapıyorum) 🙂 Tek sorunumuz buradan giderken TL nin Dolar karşısında çok çok çok fazla erimesi olur. Biz pozitif düşünelim, ekonomi ve siyaset konuştuğumuz son stresli yıllar olması dileği ile ☀

  • ⭐⭐⭐

    @Zelene burda çok güzel tanışıklıklar edindik valla bazen bnmde aklıma düşüyo neler yapıyolar acaba diye siteye ara sıra bakıyorum, çok sık girince bilinç altım üstüm hiç yanlız bırakmıyo sağolsun uyurken uyanıkken aklımda hep amerika oluyor, hayat daha çekilmez oluyo o yüzden az girmeye karar verdim bu sene bide o youtube daki ilk başvuruda çıkanlar varyaa insanı fena gaza getiriyor bana da çıkıcak zannettim ama hüsran🥺 artık ilk yılki heycanını bbulamıyorum içimde ama çıkarsa tabi bal kaymak olur, kafamız aşırı rahat gideriz. Ben geçen seneki redden sonra çok net planlar yapmaya başlamıştım. Bu çekilişi bekleyemeyeceğim bi yolunu bulmak lazım diye 😂

    Sizin varmı bi b planı :)))))


  • @Ping-PONG, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

    @aysesbn, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

    @Ping-PONG, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

    @OrlandoGücü, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

    @SUAT-GUNAY, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

    selam gençler, selam Orlandogücü.
    çok merak ettiğim, net cevabını alamadığım bir şey var.
    çekiliş ne zaman yapılıyor? mayıs başında falan mı? yoksa belki de çekildi mi?

    Bence çoktan yapıldı. Şuan fbı kazananlarla ilgili araştırma yapıyordur. En azından terör soruşturması yapıyordur diye düşünüyorum.

    FBI bakmaz o islere, CIA bakar. 🙃
    FBI ic istihbarat ve guvenlikten,
    CIA ise disarida ve iceride casusluk ve istihbarat toplama islerinden sorunludur. NASA gibi devlete direkt bagli olmayan bir kurumdur.

    FBI in Turkiye’ de yasamini surduren bir birey icin bir sorusturma baslatmasi mumkun olmadigi gibi casusluk ve arastirma faaliyeti yapmasi da mumkun degildir. Bu arada bilgi amacli CIA in aksine ic islerine mudahale gucu bulunmaktadir.

    Sanilanin aksine Turkiye’ nin ic iletisim agi o kadar kuvvetlidir ki CIA bile olsaniz acik acik yapilan paylasimlar disinda Turkiye’ de erisilebilecek bilgi kisitlidir. Kalkip kimsenin pesine de tek tek dusup sorusturma yapacaklarini bireysel olarak dusunmuyorum.

    Ornek vermek gerekirse, MIT in kariyer basvurusu niteligi tasiyan profil birakma sayfasinda bunun bir ornegini gorebilirsiniz. Net bir sekilde profil birakmak ve basvuru yapmak isteyen bireylerin kesinlikle Turkiye ‘ de iceriden baglanti kurarak yapmalarini oneren bir yazi vardir.

    Sanilanlarin aksine dogustan (hatta bir kac gobek olan) Turk vatandaslarinin ABD’ nin olasi terorist listesinde yer alma ihtimali cok dusuktur.

    Devletler arasi anlasmalara ve interpol un calisma prensibine gore de zaten boyle bir ihtimali olan Turk vatandasi TC devleti tarafindan coktan mimlenmistir. Bu konuda CIA’ in pek birsey yapmasina gerek yok.

    Bu yuzdendir ki Turkiye disina yapilan seyahatler vize engeli olusturmaktadir. (Suriye, Irak vs…)

    Bu tarz seyahatleri bulunmayanlarin sebepleri de hepimizin bildigi gibi 214b yapistirilir gonderilir. 😂

    FBI 2016 yilinda sehrime gelmistir ve Turkiyede yasamini surduren birkac birey icin sorusturma baslatmistir ve tam 3,5 saat boyunca yapilan sorusturmalara tanik olmusumdur. 🤷🏼

    Türkiye’ de mi ikamet ediyorsunuz?
    Anladığım kadarı ile ABD’ de ikamet ediyorsunuz. Gayet normal bir durum olur ve beni destekleyen bir açıklama yapmışsınız. 🙃 Türkiye’ de ikamet ediyor iseniz FBI adı altında soruşturma gerçekleştiren ciğer yemiş bir babayiğitin oyununa gelmişsinizdir demektir.

    Sizin bahsettiğiniz durumda Türkiye’ deki malum şahısların ABD’ deki sorgulanan kişiler mutlaka bir bağı vardır. DV Lottery talihlilerinin kaç tanesinin ABD’ de bağı bulunuyor sizce?

    Edit: Ekleme yapmak istiyorum. CIA de soruşturma yapamaz TC sınırları içerisinde. Ne toplarsa el altından odur. O yüzden bahsettiğiniz gibi bir durum yaşanması için mutlak ABD de ilişkili birileri bulunması ve bunların bilinmesi gerekir.

    Dediğiniz örneğin içeriğini bilmiyoruz tabiki ama kendimce yaptığım en yakın tahmin Secret Clearance araştırması olabilir.

    Bir de şöyle bir destekleme cümlesi ekleyeyim. DV Lottery talihlilerinin terörizm bağı araştırılıyor olsa eğer Secret Clearance veya Top almak için bir sürece girdiğinizde yurtdışında sorgulanması gereken bir durumunuz kalmadığı için 1/10 sürede Clearance ınızı alırsınız.

    Bu kadar başarılı her haltı çocuk oyuncağı gibi beceren FBI neden Clearance sürecine girenlerin bütün bağlarını ve mazisini eksiksiz doğrulamasını istiyor sizce? Bence hiç gerek yok. 🙃 Gidip nerelerde kimlerden benim hakkımda bilgi alabileceğini bile bana soruyor. Biraz tuhaf 🙃

    Kaldı ki daha önce de belirttiğim gibi TC devleti terörizm bağı ihtimali olan her bireyi fişlemekle mükellef. Hiç bir ülke böyle bir belirti gösteren bireyi uluslararası olarak fişlemeden bırakmaz. Bu sorumluluğun altına giremezler.

    B1/b2 başvurusundan bir farkı yok bu konuda. Bir kişinin eğer böyle bir bağı varsa turist olarakta gider yapar yapacağını. 😉

    Oncelikle yeterli aciklama yapmadigim icin kusura bakmayin. Keske ABD'de ikamet ediyor olsaydim 🙂 ama Turkiyede ikamet ediyorum. Calistigim yer tum finansmanini ABD'den alan dolayisila harcanan her kurusun hesabinin da ABD'ye verildigi bir yerdi ve buyuk bir yolsuzluk soz konusu olmustu. Bahsettiginiz gibi ''FBI adi altinda sorusturma baslatan ciger yemis bir babayigitin oyununa gelmek'' biraz komik kaldi. Baya bildiginiz bodyguardlariyla uzun namululu silahlariyla, tetikcileriyle sorusturma yapmaya geldiler. Elimde FBI Organizational Inspector General'in kartviziti var hala saklarim 🙂 Benim fazla bilgim yok ama yine de DV loterry talihlilerinin FBI ya da CIA tarafindan bir sorusturmaya tabi tutulacagini dusunmuyorum. Siz konuya daha hakimsiniz tabi sistem nasil isliyor daha iyi bilirsiniz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    genel bilgi olması amacıyla yazıyorum;

    immigration / göçmen vize başvurularında U.S Citizen and Immigration Servis (USCIS), FBI aracılığı ile NNCP adını verdiği bir soruşturma yapar.

    bu yüzden çok kullanılan isim + soyisimler Administrative Process sürecine tabi tutulur. bunu elbette kendi veri tabanına kayıtlı datalardan yapıyor. bu sene DV2022 sürecinde çok yaygın kullanılan isim + soyisim kullanan arkadaşlarımız AP sürecine kaldı ve halen de devam ediyor.

    bu datanın nasıl ve ne şekilde işlediği detaylarını elbette bilmiyoruz ancak; ciddi bir şekilde işletildiğini çok iyi deneyimliyoruz her sene.

    programın detaylarına buradan ulaşabilirsiniz;

    ekleme: mülakat sırasında "tebrikler vizeniz onaylandı!" cümlesini duyup mülakattan çıktıktan sonra AP süreci yaşayan bir çok arkadaşımız oluyor. bunun sebebi, konsolosluk görevlisinin NVC'den vize numarasını alırken onay gelmiyor. kısaca USCIS diyor ki, ben bu isim + soyisimi kontrol edeceğim, çünkü benim sistemimde kontrole takıldı.

    ez cümle, tahmin edildiğinden çok fazla kontrole tabi tutuluyor talihliler. buna en çok da FBI dahil oluyor.

  • ⭐⭐⭐

    @ahsenaydgdu @Zelene @gariban yine yeniden vazgeçmek yok bu yola baş koyduk. Dik duralım yoldaşlar 😁


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

134
Çevrimiçi

40.9k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum