@avar hoş geldinizzz, ne demek herkese açığız. hele ki aile olunca, hele ki ufak çocuklar olunca. sorunuzu çok net anladım, kendi tecrübelerim, bilgilerim ve biraz da ilgi alanım olduğu için cevaplayayım. ama öcelikle şunu söyleyeyim, ben yetkili bir isim, bu konunun uzmanı falan değilim. sadece bunca yıllık tecrübem, bilgim, yaşanmışlıklarım ve dediğim gibi de ilgi alanım olduğu için şahsi fikirlerimi paylaşmış olayım.
bahsettiğiniz ayrım aslında ABD'de çok daha keskin, çok daha fazla. milliyetçi-muhafazakar kesim olan Cumhuriyetçiler çok daha radikal olabiliyor. hele ki bizdeki "kale şehirler" gibi, orada da eyaletler var Wyoming, Utah, Oklohama gibi. 60%'nin üzerinde çoğunluğu var Cumhuriyetcilerin bu eyaletlerde. malum, eyalet sistemi olduğu için de merkezi hükümet hangi cenaptan olursa olsun, eyalet içi işleyiş eyaletin bağlı olduğu gruba daha çok yönelik oluyor. Amaaaa şunu da unutmayın, ABD yasalar ülkesi ve hak ve özgürlükler yasalar ile korunuyor. Dolayısı ile bu en büyük güvence herkes için. Hele ki insan hakları. fazla uzatmamak adına, iş, eğitim gibi konularda bunun çok etkisini görmezsiniz. sosyal hayatta genç, okumuş nesilde de bunun etkisini görmek zor ama temelde "olmayan" bir milliyetçilik, muhafazakarlık mutlak suretle öyle ya da böyle karşınıza çıkacaktır. ama küçük ama büyük. üzerinde çok daha fazla konuşalısı bir konu ama fazla uzatmış olmayayım. şöyle düşünün, bir önceki Başkan Trump Cumhuriyetci idi. Yaptıkları ortada, göçmenlere bakışı, sınır komşularına bakışı vs vs. Yerine gelen Demokrat Biden'in de gelir gelmez eski yöentimin özellikle kişi hak ve özgürlükleri adına yaptığı yanlışları (burası kişiye göre değişir) düzeltmek oldu. bu bile bazı şeylere örnek teşkil edebilir.