Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2023 Sohbet Odası

Taşındı Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
21.4k 1.6k 1.7m 1.5k

  • @hasan-gündüz ha bir de şu var, önemli bir durum. Miami'ye THY cuma günleri yanılmıyorsam 2 sefer yapıyor ki bir tanesinin saati inanılmaz güzel. TR saati ile 02:00 kalkışı var, ABD saati ile de oraya 07:00 gibi iniyorsunuz. Uçakta uyuduğunuzu düşünürseniz jetlag riski çok aza iniyor. Orlando'ya geçisiniz 3 saat. Sonra gün değerlenir, gece normal uyku düzenine girersiniz.
    (yuhh bana di mi? :))


  • @suat-gunay, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

    @hasan-gündüz ha bir de şu var, önemli bir durum. Miami'ye THY cuma günleri yanılmıyorsam 2 sefer yapıyor ki bir tanesinin saati inanılmaz güzel. TR saati ile 02:00 kalkışı var, ABD saati ile de oraya 07:00 gibi iniyorsunuz. Uçakta uyuduğunuzu düşünürseniz jetlag riski çok aza iniyor. Orlando'ya geçisiniz 3 saat. Sonra gün değerlenir, gece normal uyku düzenine girersiniz.
    (yuhh bana di mi? :))

    Orlando da iş fırsatları nasıl acaba. Siz ne iş yapıyorsunuz Suat bey


  • vay be! hayali bile çok güzel...

  • ⭐⭐

    @birisi zaten maksat hayalini kurmak. okuyanlar gülüyordur ama Sohbet Odası işte :)


  • Kurduğumuz hayaller yönümüzü belirler. O yönde adım atmamızı sağlar. 1 yıldır hayalini kuruyordum. Şimdi nisan ayında turist vizesi mülakatım var. Kırkıncı yaş günümü Newyork da geçirebilirmiyim acaba diye hayal kuruyorum şimdi.


  • @hasan-gündüz benim burada yaptığım bir çok iş var, çoğu ticaret ama bunların çoğu ABD'de geçerli şeyler değil. Haa içim rahat zira ben oraya çalışmaya gidiyorum, çalışmaktan da gocunmam. Bir bütçe çıkardım kendime ailem için, en dipten çıkardım ki minimum gerekliliği bulalım. kafamda bir rakam var, bunun için de kaç işte çalışmak gerekirse çalışırım, yaşım itibarı ile uygun olacak her işte de çalışırım. öyle zenginlik şu bu hayalim yok, maksat aile, özellikle de kızımın geleceği olduğu için o hedef uğruna gereğini yaparım diye umuyorum. haa bir süre sonrası için şartlara bağlı olarak bazı ticaret planlarım var ama önce bir düzeni kurmak, sıkıntısız geçimi sağlayacak geliri elde etmek ilk hedefim.


  • @hasan-gündüz 40 güzel yaş. bir çok şeye sıfırdan başlayabilirsiniz. Ben de genç olsam, bekar olsam ya da orada geçerli bir mesleğim olsa NYC ilk tercihlerimden olurdu. İş potansiyeli yüksek, Orlando bu konuda biraz kötü ama az önceki yorumumda da söylediğim gibi iş ayırmam. Benim NYC'de yapabileceğim işler Orlando'da da var, her yerde var. Haliyle diğer önceliklere göre eyalet seçimi yaptım.


  • Evet. Gcard çıkarsa Sıfırdan başlamak gerekecek. Çünkü burdaki işimi orda yapamayacağım. Muhtemelen 1-2 sene her işi yaparım. Sonra bi işyeri açarım gıda üzerine


  • hayal kurmak ve burada sizlerle konuşmak içende bulunduğumuz sıkıntılardan uzaklaştırıyor. benimde ABD'de geçerli bir işim yok, ben de yeniden meslek edinmek gibi bir düşünceye sahibim


  • @hasan-gündüz aaa bakın Orlando'nun bir artısı da o, çok güzel Türk marketleri var 2-3 tane. En azından vardı diyeyim. Zeytin, peynir, sucuk vs sıkıtımız olmaz :)
    hocam kendi kendine "ben çalışırım, her işi yaparım, pes etmem" diyorsan ABD'de her türlü tutunursun. Ama yok bu iş zor, yok parası az, yok bana göre değil dersen o zaman sıkıntılar kapıda olur. Elbette bodoslama her işi yap, her rakamı kabul et demek değil bu. Dediğim haddini, kendini bilmek. Elbette fırsatlar çıkacaktır, elbette daha yüksek hedeflenir lakin benim tarzım minimumdan gideyim, ona göre gereklilikleri belirleyeyim, fazlası yanıma kar.

  • ⭐⭐

    @birisi valla yaşınız benim kadar değilse ki değil belli, yeni meslek edinmek, sıfırdan kariyer çizmek ABD'de oldukça kolay. tabi çok uçmadığınız takdirde. ama şundan emin olun, ne yaparsanız yapın, çalıştığınız müddetçe de karşılığını çok büyük ihtimalle alıyorsunuz, bu da size asgari düzeyde de olsa geçim şartlarını sağlıyor. dediğim gibi çalışmaktan yana derdiniz yoksa, çok seçici değilseniz korkunuz olmasın.

  • ⭐⭐

    @birisi ben de ilk defa bu kadar yoğun yazıyorum bugün. hatta girdiğimden beri. ne bilim evde müsaitim, biraz da kafam dağılsın diye karalıyorum. herkes gibi hayal kurmak, paylaşmak sizin de dediğiniz gibi içinde bulunduğumuz şartlardan bir anlık uzaklaştırıyor.


  • @suat-gunay
    Merhaba Suat bey. Yazdıklarınız heyecanlandırdı bende katılayım istedim kafileye. Benim çocuk sizinkilere göre küçük ama büyüklerini örnek alarak büyür işte :)

    Bikaç konuda bende fikrinize başvurmak istedim. Bu cumhuriyetçi-demokrat ayrımı hep dikkatimi çekmekle beraber yazılarla pek anlayamadığım bir konuydu. Belli ki siz bu gözle inceleme fırsatı bulmuşsunuz. Şöyle ki. ülkemizde seçmen üzerinden çıkarım yapmak isteseniz örneğin İzmir-Rize-Diyarbakır dediğinizde size ciddi çıkarımlar yaptıracak farklar olacaktır. (Yada ben öyle düşünüyorum) ABDde ki cumhuriyetçi-demokrat ayrımı bölgesel olarak bizdeki kadar keskinmidir? Bu ayrım TRdeki kadar sosyal hayatımızı etkiler mi?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    sabaha karşı 4 amerika saati ile plajları dolaşmak isteyen linke tıklasın şimdi sıkıcı ancak orada gündüz olunca insana hayal kurdurur

    https://www.livebeaches.com/


  • @suat-gunay, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

    @birisi ben de ilk defa bu kadar yoğun yazıyorum bugün. hatta girdiğimden beri. ne bilim evde müsaitim, biraz da kafam dağılsın diye karalıyorum. herkes gibi hayal kurmak, paylaşmak sizin de dediğiniz gibi içinde bulunduğumuz şartlardan bir anlık uzaklaştırıyor.

    Haftalardır ilk defa bu kadar hareketli zaten sohbet sayfasıda. Hergün arada girer bakarım. Bugünde sabahtan beridir sohbetinize dahil olmak istedim ama işin en yoğun olduğu günlerden benim için.

  • ⭐⭐

    @ayvalik10 çok teşekkür ederim bu forum için önemli bir değersiniz size bize çıksın bu sene 🙏

  • ⭐⭐

    @avar hoş geldinizzz, ne demek herkese açığız. hele ki aile olunca, hele ki ufak çocuklar olunca. sorunuzu çok net anladım, kendi tecrübelerim, bilgilerim ve biraz da ilgi alanım olduğu için cevaplayayım. ama öcelikle şunu söyleyeyim, ben yetkili bir isim, bu konunun uzmanı falan değilim. sadece bunca yıllık tecrübem, bilgim, yaşanmışlıklarım ve dediğim gibi de ilgi alanım olduğu için şahsi fikirlerimi paylaşmış olayım.
    bahsettiğiniz ayrım aslında ABD'de çok daha keskin, çok daha fazla. milliyetçi-muhafazakar kesim olan Cumhuriyetçiler çok daha radikal olabiliyor. hele ki bizdeki "kale şehirler" gibi, orada da eyaletler var Wyoming, Utah, Oklohama gibi. 60%'nin üzerinde çoğunluğu var Cumhuriyetcilerin bu eyaletlerde. malum, eyalet sistemi olduğu için de merkezi hükümet hangi cenaptan olursa olsun, eyalet içi işleyiş eyaletin bağlı olduğu gruba daha çok yönelik oluyor. Amaaaa şunu da unutmayın, ABD yasalar ülkesi ve hak ve özgürlükler yasalar ile korunuyor. Dolayısı ile bu en büyük güvence herkes için. Hele ki insan hakları. fazla uzatmamak adına, iş, eğitim gibi konularda bunun çok etkisini görmezsiniz. sosyal hayatta genç, okumuş nesilde de bunun etkisini görmek zor ama temelde "olmayan" bir milliyetçilik, muhafazakarlık mutlak suretle öyle ya da böyle karşınıza çıkacaktır. ama küçük ama büyük. üzerinde çok daha fazla konuşalısı bir konu ama fazla uzatmış olmayayım. şöyle düşünün, bir önceki Başkan Trump Cumhuriyetci idi. Yaptıkları ortada, göçmenlere bakışı, sınır komşularına bakışı vs vs. Yerine gelen Demokrat Biden'in de gelir gelmez eski yöentimin özellikle kişi hak ve özgürlükleri adına yaptığı yanlışları (burası kişiye göre değişir) düzeltmek oldu. bu bile bazı şeylere örnek teşkil edebilir.


  • @avar Sosyolojik konulara meraklı, arkadaş çevresinin %70-80lik kısmı Avrupalı-Amerikalı olan ve sayısız Amerikalıyla tanışmış birisi olarak naçizane gözlemlerimi-düşüncelerimi aktarmak istiyorum. Amerikan halkı genel kültür açısından cahil, bu sebeple eğer arap, siyahi, hintli veya asyalı değilseniz doğrudan fiziki ırkçılığa maruz kalma ihtimaliniz bi hayli düşük çünkü Türküm deseniz bile Türkiye'nin nerede olduğunu veya Türklerin kim olduğunu bilenler geçmişte Türkiye'yi ziyaret etmiş veya Türk tanıdığı olan insanlar oluyor. Peki ırkçılık ile nasıl karşılaşabilirsiniz, örnek vermem gerekirse karşınızdaki kişi Ermeni kökenliyse işiniz zor çünkü Ermeni lobisi ABD'de gerçekten güçlü durumda ve Türkleri gördükleri yerde eziyorlar fakat ne kadar doğru bir kavram olur bilemiyorum ama "gerçek" Amerikalılar (Avrupa kökenli olanlar dersem daha uygun bir tanım olur sanıyorum) da Ermeni kökenli Amerikalıları sevmiyorlar (Garip gelebilir fakat bunun sebebi büyük oranda Kardashianlar). İspanyollar veya latin amerikalılar Türklere sebebini bilmediğim bir şekilde sempati duyuyorlar. Siyahilerin genelinin Türkler hakkında negatif-pozitif hiçbir fikri yok (Müslüman olanlar hariç onlar aşırı sevgi besliyor Türklere karşı.). Bunun dışında uzun yıllardır ABD'de yaşayan ve siyasi gruplardan uzak olan Yahudiler de geçmişteki (40'lı yıllar) yardımlarından dolayı Türklere çok olmasa da sıcak bakıyorlar. Genel açıdan bakacak olursak düşüncem Cumhuriyetçi bölgeleri seçmenizin ırkçılığa uğrama ihtimalinizi düşüreceği çünkü Demokrat kesimde Ermeni, Yunan gibi gibi lobi mensupları işinizi ciddi anlamda zorlaştırıyor ve bunu yalnızca Türk olduğunuz için yapıyorlar. Cumhuriyetçi kısımda denk geleceğiniz ırkçılar "Benim ülkemde benim dilimi konuşacaksın" veya "Amerikalı gibi yaşamayacaksan ülkene geri dön burası Amerika" tarzı pek yabancı olmadığımız ve bana soracak olursanız Demokrat kesmin ırkçılarına nazaran görece daha "iyi" ırkçılar oluyor genelde.

  • ⭐⭐

    @avar ben bir kaç gün müsait olucam. biri bana "yeter artık sus" diyene kadar yazarım :)

  • ⭐⭐

    @suat-gunay, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

    @avar ben bir kaç gün müsait olucam. biri bana "yeter artık sus" diyene kadar yazarım :)

    Lütfen yazın bugün kafamın dağılmasına çok ihtiyacım var ev sahibi krizi yaşadık sabah sabah iki ay önce yaptığı zam yetersizmis geldi yine zam olsun kendi Rusya'da yaşıyor dolara çevirince çerez parasiymis çıldırdık oturduk eşimle alternatif nereye gidebiliriz onları konuşuyoruz 3.basvuru ve bu kadar hiç içten gitmek istemedim saçma sapan evlere iki bin kira vermek canımı sıkıyor umut dolu gönderiler istiyorum bu sizin detaylı planlarınız çok hoş hiç kafamda yokken Orlando yu başladım araştırmaya


Benzer Başlıklar

  • DV2027 Sohbet Odası

    Taşındı Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    4k
    24 Oy
    4k İleti
    201k Bakış
    K
    @turkeycel 27 icin bitti artık. Boşuna polyanna olmaya gerek yok. Ama inşallah 28 açılır ekimde
  • DV2026 Sohbet Odası

    Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    9k
    30 Oy
    9k İleti
    438k Bakış
    Y
    @alplion Bir çıktı vardı alıp dolduruyor, fotoyu yapıştırıp abd ye postalıyordunuz.
  • DV2025 Sohbet Odası

    Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    17k
    1
    36 Oy
    17k İleti
    1m Bakış
    ebaris86E
    @TANER-KAPLAN Merhaba, sorularınızı aşağıdaki link ten sorabilir konu ile alakalı bilgilere bakabilirsiniz. https://yesilkartforum.com/forum/topic/510/abd-vatandaşı-ile-amerika-da-evlenip-green-card-almak
  • DV2022 Bekleme Odası

    Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    22k
    1
    45 Oy
    22k İleti
    2m Bakış
    istalinI
    Merhaba arşivde olan bu yazınızı tekrar okudum, söyledikleriniz şu an ki süreç için de geçerli mi @gucarslan, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası @Aeroexpres merhaba. hesaplamayı öyle yapamazsınız.. "kota" olarak tabir ettiğiniz şey sadece turkiye icin değil, bolge olarak da hesaplanması gereken az da olsa karmaşık bir durum. turkiye, %7'lik kota dilimine zaten girmiyor,bu yüzden vize yetmeme gibi bir durum olması mümkün değil. eğer öyle bir durumun olursa zaten %7'lik kota sebebiyle yüksek numaralar vize alamaz. kota sebebiyle vize alamamak turkiye icin yaşanması muhtemel bir durum degil.] konuyla ilgili başlığı inceleyin lütfen. https://yesilkartforum.com/forum/topic/4402/sayılarla-dv2022/ ve imzanizdaki 1980 ibaresini guncelleyin :)
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

19

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum