Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • Yasaklı

    @axlgnr Teşekkür ederim, darısı sizlere.


  • @Orhan-Cabarov Gozun aydın cnm benım. Rabbım bundan sonrasını da cok guzel etsın

  • Yasaklı

    @BelmaSarvan Çok teşekkür ederim Belma abla. Aynı iyi dilekleri ben de sizler için diliyorum.


  • Abilerim Ablalarim keskeleriniz iyikilieriniz var mi hafizanizda yer etmis??


  • 2014 yılında ilk defa usa gitmiştim ve o an memurdum - keşke o an bırakıp kalsaydım orada - bırakamadım dondum - benım için çok hataydı şuan oyle düşünüyorum- bir yolunu bulup orada kalmam lazımdı- dil kursu falan :/// benimki bu.


  • @serkanist Üzüldüm senin adına, gerçekten üzüldüm.

    Keşke kalmış olsaydın, 2014'ten bu yana neredeyse 7 sene olmuş. Bu ABD'de yepyeni bir hayat kurmak için çok çok yeterli bir süre. Muhtemelen şimdiye kadar tüm hayatını kurmuş, arabanı falan almış , rahat rahat geçiniyor olurdun.

    Ama olsun, hiç bir şey bitmiş değil. Aksine , belki de yeni başlıyor. Geçmişten gelen bu pişmanlık muhtemel gidişinde belki sana daha sabırlı olmak ve zorluklara karşı çok daha dirayetli kalabilmek gibi artılar kazandırır, kim bilir?

    Umarım her şey gönlünce olur 🙂


  • @Hopasej ZAMANI GELDİĞİNDE OLACAKTIR BİR ZAMANI VARDIR BAZEN PİŞMALIK GİBİ GELEN ŞEYLER VEYE HATALAR BELLİ BİR ZAMAN SONRA NE KADAR İYİ DİYORSUN AMA - ONCE O KÖTÜ ŞEYLERİ YAŞAMAK GEREK SANIRIM BENIMKİDE BÖYLE-

    7 YIL İYİ BİR SÜREYDİ AMA DEDİĞİM GİBİ YAPAMADIM İŞTE 😞

    BİR ÇOK NEDENİ VAR DOSTUM BİR ÇOK NEDENİ.

    BAKALIM NE OLACAK.

    TEŞEKKÜRLER İYİ DİLEKLERİN İÇİN.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @serkanist sayın @serkanist , lutfen tum iletiyi buyuk harfle yazmayin 👍


  • @crazycells Tamam dostum :Pardon


  • @serkanist tamam abi kızma yahu niye bağırıyorsun 🙂 🙂

    Neyse işin şakası bir yana, mutlaka şans gelecektir en azından 1 kez daha, ve o ortayı tam 90'a çakmanı temenni ederim : )


  • @Hopasej yok dostum kızmadım yaa 🙂 teşekkürler bakalım görelim işalllah hakkımızda hayırlısı olur.


  • Onceki hafta bir arkadas ile, onun baska bir arkadasi ile bulusmak icin Philly'e gittik. Bize Kensington Avenue uzerinde bir adres verdi. "Eminmisin?" diye sorduk, "Eminim, adres dogru, orada bir ev aldim" dedi.

    Bilmeyenler icin, Kensington Avenue ve cevresindeki bolge Philly'deki en yasamaya uygun olmayan yerler. Youtube videolarda gormussunuzdur, uyusturucu bagimlisi homeless nufusun sokaklarda yasadigi bir yer.

    Neyse vardik adrese, heryerde homeless insanlar vardi, tipki zombie filmlerdekiler gibi yuruyenler, sokakda yerde yatanlar, icki icenler, uyusturucu ve kokain cekenler falan heryerdelerdi. Ve tabii ki etrafta hic polis falan yoktu. Tam yuvalarina geldik diye dusundum bir an icin...

    Arabayi kenarda bir bosluk bulup park ettim. Az bekledik ve bulusacagimiz arkadas yanimiza geldi. Arkadasa "Ben arabayi burada birakmak istemiyorum" dedim. "Seninki psikolojik endise aslinda, fiziksel olarak burasi dunyanin en guvenli yeri" dedi. 😁 "Bu insanlarin hepsi zararsiz, mala mulke zarar vermezler" diye de ekledi. Bu sozler uzerine hic de rahatlamamis bir sekilde arabayi orada birakip arkadasin pesine takildik. Yeni aldigi eve gittik.

    Oldukca eskiydi, Kensington Avenue uzerindeydi, 3 katli bir evdi. Her kati dairelere bolmusler ve ustteki iki katta bekar kiracilarin olmasi beni cok sasirtti. Arkadas evi $25k odeyerek almis. Ileriye donuk bir takim ic dekorasyon ve iyilestirmeler yaptirip satmayi planliyormus. "Bu caddede kim alacak bunu?" diye sorup yuzune baktim. "10 yil sonra burasi sahlanacak" dedi. Sadece gulumsedim. 😀

    Sonra orada bir yerde bize yemek ismarlamak istedi. Tabii ki kabul etmedik, baska daha duzgun daha nezih bir yere gitmeye karar verdik. Neyse bir Arap restauranta goturdu bizi, yerini tam bilemiyorum ama Kensington'dan yaklasik 20-25 dakika araba ile uzaklasmistik.

    Daha once cok defalar hakkinda kotu sozler duydugum, videolar izledigim, meshur Kensington Avenue de bu sekilde ilk ve hopefully son defa bulunmus ve ayni zamanda da kafasi guzel homeless insanlar arasinda bir sure yurumus oldum...


  • Bu ileti silindi!

  • Arkadaşlar merhaba
    green card için vize aldıktan sonra Amerika'ya giriş çıkış yapacağım bu green card ın ve ssn numarasını almak ne kadar sürer ne kadarlık bir plan yapmalıyım.teşekkür ederim


  • @nihat26 Merhaba, SSN genelde 7-10 gün içinde, Green Card ise ortalama 30-45 gün içinde geliyor. Tabi bu süreler asla kesin net değil. Aylarca ne SSN'ini ne Green Card'ını alamamış kişiler biliyoruz. Yani sırf alıp dönmek için bekleyecekseniz ve vaktiniz ile nakitiniz varsa 3 ay verin kendinize derim daha mümkün kılabilmek için. Ama sırf bunlar için bekleyecekseniz beklemeyin. Siz yapın giriş çıkışınızı, adresinize geldiğinizde yollasınlar (eş, dost, arkadaş kiminse adres.) size.


  • @jackfoxy teşekkürler öyle yapacağız artık

  • Yasaklı

    Merhaba arkadaşlar. Ben 23 şubat’ta Amerika’ya gideceğim ama daha gitmeden sürekli ağlıyorum ailemden ayrı kalacağım diye. Annemde günleri sayıyor, üzüntüden uyuyamıyor. Gözlerimi kaçırıyorum ağlamamak için. Bunu buraya yazmam ne kadar doğru bilmiyorum. Hiç böyle bir şey tecrübe edeniniz oldu mu ? Gidiyorum ama hiç mutlu değilim.


  • @orhan-cabarov, içinde söyledi: Amerika'da Green Cardla Yaşayanların Tecrübeleri

    Merhaba arkadaşlar. Ben 23 şubat’ta Amerika’ya gideceğim ama daha gitmeden sürekli ağlıyorum ailemden ayrı kalacağım diye. Annemde günleri sayıyor, üzüntüden uyuyamıyor. Gözlerimi kaçırıyorum ağlamamak için. Bunu buraya yazmam ne kadar doğru bilmiyorum. Hiç böyle bir şey tecrübe edeniniz oldu mu ? Gidiyorum ama hiç mutlu değilim.

    Umarım herşey bi şekilde kolaylaşır senin için. Ama nasıl kolaylaşır bilemiyorum. Aslında içinde bulunduğun durum bi insanın başına saksı düşmesi gibi değil. Bu aşamaya kadar seninde aileninde alışması gerekirdi diye düşünüyorum. Çünkü başvurudan bu yana 2 yıl geçmiş durumda. 2 yıldır birçok aşamadan geçilmiş olması gerekiyor sonuçta. Bi de esas olan şöyle bişey var ki bu süreçlerin tamamından kendi isteğin dışında geçmiş olman imkansız. Kolaylaşır umarım herşey


  • @orhan-cabarov Hiçbir şey ayrı kalmaya değmiyor. Mutsuzluğunuzun kaynağı muhtemelen bu farkındalık ya da his. Bunu en başta belirtmekte fayda var.

    Ancak amacınızı unutmayın.

    Kendinize amacınızı hatırlatın. Siz neden ABD'ye gidiyorsunuz? Eğer geçerli sebepleriniz yoksa kendinize de ailenize de eziyet etmeyin. Eğer planlarınız gerçekçiyse, o planlara, o hedeflere bağlı kalın. Hisler geçicidir, atılan adımlar kalıcıdır. Emin olun (iyi kullanıldığında) yakaladığınız bu fırsat, yakaladığınız bu yeni bir yaşam dizayn etme şansı bir daha elinize hiç geçmeyebilir. Kaldı ki yıllardır bu yolda bekleyen, emek veren insanlar var. Bunları kendinize hatırlattığınızda siz de durumu kabullenip harekete geçmeye başlayacaksınız.

    Çünkü en zoru orada doğru şartları yakalamak değil, o şartları yaratmak! İyi bir çevre, iş, kariyer... En zoru bunları gerçekleştirmek. Bence enerjinizi bu konulara aktarın, tedirgin olacaksanız ya da endişe duyacaksanız bu konularda endişe duyun, derim ben 🙂

  • ⭐⭐⭐

    @orhan-cabarov, içinde söyledi: Amerika'da Green Cardla Yaşayanların Tecrübeleri

    Merhaba arkadaşlar. Ben 23 şubat’ta Amerika’ya gideceğim ama daha gitmeden sürekli ağlıyorum ailemden ayrı kalacağım diye. Annemde günleri sayıyor, üzüntüden uyuyamıyor. Gözlerimi kaçırıyorum ağlamamak için. Bunu buraya yazmam ne kadar doğru bilmiyorum. Hiç böyle bir şey tecrübe edeniniz oldu mu ? Gidiyorum ama hiç mutlu değilim.

    E kolay değil be arkadaşım. Hayatın kökten bir değişim yaşıyor. Öyle böyle değil. Amerika'ya taşınıyorsun. Kim bilir kimler son saniyede vazgeçmiştir.

    Diğer arkadaşlarla beraber senin vize sürecini de buradan takip ettim. Çok sıkıntılar çektiniz. Şimdi kendi adına bunu taçlandırma zamanı. Sen güçlü bir insansın. 1 sene sonra bu yazdıklarını okuduğunda, yüzünde hafif bir tebessüm olacak emin ol.

    Aynı değil ama benzer bir örnek vereyim. 18 ay askerlik yaptım. İlk gittiğimde dedim ki "tamam, benim yeni evim artık burası".
    Oraya gittiğinde de sıkıntı çekeceğini biliyorsun, buna hazırlıklı ol. Orada kazanacağın paralarla hem kendine hem ailene nasıl da güzellikler yaşatacağını düşün. Dedim ya sen güçlü bir insansın. Hepsini halledersin evelallah.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

120
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum