Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @gizemyavuz92, içinde söyledi: ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)

    @tugba tubiş çok sevindim 😍❤️ bize de Biometrik randevusu geldi😍 26 Ocak’ta başvurduk, 29 Ocak’ta randevu maili geldi🥸

    Sağol beybisi 🥰 size de hayırlı olsun. Asıl mevzu interview sonrasındaki bekleme süresi, 14 ay diyor sistem 🥸 Sizin orası buradan hızlı, siz benden önce and içersiniz kesin 🥶


  • @tugba, içinde söyledi: ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)

    @gizemyavuz92, içinde söyledi: ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)

    @tugba tubiş çok sevindim 😍❤️ bize de Biometrik randevusu geldi😍 26 Ocak’ta başvurduk, 29 Ocak’ta randevu maili geldi🥸

    Sağol beybisi 🥰 size de hayırlı olsun. Asıl mevzu interview sonrasındaki bekleme süresi, 14 ay diyor sistem 🥸 Sizin orası buradan hızlı, siz benden önce and içersiniz kesin 🥶

    İnşallah hepimiz için en hızlı şekilde olur biter, beklemenin her türlüsü sancılı canım😀 bizde bekleme 18 ay diyordu mailden sonra 16 ya düştü. Bence sen o kadar beklemezsin, ortalama bir süre veriyor sanırım


  • @knnrn Tebrikler

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @tugba Yemin töreni randevusu verildiğinde benim sistemimde de 13 ay görünüyordu. Oradaki süreler çok anlamlı değil.


  • @knnrn Tebrikler 😊


  • Merhabalar,
    Ben abd vatandaşıyım eşim amerikada 3 yılını doldurdu. Şimdi onun için online başvuru yapıyorum. Evlilik belgesi istiyorlar, mevcut evlilik cüzdanının fotokopisi yeterli mi? Ya da nufüs müdürlüğünden alınan formul b ( çok dilli evlilik kaydı) olur mu? Bunlar olmazsa nasıl bişey yapmam gerekir? Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.


  • Selamlar.
    Toplamda kaç soru soruluyordu? Veya bu officer göre değişiyor mu?


  • @tugba 100 soruluk testin icinden 10 tane seciyorlar, 6 tanesini dogru bilmeniz gerekiyor. ama heralde officer'a gore degisiyor. bana 3 tane sordu, hepsini ezberledinmi dedi, -evet deyince baska sormadi. yes-no sorularda da ayni sekilde 3-4 tane sordu ( hic anlam ve aciklama sormadi) . bunu da mi ezberledin dedi, ona da evet deyince , tebrikler deyip interview bitirdi.


  • Hadi bana da kolay olsun inşallah 😬

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @knnrn gözünüz aydın, hayırlı olsun.. 🇺🇸


  • Bu ileti silindi!

  • Merhaba, bir şey sormak istiyorum, özellikle @crazycells bu konu hakkında yorum yaparsa çok sevinirim. Ben bekar birisiyim dolayısıyla direkt olarak ev tutmak yerine oda kiralayıp kalıyorum, daha makul fiyat oluyor ve kiraladığın odalar için şimdiye kadar hiç lease yapmadım (geleli 11 ay oldu) bugün birisi eğer lease'siz olarak hep böyle kalırsan ilerde vatandaş olurken sıkıntı yaşarsın dedi, bunun doğruluk payı nedir? Yani ben homeless olarak gözüküyor mu olacağım kirasını verip kaldığım halde? Kafam çok karıştı, lease bu kadar önemli bir şey mi?


  • @ozn, içinde söyledi: ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)

    Merhaba, bir şey sormak istiyorum, özellikle @crazycells bu konu hakkında yorum yaparsa çok sevinirim. Ben bekar birisiyim dolayısıyla direkt olarak ev tutmak yerine oda kiralayıp kalıyorum, daha makul fiyat oluyor ve kiraladığın odalar için şimdiye kadar hiç lease yapmadım (geleli 11 ay oldu) bugün birisi eğer lease'siz olarak hep böyle kalırsan ilerde vatandaş olurken sıkıntı yaşarsın dedi, bunun doğruluk payı nedir? Yani ben homeless olarak gözüküyor mu olacağım kirasını verip kaldığım halde? Kafam çok karıştı, lease bu kadar önemli bir şey mi?

    Hayir, oyle birsey soz konusu degil. Vatandas oluncaya kadar yasadiginiz adresleri USCIS'e bildirmeniz yeterli. Lease yapma gibi bir zorunlugunuz yok.


  • @ryback Evet şuana kadar iki farklı evde kaldım ve ikisini de uscise online ar-11 formu ile bildirdim. Bugün arkadaşın teki böyle bir şey diyince kafam karıştı. Kira ücretimi zelle üzerinden yolluyorum, olası bir durumda devlete de bu şekilde kanıtlayabilirim sanırım.


  • @ozn, içinde söyledi: ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)

    @ryback Evet şuana kadar iki farklı evde kaldım ve ikisini de uscise online ar-11 formu ile bildirdim. Bugün arkadaşın teki böyle bir şey diyince kafam karıştı. Kira ücretimi zelle üzerinden yolluyorum, olası bir durumda devlete de bu şekilde kanıtlayabilirim sanırım.

    Uscis AR11 formu ile bildirdiginiz surece hic bir sikinti yok. Icinizi rahat tutun. Arkadasiniz yanlis bilgi vermis.


  • Biz şimdiye kadar 2 kere taşındık, ilkinde uscis’te güncellediğimizi hatırlıyorum, son taşınmamız geçen seneydi. Eşim kendi adına yaptı, form mailinde var ama benimkini yaptık mı nedir hiç hatırlamıyorum. N-400 formunu da doldurduk, çoktan biometric randevumuz oldu bile. Onay maili vs de yok, ya sildim ya da cidden yapmayı unuttum. Taşınalı 1 seneyi geçti. Adres güncellemesi yapmayı unuttuysam sorun yaşar mıyım? İçime kurt düştü, formu doldurduğumu hiç hatırlamıyorum. N-400 formunda günü gününe tüm adreslerimizi yazdık. Uscis’te adres güncellemesi yapıp yapmadığımı nasıl kontrol edebilirim? Ya da unuttuysam bu bir sorun teşkil ediyor mu?


  • @dobroke, içinde söyledi: ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)

    Biz şimdiye kadar 2 kere taşındık, ilkinde uscis’te güncellediğimizi hatırlıyorum, son taşınmamız geçen seneydi. Eşim kendi adına yaptı, form mailinde var ama benimkini yaptık mı nedir hiç hatırlamıyorum. N-400 formunu da doldurduk, çoktan biometric randevumuz oldu bile. Onay maili vs de yok, ya sildim ya da cidden yapmayı unuttum. Taşınalı 1 seneyi geçti. Adres güncellemesi yapmayı unuttuysam sorun yaşar mıyım? İçime kurt düştü, formu doldurduğumu hiç hatırlamıyorum. N-400 formunda günü gününe tüm adreslerimizi yazdık. Uscis’te adres güncellemesi yapıp yapmadığımı nasıl kontrol edebilirim? Ya da unuttuysam bu bir sorun teşkil ediyor mu?

    Ben de aynı durumdayım. Formdan gerçekten haberim yoktu. YouTube’da bir bayan ( mutlaka denk gelmissinizdir) interview icin yayınlar yapıyor. Hatta bir videosunda “hiç adres değişikliği yaptınız mi ve formu doldurarak uscise bunu bildirdiniz mi” diye soran officer’a “ yaptım ama form doldurarak uscise bildirmedik çünkü böyle bir uygulama olduğunu bilmiyordum” şeklinde cevap veriyor. Bir kaç videosunda da büyük bir problem olmadığından bahsediyor. O yüzden ben de biraz rahatladım gibi ama yine de kurt var 🤔


  • Ben biometric vereli çok oldu hatta martta interview var nasipse inşallah. Bu aşamada bu formu doldurmamız mümkün olabilir mi acaba?🤔


  • @tugba ben de emin olamadım. ilk taşındığımızda eşimin myuscis hesabından girip değiştirdiğimizi hatırlıyorum, benim kendi hesabımda adres değişikliğiyle ilgili bir şey yoktu hatta. Bu son taşınmamızda ar-11 formu ile eşim yapmış, whatsapp konuşmalarımızdan bulduk onu da, bana da gir sen de değiştir demiş ama sanki hafızamı kaybetmiş gibiyim, kırıntı hatırlamıyorum. Böyle şeyleri hiç atlamayız, o yüzden mutlaka yapmışızdır diyor eşim, ama bende onay maili vs olmayınca içime kurt düştü. Yapmış olabilirim ama ya yapmadıysam, unuttuysam diye tedirgin oldum. Şimdi de süreç işlediği için ar-11 formunu doldurmak olur mu emin olamıyorum. Bir de zaten doldurduysam mesela nereden bileceğim? Vatandaşlık süreciyle ilgili postalar bu adresimize geldi ikimizin de, adresimiz sistemlerinde güncel diye düşünüyorum. Ama bu ar-11 formunu doldurmayı unuttuysam sıkıntı olmasın diye ciddi bir panik yaşıyorum şu an.


  • @dobroke, içinde söyledi: ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)

    @tugba ben de emin olamadım. ilk taşındığımızda eşimin myuscis hesabından girip değiştirdiğimizi hatırlıyorum, benim kendi hesabımda adres değişikliğiyle ilgili bir şey yoktu hatta. Bu son taşınmamızda ar-11 formu ile eşim yapmış, whatsapp konuşmalarımızdan bulduk onu da, bana da gir sen de değiştir demiş ama sanki hafızamı kaybetmiş gibiyim, kırıntı hatırlamıyorum. Böyle şeyleri hiç atlamayız, o yüzden mutlaka yapmışızdır diyor eşim, ama bende onay maili vs olmayınca içime kurt düştü. Yapmış olabilirim ama ya yapmadıysam, unuttuysam diye tedirgin oldum. Şimdi de süreç işlediği için ar-11 formunu doldurmak olur mu emin olamıyorum. Bir de zaten doldurduysam mesela nereden bileceğim? Vatandaşlık süreciyle ilgili postalar bu adresimize geldi ikimizin de, adresimiz sistemlerinde güncel diye düşünüyorum. Ama bu ar-11 formunu doldurmayı unuttuysam sıkıntı olmasın diye ciddi bir panik yaşıyorum şu an.
    Vatandaşlık formu doldururken current adres ve gönderilmesini istediğiniz adres diye ayrica da formda kısım vardı diye hatırlıyorum. Yanı ne belirtirsek uscis onu yapıyor. Hatta ben esimin Aos durumundan dolayı nasipse vatandaşlığı alır almaz başvuru belgeleri içine vatandaş belgesini ekleyip bilgi güncellemem lazım. Uscis bu konuda bile diyor ki” sisteminizden status güncellemesini yapmanız gerekmektedir. Uscis bunu otomatik olarak yapmamaktadır “. Yanı düşünün, bu sınavı bizzat kendileri yapıp ve de o belgeyi yine bizzat kendileri veriyor olmalarına rağmen statu güncellemesini bizim ayrica yapmamız gerekiyor.


Benzer Başlıklar

  • 26
  • 12
  • 19
  • 5
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

95
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum