Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • iyi dilekleriniz ve tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim. bugün njfamilycare directory ile görüştüm. mevcut durumu anlattım ve gelecek sene için yaptığımız başvurunun ne zaman sonuçlanacağını sordum. çünkü babamın önümüzdeki hafa kontrolleri var ve sigortasız kalmasını istemiyorum dedim. bu durumu göz önünde bulunduracaklarını ve başvurumuzu acil kategorisinde değerlendirmek üzere öne alacaklarını söylediler.

    her ihtimale karşı açıkta kalmaması için annem adına marketplace den bir kaç poliçe gözüme kestirdim. çıkarsa medicaid, iptal ederim diye düşünüyorum..

    @hasbelkader size de çok geçmiş olsun. evet size yazacağım, teşekkürler.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @salt bu sayfa da çok önceden paylaştığım bir iletiyi arıyordum ancak bir türlü bulamadım. Şimdi bulur bulmaz sana yazıyorum. Şimdiye ne yaptın bilemiyorum ama belki bu doktor sana yol gösterir.

    Sayin New Jersey de yaşayan Türk arkadaşlar.
    Ben New Jersey de Jersey shore University medical center da dahiliye asistaniyim. Üniversite hastanesi olması sebebiyle sigortasız hasta da bakıyoruz veya çok ucuza hasta bakılıyor. Herhangi bir ihtiyacı olan varsa buyursun gelsin. Elimden geldiğince yardımcı olurum. Biliyorum burda tıp çok pahalı ve çok fazla türk doktor yok. Aşağıdaki numarayı arayın ve benim adımı vererek randevu alın. Ihtiyacı olan kişilerle de paylaşabilirsiniz.
    Hala asistan olduğumdan dolayı bakilan hastadan para kazanmiyorum. Tek amacım ihtiyacı olanlara yardımcı olmak.
    Görüşmek üzere.
    Dr Arda Akoluk

  • ⭐⭐⭐

    @salt cok gecmis olsun. open enrollment zamani disinda marketplace'ten police alabilme sartlari icin suraya bakabilirsiniz. https://www.healthcare.gov/coverage-outside-open-enrollment/special-enrollment-period/


  • @ayvalik10 çok teşekkür ederim bu postu okumuştum arda beyle de iletişime geçeceğim. kendisini tatil dönemi olduğu için rahatsız etmek istemedim. sağ olsun umarım bize de yardımcı olabilir, en azından yol gösterir.


  • @keysnambır çok teşekkürler. tam olarak bunu bulamamıştım, detayları okuyorum...


  • Daha önce paylaşıldı mı bilmiyorum ama arkadaş çok güzel anlatmış.


  • @ayvalik10 merhaba. Arda bey Alabama'ya geçmişti en son.

  • ⭐⭐

    @israfil video çok iyi hazırlanmış ama anlamadığım bazı yerler var. Gerçi bende daha öncesinde aynı düşünüyordum. Deductible denilen şey sanki videoda denilen gibi işlemiyor. Örneğin deductible 3000 ise 3000 e kadar sen veriyorsun sonrasında sigorta devreye giriyor deniyor videoda. 3000 e kadar olanında coinsure oranı kadar olanını veriyorsunuz diye biliyorum. Örneğin deductible 3000, coinsurance %20 ise ve tedaviniz 5000 tutuyorsa siz 600 ödüyorsunuz ve deductible tutatrınız olan 3000 den düşüyor.
    Zaten videodaki örnekte de çok fazla deductable olan örnekte prim de çok fazla. Yani biraz garip.


  • @knnrn Merhaba, Amerika'ya ilk girişimizi Ağustos 2021'de gerçekleştirdik, GC elimize ulaştı ancak benim ssn card'ım paylaştığım adrese ulaşmadı, ofisi aradığımda randevu ile giderek başvuru yapmam gerektiğini paylaştılar, henüz Amerika'ya yerleşmediğimiz için ofise gidemedim, yerleşme planımızı Mayıs 2022 tarihinde yapmayı planlıyoruz, ssn card başvurumuzu da bu tarihte yapacağız. Bu durumda Mayıs 2022'de herhangi bir sağlık sigortası yaptırma şansımız olabilir mi, o tarihte bir rahatsızlığımız olması durumunda veya hamilelik gibi geçmişten gelen bir durum için sağlık sigortamız kapsayıcı olur mu? Bir diğer sorum ise, medicaid için belirtilen son 12 aylık household low income değerleri Amerika kazancını mı kapsamaktadır, yoksa Türkiye'de çalıştığımız için orada elde ettiğimiz gelirleri de eklememiz gerekir mi? Ben eklenmesi gerektiğini düşünüyorum ancak youtube da izlediğim videoların hepsi Amerika'da elde edilen gelirden bahsetmiş o nedenle emin olamadım. Sağlık sigortası yaptıramıyor olmamız durumunda ABD planlarımızı ancak enrollment sürelerine uygun olarak planlamamız gerekecek, bu konuda yol gösterici olabileceğini düşündüğünüz başlık var ise yönlendirebilirseniz çok sevinirim. Youtube'da izlediğim bir sigorta yetkilisi ile de bu konuyu yazışmayı planlıyorum, eğer yanıt alabilirsem yine buradan yazıyor olacağım.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @iceberg06, içinde söyledi: Healthcare, Obamacare, Sağlık Sigortası

    @knnrn Merhaba, Amerika'ya ilk girişimizi Ağustos 2021'de gerçekleştirdik, GC elimize ulaştı ancak benim ssn card'ım paylaştığım adrese ulaşmadı, ofisi aradığımda randevu ile giderek başvuru yapmam gerektiğini paylaştılar, henüz Amerika'ya yerleşmediğimiz için ofise gidemedim, yerleşme planımızı Mayıs 2022 tarihinde yapmayı planlıyoruz, ssn card başvurumuzu da bu tarihte yapacağız. Bu durumda Mayıs 2022'de herhangi bir sağlık sigortası yaptırma şansımız olabilir mi, o tarihte bir rahatsızlığımız olması durumunda veya hamilelik gibi geçmişten gelen bir durum için sağlık sigortamız kapsayıcı olur mu? Bir diğer sorum ise, medicaid için belirtilen son 12 aylık household low income değerleri Amerika kazancını mı kapsamaktadır, yoksa Türkiye'de çalıştığımız için orada elde ettiğimiz gelirleri de eklememiz gerekir mi? Ben eklenmesi gerektiğini düşünüyorum ancak youtube da izlediğim videoların hepsi Amerika'da elde edilen gelirden bahsetmiş o nedenle emin olamadım. Sağlık sigortası yaptıramıyor olmamız durumunda ABD planlarımızı ancak enrollment sürelerine uygun olarak planlamamız gerekecek, bu konuda yol gösterici olabileceğini düşündüğünüz başlık var ise yönlendirebilirseniz çok sevinirim. Youtube'da izlediğim bir sigorta yetkilisi ile de bu konuyu yazışmayı planlıyorum, eğer yanıt alabilirsem yine buradan yazıyor olacağım.

    SSN varsa sağlık sigortası başvurusu yapabilirsiniz. Kimlik doğrulama için pasaporttaki vizeyi kullanırsınız.

    ABD içinde eyaletten eyalete veya ABD dışından ABD'ye taşınma durumu "Special Enrollment" için sizi uygun hale getiriyor. O nedenle yılın her döneminde sigorta sistemine giriş yapabilirsiniz. Önceki hastalıklar ve gebelik de kapsam dahilinde olur. Eğer gebelik herhangi bir nedenle sigorta kapsamında olmazsa CHIP kapsamında devlet güvencesi altındadır.

    Türkiye'deki gelir yazıp yazmamak size kalmış. Sizin için yararlı olacağını düşünüyorsanız yazabilirsiniz. Örneğin ABD'de hiç gelir yoksa "advance tax credit" olmayacağı için sigorta primi yüksek çıkar, bu durumda Türkiye'deki geliri girmek avantaj sağlayabilir.


  • @nahya Hangi eyalettesiniz. Bulunduğunuz eyaletin medicaid web sitesi vardır oradan üye olup başvuru yapıyorsunuz.


  • @knnrn Yanıtınız için çok teşekkür ederim, sigorta firmasında yetkili kişide benzer bir yanıt vermiş; aşağıda sorular için vermiş olduğu yanıtı da paylaşıyorum

    1. Geldiğinizde sigortaya başvurabilirsiniz ve sigortanız tüm hastalıkları hamilelikle birlikte karşılar. Green card'lı olduğunuz için her türlü sigortaya hakkınız var.

    2. Medicaid başvurusu esnasında ABD'de vergisi verilir geliriniz hesaplanır ve medicaid'li olmanız vatandaşlık için herhangi bir engel teşkil etmez.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @dras, içinde söyledi: Healthcare, Obamacare, Sağlık Sigortası

    4 kişilik bir aile için 2022yılında Obamacare minimum 26500$ kazanç istiyor. Bu kazanç miktarı üzerinden ben de Obamacare başvurusu yaptım sorum şu eğer 2022 yılı sonunda yıllık kazancımız 26500$ altında kalırsa ne olacak? bilen birileri cevaplarsa çok sevinirim.

    Geliriniz düşük olduğu için vergi iadesi sigorta primini karşılamaya yetmeyecek, eksik olan miktarı vergi beyanı sırasında borç olarak çıkacak. Tabii çocuklar ve varsa hamileler bundan muaf.


  • Herkese merhaba, sağlık için hangi sigotayı yapayım nasıl yapayım derken telegram grubumuzda ki arkadaşımızın tavsiyesi üzerine New Jersey'de Bilal Özkan bey ile tanıştık ve tüm kayıtlarımızı oluşturduk. Ücretsiz yardımcı oldu. New Jersey'de henüz başvuru sona ermedi. 31 de bitiyor. Bizim gibi tek başına birşeyler yapmaya çekinen kişiler varsa kendisinin irtibat bilgilerini vermek istedim. Herkese sağlıklı günler diliyorum.
    Bilal Özkan
    [email protected]
    +1 202 4710606


  • Arkadaslar merhabalar bende bu sigorta isinden hic anlamiyorum. Esim isi dolayisiyla sigortali. Ben ve iki kucuk bebegim icin sigorta yapmamiz gerekiyor isyerinin sundugu sigorta cok pahali geldi. Ayda 900 dolar talep ediyor ve sadece acil durumlar buyuk kazalar icin. Bu konuda tavsiyesiniz var midir?Bilmedigimiz atladigimiz yer vardir muahkkak. Olaya bebekler dahil oldugu icin daha hassas olduk.

  • ⭐⭐⭐

    Sayın @arnblt Videoyu izlemedim fakat sağlık sigortaları şöyle işliyor;

    Deductible miktarına kadar 100% cepten ödemek zorundasınız (bazı preventive care tarzı sağlık hizmetleri hariç).

    Sonra coinsurance devreye giriyor; örnek olarak yüzde 20 oranı ise o kadarını ödüyorsunuz. Bu 20% ödeme sorumluluğu out-of-pocket miktarına ulaşana kadar gidiyor ve o miktara ulaştığınızda (deductable dahil cepten çıkan toplam miktar, out-of-pocket limitine ulaşınca), sonrası 100% sigorta karşılamaya başlıyor, yani daha fazla ödeme yapmıyorsunuz.

    Sizin verdiğiniz örneğe dönersek;

    Eğer sene içerisinde ilk fatura 5000 ise ve deductable 3000 ise, 20% coinsurance ile ödeyeceğiniz toplam tutar 3400 dolar olacaktır.

    3000 dolar deductable ulaşana kadar ödeme
    2000 doların 20%’lik kısmı 400 dolar ödeme (coinsurance)
    Toplam : 3400 dolar ödeme

    Eğer out of pocket limiti 5000 dolar ise; o halde o sene içerisinde toplam cepten çıkan (%20’lik ödemelerin toplamı ve deductable olan 3000 toplamları) 5000 dolara ulaştığında, sonrası sigortanın sorumluluğunda oluyor.
    (5000 dolar out-of-pocket limitine ulaşmak için cepten 1600 dolar daha ödenmesi gerekiyor. Bunun için ise 20% coinsurance üzerinden 7000 dolarlık daha fatura gelmesi gerekiyor)

    Not: coinsurance ve copay birbirinden farklı, bildiginiz uzere

    Konu hakkında bir yazı


  • Kisacasi hem her ay paramizi aliyorlar hem de hasta olunca dudukluyorlar bizi. Bu nasil s sigortasi!!! anlamak mumkun degil!!!


  • @knnrn Merhaba, forumda yazılanları dikkatle okudum ama bir konuda kafam karıştı.
    Eşimle beraber Kasım 2021'de giriş yaptık ve DC' ye yerleştik.
    Sağlık sigortsı yaptırmak istiyoruz.
    Ancak anladığım kadarıyla DC'de yaşadığımızdan 31 Ocak tarihini geçtiğimizden Obamacare'den yararlanamıyoruz.
    Bu durumda şu an sağlık sigortsı olmak için yapmamız gereken nedir? Destek planından yararlanmak mümkün değil mi?
    çok teşekkürler yardımlarınız için

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @msener Girişten itibaren 90 gün süreyle resmi siteden poliçe alabilirsiniz. Bu süreyi aşmadıysanız bu şekilde yapmanızı öneririm. Aksi halde sigorta şirketlerine doğrudan başvuru yaparak da poliçe alabilirsiniz. Çalışıyorsanız işveren üzerinden yapmak daha mantıklı olur. Eğer kısa zaman içinde sigortalı bir işe girebilecekseniz beklemek de mantıklı olabilir.

    Düzeltme: 60 gün

  • ⭐⭐⭐

    @knnrn daha once sizinle yazismistik ama aklinizda eski sure kalmis. 60 gun olarak duzeltelim isterseniz 🤓 https://yesilkartforum.com/forum/post/128395


Benzer Başlıklar

  • 4
  • 5
  • 10
  • 7
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

82
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum