Amerika'da Yaşayanlardan Yaşam Maliyeti Örnekleri
-
@abrakadabra senin bahsettiğin siteleri ben koyayım
-
@ayvalik10, içinde söyledi: Amerika'da Yaşayanlardan Yaşam Maliyeti Örnekleri
@abrakadabra senin bahsettiğin siteleri ben koyayım
Herhangi bir siteden bahsetmedim ben. 2011 yılında Amerika'da kendim çalışırken de asgari ücret 7,25$ idi.
-
@abrakadabra yeni çıkan kanuna göre ki bu kanuna tüm eyaletler girmedi minimum ücret 15 doların altında olmayacak
-
@abrakadabra yeni çıkan kanuna göre ki bu kanuna tüm eyaletler girmedi minimum ücret 15 doların altında olmayacak
Bu çok iyi bir haber. Yasa olarak onaylandığında, verdiğiniz sitelerdeki resmi rakamlarda da 15$'ın altını görmeyeceğiz demek ki.
-
@abrakadabra Zaten kendin görmüşlüğün var orada Türk kafası olup her işi yaparım abiii demeyip belli bir uzmanlık olunca para kazanıyorlar. Bu sebepten dolayı bugünden bir meslek kursuna yazılsa halk eğitim ücretsiz hadi diyelim numarası 500 altında kalsın ekimde mülakata girse 11 ayı var önünde bu kadar uzun bir zamanda eğer sen en ufak bir meslek sahibi olamıyorsan kusura bakma o 7.25 çalışmak hakkındır.
-
@abrakadabra Zaten kendin görmüşlüğün var orada Türk kafası olup her işi yaparım abiii demeyip belli bir uzmanlık olunca para kazanıyorlar. Bu sebepten dolayı bugünden bir meslek kursuna yazılsa halk eğitim ücretsiz hadi diyelim numarası 500 altında kalsın ekimde mülakata girse 11 ayı var önünde bu kadar uzun bir zamanda eğer sen en ufak bir meslek sahibi olamıyorsan kusura bakma o 7.25 çalışmak hakkındır.
Bu yoruma katılıyorum. Her işi yaparım diyerek çalışan tanıdıklarımın arasında aylık 6-7 bin $ kazanan da vardı, 2 bin $'ı zar zor gören de. Burada iş kişiye kalmış. Ama şunu söyleyebilirim, TR'deki gibi bir beyaz yaka işi yapıp ofis tarzı muhasebe, satınalma, satış pazarlama, lojistik vs. gibi bir iş yapacak olanlar TR'den çok çok daha iyi şartlarda yaşayacaktır bu çok net. Ancak, çok daha iyi şartlarda yaşamak için illa ki bu tarz işler yapmak da gerekmiyor. Erkek kuaförü olup çok daha iyi şartlarda yaşayan arkadaşlarım da var şu an. Ya da ev tadilat-tesisat işi yapıp beyaz yaka düzeyinden daha fazla para kazanan arkadaşlarım da var.
Özetle, gitmeden önce ne yapacaksanız mutlaka karar verin ve o işi öğrenin. Yoksa gerçekten ama gerçekten geri dönüş kaçınılmaz olur.
-
@abrakadabra bilen bir kişi ile sohbet etmek işte bundan güzel çünkü anlıyor zaten el becerisi olan meslekler en üst seviyede. İlla da müdür ceo olsun demiyorum zaten yada sorumlu işçi bile olsa sadece bir konuda fikir sahibi olsun.
-
@abrakadabra bilen bir kişi ile sohbet etmek işte bundan güzel çünkü anlıyor zaten el becerisi olan meslekler en üst seviyede. İlla da müdür ceo olsun demiyorum zaten yada sorumlu işçi bile olsa sadece bir konuda fikir sahibi olsun.
Fabrikada forklift operatörü olarak vardiyalı çalışan bir arkadaşımın maaşı aylık 3.950$ mesela. İlla ki beyaz yaka olacağım ofiste PC başında çalışacağım dememek lazım. Tabii planını ona göre kurup o işi yapacak olanlar da var mutlaka ama tek seçenek o değil. Kamyon şoförü arıyor şu an tüm Amerikalı lojistik şirketleri ve yıllık maaş seviyesi 57 bin $'a çıkmış seviyede şu an. İş konusunda çok geniş düşünmek lazım.
-
@abrakadabra dün çıktı 80.000 adet şoför aranıyor diye. Fakat bu sırada broker ise şoför bulunmasın diye dua ediyorlar. Çünkü yükler az şoför yüzünden fiyatları uçuyor kazançları arttı. Böyle bir dengesizlik var
-
AMERİKADA DÜŞÜNDÜĞÜM İLK İŞLERDEN - BİRİ SÖFÖRLÜK - BEKARIM SANIRIM BENIM GİBİ İLK GELEN VE YALNIZ OLAN İNSANLAR İÇİN İYİ BİR ŞECEKEN - NEDEN OLMASIN .
ARABA YATAR KALKAR AYIN BELLİ GÜNLERİ YADA 3 AYDA BİR HOTELDE DÜŞÜNÜYORUM - BELLİ BİR SERMAYE BİRİKİMİ YAPINCA BAŞKA İŞLERE BAKMAK LAZIM.
BAKALIM- BU YILDA BEKLİYORUZ :)
BIKTIK YEMIN EDERIM BIKTIK YANİ. :/
-
-
Yazilanlara katiliyorum. Meslek yoksa hizmet sektorunde ilk 2 yil $15 ustunde almak imkansiz gibi birsey o sebeple insanin kendini gelistirmesi sart.
-
Geldiginizde 10-15 arasi is bulurum kabulu ile gelin... Yani ilk yerlesirken beklentileri minimum tutun derim... 5 bin kazanc hayal edip 2500 kazanmak insanin moralini cokertir...
2500 bekleyip 3bini bulunca moralmen tavan yaparsiniz...
Bir sure sonra 4 olur 5 olur vs... O artik sizin motivasyon ve yeteneginize kaliyor...
Houstonda bekar minimum 2bin+ , evli ve cocuklu 3000+ gibi dusunun....
-
-
Enflasyon 6.2% oldu Ekim ayinda.
-
-
ABD halen yaşam için daha uygun ama sansımıza burada basladı pahalılasmaya 😁😁
-
2022 icin 5% zam alacagim sanirim 😁
Onceki yillarda 2-3% zam aliyordum.
-
@MySea, içinde söyledi: Amerika'da Yaşayanlardan Yaşam Maliyeti Örnekleri
Enflasyona ezdirecekler mi sizi de ...
Amerika bizi kıskanıyor....:beaming_face_with_smiling_eyes:
-
@kartalveat, içinde söyledi: Amerika'da Yaşayanlardan Yaşam Maliyeti Örnekleri
@MySea, içinde söyledi: Amerika'da Yaşayanlardan Yaşam Maliyeti Örnekleri
Enflasyona ezdirecekler mi sizi de ...
Amerika bizi kıskanıyor....:beaming_face_with_smiling_eyes:
Hep su market zincirleri yuzunden fiyatlar yukseliyor. Biden reis ceza kesecek marketlere ve enflasyonu dusurecek! Tipki RTE reyiz gibi 🤣
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
25
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum