Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @gucarslan Teşekkürler, dosyam şuan ankarada hiç değişiklik yapmadım. kanadanın önceki yıllarını inceledim ,haklısınız ankaraya kıyasla her yıl daha kötü kalıyorlar bunlar 2018 ve 2019 verieri;

    Adsız.png 2019.png
    tabloları çok iyi anladığım söylenemez fakat bu yıllar korananın olmadığı yıllar ama anladığım kadarıyla 30-40 binlere kadar vize verilebilmiş az vize verilmesinin sebebi az başvuran olabilir mi acaba? şuan bir ikilemdeyim türkiyenin performansı kanadaya göre iyi olmasına karşın türkeyenin pandemi ve siyasi durumları bu vizeyi oldukca etkilileyebileceği kanaatindeyim zira öbür taraftanda kanadanın bu riskleri çok az ,önümde iki yol varmış gibi görünüyor
    1-Türkiyeden devam edip ve en yakın zamanda evrak onayı almaya çalışmak ve sorun yaşarsam kanadaya aldrımaya çalışmak(buradada konsolosluğun kabul etmeme durumu var ,daha önce başka konolosluluğun bir kişiyi kabul etmediğini okumuşdum ).
    2-mülakatı kanadaya aldırıp sorun olursa mülakatı tekrar türkiyeye taşıma çalışmak(burada yüksek ihtimalle kabul edilir demişdiniz vatandaş olduğum için)(ama buradada evraklarımı göndermediğim için mülakat yeri taşıma süreci uzun sürebileceğinden burada bir evrak onayı almada bir geçikme yaşıyabilirim)
    burada bunu biraz düşüneceğim sanırım öneriniz gibi ilk önce evrak onayı almak daha önemli galiba ,kusura bakmayın biraz uzattım ,tekrar çok teşekkürler yardımlarınız için


  • Tekrardan merhaba, gerekli dosyaların gönderiminde Polis Belgesi olarak geçen ( Arşiv kayıtlı adli sicil kaydı) dosyayı ingilizce dilinde mi yollamalıyız ve ikinci sorum da İstenilen askerlik kaydı belgesi için de henüz askerlik yapmamış bulunmaktayım, sizce e devletten tecil tarihimle ilgili dosyayı atmalı mıyım yoska gerek yok mu? Teşekkürler.


  • Merhabalar, dv lottery 2023 e basvurucam, 1 kizim var ve Amerikan vatandasi. Basvuru sirasinda cocuk bilgisine onun bilgilerini yazicak miyim? Yardimlarinizi rica ediyorum.

  • ⭐⭐⭐

    @Eshotcan ailenizi eksiksiz bicimde girmelisiniz. Yoksa kazansaniz bile yanlis beyandan oturu elenirsiniz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Mert-Karayılan ingilizce yollayın ve askerlik yapmadıysanız yollamanıza gerek yok.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @muratcan rica etsem, kanada'daki yasal statünüzü (öğrenci, göçmen or etc) tekrar hatırlatabilir misiniz bana?
    istediğiniz zaman kanada'ya gitme imkanınız var mı kısaca.


  • @gucarslan tabiki,şuan uluslararası öğrenciyim vizem mayısa kadar ama şuan birkaç ay daha uzatma sürecideyim ,her istediğimde gidebilecek bir vize değil malesef

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @muratcan anladım.
    o zaman mayıs 2022'ye kadar kanada'da kalabilirsiniz eğer vizenizi uzatamazsanız.
    bu durumda sizin mayıs'a kadar cutoff içinde olmanız, evraklarınızın onaylanması ve dosyanızın montreal tarafından kabul edilmesi gerek.

    itiraf etmem gerekirse riskli.
    süreci sıkı takip etmek gerekli. bu süre zarfında kanada'daki sürenizi uzatmaya çalışmanız faydalı olacaktır, özellikle 30 eylül'e kadar. bu sizi en azından mali yıl sonuna kadar kanada'da tutacaktır.

    eğer bu mümkün değilse ankara sanırım sizin için tek çare kalıyor.
    çünkü bültenin nasıl ilerleyeceğini bilmek güç.


  • Bu ileti silindi!

  • Merhaba şuan evrak talep onayı mayısın kaçıncı gününde acaba Excel de 27 sinde alan falan yazıyor ama 22 26 arası hiç yok neredeyse


  • @Kitapsever 20 mayista su an

  • ⭐⭐⭐

    @Kitapsever, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Merhaba şuan evrak talep onayı mayısın kaçıncı gününde acaba Excel de 27 sinde alan falan yazıyor ama 22 26 arası hiç yok neredeyse

    DS260'ı 21 Mayıs'ta gönderenler evrak talep ve onayı alıyor şu günlerde.


  • Bugün ben de evrak onayı aldım arkadaşlar. Forumda not düşmek açısından paylaşmak istedim.
    Case numaram: 24xxx, evrak talebi ve evrak gönderimi: 1 Eylül

    Bir an önce tüm arkadaşların evrak talebi ve evrak onayı alması dileklerimle.


  • @eynarHadi gözün aydın. darısı tüm bekleyenlerin başına. tebrikler


  • @eynar hayırlı olsun. Umarım biran önce Amerika ya gidersiniz.


  • Arkadaşlar iyi günler , Talep hala gelmediği halde bende evrak mailini göndereceğim kızımın pasaportunu bekliyorum sadece .
    Evrak gönderimi ile ilgili olarak ''DV2022 Mülakat Deneyimleri'' başlıklı sayfadaki yazıları okudum mailimi ona göre hazırlıyorum ancak üç hususta yardımınıza ihtyiacım var

    Birincisi: E-Devlet te yer alan Adli Sicil Kaydi çıktısı yeterli midir ? Forum Sayfasında Adli Sicil Kaydinin Arsiv Kayitli olması gerek diyor ama e-devlet ekranında yer alan adli sicil kayıdının arşiv kayıtlı olup olmadığına dair herhangi bir yazı ibare bulamadım yine de e-devletten çıktı olarak adli sicil kayıdı belgesi alıp göndersem yeterli olur mu arşiv kayıtlı mı oluyor oradaki ?
    İkincisi: E-Devletten adli sicil kayıdı belgesi çıkarırken verileceği kurumun ismini yazmamızı istiyor kurum ismi olarak ne yazmalıyız Örneğin Amerkia Birleşik Devletleri Ankara Konsolosluğu yazsak doğru ve yeterli olur mu ?

    Üçüncüsü: Belirttiğim forum sayfasında bununla ilgili bilgi vermiş ama yine de teyit edip emin olmak istedim . 2.5 yaşındaki kızım için onun adına da vukuatlı nüfus kayıdı olarak yine kendimiz adına çıkardığımızı eklemeliyiz değil mi ?

    Teşekkür ederim


  • @UzakyolSurucu Birincisi; o sekmeden ilerleyin arşiv kayıtlı seçeneği çıkacak.
    İkinicisi; Dediğiniz de olur, KCC (Kentucky Consular Center) de olur.
    Üçüncüsü; 16 yaşından küçük olduğu için Evet dediğinizi eklemelisiniz.


  • Selamlar,

    Ben bir kaç gün önce KCCDV ve documentkcc hesaplarına Ds260 formunu doldurduğumu ve kendilerinden henüz evrak talebi gelmediği halde evraklarımı iletip iletemeyeceğimi mail atarak sordum. Evrak yollanan mailden gelen otomatik cevapta evrak eklemediğiniz anlaşılmıştır ds260 doldurduğunuza göre gönderebilirsiniz şeklinde başlayıp devamı tamamen evrak talep maili olan bir mail geldi.
    Ama ben hala yollamadım beklemek istedim ki bugünde KCCDV den cevap geldi, şöyle:

    Thank you for your inquiry.

    Your forms have been received and are currently processing. Allow several weeks for processing. Interviews are scheduled numerically based on case numbers that have completed processing. Once the Kentucky Consular Center has finished processing your DS-260, you will receive an email from the Kentucky Consular Center giving you instructions to complete in order for your case to continue processing.

    You and each family member immigrating with you to the United States should collect the civil documents that are required to support your visa application. Passport Biographic Page: You and each family member immigrating with you must submit a photocopy of the biographic data page of a currently valid passport. ...

    devamı yine evraklarla ilgili.

    Ben sonuçta yoğunlardır ve hem ds260 ı geç yolladım hem de case number yüksek olduğundan onları meşgul etmiş olacağımı düşünüp sormak istedim ve anladığım kadarıyla da biz isteyince yollayın diyorlar. Yani açık açık yazılmamış ama ilk paragrafta öyle diyor sonrasında ise evrakları sıralamaları kafamı karıştırdı bir taraftan ama ben talep gelince yollamaya karar verdim. Paylaşmak istedim belki de evrakları onlar istemeden yollamak onların iş yükünü artıran ve hoşnut olmadıkları bir durum olabilir, sonuçta sırayla gidiyorlar zaten. Yine de herkesin kendi kararı tabi ki.

  • ⭐⭐⭐

    @muse kcc’ye sorarsaniz tabii ki de biz talep ettikten sonra gonderin diyeceklerdir.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Eshotcan, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Merhabalar, dv lottery 2023 e basvurucam, 1 kizim var ve Amerikan vatandasi. Basvuru sirasinda cocuk bilgisine onun bilgilerini yazicak miyim? Yardimlarinizi rica ediyorum.

    Sorularinizi su baslikta sormalisiniz:

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/4740/ücretsiz-dv2023-green-card-çekiliş-başvurusu-nasıl-yapılır

    ABD vatandasi olan aile uyelerini yazmaniza gerek yok ( @keysnambır )


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

100
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum