25 liraya(İstanbul, Bahçelievler) dijital, hafiften geniş açı bir vesikalık ile fotoğraf işini çözdüm. Fotoğrafçı arkadaş bu sene green kart fotoğrafı için çok gelen oldu dedi. Berberlere/kuaförlere de uğramak lazım, greeen kart gündemini ölçmek için 
Fotoğrafı pc'de açtıktan sonra kendimle bir süre bakıştım. Tamam, yakışıklı değilim ama bu kadar çirkin de değilim be arkadaş! Eğer tipe göre seçiyorlarsa değil 7 kere, 77 kere de başvursam ı-ıh! Olmaz. Allah'tan durum öyle değil. Irk, renk, zengin, fakir ayrımı olmadığını bilerek, inanarak ve güvenerek tekrar başvuru yapacağım. Burası çokomelli çünkü kendi adıma ne inanç, ne güven. Son yıllarda hepsi uçtu gitti benden. Hala bir şeylere inanabilmek, güvenmek güzel.
Ardından 7 ay sonra green kart çekilişini kazandığımı görüp, delirmemin geçmesinin hemen akabinde kendi kendime soracağım soruyu fotoğrafa bakıp sordum, "Eee napıyoz şimdi?" Evet evet fotoğrafı nasıl ayarlayacağımı bilemedim. Hemen yeni bir başlık açıp sormak istedim -ki aklıma "ara" kısmı geldi. Sonrasında croplar, çizgiler, evetler, hayırlar derken fotoğrafı hazır hale getirdim.
Geçen sene bağış karşılığı Newyork'dan sağolsun @crazycells halletmişti. Bu sene de Pensilvanya'dan kuzenim halledecek. Kendisi sanırım 2018'de green kartla gitti. Bu arada bağış kısmını unutmadık tabi. Ara ara ufak da olsa Darüşşafaka ve Lösev'e bağış yapıyordum, gene yaptım, yapmaya da devam.
Sanırım şu aralar orada (pensilvanya) sabah 7. Uyansın onu darlamaya başlayayım. 
Başvurumu halledeyim sonrasında, "Çok isteyenlere çıksın" yazarım