Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @Sono @Matkap AOS konusunda peki nereden detay bilgi alınabilir? Forumda bir başlık var, onu okumuştum ama pek TR'de hali hazırda olan kişilere yönelik değil gibi geldi bana. Zaten USA'de olsam AOS yapardım. Örneğin şu tarz konular için yardımcı olur musunuz? Ben @gucarslan 'ı da belki konuyu netleştirir diye ekledim.

    Cevaplarınız için teşekkürler.

    1. Artık DS260'ı submit ettik, TR'den USA'e turist olarak eldeki mevcut turist vizesi ile gitmek istesek, girişte sorun çıkma ihtimali var mı? (Tabi ki seyahat geçmişine, kişinin durumuna göre değişir.)

    2. Evli olan bir kiş, tek başına gitse 2 kişi için de AOS'yi yapabilir mi? Yoksa illa diğer aile üyelerinin de AOS için orada olması gerekir mi? (Aile fertlerinde vize olmaması durumu için soruyorum.)

    3. AOS ortalama current olduktan sonra kaç ayda tamamlandır?

    4. Current olmadan gidip gitmemenin bir avantajı ya da riski var mıdır?

    5. AOS için legal bir destek almak faydalı mıdır? Yoksa basit bir süreç olduğu için kendi başımıza da takip edebilir miyiz?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @archer2 merhaba. umarım cevaplarım faydalı olur..

    1. Artık DS260'ı submit ettik, TR'den USA'e turist olarak eldeki mevcut turist vizesi ile gitmek istesek, girişte sorun çıkma ihtimali var mı? (Tabi ki seyahat geçmişine, kişinin durumuna göre değişir.)

    B1-B2 ile aos yapmak konusu her zaman risk barındırsa da, DV2021'de bunu yapan arkadaşlarımız hiçbir sorun yaşamadı. bu tamamen kazananın kendisinin alacağı bir risk. yapıp yapmamak tamamen kendi inisiyatıfinde olması gerektiğini iyi bilmeli.

    1. Evli olan bir kiş, tek başına gitse 2 kişi için de AOS'yi yapabilir mi? Yoksa illa diğer aile üyelerinin de AOS için orada olması gerekir mi? (Aile fertlerinde vize olmaması durumu için soruyorum.)

    AOS yapacak kişilerin hepsi ABD'de olmalı. asıl kazanan diğer aile bireyleri için AOS sürecini tamamlayamaz.

    1. AOS ortalama current olduktan sonra kaç ayda tamamlandır?

    bu tamamen AOS için gittiğiniz eyalet ve USCIS'deki yoğunluğa göre değişiyor aslında. ilgili başlıklardaki deneyimlere bakarsanız genelde evrak teslimi sonrası 2-3 ay arasında çözüldüğünü görebilirsiniz. şunu da biliyoruz ki USCIS, DV'deki zaman kısıtı sebebiyle inisiyatif kullanıp ilgili başvurulara hız kazandırıyor.

    1. Current olmadan gidip gitmemenin bir avantajı ya da riski var mıdır?

    tavsiyem her zaman geçmiş bültenlere bakarak cn'niz cut-off içinde olmadan giriş yapıp ilgili süreyi doldurmanız yönünde. çünkü diğer türlü bahsi geçen yasal süreyi(!) tamamlayamama durumunuz olabilir.

    1. AOS için legal bir destek almak faydalı mıdır? Yoksa basit bir süreç olduğu için kendi başımıza da takip edebilir miyiz?

    kesinlikle!! DV2021'den süreci sorunsuz tamamlayan bütün arkadaşlarımız yasal bir destek aldılar. malum süreç hata kabul etmeyen bir yapıda ve bunu profesyonel bir destek almak çok değerli ve önemli olduğu düşüncesindeyim.


  • @Sono :))..dogru tabii..ben sonuç kısmına kan ve idrar tahlilini yinede yapıyorlar diye dip not bıraktım.. yalnız şunu yazmayı unutmuşum..son bir ay kala canlı aşı yapılmasını istemiyorlar..
    Yani, tüm bu işlemlerin süreci uzun sürdüğü için mayis , haziran gibi başlamak gerekiyor..
    Son nokta unganlarda ..


  • @smartcells Ds 260 formunda; Üniversite mezuniyetimde Bölüm ve İş tecrübesi kısmını İngilizce olarak değil de İngilizce Karaktere uygun olarak Türkçe karşılığını yazmıştım. Bununla ilgili olarak daha önce KCC ye mail atmıştım. Kilidin açılmasını istiyorsanız mail atın şeklinde bugün mail aldık.

    Bu durum devam eden süreçte sorun teşkil eder mi? Eğer kilidi açtırıp düzeltme yapacak olursak sürecimizin gecikmesine neden olur mu? Bilgi paylaşabilecek arkadaslardan rica okunur. Saygılarımla

  • ⭐⭐⭐

    @huseyinme, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @smartcells Ds 260 formunda; Üniversite mezuniyetimde Bölüm ve İş tecrübesi kısmını İngilizce olarak değil de İngilizce Karaktere uygun olarak Türkçe karşılığını yazmıştım. Bununla ilgili olarak daha önce KCC ye mail atmıştım. Kilidin açılmasını istiyorsanız mail atın şeklinde bugün mail aldık.

    Bu durum devam eden süreçte sorun teşkil eder mi? Eğer kilidi açtırıp düzeltme yapacak olursak sürecimizin gecikmesine neden olur mu? Bilgi paylaşabilecek arkadaslardan rica okunur. Saygılarımla

    Açtırmayın!
    Açtırmak için söylediğiniz nedenin hiç bir önemi yok. Yani ISTANBUL TECHNICAL UNIVERSITY yazmakla ISTANBUL TEKNIK UNIVERSITESI yazmak arasında hiç bir fark yok. Önemli olan mülakata yanınızda götüreceğiniz diplomanın aslı, kendisi. KCC için orada üniversite adını nasıl yazdığınızın hiç bir anlamı yok.

    Şu anda DS260 açtırmak süreçte gecikmeye sebep oluyor. Her an evrak onayı alabilirsiniz. Şu süreçte evrak onayı almak çok çok önemli. Çünkü numaranızdan dolayı ilk mülakat alacaklardan biri olacaksınız eğer evraklarınız onaylanırsa. Bu bahsettiğiniz önemsiz detay yüzünden DS260 açtırarak sürecinizi sekteye uğratmayın.


  • @smartcells şahsen bense aynı düşüncedeyim ama insan küçükte olsa bi şüphe duyuyor. Yanıtınız için teşekkürler


  • DS260 formunda Amerikada belirttiğimiz adreste değişiklik olması durumunda, sürecin hangi aşamalarında bu adresi güncelleyebiliyoruz? Mesela konsolosluktaki mülakat aşamasında bu yapılıyor mu? Ya da ilk Amerika'ya girişte? teşekkürler

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @uaa491, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    DS260 formunda Amerikada belirttiğimiz adreste değişiklik olması durumunda, sürecin hangi aşamalarında bu adresi güncelleyebiliyoruz? Mesela konsolosluktaki mülakat aşamasında bu yapılıyor mu? Ya da ilk Amerika'ya girişte? teşekkürler

    Dediginiz butun asamalarda yapabilirsiniz, hatta ABD'ye giristen sonra da yapabilirsiniz.

    Ama birden fazla adres verince USCIS her zaman son adrese gondermeyebiliyor. USCIS'teki kayit degisse de aile uyelerinin kartlari farkli adreslere gidebiliyor. Daha once bu sekilde adres degisikliginden dolayi magdur olan kisiler oldu, kartini kaybedenler bile oldu... O nedenle tum DV sureci boyunca sadece tek bir saglam adres kullanip kartiniz ve SSN'niz o adrese ulasincaya kadar adres degisikligi yapmamanizi tavsiye ederim.


  • @gucarslan
    Merhabalar. Aos nedir?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐


  • Bu ileti silindi!

  • Yokmu güzel haberler şöyle birisi çıksın desin ki mülakat tarihi aldım 😃 bi oh çekelim hepberaber


  • @Sono AOS açılımı ne hocam.
    Edit: crayzcells arkadaş açıklamış. Tr deki bizleri ilgilendiren bir şey değilmiş.


  • @kugutex Adjustment of status.


  • @Kaptomeister Merhaba benim merak etttiğim 2 yıllık üniversiteden mezun olduktan sonra tecilimi bir süre kullandım bu tecil 4 yıllık fakülteden mezun olunca yenileniyor mu yoksa hayır sen kullanmışsın mı deniyor daha önceki konuşmalarda @ayvalik10 askerlik şubesine başvurmamı e devlette tecilli gözüküyorsam bana resmi bir yazı kağıt vs gelmeden bir şey yapmamı önermişti

  • ⭐⭐⭐

    @ggulduk, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @Kaptomeister Merhaba benim merak etttiğim 2 yıllık üniversiteden mezun olduktan sonra tecilimi bir süre kullandım bu tecil 4 yıllık fakülteden mezun olunca yenileniyor mu yoksa hayır sen kullanmışsın mı deniyor daha önceki konuşmalarda @ayvalik10 askerlik şubesine başvurmamı e devlette tecilli gözüküyorsam bana resmi bir yazı kağıt vs gelmeden bir şey yapmamı önermişti

    Size yanlış bilgi verilmiş. Hiç bir şekilde tecil belgesi gönderilmiyor.

    Evrak isteğinde:
    Askerlik ile ilgili belgeyi sadece askerlik yaptıysanız göndereceksiniz. Yani sadece Terhis belgesi.
    Tecil, bakaya, kaçak, vicdani red vesaire falan bunlarla ilgilenmiyorlar ve bu durumlara ilişkin hiç bir belge göndermeniz gerekmiyor.

    Mülakatta:
    Bunun dışında Ankara konsolosluğunun talimatında mülakata giderken götürülecek belgeler arasında askerlik belgesi sadece İran vatandaşları için şart koşulmaktadır, Türk vatandaşlarının mülkata askerlik belgesi götümesine gerek yoktur. Bu yüzden mülkakata giderken güncel talimatı bir daha kontrol ederek ona göre belgelerle gidin mülakata.

    6062ee8c-ce43-4a66-aed1-f8739c031b6c-image.png


  • @smartcells Merhabalar cevabınız için teşekkür ederim yanlış anlaşıldım sanırım bahsettiğim konu amerikan hükümeti ile ilgili değil türkiye hükümeti ile ilgili tecil süremle alakalı bir soru sormuştum ona cevap vermişlerdi


  • @ggulduk, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    daha önceki konuşmalarda @ayvalik10 askerlik şubesine başvurmamı e devlette tecilli gözüküyorsam bana resmi bir yazı kağıt vs gelmeden bir şey yapmamı önermişti

    Siz de sayın @ayvalik10 'ı yanlış anlamışsınız sanırım 🙂
    zira o askerlik şubesine başvurmamanızı e devlette tecilli gözüküyorsam bana resmi bir yazı kağıt vs gelmeden bir şey yapmamamızı önermişti


  • @eynar Kendisini yanlış anlamadım söylediği şekilde ben resmi bir kağıt yazı vs gelmeden askerlik şubesine başvurmamayı düşünüyordum fakat sayın @Kaptomeister'in şu cevabına o yanıtı vermiştim " Merhaba, geçmiş mesajları okurken durumunuzu gördüm. 2. maddenin olayı şudur; eğer mezun olursanız bunu en yakın askerlik şubesine bildirmek zorundasınız. Bu demek değil ki bildirdiğinizde sizi askere yollayacaklar. Hemen 2 yıllık erteleme hakkınızı kullanacaksınız. (Eğer Fakülte mezunlarının 2 tecil yıllık hakkını kullanmadıysan tabi ki) Eğer belli bir süre içerisinde mezuniyetinizi bildirmezseniz cezai işleme maruz kalabilirsiniz. Resmi bir süre yazmıyor ancak benim de mezuniyetimden yaklaşık 2 ay geçti ve diken üstündeyim önümüzdeki hafta için gidip 2 yıllık tecil hakkımı kullanacağım (Tecil e devlette 2025 gözükmesine rağmen mezuniyetimi bildirip güncellemem gerekiyor). "

  • ⭐⭐⭐

    @ggulduk, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @eynar Kendisini yanlış anlamadım söylediği şekilde ben resmi bir kağıt yazı vs gelmeden askerlik şubesine başvurmamayı düşünüyordum fakat sayın @Kaptomeister'in şu cevabına o yanıtı vermiştim " Merhaba, geçmiş mesajları okurken durumunuzu gördüm. 2. maddenin olayı şudur; eğer mezun olursanız bunu en yakın askerlik şubesine bildirmek zorundasınız. Bu demek değil ki bildirdiğinizde sizi askere yollayacaklar. Hemen 2 yıllık erteleme hakkınızı kullanacaksınız. (Eğer Fakülte mezunlarının 2 tecil yıllık hakkını kullanmadıysan tabi ki) Eğer belli bir süre içerisinde mezuniyetinizi bildirmezseniz cezai işleme maruz kalabilirsiniz. Resmi bir süre yazmıyor ancak benim de mezuniyetimden yaklaşık 2 ay geçti ve diken üstündeyim önümüzdeki hafta için gidip 2 yıllık tecil hakkımı kullanacağım (Tecil e devlette 2025 gözükmesine rağmen mezuniyetimi bildirip güncellemem gerekiyor). "

    Bu konuların konuşulacağı başlık aşağıdaki linkte. Dv2022 aşamaları ile doğrudan ilgisi bulunmayan konuları bu başlık altında değil de forumda ilgili konuyu aratarak bulup orada yazmanız daha doğru olur.

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/83/universite-mezuniyetinden-sonra-turkiye-de-askerlik-tecili


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

79
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.3k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum