[Arşiv] DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları
-
@eynar Bence 23 başvuruları için hazırlık yapıyorlar. 23 başvuruları başlayınca bu mülakat sürecine başlayacaklar diye düşünüyorum.
-
AŞI için , kendi yaptığım yöntemi -aile hekiminin önerisi doğrultusunda- not olarak bırakıyorum.
Önce bulaşıcı hastalıklar bölümünden randevu alıp kan tahlilinde hangi hastalıklara bağışıklığım olduğunu cikarttirdim.. sonra aile hekimi eksik olan aşılara yönelik aşı takvimi çıkardı. Bu aşılarla birlikte 2 doz biontek olup aşı kartını çıkardım.. ki sanırım ankara sağlık merkezinde bu aşı kartını da istiyorlar..
Not: aşı listesini randevu alacağınız sağlık merkezinin sitesinde bulabilirsiniz...
Tabii ki o sağlık merkezinde , kan ve idrar tahlili vermekten kurtulamiyorsunuz :)) -
@eynar Hocam ben bu yüzden bana danışanlara söylüyorum ki
AOS imkanınız varsa hiç durmayın AOS yapın. Elimize bir şans geçmiş değerlendirmek lazım. Açıkçası ben de Aos düşünüyorum.
AOS yapıpta Greencard alamayan olmadı çünkü :)
-
@Matkap yapacak bir şey yok beklemekten başka
-
@semra-karababa Ellerinize sağlık, hazırlıklı gitmekte fayda var Unganlara. Ama genelde yaşça büyük kişiler için aşı karnesine ya da sonuçlara pek güvenmiyorlar ve direkt 3 farklı aşıyı da yapıyorlar.
-
@Matkap Kesinlikle, AOS'ye döndüğünüz an GC almama ihtimaliniz yok denecek kadar az. Bu yüzden AOS yapabilecek durumdaysanız AOS en mantıklısı bu dönemde.
-
@Sono @Matkap AOS konusunda peki nereden detay bilgi alınabilir? Forumda bir başlık var, onu okumuştum ama pek TR'de hali hazırda olan kişilere yönelik değil gibi geldi bana. Zaten USA'de olsam AOS yapardım. Örneğin şu tarz konular için yardımcı olur musunuz? Ben @gucarslan 'ı da belki konuyu netleştirir diye ekledim.
Cevaplarınız için teşekkürler.
-
Artık DS260'ı submit ettik, TR'den USA'e turist olarak eldeki mevcut turist vizesi ile gitmek istesek, girişte sorun çıkma ihtimali var mı? (Tabi ki seyahat geçmişine, kişinin durumuna göre değişir.)
-
Evli olan bir kiş, tek başına gitse 2 kişi için de AOS'yi yapabilir mi? Yoksa illa diğer aile üyelerinin de AOS için orada olması gerekir mi? (Aile fertlerinde vize olmaması durumu için soruyorum.)
-
AOS ortalama current olduktan sonra kaç ayda tamamlandır?
-
Current olmadan gidip gitmemenin bir avantajı ya da riski var mıdır?
-
AOS için legal bir destek almak faydalı mıdır? Yoksa basit bir süreç olduğu için kendi başımıza da takip edebilir miyiz?
-
-
@archer2 merhaba. umarım cevaplarım faydalı olur..
- Artık DS260'ı submit ettik, TR'den USA'e turist olarak eldeki mevcut turist vizesi ile gitmek istesek, girişte sorun çıkma ihtimali var mı? (Tabi ki seyahat geçmişine, kişinin durumuna göre değişir.)
B1-B2 ile aos yapmak konusu her zaman risk barındırsa da, DV2021'de bunu yapan arkadaşlarımız hiçbir sorun yaşamadı. bu tamamen kazananın kendisinin alacağı bir risk. yapıp yapmamak tamamen kendi inisiyatıfinde olması gerektiğini iyi bilmeli.
- Evli olan bir kiş, tek başına gitse 2 kişi için de AOS'yi yapabilir mi? Yoksa illa diğer aile üyelerinin de AOS için orada olması gerekir mi? (Aile fertlerinde vize olmaması durumu için soruyorum.)
AOS yapacak kişilerin hepsi ABD'de olmalı. asıl kazanan diğer aile bireyleri için AOS sürecini tamamlayamaz.
- AOS ortalama current olduktan sonra kaç ayda tamamlandır?
bu tamamen AOS için gittiğiniz eyalet ve USCIS'deki yoğunluğa göre değişiyor aslında. ilgili başlıklardaki deneyimlere bakarsanız genelde evrak teslimi sonrası 2-3 ay arasında çözüldüğünü görebilirsiniz. şunu da biliyoruz ki USCIS, DV'deki zaman kısıtı sebebiyle inisiyatif kullanıp ilgili başvurulara hız kazandırıyor.
- Current olmadan gidip gitmemenin bir avantajı ya da riski var mıdır?
tavsiyem her zaman geçmiş bültenlere bakarak cn'niz cut-off içinde olmadan giriş yapıp ilgili süreyi doldurmanız yönünde. çünkü diğer türlü bahsi geçen yasal süreyi(!) tamamlayamama durumunuz olabilir.
- AOS için legal bir destek almak faydalı mıdır? Yoksa basit bir süreç olduğu için kendi başımıza da takip edebilir miyiz?
kesinlikle!! DV2021'den süreci sorunsuz tamamlayan bütün arkadaşlarımız yasal bir destek aldılar. malum süreç hata kabul etmeyen bir yapıda ve bunu profesyonel bir destek almak çok değerli ve önemli olduğu düşüncesindeyim.
-
@Sono :))..dogru tabii..ben sonuç kısmına kan ve idrar tahlilini yinede yapıyorlar diye dip not bıraktım.. yalnız şunu yazmayı unutmuşum..son bir ay kala canlı aşı yapılmasını istemiyorlar..
Yani, tüm bu işlemlerin süreci uzun sürdüğü için mayis , haziran gibi başlamak gerekiyor..
Son nokta unganlarda .. -
@smartcells Ds 260 formunda; Üniversite mezuniyetimde Bölüm ve İş tecrübesi kısmını İngilizce olarak değil de İngilizce Karaktere uygun olarak Türkçe karşılığını yazmıştım. Bununla ilgili olarak daha önce KCC ye mail atmıştım. Kilidin açılmasını istiyorsanız mail atın şeklinde bugün mail aldık.
Bu durum devam eden süreçte sorun teşkil eder mi? Eğer kilidi açtırıp düzeltme yapacak olursak sürecimizin gecikmesine neden olur mu? Bilgi paylaşabilecek arkadaslardan rica okunur. Saygılarımla
-
@huseyinme, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları
@smartcells Ds 260 formunda; Üniversite mezuniyetimde Bölüm ve İş tecrübesi kısmını İngilizce olarak değil de İngilizce Karaktere uygun olarak Türkçe karşılığını yazmıştım. Bununla ilgili olarak daha önce KCC ye mail atmıştım. Kilidin açılmasını istiyorsanız mail atın şeklinde bugün mail aldık.
Bu durum devam eden süreçte sorun teşkil eder mi? Eğer kilidi açtırıp düzeltme yapacak olursak sürecimizin gecikmesine neden olur mu? Bilgi paylaşabilecek arkadaslardan rica okunur. Saygılarımla
Açtırmayın!
Açtırmak için söylediğiniz nedenin hiç bir önemi yok. Yani ISTANBUL TECHNICAL UNIVERSITY yazmakla ISTANBUL TEKNIK UNIVERSITESI yazmak arasında hiç bir fark yok. Önemli olan mülakata yanınızda götüreceğiniz diplomanın aslı, kendisi. KCC için orada üniversite adını nasıl yazdığınızın hiç bir anlamı yok.Şu anda DS260 açtırmak süreçte gecikmeye sebep oluyor. Her an evrak onayı alabilirsiniz. Şu süreçte evrak onayı almak çok çok önemli. Çünkü numaranızdan dolayı ilk mülakat alacaklardan biri olacaksınız eğer evraklarınız onaylanırsa. Bu bahsettiğiniz önemsiz detay yüzünden DS260 açtırarak sürecinizi sekteye uğratmayın.
-
@smartcells şahsen bense aynı düşüncedeyim ama insan küçükte olsa bi şüphe duyuyor. Yanıtınız için teşekkürler
-
DS260 formunda Amerikada belirttiğimiz adreste değişiklik olması durumunda, sürecin hangi aşamalarında bu adresi güncelleyebiliyoruz? Mesela konsolosluktaki mülakat aşamasında bu yapılıyor mu? Ya da ilk Amerika'ya girişte? teşekkürler
-
@uaa491, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları
DS260 formunda Amerikada belirttiğimiz adreste değişiklik olması durumunda, sürecin hangi aşamalarında bu adresi güncelleyebiliyoruz? Mesela konsolosluktaki mülakat aşamasında bu yapılıyor mu? Ya da ilk Amerika'ya girişte? teşekkürler
Dediginiz butun asamalarda yapabilirsiniz, hatta ABD'ye giristen sonra da yapabilirsiniz.
Ama birden fazla adres verince USCIS her zaman son adrese gondermeyebiliyor. USCIS'teki kayit degisse de aile uyelerinin kartlari farkli adreslere gidebiliyor. Daha once bu sekilde adres degisikliginden dolayi magdur olan kisiler oldu, kartini kaybedenler bile oldu... O nedenle tum DV sureci boyunca sadece tek bir saglam adres kullanip kartiniz ve SSN'niz o adrese ulasincaya kadar adres degisikligi yapmamanizi tavsiye ederim.
-
@gucarslan
Merhabalar. Aos nedir? -
@Güler-Özçelik, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları
@gucarslan
Merhabalar. Aos nedir?su baslikta bilgileri bulabilirsiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/118/aos-adjustment-of-status-ile-green-card-almak
-
Bu ileti silindi! -
Yokmu güzel haberler şöyle birisi çıksın desin ki mülakat tarihi aldım :D bi oh çekelim hepberaber
-
@Sono AOS açılımı ne hocam.
Edit: crayzcells arkadaş açıklamış. Tr deki bizleri ilgilendiren bir şey değilmiş. -
@kugutex Adjustment of status.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
28
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum