Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • ........


  • @graombze Normalde boyle durumlarda, doktordan alinan bir yazi ile turistik vize basvurusu yapiliyordu. Benim esimin de dogum oncesinde annesi ve babasi icin vize basvurusu yapmistik, doktordan yazi alarak, ve sorunsuz vizelerini almislardi.

    Su andaki anormal durum ise, konsolosluklar turist vizeleri isin gorusme yapmiyorlar. En erken randevu tarihleri bile 8-10 ay sonrasina alinabiliyor ama yine de garanti degil. Her ay randevulari iptal edilenler burada ilgili konuya yaziyorlar. Yani birkac ay icerisinde turist vizesi alabilmesi imkansiz gibi birsey su an icin.


  • @caglaror, içinde söyledi: Amerika'da Yaşayanlardan Yaşam Maliyeti Örnekleri

    @knnrn Gecen sene bu gozler 0.9$ gordu. CA'da 4.25$ iken geldigimde burada 2$ civariydi, resmen bedava gibi gelmisti. Su an da 2.5$ ile 2.7$ arasi geziyor.

    Gerek uretim kisitlamalari gerekse nakliye sorunlarindan oturu petrol fiyatlari yukseldi. Gecen sene 1.85 $ dan aliyordum benzini Austin'de. Su an Medford da 3.98$.


  • @MySea ben akciger hastasıyım ameliyat olmam gerekiyor yakın zamanda benim ailem için olumlu dönüş yapıldı. Ben arkadaşımı da duydum yalnız kalmak kötü belki bir ihtimal vardır diye sorayım dedim. Çok teşekkür ederim


  • @graombze Geçmiş olsun. Allah şifa versin. 🙏


  • @graombze, içinde söyledi: Amerika'da Yaşayanlardan Yaşam Maliyeti Örnekleri

    @MySea ben akciger hastasıyım ameliyat olmam gerekiyor yakın zamanda benim ailem için olumlu dönüş yapıldı. Ben arkadaşımı da duydum yalnız kalmak kötü belki bir ihtimal vardır diye sorayım dedim. Çok teşekkür ederim

    Çok geçmiş olsun. Acil şifalar dilerim.


  • @graombze Gecmis olsun! Malesef hamilelik olayini acil categoride degerlendirmiyorlar. Ama eger annenin baska rahatsizliklarindan dolayi, cok riskli bir hamilelik ve dogum bekleniyorsa ve doktor detayli bir rapor yazarsa, belki vize konusunda ise yarayabilir.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @MySea, içinde söyledi: Amerika'da Yaşayanlardan Yaşam Maliyeti Örnekleri

    @graombze Gecmis olsun! Malesef hamilelik olayini acil categoride degerlendirmiyorlar. Ama eger annenin baska rahatsizliklarindan dolayi, cok riskli bir hamilelik ve dogum bekleniyorsa ve doktor detayli bir rapor yazarsa, belki vize konusunda ise yarayabilir.

    Şu anda onu da kabul etmiyorlar. Eşim riskli bir gebelik süreci geçirdi, acil doğum yaptı. Doktordan aldığımız raporla annesinin gelmesi için talep yaptık ancak reddedildi. Kişinin kendisini ilgilendiren sağlık durumları dışında kabul edilmediğini söylediler.


  • @knnrn uzucu yazik anne adaylari eminim annelerini yanlarinda isterler zor bir surec ve durum.


  • Farmers market alisveris:

    Lufer baligi - blue fish (5 lbs): $19.75
    Maydonoz: $0.75
    Elma (3 lbs): $3.99
    Seftali (3.3 lbs): $3.27
    Salatalik (2.88 lbs): $2.85
    Turp (2.63 lbs): $3.39
    Cizi kraker (4lu paket): $2.19
    Limon (8 adet): $2.00
    Nikaragua uretim peynir (1 lbs): $6.99
    Fistik ici (8 lbs): $13.18

    Toplam: $58.36


  • @MySea, içinde söyledi: Amerika'da Yaşayanlardan Yaşam Maliyeti Örnekleri

    Lufer baligi - blue fish (5 lbs): $19.75

    Ah burada da olsa keske. Yakaladim burada ama limit altiydi. Opup koklayip saldim.


  • @MySea, içinde söyledi: Amerika'da Yaşayanlardan Yaşam Maliyeti Örnekleri

    Salatalik (2.88 lbs): $2.85
    Turp (2.63 lbs): $3.39
    Cizi kraker (4lu paket): $2.19
    Limon (8 adet): $2.00
    Nikaragua uretim peynir (1 lbs): $6.99
    Fistik ici (8 lbs): $13.18

    Bu Ameriga bitmiş. bizi kıskanile 🙂 Dün balık pazarında tane 60 TL idi.


  • @caglaror @MySea Bu arada, Lufer'in Bluefish oldugunu bilmek balikcilik bilgisinin epey oldugunun gostergesi, tebrik ederim. Foruma bir Angler basligi acmanin zamani gelmis mi sanki?


  • @caglaror Balikcilik olayim (avlamak) cok amatorce ama yemesini severim 🙂 O yuzden, farmers market gibi degisik taze balik urunleri satan yerlerde farkli balik cesitlerini alip denerim. Bir de tavsiyede bulunayim: White bass veya sea bass (levrek) ve grouper (lagos) baliklari en lezzetliler 🙂


  • @caglaror, içinde söyledi: Amerika'da Yaşayanlardan Yaşam Maliyeti Örnekleri

    @caglaror @MySea Bu arada, Lufer'in Bluefish oldugunu bilmek balikcilik bilgisinin epey oldugunun gostergesi, tebrik ederim. Foruma bir Angler basligi acmanin zamani gelmis mi sanki?

    Hocam balıkçılıktan hiç anlamam. Oltanın başında beklemek kadar sıkıcı bişey olamaz bence hayatta 🙂
    Ama lüfer bluefish, levrek sea bass bunları bende biliyorum.
    Yıllar önce liseliyken turizm yöresinde restoranda çalışmıştım.
    Şimdide turistik yerleri gezerken hep kapı önündeki menülerde görüyorum.
    Hiç balık tutmadım hayatımda 🙂


  • @MySea Tatli su baliklari icinde bass ailesi gercekten en iyileri. Eger farkli lezzetlere aciksaniz bulabilirseniz gar turlerini de tavsiye ederim. White bass ve Stripe ile olan hibriti en kral tatli su baligi bence. Bizim levrek de ciftlik degilse cok guzel oluyor. Hos burada abdurahman celebi hesabi o da bastaci. Austin icin H-Mart ve WholeFoods bazen Yunanistan veya TR menseyli ciftlik levregi ve Cuprasi getiriyor. Grouperlari burada henuz denemedim ama TR de her turlusunu yedim ve cok severim.
    TX da olmanin gereklerinden birisi de catfish yemektir. Flathead haric digerlerini yedim ve severim. Bol baharatla gitmeyen tatlisubaligi yok zaten (sazan haric, onu hic bir baharat kurtaramaz) 🙂
    Elbette deniz baligi her zaman bastaci.


  • @caglaror Hocam ben catfish nedense hic begenemedim. Birkac defa farkli ortamlarda deneme sansim oldu ama benim damak zevkime uymadi. Almanya'dayken cipura (cupra) aliyorduk, Italya veya Yunanistan'dan geliyordu ve cok lezzetliydi. Burada henuz rastlamadim. Degisik zamanlarda perch, mullet, red snapper gibi acik balik marketlerde satilan baliklarin cogunu denedim ama white bass veya grouper tadini hicbirisi vermedi bana. Salmon ve tilapia zaten heryerde var.


  • Tuna fish de aslında deneyebilirsiniz, bende levrek - çipura ve somoncuyum. Dil veya Kılıç balığı var mıdır?

    Tilapia biraz tatsız tuzsuz bence benim damak tadıma uymuyor, tuna fish de aslında bir nevi öyle ama baharatla vs daha iyi olabiliyor.


  • @smyrna35 merhabalar gec cevap icin kusura bakmayin Indianaya hosgeldiniz diyeyim:)

    bizim gittigimiz yer burasi. Sanirim bikac yerde varlar ama ben noblesvilledekine gidiyorum. Verdigim linkten basvuru yapabilirsiniz. Daha sonra gittiginizde kart veriyorlar, her gittiginizde o karti okutuyorsunuz ve belli bir puan veriyor. Alisverise gitmeden once de web sayfalarindan rezervasyon yaptirabilirsiniz- tavsiyem 2-3 haftalik birden yapin ve pztsi veya sali almaniz cunku cesit daha fazla oluyor-
    Market alisverisinizde onemli olcude tasarruf edersiniz


  • Çok teşekkürler


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

65
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum