Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ucakci hayirli olsun, tebrikler 👍

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @berkcan, içinde söyledi: DV2021 Mulakat Deneyimleri

    merhabalar benim yarın mulakatım var ama hala ais kaydı yapamadım. Bana bu uyarıyı veriyor ''is not ready for an appointment.'' Bundan 5 gun öncede yazdığımda aynı sonucu aldım. Ne yapmam gerekli ?

    @BEYKOZLU28, içinde söyledi: DV2021 Mulakat Deneyimleri

    arkadaşlar arisi oluşturamıyorum attığım maillere cevap gelmiyor. Ais olmadan mülakata gidip mülakatı olumu sonuclanan var mı ?

    Yine de mulakata katilin arkadaslar, herhangi bir sorun olmaz.

    AIS kaydi sadece pasaportun gidecegi yer icin gerekli. Eksikligi normalde konsolosluklardaki bilgisayarlarda da tamamlayabilirsiniz ama pandemi nedeniyle konsolosluk onlari kullanmaniza izin vermeyebilir ve yazili olarak veya daha sonra da bilgileri isteyebilir; zaten sizi yonlendirirler orada, o nedenle mulakata kesinlikle katilin!

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @mozturk228 merhaba. 18.000 vize sayısına nasıl ulaştınız acaba?


  • @gucarslan bildiğim kadarı ile 2020 için hakim özetle 54.000/2 - verilen vizeler yaptı kalan 9095 adet rezerve etti. 2021 içinde aynısını yapsa aşağı yukarı 18.000 cıkıyor. Yanılıyor olabilirim net rakamlarda

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @mozturk228 şöyle ki, J Mehta bu hesabı yaparken evet 54.000/2 = verilen vize + 9095 formülünü kullandı.

    şuan ise toplamda 19.000'e yakın bir vize işlem gördü / görecek.
    bu da aynı hesaba göre eğer olursa rezerv vize sayısının yine 9.000 olarak çıkacağını gösteriyor.

    f6f80028-eef4-4b5c-aa2b-60eb8fe5c77d-image.png


  • Merhabalar. Vizesinde basım hatası olan veya ileride bu sorunla karşılaşabilecek arkadaşlar için bu iletiyi yazıyorum.

    Vizemdeki “nationality” kısmı TRKY yerine GER olarak yanlış basılmıştı. Konsolosluğa mail ve web sitesindeki göçmen vize soru formu yoluyla ulaşıp durumu izah ettiğimde, soru formuna cevaben acilen pasaportumu ve vize belgelerini PTT ile tekrar göndermemi istemişlerdi. 26 Ağustos günü konsolosluğa ulaşan pasaportum için bugün yani yaklaşık 2 hafta sonra PTT’den mesaj geldi. Yarın şubeden teslim alacağım.


  • @gucarslan o zmaan tamam. ben olsam uzatmam 9000 vizeyi verir geçerim. Muhtemelen aynı karar çıkacak. İyi mi kötü mü yorumu siz yapın

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    Merhabalar. Vizesinde basım hatası olan veya ileride bu sorunla karşılaşabilecek arkadaşlar için bu iletiyi yazıyorum.

    Vizemdeki “nationality” kısmı TRKY yerine GER olarak yanlış basılmıştı. Konsolosluğa mail ve web sitesindeki göçmen vize soru formu yoluyla ulaşıp durumu izah ettiğimde, soru formuna cevaben acilen pasaportumu ve vize belgelerini PTT ile tekrar göndermemi istemişlerdi. 26 Ağustos günü konsolosluğa ulaşan pasaportum için bugün yani yaklaşık 2 hafta sonra PTT’den mesaj geldi. Yarın şubeden teslim alacağım.

    deneyiminizi aktardığınız için teşekkürler.. sn. @cadiber

    📣

    bu vesileyle, bir uyarı da ben yapayım;

    vizesini alan arkadaşların vize üzerinde bilgiler ile (pasaport no, case number, ad-soyad, doğum tarihi, vb) pasaportunuzun bilgilerini dikkatlice kontrol etmesini rica ederim. bir arkadaşımızın da vizesindeki bilgilerin hatalı basıldığına denk geldik, kendisi vizesini tekrardan bastıracak.

    herkese sorunsuz, sıkıntısız, hatasız vizeler diliyorum.


  • Yani anladığım kadarıyla umut da zengin işi olmuş. 4 kişilik aile için Mülakat ve sağlık için 2000 dolar gidiyor. Kazansak bir o kadar da yol parası. Mülakatta göstermek için 15bin de göstermek lazım. Ettimi 20k. Yani 200bin TL ye yakın para lazım.

  • ⭐⭐⭐

    @kugutex, içinde söyledi: DV2021 Mulakat Deneyimleri

    Yani anladığım kadarıyla umut da zengin işi olmuş. 4 kişilik aile için Mülakat ve sağlık için 2000 dolar gidiyor. Kazansak bir o kadar da yol parası. Mülakatta göstermek için 15bin de göstermek lazım. Ettimi 20k. Yani 200bin TL ye yakın para lazım.

    Ya ya, eskiden böyle miydi? Yeni göçmenler gitmeden haftalar önce uçaktan terminal binasına kadar uzunlukta halı siparişi verilirdi, belediye bandosu günlerce Amerika marşı provası yapardı, başkan yardımcısı, eyalet senatörleri, vali, belediye başkanı, polis departmanı başı karşılamak için protoklde hazır beklerdi, terminale girince başı çiçekli taçlarla süslü kızlar sıcak-soğuk içecekler ikram ederdi, sonra efendime söyleyeyim kapı önündeki limuzin yolun iki tarafına dizilmiş bayrak sallayan çocukların arasından ve tepede "Welcome to Paradise, USA" pankartının altından sizi sürekli kalacağımız ve tüm masraflarının belediyece karşılandığı havuzlu residansınıza doğru götürürken protokol de arkadan el sallardı
    Artık gitmek hiç kolay değil. Gidilemez hale geldi.


  • @smartcells Hocam imkanım olsa @gucarslan, @crazycells ve şuan aklıma gelmeyen bir kaç arkadaşa(tabi ki size de), esprili olarak dediklerinizi gerçekten yapardım Amerika'ya geldiklerinde.


  • @smartcells bu verdiğin cevap ne alaka. Saçma sapan. Forumda gereksiz yer işgal ediyorsun


  • @musakarakurt hayırlı olsun vizeniz. Size ve ailenize yeni hayatlarınızda başarılar dilerim


  • @kugutex, içinde söyledi: DV2021 Mulakat Deneyimleri

    Yani anladığım kadarıyla umut da zengin işi olmuş. 4 kişilik aile için Mülakat ve sağlık için 2000 dolar gidiyor. Kazansak bir o kadar da yol parası. Mülakatta göstermek için 15bin de göstermek lazım. Ettimi 20k. Yani 200bin TL ye yakın para lazım.

    Burada ana problem bizim paramızın değersiz olması ve günden güne değerini kaybetmesi. Süreç için gereken rakamlar önceki yıllarda da gördüğüm kadarıyla aynı USD miktarlarındaymış. Gösterilmesi gereken diye bahsedilen tutarı çok daha düşük gösterdiği halde mülakattan geçen olduğu gibi eşinden dostundan bir süreliğine (hesap özeti alana kadar) ödünç alanları da görüyoruz değişik başlıklarda. Dolayısıyla umut etmek için 200bin'den azı da mümkün.

    Ama şu bir gerçek ki uçak bileti ve sonrasında ilk kalınacak yer, kiralanacak araç, kira, depozito, eşyalar, faturalar, mutfak giderleri ve hatta alınacak araba gibi kalemler işiniz hazır değilse cebinizden gidecek. Arkanızda desteğiniz yoksa ciddi sıkıntılar çekmemek için bir birikim şart. Bu birikimin ne kadar olacağı eyalete göre değişir ancak yaşam masrafları ile ilgili başlık altından ve Kadir Bey'in ( @semavi ) videolarından
    tahmini bir çıkarım yapmak mümkün. İlgili başlığı ve videoları henüz incelemediyseniz incelemenizi öneririm.

    Bu arada 4 kişilik aile için forumda önerilen -her ek aile bireyi için 5bin ekstra önerildiği için- "15bin+(3x5bin)" yani 30bin. 🙂 Ama bu kitapta yazılı bir şart değil. Buradaki arkadaşların problemsiz mülakatı geçmeniz için gerektiğini düşündüğü ve geçmiş tecrübelere dayanarak söyledikleri bir formül.


  • @eynar tabiki bende paramızın değersiz liginden bahsettim. Yoksa birim olarak 30bin birim astronomik bir rakam değil. Ülkemiz için böyle maalesef.


  • @smartcells Çocukça bir yorum olmuş. Ne zekice ne de komik... Lütfen bu kötü mizah anlayışınızı kendi arkadaşlarınızla paylaşın!


  • @kugutex ve @SonSamuray - Arkadaşlar Yeditepe Üniversitesi Tıp Fakültesi yıllık 105.000 TL. Çocuğunuz gitmek istediğinde(imkanınız varken) çok masraflı Öğretmenlik oku, KPSS ile de MEB de göreve başlarsın mı diyeceksiniz ileride... Benim şahsi fikrim @smartcells hocam bu işe niyetlenmeden önce bilinmiyor muydu bu masraflar demek istemiş... Bizde böyle nükte yaparak fikrimiz söyleyebilseydik mi acaba! Herkes'den de özür diliyorum burayı böyle meşgul ettiğim için...


  • @melcem kesinlikle dediginiz gibi. Bu konuda Amerikayı yeniden kesfetmeye gerek yok. Kurallar 3 sene once de böyleydi, hala da benzer maddi birikim isteniyor. @smartcells in bu forumdaki faydalı bilgilerinden istifade eden onlarca insan varken burada durumu ele alış şeklindeki nükteli anlatimina takilmak kimseye bir sey kazandirmaz. Oyunu kuralina gore oynamayi bilmek şart, yok degilse kenardan izleyen oyunu bilmiyor diye yorum yapar bu kadar basit

  • ⭐⭐⭐

    Başta sayın @Sono olmak üzere vizesini alan tüm arkadaşları tebrik ederim. Yeni hayatınızda sağlık ve mutluluklar dilerim.

  • ⭐⭐⭐

    @kugutex, içinde söyledi: DV2021 Mulakat Deneyimleri

    @eynar tabiki bende paramızın değersiz liginden bahsettim. Yoksa birim olarak 30bin birim astronomik bir rakam değil. Ülkemiz için böyle maalesef.

    kendimden şöyle bir örnek vereyim kartlarımın hepsini Miles & Miles yaptım sırf olurda çıkarsa uçak biletine bi faydası dokunsun diye, sinekten yağ çıkarma konusunda çok iyiyizdir. bu tepkileri de şahsınıza algılamayın ama çok fazla insan " yaa ben başvurmadım arkadaşım başvurmuş kazandım ama gitmem" / " yaa ben bilmiyodum bu kadar pahalı olduğunu öylesine başvurmuştum " gibi o kadar çok yorum görüyoruz ki artık doldu insanlar.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

146
Çevrimiçi

40.6k
Kullanıcı

4.4k
Konu

423.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum