Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

[Arşiv] DV2021 Mulakat Deneyimleri


  • @musakarakurt hayırlı olsun vizeniz. Size ve ailenize yeni hayatlarınızda başarılar dilerim


  • @kugutex, içinde söyledi: DV2021 Mulakat Deneyimleri

    Yani anladığım kadarıyla umut da zengin işi olmuş. 4 kişilik aile için Mülakat ve sağlık için 2000 dolar gidiyor. Kazansak bir o kadar da yol parası. Mülakatta göstermek için 15bin de göstermek lazım. Ettimi 20k. Yani 200bin TL ye yakın para lazım.

    Burada ana problem bizim paramızın değersiz olması ve günden güne değerini kaybetmesi. Süreç için gereken rakamlar önceki yıllarda da gördüğüm kadarıyla aynı USD miktarlarındaymış. Gösterilmesi gereken diye bahsedilen tutarı çok daha düşük gösterdiği halde mülakattan geçen olduğu gibi eşinden dostundan bir süreliğine (hesap özeti alana kadar) ödünç alanları da görüyoruz değişik başlıklarda. Dolayısıyla umut etmek için 200bin'den azı da mümkün.

    Ama şu bir gerçek ki uçak bileti ve sonrasında ilk kalınacak yer, kiralanacak araç, kira, depozito, eşyalar, faturalar, mutfak giderleri ve hatta alınacak araba gibi kalemler işiniz hazır değilse cebinizden gidecek. Arkanızda desteğiniz yoksa ciddi sıkıntılar çekmemek için bir birikim şart. Bu birikimin ne kadar olacağı eyalete göre değişir ancak yaşam masrafları ile ilgili başlık altından ve Kadir Bey'in ( @semavi ) videolarından
    tahmini bir çıkarım yapmak mümkün. İlgili başlığı ve videoları henüz incelemediyseniz incelemenizi öneririm.

    Bu arada 4 kişilik aile için forumda önerilen -her ek aile bireyi için 5bin ekstra önerildiği için- "15bin+(3x5bin)" yani 30bin. :) Ama bu kitapta yazılı bir şart değil. Buradaki arkadaşların problemsiz mülakatı geçmeniz için gerektiğini düşündüğü ve geçmiş tecrübelere dayanarak söyledikleri bir formül.


  • @eynar tabiki bende paramızın değersiz liginden bahsettim. Yoksa birim olarak 30bin birim astronomik bir rakam değil. Ülkemiz için böyle maalesef.


  • @smartcells Çocukça bir yorum olmuş. Ne zekice ne de komik... Lütfen bu kötü mizah anlayışınızı kendi arkadaşlarınızla paylaşın!


  • @kugutex ve @SonSamuray - Arkadaşlar Yeditepe Üniversitesi Tıp Fakültesi yıllık 105.000 TL. Çocuğunuz gitmek istediğinde(imkanınız varken) çok masraflı Öğretmenlik oku, KPSS ile de MEB de göreve başlarsın mı diyeceksiniz ileride... Benim şahsi fikrim @smartcells hocam bu işe niyetlenmeden önce bilinmiyor muydu bu masraflar demek istemiş... Bizde böyle nükte yaparak fikrimiz söyleyebilseydik mi acaba! Herkes'den de özür diliyorum burayı böyle meşgul ettiğim için...


  • @melcem kesinlikle dediginiz gibi. Bu konuda Amerikayı yeniden kesfetmeye gerek yok. Kurallar 3 sene once de böyleydi, hala da benzer maddi birikim isteniyor. @smartcells in bu forumdaki faydalı bilgilerinden istifade eden onlarca insan varken burada durumu ele alış şeklindeki nükteli anlatimina takilmak kimseye bir sey kazandirmaz. Oyunu kuralina gore oynamayi bilmek şart, yok degilse kenardan izleyen oyunu bilmiyor diye yorum yapar bu kadar basit

  • ⭐⭐⭐

    Başta sayın @Sono olmak üzere vizesini alan tüm arkadaşları tebrik ederim. Yeni hayatınızda sağlık ve mutluluklar dilerim.

  • ⭐⭐⭐

    @kugutex, içinde söyledi: DV2021 Mulakat Deneyimleri

    @eynar tabiki bende paramızın değersiz liginden bahsettim. Yoksa birim olarak 30bin birim astronomik bir rakam değil. Ülkemiz için böyle maalesef.

    kendimden şöyle bir örnek vereyim kartlarımın hepsini Miles & Miles yaptım sırf olurda çıkarsa uçak biletine bi faydası dokunsun diye, sinekten yağ çıkarma konusunda çok iyiyizdir. bu tepkileri de şahsınıza algılamayın ama çok fazla insan " yaa ben başvurmadım arkadaşım başvurmuş kazandım ama gitmem" / " yaa ben bilmiyodum bu kadar pahalı olduğunu öylesine başvurmuştum " gibi o kadar çok yorum görüyoruz ki artık doldu insanlar.


  • Evet arkadaşlar bugün itibari ile ceac de issued oldum. süreçten biraz bahsetmek gerekirse, 26 ağustosta mülakata girdiğimde diplomam kayıp oldugu için yanımda liseden zamanında almış oldugum kayıp belgesi ve e devletten almış oldugum mezuniyet belgesi ile gittim ve mülakattaki hanfendi lise diplomamı kabul etmedi ufak çaplı ikna etmeye çalışmama ragmen ikna olmayıp benden üni den transkript istedi ıslak imzalı olacak dedi ne zaman gönderebilirsin dedi bende bi kaç güne gönderirim dedim tamam diyip pasaportumu ve ap kagıdını verdi bana, ap kagıdında diploma orjinal işaretli olup arka tarafındada official universty transkript yazıyordu neyse hemen aynı gün memleketteki arkadaşımı arayarak üniden gidip transkript almasını istedim kendisi sağolsun gidip aldı ve diğer gün memlekete gider gitmez ais den aldıgım belgeler, ap kagıdı, pasaport ve transkript ile beraber kargoya verip gönderdim 27 agustos günü. araya haftasonu ve 30 agustos girince 31 inde konsolosluga teslim edildi, sonrasında bekleyiş başladı ve sonunda 8 eylülde statü ready den ap ye dönüp 9 eylüldede issued e dönmüş oldu ve bu şekilde süreci tamamlamış oldum. buradan yesilkartforum ailesine şükranlarımı sunuyorum her türlü sorumun cevabını sadece burada bulabildim tekrardan teşekkür ederim


  • @mhmmdkvnci, içinde söyledi: DV2021 Mulakat Deneyimleri

    Evet arkadaşlar bugün itibari ile ceac de issued oldum. süreçten biraz bahsetmek gerekirse, 26 ağustosta mülakata girdiğimde diplomam kayıp oldugu için yanımda liseden zamanında almış oldugum kayıp belgesi ve e devletten almış oldugum mezuniyet belgesi ile gittim ve mülakattaki hanfendi lise diplomamı kabul etmedi ufak çaplı ikna etmeye çalışmama ragmen ikna olmayıp benden üni den transkript istedi ıslak imzalı olacak dedi ne zaman gönderebilirsin dedi bende bi kaç güne gönderirim dedim tamam diyip pasaportumu ve ap kagıdını verdi bana, ap kagıdında diploma orjinal işaretli olup arka tarafındada official universty transkript yazıyordu neyse hemen aynı gün memleketteki arkadaşımı arayarak üniden gidip transkript almasını istedim kendisi sağolsun gidip aldı ve diğer gün memlekete gider gitmez ais den aldıgım belgeler, ap kagıdı, pasaport ve transkript ile beraber kargoya verip gönderdim 27 agustos günü. araya haftasonu ve 30 agustos girince 31 inde konsolosluga teslim edildi, sonrasında bekleyiş başladı ve sonunda 8 eylülde statü ready den ap ye dönüp 9 eylüldede issued e dönmüş oldu ve bu şekilde süreci tamamlamış oldum. buradan yesilkartforum ailesine şükranlarımı sunuyorum her türlü sorumun cevabını sadece burada bulabildim tekrardan teşekkür ederim

    Gözünüz aydın. Yeni yaşamınızda başarılar, mutluluklar.


  • @mhmmdkvnci Çok geçmiş olsun ve hayırlı olsun :) umarım herşey istediğiniz gibi olur


  • SSN giriş yaptıktan sonra adresime ulaştı. Eyalet NewYork.


  • @ankaralıdoktor43 gözünüz aydın, darısı gc'ye inşallah.


  • @mhmmdkvnci Hayırlı olsun, bundan sonraki sürecinizde hiçbir aksaklık olmaması dileğiyle...

  • ⭐⭐⭐

    @mhmmdkvnci Kardeşim, hem mulakat çıkışı hem de Kızılay’a giderken konuştuğumuz gibi cok şükür mutlu sonla noktaladın sürecini. Vizen hayırlı olsun, yeni hayatında mutluluk, sağlık ve huzur dilerim. :)


  • Merhaba 2 eylül de 09,45 de mülakatım vardı. Mülakat aldıktan sonra heyecan ve gerginlik başladı. Kekelemeye konuşurken teklemeye başladım o hafta. Evraklarımın hepsini hazırladım ancak mülakat gününe kadar AIS kaydımı yapamadım. Teknik bir arıza olduğunu söylediler. Bende attığım maillerin hepsinin çıktısını aldım, Ancak çok gergin ve sinirliydim. 28 Ağustos da Ankara ya geldiğim günden 2 Eylül sabahına kadar taksiciyle tartışmalar, kahve alırken tartışmalar falan derken bir şeyler ters gidiyordu. Kötü enerji kötü enerjiyi de çekiyor olabilirdi bilmiyorum...

    2 Eylül sabahı uyanış.
    Çocukluk arkadaşımın Ankara Kızılay da evinde uyandım. Biraz heyecanlıyım. Bir duş aldım. Çocukluk arkadaşım uyandı, abim uyandı. Saçlarımı yaptım. Banyodan çıktım. Melih döndü bana dedi ki;

    • Leeeen olummmm boşuna tribe giriyon. Sen aldın işte vize a**** dedi.
    • Hadi inşallah.

    Diyerek evden çıktım. Sanki bu diyalog beni rahatlatmıştı. Elçiliğin kapısına geldiğimde kuş gibiydim. Kapıda güvenlikle çok tatlı konuştum, enerjim harikaydı. Gözlerim gülüyordu. İçeriye girdim. Elçilik kapısından birisi çıkıyordu. Kapı tam kapanmasın diye kapıyı parmağımla tutmaya çalıştım. Kapı çok ağırdı tutamadım.... Orada biraz kendime güldükten sonra içeriye girdim. Girer girmez iki tane Türk genç karşıladı yaşları otuzu geçmez. Bana bir numara verdiler Numaram direkt yandı ve ödeme yaptım. Bir daha yandığında evrak vermemi söylediler. Bir kaç dakika içinde bir daha yandı ve evrakları vermeye gittim. Burada da bir Türk hanımefendi karşıladı. Bu mülakat hikayemi okuyan herkese söylemek isterim ki bu bölüm önemli Ne evrak vereceğinizi bilin çünkü benden KCC evraklarını istemedi ben zorla verdim. Evraklarımı verdikten sonra. Numaram yanınca mülakatımın başlayacağını söyledi. Bende içeriye gitti su içtim. Orada Musa abiyi ve farklı bir kaç kişiyi gördüm. Mülakatı hangi dil yapacağımızı konuşuyorduk. Abi ben Türkçe yapacağım dedim. Bankoda yazan numara 8 idi Musa abinin 9 muş . Numara birden 11 yandı ve gece arabayla giderken tavşanla karşılaşırsınız ya farları onun yüzüne vurur o şekilde karşısında durdum. Bence Breaking Bad dizisinde ki Skylera benzeyen bir hanımefendiydi Amerikalıydı, sarışındı, İngilizce konuşmaya başladık. Çok heyecanlı olduğumu söyledim thats why dedim Türkçe yapmak istiyorum dedim. Burası önemli çünkü Thats why benim aklıma nereden geldi... Arkadaşlar bir İngilizce konuşmaya başladım. Fiilin 2. 3. halleri aklıma geliyor. Geçmiş zamanlar falan dilim açıldı. Hanımefendi den şunu duydum. Harika konuşuyorsun dedi. Teşekküre edip anlatmaya başladım. Konu ne iş yaptığıma geldi. Ben kozmetik işi yaptım, Flormar, Clinique, Kiko, Sevil, bir kaç tane daha firmada Make up artist, parfüm experi, Cilt bakım uzmanı olarak beş yıl çalıştım. Bunu söyledim biraz yüzüme baktı üç beş saniye. excuse me dedim bu markalarda çalışırken fotoğraflarımı bastırmıştım fotoğrafçıda. Hanımefendiye verdim. Yumuşadı. Bundan sonrası herkesin ki gibi geçti. New jerseye gidicem ilk başta ne iş olursa yapıcam sonra kendi işimi yapacağım dedim. Okey dedi.

    Bir kağıt çıkardı ve bir yeri daire içine alırken AP kaldığımı anladım ve sorun AIS idi orada İngilizcem biraz teklemeye başladı AIS probleminden bahsetmeye başladım. Teknik bir problem varmış dedim al abla dedim bunlarda çıktıları dedim. Bir dakika dedi ve arkaya gitti, beni de arkaya çağırdılar. Bir Türk ile konuşmaya başladım. Ben telaşlı telaşlı anlatırken bir saniye sorunu biliyorum. Ben sistemden AIS açıyorum çıkar çıkmaz yapın dedi.

    +Tamamdır. Yani görüşme nasıl oldu. Vizemi aldım mı dedim

    • Bir saniye .
      içeriye gitti ve geldi.
    • Tebrikler.
      çıkarken bankoda duran skyler ablama ;
    • Thank you so much
      diyip bir bakışımı attım.
    • Congratulations
      Dedi ve ben koşa koşa dışarı çıktım. Abim Pastahane de oturmuşken uzaktan ona okey işareti yaptım. Bakışmadan, uzaktan anlaştık. Dün vizemi PTT den aldım. Harika haller içerisindeyim, çok mutluyum. Umarım herkes bu mutluluğu tadar.

    Bekarım. 10,064 USD
    7,500 EURO
    Gösterdim. New Jerseye gideceğim. 7 8 ay sonra Miami gitmeyi düşünüyorum.

  • ⭐⭐⭐

    @BEYKOZLU28 Uzun bir serüvenin sonu mutlu sonla biter ☺️ Tebrikler, vizeniz hayırlı olsun. Yeni yasamanızda bol şans dilerim.


  • Merhaba,

    03/09 tarihindeki mülakat deneyimim.

    31/08 salı akşamı İstanbul Dudullu dan otobüsle Ankara otogara geldim. otele yerleştikten sonrasın yaklaşık 10-15 dk yürüme mesafesindeki Unganlarda sağlık muayenem için otelden ayrıldım.

    Unganlara gittiğimde forumda okuduğumdan farklı olarak evraklarımı verip fotoğraf çektirdikten sonra doktor hanımla görüştüm. Forumda belirtilen soruları sordu, sonrasında da 3 tane aşı yaptı Forumda okuduğumdan farklı dememin sebebi okuduğum deneyimlerin hepsinin önce alttaki laboratuvarda başlayıp sonra doktor kontrolü ve iğne yapılması yönünde olduğu için. Neyse, iğne sonrasında aşağıdaki laboratuvara indim. İdrar, kan testi ve röntgen sonrası 117 usd ödedikten sonra tekrar Unganlara çıkıp 250 usd ödedim. Bana, ertesi gün 16:00-18:00 arası sonuçlarımı alabileceğimi, bir problem olması durumunda bilgi vereceklerini ilettiler, ben de acaba sorun çıkar mı diyerekten tırsa tırsa otele yol aldım. Ertesi gün sorunsuz bir şekilde belirtilen saatte sağlık raporumu aldom.

    03/09 sabahı otele 6 dk mesafedeki( evet, 1 yıl boyunca o kadar gerildim ki bir problem olmaması için önceki gün Anıtkabir dönüşü konsoloslukta inip, geç kalmamak için otele kadar yürüyerek zaman tuttum) konsolosluğa gittim. Yaklaşık 10-12 kişilik bir topluluk vardı önümde. Kapıdaki güvenlik hanım önce bi "şörayı bi boşhaltın" dedi, biz de koyun sürüsü gibi yolun karşısında bir sonraki direktifini beklerken bulduk kendimizi. İkinci direktif 3-4 dk sonra konsolosluk girişinin temizlenmesiyle geldi, "şimdi şöraya dooru sıra olun". Birden herkes seri adımlarla, kolunu uzattığında önündekinin omzuna değecek gibi askeri nizamda sıra olmuştu. Çok geçmeden teker teker çağırılmaya başlandık. İçeride banka şubesi gibi bir salona vardım. Girişteki beyefendi pasaportu isteyip kontrol ettikten sonra sıra numarası alıp oturmamı istedi.
    Numaram ilk yandığında bankoya gidip ödememi yaptım, ikinci yandığında evraklarımı vermek için gittim, evraklarımı verdikten sonra "salona geçip bekleyin" komutuyla tekrar boş koltuklardan birinde beklemeye başladım. 5 dk fln bekledikten sonra tekrar numaram yandı. Kendi kendime e çabuk geldi diye düşünürken evrakları verdiğim bankodan çağırıldığımı fark ettiğimde içimden "aha kesin bir şey eksik şimdi patladık" diye düşünüyordum. Görevli "anneeen evlenmeden hönceki soyadı neydi" dedi. Şaşkınlığım geçtikten sonra cevap verdim o da eliyle eyvallahımsı bir hareket sonrası, yine eliyle salonu göstererek yerime geçebileceğimi ima etti. Heyecan ve korkuyla dolu 1 dk geçirip yerime oturdum. Yerime geçtikten yaklaşık 10-15 dk sonra (belki de yarım saat, içeride saat olmadığı için bilemiyorum) tekrar numaram yandı ve mülakat için bankoya geçtim. Bir yemin ettim ki dönemem. O kadar heyecanlıydım ki ingilizce değil türkçeyi bile unuttum hatta görevli ingilizce anlıyorsun değil mi diye sordu :D ama görevli o kadar sempatikti ki pozitif hali sayesinde kendime geldim. Forumda okuduğum sorular haricinde iş teklifim olduğunu söyledikten sonra evrakları kontrol edip ne kadar maaş alacağımı sordu. Diğer sorular standarttı. Yaklaşık 2-3 dk süren mülakat sonucunda onaylandığını belirtti.
    Hesabımda 18500 usd bulunuyordu.

    Buarada AIS kaydı sırasında adres hatası yaptığımı fark ettim. Bir numarayı yanlış yazmışım.
    @gucarslan a nasıl bir yol izleyebileceğimi sorduğumda "[email protected]" adresine konuyu açıklayan bir mail atmam gerektiğini iletti. Maili attıktan 2 gün sonra düzeldiğine dair dönüş aldı.i Ais sitesinden de kontrol ettiğimde düzeldiğini gördüm. Sorun yaşayan başkaları varsa yardımcı olabileceğini düşündüğüm için paylaşma gereği hissettim.

    Forumda bilgilerini paylaşan herkese teşekkür ederim. Umarım dv2021 talihlilerinin hepsi mutlu sona ulaşır,


  • @Jaimzhat, içinde söyledi: DV2021 Mulakat Deneyimleri

    Yerime geçtikten yaklaşık 10-15 dk sonra (belki de yarım saat, içeride saat olmadığı için bilemiyorum) tekrar numaram yandı ve mülakat için bankoya geçtim.

    Öncelikle hayırlı olsun, yeni hayatınızda başarılar. Bu yeni ülke size mutluluklar getirsin.

    Bu salonda saat olmaması ile ilgili bir kaç kişi daha bahsetti deneyimlerinde. Sanırım cep telefonlarından sonra kimse kolunda saat taşımıyor. İçeriye cep telefonları da alınmayınca zamana bakacakları bir imkan olmuyor.

    Sizin de kol saatiniz yok galiba :)


  • @Sono teşekkürler :))))


Benzer Başlıklar

  • green card başvuru bilgilerinde yanlış olması

    Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor! green card
    3
    0 Oy
    3 İleti
    4k Bakış
    Claudia J. MusluC
    @Muhammet-Shagylyjov, içinde söyledi: green card başvuru bilgilerinde yanlış olması Merhaba. Benim babam bu sene green card çekilişini kazandı. Bu arada ben ve babam Turkmenistan uyrukluyuz. Çekilişe katılırken babamın bilgileriyle onun adına ben başvurmuştum. Ama çocuk sayısını (3) bilgisini doldurduktan sonra, yaşım 21 den büyük olmasına rağmen diğer iki kardeşlerimle beraber kendi bilgilerimi de yazdım, bilgisizlikten doğduğum seneyi 21 yaştan küçük olacak şekilde (çünkü büyük dersem kabul etmiyordu sistem mantıklı olarak) yanlış doldurdum. Şimdi ise babam çekilişi kazandı. Ds 260 formunda benim ve kardeşlerimin ismi var, ve bilgiler doldurulacak. Siz ne dersiniz, nasıl olur, bu yanlış bilgi babamın vize alma sürecini olumsuz etkilermi, yoksa direk ret mi verirler? Etkilemeyecekse/etkileyecekse ds 260 formunu doldururken dikkat edeceğim husus var mıdır? Cevaplarsanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim. Sayın @Muhammet-Shagylyjov DS260 formunu doğru doldurmanız gereklidir. Yeşil karta başvururken girdiğiniz cevaplara göre siz de yesil kart hakkına sahip olabiliyorsunuz. Her durumda DS260 formunu doğru bilgilerle doldurmanız gerekmektedir. Vukuatlı nüfus kayıt örneklerinizden aile durumu ve yaşlarına bakacaklardır. Muhtemelen babanız yeşil kartı mantıklı bir açıklama ile alabilecektir ancak siz alamayacaksınız. Babanız yesil kartı aldıktan sonra belli koşulları gerçekleştiriyorsanız sizin için de yesil kart başvurusunda bulunabilir. Teşekkürler.
  • 33 Oy
    9k İleti
    1m Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili mülakat deneyimleri için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel mülakat deneyimleri başlığını kullanmalısınız. Ayrıca DV2020 ve DV2021 süreçleriyle ilgili devam eden mahkemelerle ilgili soru ve yorumlara şu başlıkta devam edebilirsiniz: Başkanlık Kararnamelerinin Çeşitlilik Vizesi (DV) Sürecine Etkileri
  • 28 Oy
    3k İleti
    773k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu konudaki sorularinizi bu bolumdeki en guncel DV asamalari basliginda sorabilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/category/77/greencard-lotosu-diversity-visa-süreci
  • 0 Oy
    148 İleti
    21k Bakış
    N
    Merhaba Ben abd vatandasıyım amerıkada dogdum .turkıyede dogan 10 ve 13 yasındaki cocuklarıma ır-2 vızesıne basvurduk 2024 temmuzda onsylarımız geldı ır-2 vızemızı sldık tam 23 ay surdu bu işlem . Şimdi bundan sonraki surec nadıl işliycek bilgisi olan varmı 6 ay vıze suremız var ve gıtıs yapmamız grekıyor cocukların abd pasaportu nasıl cıkarılıyor bılgıdı tecrubesı olan varsa cok sevınırım . 2010 da ablam oglunu bu yolla abd vatandası yaptı gırıs yaptı sbd kısa sure kaldı ve turkıye ankara kondoloslugundan yegenımın pasaportunu cıkardılar .tabı bu durec 2010 ıdı ..şimdi nasıl oluyor kanunlar degıstımı bılmıyorum abd gırer gırmez greencardlı olacakları için abd pasaport basvurusu yapabılıyormuyuz ..
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

17

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum