DV2025 Talihlileri DV2025 Green Card Çekiliş Aşamaları konusunu inceleyip sorularını yine bu konuda sormalılar!
Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @gizem DV2018 Mülakat Deneyimleri içinde söyledi:

    @crazycells DV2018 Mülakat Deneyimleri içinde söyledi:

    @gizem DV2018 Mülakat Deneyimleri içinde söyledi:

    @crazycells Konsolosluğa gönderdiğim bilgi mailine aşağıdaki şekilde yanıt geldi.

    “Evlenen kisinin, esine ait isim soyad ve dogum tarihi bilgisini (pasaportta yazildigi sekilde) tarafimiza emaille gondermesi gerekmektedir. Es dosyaya eklenmelidir ki, es icin de basvuru formu doldurabilsin. Ana basvuru sahibine ait DS260 basvuru formu acilmalidir ki, formdaki medeni durum bilgisi degistirilip, form gorusmeden once elektronik ortamda tekrar tarafimiza ulastirilabilsin. Bu yontemle mulakata birlikte katilmalari saglanabilecektir.”

    Bu durumda dosyayı açmak derken tekrar KCCye göndermeyi değil konsolosluk nezdinde işlem yapmaktan bahsediyorlar değil mi?

    erken gondermissiniz sorunuzu 🙂 yukarida da dedigim gibi mulakat tarihiniz belli olduktan sonra kendileriyle iletisime gecip DS260 formu ekleyin.

    Su an KCC ile iletisime gecmenize gerek yok, mulakat tarihi aciklandiktan sonra konsoloslukla isinizi halledebilirsiniz. KCC'yi hic karistirmayin bu ise bence 🙂

    @crazycells evet ben de sorumu o şekilde milakat tarihi belli olduktan sonra evlilik bildirimi açısından genel olarak sorudm case vermeden. Böyle bir yanıt geldi. Tekrar gönderilmeyecek o zaman KCCye konsolosluğa evlilik belgesini gönderdiğimde ?

    Evet, KCC'yi karistirmayin ise 🙂
    mulakat tarihiniz belli olunca dosyaniz konsolosluga gonderilecek, o durumda tek muhattabiniz Ankara Konsoloslugu olmali...


  • @crazycells tamam çok teşekkürler. Sanki konsolosluk mailinden dosyanızı kccde açtırıcaz gibi anladım bi an korktum o yüzden tekrar sordum. Sağolun:)


  • Merhabalar, 3 Temmuz'da konsolosluk görüşmemi tamamladım ve bugün vizemin onaylandığı e-maili geldi. Daha önceki tecrübesini paylaşanlardan daha farklı bir şey sorulmadı, nereye gideceksiniz ne iş yapacaksınız vs. ABD final adres icin adres değişikliği yapmam gerekiyordu onu orada değiştirdim ama hayırlısı bakalım göreceğim yeni adrese gonderecekler mı kartı 🙂 yine de ilk verdiğim adresteki arkadaşımı tembihledim posta kutusunu kontrol etmesi için ara sıra 🙂 darısı isteyen ve bekleyenlerin başına.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @gallifrey hayirli olsun, bundan sonraki surecte bol sanslar...


  • @gallifrey hayırlı olsun. Birşey sormak istiyorum. Artık mülakat esnasında viZenin onaylandığını söylemiyorlar mı? Evrakları alıp soru sorup gönderiyorlar mı yoksa onaylandığını görüşme esnasında öğrenmişmiydiniz?


  • bu ay sanki türkiyeden mülakata katılım az gibi geldi. acaba sayılar azaliyor mu yavaş yavaş

  • ⭐⭐

    O değilde 21900 CN sahibi TR den bir aileymiş. 1 No ile 1 ay bekledi .


  • 23325 deyince enson 23324 uncu mu gidiyor 25 dahil degil mi

  • ⭐⭐

    Yok o numara dahil değil. BELOW diye kalın koyu yazıyorlar zaten.


  • merhaba bir sorum olackti saglik raporu icin randuvu alirken aile fertlerinide eklememiz gerekiyor mu gerekiyorsan nasil ekleyebilirim

  • ⭐⭐

    Her biri için ayrı ayrı alıyorsunuz @erhan91. Ben öyle yaptım. 5 dk arayla.


  • @arnblt tessekruler


  • @roccorocco teşekkür ederim, hayır söylemiyorlar. Evraklarınızda bir sorun yok her şey yolunda görünüyor şimdiden tebrikler diyip vize başvurusunun onaylandığına dair bir kağıt veriyorlar. sonrasında e-mail geliyor birkaç gün içinde vizenin onaylandığına dair. Genelde ertesi gün geliyor sanırım, benim araya 4 temmuz resmi tatil girdiği için 5 temmuzda geldi.


  • Uzun bir süre sonra tekrar hepinize merhabalar.

    Bu yazımda size Amerika Birleşik Devletleri'ne girişimizi anlatacağım.

    Öncelikle uçuşumuz Türkiye saatiyle 14.00'da idi. Türk Hava Yolları ile uçtuk, gerçekten uçuş çok keyifliydi. Atatürk Havalimanı çok karışıktı ve yorulduk elimizde bavullar ve el bagajlarımızla.

    Bildiğiniz üzere THY'de bir kişi için bir el bagajı, bir kişisel çanta ve iki bavul sınırı var. El bagajı maksimum 8, bavulların tanesi 23 kilogram olmalı. El bagajlarından biri 9, Bavullardan biri 27 çıktı ama bir sorun olmadı. Siz yine de abartmamaya çalışın. Görevlinin insafına kalmış biraz.. 🙂

    12 saatlik bir uçuş sonunda Chicago O'hare havalimanına iniş yaptık. Bu havalimanında her şey çok daha rahattı, her yerde kimin nereye gitmesi gerektiğini gösteren tabelalar ve adım başı sürekli "Hi" diyen görevliler görüyorsunuz. İnsanların passaportlarını tarattığını gördük, biz de sormadan etmeden oraya gittik ancak bir kaç defa hata alınca görevliden yardım aldık. Görevli bunu yapmamıza gerek olmadığını söyledi ve bizi görevli polislerin olduğu gişelere doğru yönlendirdi. Evet, artık bu beklenen andaydık. Sanıldığı gibi ne köpekler vardı ne de özel bir odaya alınıp sorguya çekildik. Hiç bir sorun yoktu, polis kaç kişi olduğumuzu sordu, ne kadar süre kalacağımızı sordu, "We came here with diversity visa, maybe forever." cevabımla afalladı ve gülümsedi. 🙂 Haklı gülümsemekte.

    Bizim işlemlerimizi yaptıktan sonra şu meşhur sarı zarflarımızı istedi. Kontrol etti. Passaportlarımıza sonradan Alien Number olarak işlenecek olan numaraları tükenmez kalemle yazdı. Ondan sonra daha güleryüzlü bir personelin gişesine gittik. Burası direk yeni göçmenler içindi. Halka açık bir alan, bavullarını alan insanları vesaire görebiliyorsunuz. Direk göçmenlerle alakalı işlem yapan bir polis memuru vardı. Sırasıyla şunlardan bahsetti;

    *ingilizce anlaşabilir miyiz?
    *greencardlar şu sürede gelir.
    *ssn numarası almalısınız. ( bu konuda yazımın sonunda bir şeyden bahsedeceğim)
    *amerika birleşik devletleri'ne hoş geldiniz. ( bunu söylerken gözlerinin içi gülüyordu.. 🙂 )

    Ve çıktık. Artık her şey bitmişti. Bavullarımızı bulduktan sonra bizi dışarda bekleyen dostumuzun yanına gittik. Bavulları yerleştirip 3-4 saatlik bir araba yolculuğu sonucunda indianapolis'e vardık.

    Süreç kolaydı. Hiç ingilizce bilmeseniz dahi bir şekilde halledebilirsiniz ancak bu kontrol süresince çok az ingilizce bilmeniz yararınıza olacak. En kötü ihtimal kaç kişi geldiniz, nereye geldiniz vesaire bunları ezberleyin her cümle kuran polise bunu söyleyin.. 🙂

    SSN Hakkında : Sosyal Güvenlik Bürosuna gittik. Son giriş tarihimiz 4 Temmuz'du, biz 3 Temmuz'da gittik. Bürodaki adam "Sosyal güvenlik bürosundan bu numarayı alabilmek için 2 hafta önceden giriş yapmanız gerekmekte." dedi. Yani biz iki haftadan az süre kala girdiğimiz için bu numarayı Şehir merkezlerindeki göçmen bürosundan alacakmışız. Bu da böyle bir bilgilendirme olsun.

    Yardımlarınız için teşekkür ederim.

    Önce mülakat, sonra idari işlem, sonra issued, sonra uçak yolculuğu ve en sonunda hayalini kurduğum yerde uyanmış olmak. İyi ki varsınız 🙂


  • Arkadaşlar merhaba. Bu forum aylar süren bekleme, hazır ve yolculuk süreçlerimde bana çok yardımcı oldu. Bunun için başta @crazycells olmak üzere tüm katkısı olanlara teşekkür ediyorum. Bence teşekkürün anlamlı olması için bizler de aynı yoldan gelen kişilere deneyimlerimizi aktarmalıyız.
    Görüşmem 08.05.2018 tarihinde sabah 09:30’da idi. Work&travel dönemi olması nedeniyle dışarıda extra bir yoğunluk ve düzensizlik vardı. İçeriye 10:30 gibi girebildim. sorun olmadı, bildiğiniz klasik süreçlerin sonunda, herhangi bir ekstra durum olmadan sonuçlandı. 48 saat geçmeden pasaport elime geçti. Bu aşamayla ilgili tek tavsiyem siz rahat olursanız, mülakatı yapan kişinin de rahatsız olması için bir neden olmaz. Sonuçta sorulan soruların asıl amacı ABD’ye yük ve sorun olma ihtimali yüksek kişileri elemek. Siz pozitif ve yapıcı tutumunuzla -varsa- zayıf noktalarınızı da tolere edebileceğinizi gösterebilirsiniz.

    Taşınma hazırlıklarımı tamamlayıp, 5 Temmuz itibariyle Los Angeles’tan giriş yaptım. Pasaport kuyruğu için görevliye sorduğumda verdiği cevap “son kez şu normal vizeli visitor sırası”:) greencard olduktan sonra vatandaş ve greencardların sırası ayrı. sıram geldiğinde polis parmak izlerimi alıp 2dk kenarda beklememi istedi. 1-2 dk içinde başka bir polis gelip beni başka bir gişeye getirdi. Karşılaması güleryüz’le bir şekilde “welcome to your home” oldu. o anda hayatımdaki değişikliği hissetmiş oldum. Sadece kağıda ve pasaporta birşeyler yazdı, adres değişikliği isteyip istemediğimi sordu. Ben başından beri Chicago planlarken son anda Los Angeles’a kararı verdiğim için, adresi de kolayca değiştirdik. “That’s it! welcome again” ile birlikte bagaj alanına yöneldim:) toplamda 5-10 dk sürmedi. Tek endişem doktordan cd’nin istenmesiydi, onu da sormadılar.

    Gelenlere, bekleyenlere, isteyenlere... herkese bol şanslar!

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @strangereister sayin @strangereister hosgeldiniz 🙂 bundan sonraki surecte bol sanslar. Deneyiminizi suraya aktarabilir misiniz?
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/183/gocmen-vize-ile-abd-ye-ilk-giris/

    daha sonraki yasam tecrubelerinizi de su konuda duymak isteriz 🙂
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/90/amerika-da-green-cardla-yaşayanların-tecrübeleri

    Tekrardan bol sanslar!

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @synergyist hayirli olsun 🙂 bundan sonraki surecte bol sanslar!


  • @strangereister Yolun açık olsun arkadaşım.


  • @crazycells DV2018 Mülakat Deneyimleri içinde söyledi:

    @gizem DV2018 Mülakat Deneyimleri içinde söyledi:

    @crazycells DV2018 Mülakat Deneyimleri içinde söyledi:

    @gizem DV2018 Mülakat Deneyimleri içinde söyledi:

    @crazycells Konsolosluğa gönderdiğim bilgi mailine aşağıdaki şekilde yanıt geldi.

    “Evlenen kisinin, esine ait isim soyad ve dogum tarihi bilgisini (pasaportta yazildigi sekilde) tarafimiza emaille gondermesi gerekmektedir. Es dosyaya eklenmelidir ki, es icin de basvuru formu doldurabilsin. Ana basvuru sahibine ait DS260 basvuru formu acilmalidir ki, formdaki medeni durum bilgisi degistirilip, form gorusmeden once elektronik ortamda tekrar tarafimiza ulastirilabilsin. Bu yontemle mulakata birlikte katilmalari saglanabilecektir.”

    Bu durumda dosyayı açmak derken tekrar KCCye göndermeyi değil konsolosluk nezdinde işlem yapmaktan bahsediyorlar değil mi?

    erken gondermissiniz sorunuzu 🙂 yukarida da dedigim gibi mulakat tarihiniz belli olduktan sonra kendileriyle iletisime gecip DS260 formu ekleyin.

    Su an KCC ile iletisime gecmenize gerek yok, mulakat tarihi aciklandiktan sonra konsoloslukla isinizi halledebilirsiniz. KCC'yi hic karistirmayin bu ise bence 🙂

    @crazycells evet ben de sorumu o şekilde milakat tarihi belli olduktan sonra evlilik bildirimi açısından genel olarak sorudm case vermeden. Böyle bir yanıt geldi. Tekrar gönderilmeyecek o zaman KCCye konsolosluğa evlilik belgesini gönderdiğimde ?

    Evet, KCC'yi karistirmayin ise 🙂
    mulakat tarihiniz belli olunca dosyaniz konsolosluga gonderilecek, o durumda tek muhattabiniz Ankara Konsoloslugu olmali...

    Sayın @crazycells bu konsolosluk mailinden Konsolosluk tarafından ana başvuru sahibinin 260formunun tekrar KCCye gönderileceğini anlamamalıyız değil mi? Konsolosluk nezdinde 260 açılıp güncellenecek ve mülakat tarihi ertelenmeyecek? Benzer bir durumdayım ben de. Eylül ayı son olduğundan, Konsolosluğun bu tarz bilgi değişimlerinde mülakat ertelemesi yapmadığından emin olmak istiyorum. Rica etsem cevaplar mısınız?
    @cyoart @uzay @sorusuvar @ed48 @Monarizzaa da sanırım aynı süreçlerden geçmiş, konsolosluk ile görüşüldüğünde mülakat tarihine kadar gerekli güncellemeyi yapıp tarihinde görüşmelerine gittiklerini anlıyorum sizin tavsiyeniz üzerine.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @eren DV2018 Mülakat Deneyimleri içinde söyledi:

    @crazycells DV2018 Mülakat Deneyimleri içinde söyledi:

    @gizem DV2018 Mülakat Deneyimleri içinde söyledi:

    @crazycells DV2018 Mülakat Deneyimleri içinde söyledi:

    @gizem DV2018 Mülakat Deneyimleri içinde söyledi:

    @crazycells Konsolosluğa gönderdiğim bilgi mailine aşağıdaki şekilde yanıt geldi.

    “Evlenen kisinin, esine ait isim soyad ve dogum tarihi bilgisini (pasaportta yazildigi sekilde) tarafimiza emaille gondermesi gerekmektedir. Es dosyaya eklenmelidir ki, es icin de basvuru formu doldurabilsin. Ana basvuru sahibine ait DS260 basvuru formu acilmalidir ki, formdaki medeni durum bilgisi degistirilip, form gorusmeden once elektronik ortamda tekrar tarafimiza ulastirilabilsin. Bu yontemle mulakata birlikte katilmalari saglanabilecektir.”

    Bu durumda dosyayı açmak derken tekrar KCCye göndermeyi değil konsolosluk nezdinde işlem yapmaktan bahsediyorlar değil mi?

    erken gondermissiniz sorunuzu 🙂 yukarida da dedigim gibi mulakat tarihiniz belli olduktan sonra kendileriyle iletisime gecip DS260 formu ekleyin.

    Su an KCC ile iletisime gecmenize gerek yok, mulakat tarihi aciklandiktan sonra konsoloslukla isinizi halledebilirsiniz. KCC'yi hic karistirmayin bu ise bence 🙂

    @crazycells evet ben de sorumu o şekilde milakat tarihi belli olduktan sonra evlilik bildirimi açısından genel olarak sorudm case vermeden. Böyle bir yanıt geldi. Tekrar gönderilmeyecek o zaman KCCye konsolosluğa evlilik belgesini gönderdiğimde ?

    Evet, KCC'yi karistirmayin ise 🙂
    mulakat tarihiniz belli olunca dosyaniz konsolosluga gonderilecek, o durumda tek muhattabiniz Ankara Konsoloslugu olmali...

    Sayın @crazycells bu konsolosluk mailinden Konsolosluk tarafından ana başvuru sahibinin 260formunun tekrar KCCye gönderileceğini anlamamalıyız değil mi? Konsolosluk nezdinde 260 açılıp güncellenecek ve mülakat tarihi ertelenmeyecek? Benzer bir durumdayım ben de. Eylül ayı son olduğundan, Konsolosluğun bu tarz bilgi değişimlerinde mülakat ertelemesi yapmadığından emin olmak istiyorum. Rica etsem cevaplar mısınız?
    @cyoart @uzay @sorusuvar @ed48 @Monarizzaa da sanırım aynı süreçlerden geçmiş, konsolosluk ile görüşüldüğünde mülakat tarihine kadar gerekli güncellemeyi yapıp tarihinde görüşmelerine gittiklerini anlıyorum sizin tavsiyeniz üzerine.

    Hayir, mulakat tarihi verildikten sonra KCC ile hicbir isiniz kalmiyor. O saatten sonra KCC ile iletisime gecseniz bile sizi konsolosluklara yonlendirirler.

    Mulakat tarihi verildikten sonra yaptiginiz guncellemeler mulakat tarihini etkilemiyor.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

63
Çevrimiçi

42.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

431.7k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum