• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. strangereister
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    • Takip Edilenler 2
    • Takipçiler 9
    • Konu 4
    • İleti 66
    • En İyi 41
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

strangereister

@strangereister

02.07.2018

210
    İtibar
    1179
    Profil Görüntülemeleri
    66
    Takipçiler
    2
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:
    Konum Noblesville, IN

strangereister Takip etme Takip Et

strangereister tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: Indiana

Bir buçuk seneden fazla bir süredir İndiana eyaletinin Carmel şehrinde yaşayan bir forumdaşınız olarak görüşlerimi tarafsız olarak paylaşmak istiyorum. Son zamanlarda çok sayıda özel mesaj almaya başladım ve elimden geldiğince cevap vermeye çalışıyorum, ek olarak bu girdim de burada kalsın isterim.

Öncelikle kısa bir özet geçiyorum ki okuyacaklarınız nasıl bir hayata etki eden yansımalar, onları görmeniz kolaylaşsın.

Ben Onur, 20 yaşındayım ve 2018 senesinde Green cardı kazanıp üniversite sınavımdan sonraki gün ailemle beraber altı bavulla İndiana'ya yerleştim. Annem ve babamın ingilizce seviyeleri geldiklerinde sıfırdı, ben de sıradan bir Anadolu lisesi mezunuydum. Geldiğimde ingilizcemin iyi olduğuna inanıyordum ancak o güne dek ingilizce'yi sadece ingilizce öğretmenimden öğrendiğim için boşluk doldurmalı sorular gibi konuşuyordum. Öyle konuşunca da siz her ne kadar iyi olduğunuzu düşünseniz de karşıdaki insan anlamakta güçlük çekiyor.. 🙂 Bir buçuk sene sonunda ingilizcemin epey geliştiğini rahatlıkla söyleyebilirim, üniversitede 150 kişi önünde 5 dakikalık proje sunmak ve dört farklı sınıf içi proje sunmak gibi deneyimlerim oldu. Annem ve babam ise boşluk doldurmalı sorular gibi konuşmaya başladılar, ki bu onlara yetiyor aslında. Her ikisi de 50 yaşına yakın. Bankacılık veya benzeri işleri ben hallediyorum, ama onların da defalarca bankaya gidip tarzan gibi her işlerini hallettiklerine şahit oldum (tarafsız olacağımı söylemiştim :D). Burada güzel olan şu, babamın ingilizcesi çok iyi olmasa da kendine ingilizceyi bilen bizlerden daha çok güveniyor ve insanlarla konuşmaya başlıyor. Bu atılganlığı bir buçuk sene önce hiçbir şey anlayaman canım babamı 1.5 sene sonunda neredeyse anlatılan her şeyi anlayan ama konuşmada sıkıntı yaşayan biri haline getirdi! 50 yaşında, türkiye'den emekli biri için güzel bir gayret ve başarı diyebilirim sanırım.

Her neyse, biraz da İndiana'dan bahsetmek gerek.

İndiana'yı Türkiye'de bir kente benzetecek olsam kesinlikle afyonkarahisar'a benzetirdim. Hem dibinde chicago (amerika'nın izmir'i) var hem de iklimi benziyor. YEMYEŞİL ve düz bir eyalet. Dağ, bayır veya yokuş görmedim hiç. Kışı soğuk ve yazı sıcak, klasik karasal iklim. Yakınında Michigan gölü olduğu için havası kuru da değil.

Yaşadığımız yer, Carmel güvenli ve eğitimli bir yer. İndiana'nın en kuzeyinde Chicago, güneyinde de Kentucky esintileri görmek mümkün. Carmel civarinda genel itibariyle beyaz amerikalılar otursa da apartman komplekslerinde Türkler ve güney amerikalılar gibi ağzının tadını bilen yabancılar oturuyor. Yürüyüş yolları, okulları, spor salonları, parkları ve mahalleleri çok güzel ve bol bol aktiviteler oluyor.

Şehir merkezi sıradan bir şehir merkezi. Bazı müzeler, kanal boyunca uzanan bir yürüyüş yolu ve sayısız kafe mevcut. İlk geldiğimde beni en şaşırtan şey su alacak bir yer olmamasıydı. İnsan köşeye bi migros da mı açmaz arkadaş? Neyse ki birileri de benim gibi düşündü de 2019 sonunda benim okuluma da yakın bir yere Kroger (Amerika'nın bimi, migrosu) açtılar. Ayrıca şehir merkezine çok yakın bir yerde büyük bir üniversite yerleşkesi var.

Kiralar apartman komplekslerinde genel itibariyle uygun. Mesela bizim oturduğumuz yerde gaz ve su faturası kiraya dahil. Sitenin havuzu, fitness salonu, çamaşırhanesi var.

Yaşanılacak yerler tavsiye listesi : Carmel - Fishers - Zionsville - Broad Ripple - Westifeld. Bir sıra yok, aklıma geleni önce yazdım (:

Hanginiz hiç bilmediği bir oyuna başlarken en zor modda oyuna başlıyorsunuz ki? California'da veya New York'ta lap diye yaşamaya mı başlanır arkadaş? Hı, yok bu oyunu biliyorsanız ve maddi açıdan da sıkıntınız yoksa oralar afyon'dan daha güzeldir eminim (:

Diğer Eyaletler içinde yayımlandı
      strangereister
      strangereister
    • RE: Amerika'da Günlük Yaşamdaki Farklılıklar

Arkadaslar herkese merhaba. Uzun suredir yazmiyordum. Size ABD'nin gunluk yasaminda karsima cikan farkliliklari hatirladigim kadariyla yazmak istiyorum.

*Yerleseli neredeyse 9 ay oluyor.

1- Tarihler AY / GUN / YIL seklinde yaziliyor.
      2- Sicaklik birimi olarak Celcius yerine Fahreneit kullaniliyor. Fahreneit'in mantigini ise Amerikali bir arkadasim su sekilde aciklamisti. "F, ne kadar sicak hissettiginin yuzdesidir!" 30F demek %30 sicak demek, 80F %80 sicak demek, gibi.
      3- Santim, metre gibi olculeri de hayatinizdan cikarsaniz iyi olur cunku bunlar da digerleri gibi pek bilinmiyor.
      4- Amerika kolayliklar ulkesidir, su ana dek mutsuz ayrildigim bir musteri temsilcisi olmadi. 1 hafta kullandigim Netflix hesabimi bile "bunun icin para odemek istemiyorum, izleyecek pek bir sey yok." dedim diye iade ettiler. Magdur oldugunuz durumlarda emin olun ki karsi taraf sizden daha da magdur oluyor.
      5- Isinizi halledip cikmak icin girdiginiz bir bankadan cikmaniz beklediginizden daha uzun surebilir. Insanlar cok disa donuk, sizlerle muhabbeti uzun tutmak isteyeceklerdir. Bu ugurda sacma sorularin hedefi olabilirsiniz, ayrica geldiginiz ulke olan Turkiye hakkinda da bir seyler ogrenmeniz sizin yarariniza olabilir zira burada Turkiye hakkinda bilgisi olmayan kimi insanlar, sizden Turkiye'yi anlatmanizi isteyebilecekler.
      6- Ikinci el dukkanlarindan alisveris yapmak burada o kadar da ayip bir sey degil. El alem bir sey demiyor 😃 cok iyi durumdaki kitaplar, filmler, plaklar, kiyafetler, mobilyalar, oyuncaklar, arac-gerecler cok iyi fiyata bulunabiliyorlar. Tamami ikinci el de olmuyor, durumu iyi olan insanlar bir magazadan bir suru arac gerec alip bunlari ikinci el dukkanlarina bagislayabiliyorlar. Bunu yapmalarinin nedeni ise, bu ikinci el dukkanlarinin buyuk bir kismindan kazanilan paralar hayir islerine gidiyor.
      7- Trafik kurallarina alismaniz epey zaman alabiilir.
      8- Tasitlarin yayalara saygisi, insanlarin insanlara saygisi, arabalarin arabalara saygisi gercekten harika. Onun haricinde bir yayadan da tamamiyle kurallara uymasi bekleniyor. Yani yayalara kirmizi isik yaniyor ise yayanin da gecmemesi gerekiyor, cezalarinin kesildigi gorulmustur.
      9- Hapis cezasi almaniz icin kesinlikle insan oldurmenize gerek yok. Insan canina kast etmenin de cezasi var, sanki insan oldurmus gibi. Hiz sinirini asmak veya bilincsiz bir sekilde araba kullanmak da insanlarin canini hice saymak oldugu icin bunlarin da epey agir cezalari var.
      10- Insanlar sizin dininizle ve irkinizla ilgilenmiyor.
      11- Supheli veya suclu durumdaysaniz polisleri sert olabiliyor. Mesela bir sebepten oturu arabaniz bir polis tarafindan kenara cekilirse, camlarinizi acip emniyet kemerinizi dahi cikarmadan ellerinizi direksiyonda tuturak polis beyi beklemeniz gerekiyor. Onlar soylemeden arabadan cikmaniz, birden emniyet kemerini cikarmaniz gibi hareketler polisler tarafindan yanlis algilanabilir.
      12- Burada insanlar suratsiz degil.
      13- Burada insanlar mutsuz degil.
      14- Buradaki insanlarin gelecekten umidi var.

Amerika'ya simdiden hos geldiniz, bunlar cok ufak seyler. 🙂

Kültür ve Hobi içinde yayımlandı
      strangereister
      strangereister
    • RE: [Arşiv] DV2018 Mülakat Deneyimleri

Arkadaşlar herkese merhaba.

Geçmiş zamanlarda buraları fazlaca okuyan biri olarak, 9 Ocak 2018 / 07.30 tarihli vize görüşmemizden olumlu sonuçla ayrılmış olduğumuzu belirtmek istiyorum. Facebook grubuna güzel haberi yazarak, akşam olanı biteni ayrıntılı bir şekilde yazacağımı belirtmiştim.

Sağlık Raporu Alınan Tarih : 04.01.2018 / 09.00
      Vize Görüşme Tarihi : 09.01.2018 / 07.30

4 kişilik aile, Talihli Anne. Çocuklardan biri 21 yaş üstü olduğu için haktan yararlanamıyor, diğeri ise 17 yaşında olduğu için bu haktan yararlanabiliyor. İlk başvuruda çıktı.

Evet, her ikisinde de ilk randevu bizimdi 🙂

Not : Sağlık raporu alma aşamasında anlatacak pek bir olay yok ama yine de anlatayım.

*Öncelikle sağlık raporunun alınma aşamalarından bahsetmek istiyorum. Saat 09.00'da olan görüşmeye 08.00 gibi gittik. Tabii o vakitte Unganlardan hiç kimse yoktu. Bir bekleme salonu var, muhtemelen tamamen doluyken çok güzeldir. Ancak biz gittiğimizde bizimle beraber bir aile daha vardı ( sonradan onların da vizeyi aldığını öğrendik ). Sohbet muhabbet ede ede saati 09.00 yapıyoruz.

Öncelikle Unganlarda çalışan ve evraklarla ilgilnen bir sekreter var, bizden pasaportları alıyor ve randevu saatlerine göre ( randevu saatlerini 5 dakika aralıklarla veriyorlar, ancak işimiz yaklaşık 1.5 saat kadar sürüyor. ) sizin fotoğraflarınızı çekiyor. Abartılacak bir durum yok, daha önce aşı olduysanız aşı kartınız alınıyor. Olmadıysanız telaşa gerek yok zaten olacaksınız içerde. Öncelikle direk aşılar vurulmuyor, hemen Unganlarla da görüşülmüyor. Alt katta bir laboratuvar var. Oraya giderek, kan tahlili, idrar tahlili ve bir adet akciğer filmi çektirip parasını ödüyorsunuz. Karışık değil, isimleri sesli bir şekilde çağıranlar oluyor. O anda oraya gidip ne istiyorlarsa onu yapıyorsunuz. Tabii bu arada pasaportunuz çoktan onlarda, en son bu üç işlemi hallettikten sonra pasaportunuz ve sanırım ( tam hatırlamıyorum ) bir kağıt ile birlikte Unganların ofisine çıkarak elinizdekileri Unganlar'ın sekreterine veriyorsunuz. Ardından ( bizi Mehmet Ungan kontrol etti ) sizi içeri çağırıyor. Sekreter sadece iç çamaşırlarınız kalacak şekilde soyunmanızı isteyip o sırada size mavi bir şort ve üst veriyor ( Ben tam gömleği çıkarırken Mehmet Ungan içeri girip, "Merhaba Onur, tamam çıkarmana gerek yok, sadece gömleği ve ayakkabıları çıkar." dedi ). Siz de yatıyorsunuz. Sorular basit, "Sigara var mı, alkol var mı, uyuşturucu var mı, dövme, gözlük, kronik hastalık, ameliyat, ödem, piercing var mı?.. Abinle, annenle, onla bunla aran nasıl?, gidince ne yapacaksın.."

Anlayacağınız doktorun sorduğu sorular ruh sağlığınızı kontrol edecek nitelikte. Vücudunda çok fazla dövme, piercing bulunduranlardan bazılarını psikoloğa yönlendirdiği de olmuş. Tam ayrıntılarını bilmiyorum ama aklınızda bulunsun.

Ayrıca akciğerinizi dinliyor.

Gün biter ve ertesi gün 15.30'dan itibaren sağlık raporları alınır. Muhtemelen sorun yoktur, olsa söylenir çünkü 🙂 Size her aile ferdi için 3 şey veriliyor. Bir CD, Kahverengi bir zarf ( KONSOLOSLUĞA GÖTÜRÜLECEK. ) ve bir bilgi notu.

Burda önemli olan zarfı açmamak, bunu görüşme gününüzde belgeleri kontrol eden hanım ablaya teslim edeceksiniz. CD ve bilgi notu da zımbalanmış. Dikkatli bir şekilde sökün. Haa unutmadan, size bir belge veriyorlar. Önemli bir belge. Amerika'da çokca işinize yarayacak. Sanırım aşı belgeleriniz. Ondan 10-15 tane fotokopi çektirmeniz sizin yararınıza olacak, çünkü ülkeye giriş yapınca da ihtiyacınız olacak.

Doktorla işimiz bitti. Belgelerden birinin köşesinde geçerlilik tarihi var.. O zamana kadar ülkeye giriş yapmaz isek doktor randevusu yenilenmek durumunda.

Yer : Ankara, ABD Büyükelçilik önü.

Çok sıkı korunan bir yer, o yüzden sadece sizden istenen belgeler hakkında bilgi vereceğim.

• Randevu saatimiz 07.30 ama biz 06.20 gibi oralardaydık. Çok meşhur büfe kapalı, ve hava da soğuk olduğu için büfeden aşağı doğru inildiğinde yan tarafta bir fırın var, poğaça börek satıyor ( Erken saatlerde çay pek de iyi demlenmemiş oluyor ). Emanetlerimizi oraya bıraktık. Kocaman emanet alınır yazmış, para falan da talep etmedi bizden. Bir şeyler de atıştırdık.

İçeri alınan bazı şeyler şunlar : Cüzdan, kemer, araba anahtarı...

İçeri alınmayan bazı şeyler : Çanta, poşet ( poşet dosya değil, düz poşet! )

Ayrıca sabah birisi diplomasını çerçevesiyle getirmiş. Güvenlikten fırça da yedi, diplomayı da çerçeveden çıkarmak zorunda kaldı. Fazla aksiyona gerek yok bence.

07.30 randevusu için 07.20 gibi KIRMIZI ÇİZGİNİN ARKASINDA sıra olmamız istendi ( Ondan önce büfenin orda bekleşiyorduk, konsolosluğun kapısı 06.50 gibi açılıyor, ama biz kedinin ciğere baktığı gibi uzaktan bakıyoruz. Sadece biz değil ha. Ordaki herkes. ) İçeri giriyoruz, üstümüz aranıyor, güvenlik girişte bir fotoğraf kontrolu pasaport kontrolu yapıyor. İçerde tekrar X-RAY'ler falan. Güvenlik kontrolu işte.

** Artık içerdesiniz, pasaportunuzu hemen ordaki görevliye verdiniz, sıra numarası aldınız ve yanmasını bekliyorsunuz. **

1- Evet, numara yandı. Numarayı takip ederek gerekli belgeleri veriyorsunuz. Forumda @crazycells tarafından açılan başlıkta bir eksiklik yoktu. Sadece ben 17 yaşında olduğum için mülakat tarihinden 1 hafta kadar önce gelen bir mail var. Mailin içeriği şöyle "İşte benim adım şudur, tamam söz veriyorum amerikaya girmeden evlenmeyeceğim. Evlenirsem hakkım elimden gider. İMZA" Belgeleri verdiniz, hanım abla teşekkür etti ve size az sonra para ödemesi yapacaksınız diyor. Size bir kağıt verip okuyun diyor, Kağıdın özeti şu. "Vize için verdiğin parayı sana iade etmeyiz, eğer korktuysan şimdi kaç git, yoksa paranı geri vermeyeceğiz. Olur da reddedersek paranı arama."Yani köprüden önceki son çıkış. Ama oraya kadar gelip de parayı ödememek için kaçan var mıdır acaba 🙂

2- Oturduk, bekleşiyoruz. Numara tekrar yandı. Parayı ödedik. Oturduk.

3- Evet, görüşme zamanı. 3 kişiydik, üçümüz de aynı anda aynı yere doğru gittik. Öncelikle bilgilerin doğruluğu için amerikan usulü ( Sağ el havada [ Albert Einstein'ın Amerikan vatandaşı olurken çekilmiş fotoğrafı] ) yemin ediyoruz. Klasik sorular, "Nereye gidiyorsunuz, tanıdık var mı, ne yapacaksınız, ayrıca bazen kişilere yönelik sorular [Hey sen! kaç yaşındasın tarzında 🙂 ]

TEBRİKLER VİZENİZ ONAYLANDI diyorlar.

İçinden diyorsun, e ne yani bu kadar mı?

Evet bu kadarmış. Görüşmeyi yapan hanım abla size şu meşhur kağıdı veriyor. Çıkıyorsunuz.

Emanetçiden telefonlar alınıyor, herkes telefonuna sarılıyor. Durumdan haberdar olan eş dost akraba haberdar ediliyor.

bu kadardı 🙂 çok fazla iranlı var oralarda. onlar da green card için gelmiş oluyorlar. Başka söyleyecek pek birşey yok. Sağlık raporunu aldıysanız ve belgeleri eksiksiz, YALANSIZ bir şekilde teslim ederseniz vizeyi alıyormuşsunuz. Felaket senaryolarından uzak durmakta fayda var.

Bu güne kadar sorularımızı yanıtlayan herkese çok teşekkür ederim, darısı tüm bekleyenlerin başına.. 🙂

Düzeltilecek veya eklenecek, parantez açılacak herhangi bir şey varsa özelden bilgilendirin lütfen.

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
      strangereister
      strangereister
    • RE: [Arşiv] DV2018 Administrative Process ( AP durumu ) ( İdari İşlem )

Herkese yeniden merhaba, sanırım son günlerde bu başlığı en çok kullananlardan biri benim. ceac.state.gov adresindeki dosya durumumuz, 1 tanesi AP diğerleri Ready iken bu sabah hepsi AP'ye döndü. Bildiğim kadarıyla süreç, bu şekilde ilerliyor. Bizimle aynı gün mülakata giren ailede sabah hepsini AP gördükten sonra öğle vakitlerinde "Issued" ibaresi ile karşılaşmıştı. Sanırım artık yolun sonuna geliyoruz 🙂

Güncelleme : 9 Ocak tarihinde başlayan kısa süreli AP serüvenimiz 31 Ocak tarihinde son bulmuş bulunuyor.. Durumumuz "Issued" olarak güncellenmiş bulunmakta. Sorularımızı cevaplayan/cevaplamayan başta @crazycells ve @orhanvegs olmak üzere herkese teşekkür ederim. Yolumuz açık olsun 🙂

Tüm Göçmen Kategorileri İlgilendiren İşlemler içinde yayımlandı
      strangereister
      strangereister
    • RE: DV2019 bekleme odası

Ümidinizi taze tutun.. Geçen sene bu dönemlerde başvurduğumu bile unutmuştum. Ocak gibi hatırladım ve Ocak'tan Mayıs'a kadar güzel düşler kurdum. En sonunda Mayıs ayının başında dvlottery.state.gov adresine girdiğimde , "You have randomly selected..." isimli bir yazı gördüm. İngilizcem var çok şükür, Seçildiğimi anlıyordum ancak emin olmak istiyordum. "Acaba böyle demek istemedi mi..." tarzında kafamda soru işaretleri oluşuyordu.. İşte film burda koptu. Artık mayıs ayının başından Ocak 9'una kadar hep karamsarlıklarla karşılaşacaktım. "Ya Trump vizeyi kaldırırsa ( ki 2-3 kere bu tehlikeyi atlattık ), Geçici site çökmeleri, yavaş ilerleyen VB ( ki bizim case number 79XX ).." Bunları hallettik. VB 'da numaramızı kapsayan cutoff'ı gördük. PTT'den kaydı yaptırdık, Unganlardan randevu aldık. Şimdi de şöyle şeyler kurcaladı kafamı "Ya bi sorun çıkarsa, ya şu hastalığım, şu virüs varsa..." Hiç bir sorun olmadı. 4 Ocak tarihinde sağ salim sağlık raporunu aldık. Ben bu mesajı yazarken Günlerden 7 ocak 2018, Konsolosluk ile görüşme tarihim ise 9 Ocak 2018. Yaklaşık 48 saat sonra ömrümün geri kalanını nerede geçireceğimi, ve buna göre planlarımı kesin olarak şekillendirmiş olacağım.. Olmazsa da, "Olsun be, hayali de güzeldi." diyebileceğim. Gelişmelerden sizi mutlaka haberdar edeceğim, esen kalın. 2019 için bekleyen arkadaşlarımın yolları açık olsun. Umarım hayırlısıyla siz de "You have randomly selected" ibaresini gösteren bir web sayfası açarsınız..

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik içinde yayımlandı
      strangereister
      strangereister
    • RE: Indiana

Indiana sokaklarinda Muslum Gurses dinlemek suretiyle 30 dakika suren araba yolculugumun videosuna da ek olarak alttan ulasabilirsiniz. (:

Diğer Eyaletler içinde yayımlandı
      strangereister
      strangereister
    • RE: [Arşiv] DV2018 Mülakat Deneyimleri

Uzun bir süre sonra tekrar hepinize merhabalar.

Bu yazımda size Amerika Birleşik Devletleri'ne girişimizi anlatacağım.

Öncelikle uçuşumuz Türkiye saatiyle 14.00'da idi. Türk Hava Yolları ile uçtuk, gerçekten uçuş çok keyifliydi. Atatürk Havalimanı çok karışıktı ve yorulduk elimizde bavullar ve el bagajlarımızla.

Bildiğiniz üzere THY'de bir kişi için bir el bagajı, bir kişisel çanta ve iki bavul sınırı var. El bagajı maksimum 8, bavulların tanesi 23 kilogram olmalı. El bagajlarından biri 9, Bavullardan biri 27 çıktı ama bir sorun olmadı. Siz yine de abartmamaya çalışın. Görevlinin insafına kalmış biraz.. 🙂

12 saatlik bir uçuş sonunda Chicago O'hare havalimanına iniş yaptık. Bu havalimanında her şey çok daha rahattı, her yerde kimin nereye gitmesi gerektiğini gösteren tabelalar ve adım başı sürekli "Hi" diyen görevliler görüyorsunuz. İnsanların passaportlarını tarattığını gördük, biz de sormadan etmeden oraya gittik ancak bir kaç defa hata alınca görevliden yardım aldık. Görevli bunu yapmamıza gerek olmadığını söyledi ve bizi görevli polislerin olduğu gişelere doğru yönlendirdi. Evet, artık bu beklenen andaydık. Sanıldığı gibi ne köpekler vardı ne de özel bir odaya alınıp sorguya çekildik. Hiç bir sorun yoktu, polis kaç kişi olduğumuzu sordu, ne kadar süre kalacağımızı sordu, "We came here with diversity visa, maybe forever." cevabımla afalladı ve gülümsedi. 🙂 Haklı gülümsemekte.

Bizim işlemlerimizi yaptıktan sonra şu meşhur sarı zarflarımızı istedi. Kontrol etti. Passaportlarımıza sonradan Alien Number olarak işlenecek olan numaraları tükenmez kalemle yazdı. Ondan sonra daha güleryüzlü bir personelin gişesine gittik. Burası direk yeni göçmenler içindi. Halka açık bir alan, bavullarını alan insanları vesaire görebiliyorsunuz. Direk göçmenlerle alakalı işlem yapan bir polis memuru vardı. Sırasıyla şunlardan bahsetti;

*ingilizce anlaşabilir miyiz?
      *greencardlar şu sürede gelir.
      *ssn numarası almalısınız. ( bu konuda yazımın sonunda bir şeyden bahsedeceğim)
      *amerika birleşik devletleri'ne hoş geldiniz. ( bunu söylerken gözlerinin içi gülüyordu.. 🙂 )

Ve çıktık. Artık her şey bitmişti. Bavullarımızı bulduktan sonra bizi dışarda bekleyen dostumuzun yanına gittik. Bavulları yerleştirip 3-4 saatlik bir araba yolculuğu sonucunda indianapolis'e vardık.

Süreç kolaydı. Hiç ingilizce bilmeseniz dahi bir şekilde halledebilirsiniz ancak bu kontrol süresince çok az ingilizce bilmeniz yararınıza olacak. En kötü ihtimal kaç kişi geldiniz, nereye geldiniz vesaire bunları ezberleyin her cümle kuran polise bunu söyleyin.. 🙂

SSN Hakkında : Sosyal Güvenlik Bürosuna gittik. Son giriş tarihimiz 4 Temmuz'du, biz 3 Temmuz'da gittik. Bürodaki adam "Sosyal güvenlik bürosundan bu numarayı alabilmek için 2 hafta önceden giriş yapmanız gerekmekte." dedi. Yani biz iki haftadan az süre kala girdiğimiz için bu numarayı Şehir merkezlerindeki göçmen bürosundan alacakmışız. Bu da böyle bir bilgilendirme olsun.

Yardımlarınız için teşekkür ederim.

Önce mülakat, sonra idari işlem, sonra issued, sonra uçak yolculuğu ve en sonunda hayalini kurduğum yerde uyanmış olmak. İyi ki varsınız 🙂

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
      strangereister
      strangereister
    • RE: Green kart kazanamasakta seneye otomatik olarak basvuru imkani yok mu?

Heves kırıcı yorumlara kesinlikle karşıyım ama, bi zahmet 10 dakikanızı ayırıp bi form dolduruverin. Formunu doldurmak bile zor geliyorsa, hakkı kazandıktan sonraki süreçte sizi düşünemiyorum.

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik içinde yayımlandı
      strangereister
      strangereister
    • Scholastic Aptitude Test (SAT)'e Hazırlık

Merhabalar, benim gibi SAT ve ACT'ye hazırlananlar varsa bulduğum şu deneme sınavlarını incelemenizi tavsiye ediyorum. Ayrıca ingilizce testlerini sınavlara hazırlanmasanız da incelemekte fayda var diye düşünüyorum.

Test 1 : goo.gl/KWWPmb
      Test 1 Açıklamalı Cevap Anahtarı : goo.gl/9Ssq8Z

Test 2 : goo.gl/MYK5kz
      Test 2 Açıklamalı Cevap Anahtarı : goo.gl/fgy4XB

Test 3: goo.gl/Y7W6Eo
      Test 3 Açıklamalı Cevap Anahtarı : goo.gl/t766bp

Test 4: goo.gl/CSDLgi
      Test 4 Açıklamalı Cevap Anahtarı : goo.gl/59iXF8

Test 5 : goo.gl/cgmBqZ
      Test 5 Açıklamalı Cevap Anahtarı : goo.gl/z3nLvX

Test 6 : goo.gl/YEZJ97
      Test 6 Açıklamalı Cevap Anahtarı : goo.gl/Nb6c7v

Test 7 : goo.gl/DKoovd
      Test 7 Açıklamalı Cevap Anahtarı : goo.gl/LYcmBg

Test 8 : goo.gl/DL5os5
      Test 8 Açıklamalı Cevap Anahtarı : goo.gl/8EKjHV

*görüntü kirliliği yaratmaması adına linkleri Google'ın resmi link kısaltma servisi olan goo.gl ile kullanımınıza sundum.

Önlisans ve Lisans Eğitimi içinde yayımlandı
      strangereister
      strangereister
    • RE: Dünyanın en iyi 200 üniversitesi 2019 (THE)

Ben Purdue Universitesi (64) ogrencisiyim, computer science okuyorum matematik alaninda da minor yapiyorum! Tabloyu gorunce gururlandim 🙂

Ayrica, donem basina $1500 gibi de bir faturamiz var. Turkiye'de avm'den hallice bir dershaneye gidiyormus gibi degil mi? 🙂

Eğitim içinde yayımlandı
      strangereister
      strangereister

strangereister tarafından gönderilen son iletiler

• RE: ABD'de Silah Sahibi Olmak ve Atesli Silahlar Hobiciligi

@Smg-Motors666 hayır, full auto her türlü yasak ve felony.

strangereister
      strangereister

@sadıkkurtoglu ruhsat diye bir şey olmadığı doğru. Green card sahibi veya vatandaş olduğunuz sürece ve silah sahibi olmanıza engel herhangi bir durum yoksa, kimliğinizle silah satın alabilirsiniz.

strangereister
      strangereister

Güzel bir haber: 1 Ocak 2026 tarihi ile Supressorlarda ATF'in talep ettiği 200 dolarlık tax stamp kaldırılıyor. Form-1 doldurmak yine zorunlu olacak. Belki de Dead Air Wolverine'ime bir kardeşin habercisidir bu 🐣

strangereister
      strangereister

@Betfair39 Evet, Indiana bu konuda cennet 😆

strangereister
      strangereister

@Smg-Motors666, içinde söyledi: ABD'de Silah Sahibi Olmak ve Atesli Silahlar Hobiciligi

Selamlar arkadaşlar tam otomatik hafif ve ağır makinalı lar hangi eyalette serbest, maalesef bu durumdan kaynaklı oturacağımız eyaletten taşınmamız gerekebilir ben yerleştiğim de Amerika ya. Örnek MP5-M4-M16-AK47 gibi.

Legalitesi tartışmaya açık olsa dahi; AK, AR gibi platformlarda FRT (force reset trigger) mekanizmasını inceleyebilirsiniz.

strangereister
      strangereister

2022 tarihi itibariyle indiana eyaletinde permit sahibi olmadan da open-carry yapabiliyorsunuz. Tablo güncellenebilir.

strangereister
      strangereister
    • RE: Amerika'dan Türkiye'ye Araba Getirmek

Merhabalar,

Ben de arabami ABD'den Turkiye'ye getirmek istiyorum ancak amacim aracimi sadece yaz boyunca, tahminen 2-3 ay kadar kullanip ABD'ye geri yollamak. Bu sekilde kisa sureli durumlarda surec nasil isliyor? Deneyimi olan oldu mu acaba?

Ehliyet ve Araba içinde yayımlandı
      strangereister
      strangereister
    • RE: Önlisans ve Lisans Eğitimi, Başvurular, SAT ve ACT sınavları

@dreamcountry bu arada uluslararası öğrencilerin lisans eğitimi için bahsettiğiniz 50 bin dolar iyimser bir tahmin gibi duruyor.

strangereister
      strangereister

@yapay-zeka Yani ben sadece kendi tecrübeme dayanarak böyle bir çıkarımda bulundum. ABD'ye geldiğimde liseden henüz yeni mezun olmuştum ve ingilizcem de kendimi kabul ettirebileceğim bir düzeydeydi. İlginizi çeken okula sorarsanız daha garanti olur

strangereister
      strangereister

@yapay-zeka Türkiye'de üniversite mezunu olanların ABD'de üniversiteye girerken bir sınava girmesine gerek yok(muş). Ben Türkiye'den tercümeli ve noter onaylı lise diploma ve transkriptimle bahsettiğiniz sınavların bir tanesine bile girmeden üniversiteye girdim. Üniversite seviyesinde durum böyle, daha yüksek seviyeler için durum nedir bilemiyorum ama Amerikan vatandaşlarından tek farkımızın şimdilik sadece oy kullanamamak olduğunu düşünürsek yüksek lisans ve doktora seviyesinde de bu tarz bir sınav olacağını sanmam. SAT ve ACT lise öğrencileri için, TOEFL ve IELTS ise ABD'de göçmen veya vatandaş olmayıp okumak isteyenler için.

strangereister
      strangereister