Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Oğuzhan-Yalçın, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Evlenip boşanmış bir kişiyim, sanırım eski eş hakkında da bilgi istiyorlarmış, ben şu anda başkası ile nişanlıyım, ve mayıs ayı gibi evleniyoruz. Hala eski eş hakkında bilgi vermek zorunda mıyım?
    Bu husus nişanlımı da beni de ziyadesi ile rahatsız etmektedir.

    Bilgileri tam olarak vermek zorundasiniz. Ayrica resmen bosanmis oldugunuzu da gostermelisiniz ki yeni evliliginiz resmen gecerli sayilsin.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Cumhur-Havan, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Saygıdeğer Forum üyeleri benim sorum Ds-260 formunda green card adresini doldurmadım ama şuan bi arkadaş buldum onun adresini mülakata giderken verebilir miyim yoksa mail atıp formu açtırmam mı gerekiyor?

    Mulakat tarihi aldiginizda sorunuzu bir daha sorun isterseniz... guncel bilgilere gore cevap verelim...

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Ai123, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Selamlar arkadaşlar, ds260 formum tekrar açıldı ama başta seçtiğimiz konsolosluğu değiştiremiyorum? yabancı ülkeye taşındığım için oradan seçecektim şimdi ne yapmam lazım? Buna ek olarak konsolosluga mail ile aldırmayı deneyeceğim ama form açılmışken yeni yurtdışı adresim ve telefon numaralarımı girmem doğru olur mu?

    Formdaki adres bilgilerinizi guncelleyin ve formu yeniden gonderin. Daha sonra da yeni ulkede oldugunuzu KCC'ye bildirip mulakat yeri degisikligi isteyin.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Burak-Erdem, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Selamlar öncelikle önceki yardımlarınız için çok teşekkür ederim. İki sorum olucak.

    1- Eski çalıştığım şirketin ismi çok uzun sığmıyor noktalama işaretsiz kısaltma kullanabilirmiyim ? (EMIN MUT TEM YEM LTD STI) bu şekilde yazsam olurmu ? yada kısaltmaların ingilizce karşılığı var mı?

    2- Okuduğum bölümün ismi çok uzun, ismi sığdığı yere kadar yazsam olur mu ? (PHYSICAL EDUCATION AND SPORTS TEACHING IN SCHOOL OF SPORTS SCIENCES AND TECHNOLOGY) isim bu 'Sciences' kadar sığıyor. Bu konuda ne yapmalıyım ?

    şimdiden çok teşekkür ederim....

    1. Noktalama isaretsiz kisaltma kullanabilirsiniz "ltd sti"yi de yazmasaniz olur...

    2. Kisaltarak yazmanizda hicbir sakinca yok. "PHYSICAL EDUCATION AND SPORTS TEACHING", diger kisim zaten bolumun degil okulun ismi sanirim?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ganzo, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Merhaba,
    DS260 formunda kullanılan sosyal medya hesabı olarak sadece linkedin yazdım. Bir tane de instagram hesabım var ama hiç kullanmıyorum. sadece eşimin bana gönderdi içeriklere bakmak için kullanıyorum. bunu da yazmam gerekir miydi? bunun için formu açtırmaya gerek var mı? teşekkür ederim.

    eger hicbir gonderim yapmiyorsaniz o durumda yazmasaniz da olur.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @MehmetArikan, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Herkese Merhaba, Başvuru sırasında boşanma davam süregeldiği için evli olarak başvurdum, daha sonra boşanmam gerçekleştiği için DS 260 ı boşanmış olarak doldurdum. Sormak istediğim; 3 yaşındaki kızımın velayeti annesinde kaldı. DS sürecine kızımı da dahil edersem, velayeti annesinde olmasına rağmen benimle beraber vize alabilir ve Amerika'ya gelebilir mi? Mülakatta, velayetin annesinde olması sorun oluşturur mu?

    Velayeti sizde olmasa da resmi olarak cocugunuz oldugu icin kendisini surece dahil edip vize alabilirsiniz; ABD Konsoloslugu velayet kismina karismiyor...

    Ama Turkiye'den cikarabilir misiniz? Iste bu sorunun cevabi icin su basligi okumanizi tavsiye ederim:

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/2033/muvafakatname

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @sanaldeniz, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Merhaba
    DS260 formunda düzeltme için tüm aile bireyleri için KCC'ye mail atmama rağmen sadece benimle ilgili düzenlemeye izin verilmiş. Sistemi açtığımda benim için "RE OPENED" kızım ve eşim için ise "COMPLETED" yazılı. Eşim ve kızım içinde sistemi açtırmak istiyorum. Ne yapmam gerekiyor. Tecrübeli arkadaşlar yorum yaparsa sevinirim. Saygılarımla...

    hata yapmis olabilirler. Tekrar email atip diger formlarin da acilmasini talep edin.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Burak-Erdem, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @Burak-Erdem, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Selamlar öncelikle önceki yardımlarınız için çok teşekkür ederim. İki sorum olucak.

    1- Eski çalıştığım şirketin ismi çok uzun sığmıyor noktalama işaretsiz kısaltma kullanabilirmiyim ? (EMIN MUT TEM YEM LTD STI) bu şekilde yazsam olurmu ? yada kısaltmaların ingilizce karşılığı var mı?

    2- Okuduğum bölümün ismi çok uzun, ismi sığdığı yere kadar yazsam olur mu ? (PHYSICAL EDUCATION AND SPORTS TEACHING IN SCHOOL OF SPORTS SCIENCES AND TECHNOLOGY) isim bu 'Sciences' kadar sığıyor. Bu konuda ne yapmalıyım ?

    şimdiden çok teşekkür ederim....

    Bu sorularıma ek olarakta aklıma takılan bir sorum daha olucak. İş unvan kısmına SGK hizmet dökümündeki unvanımı mı yazmalıyım yoksa gerçekte yaptığım işin unvanını mı yazmalıyım ? Şöyle açıklayım eşim belediyede de Pilates eğitmeni olarak çalışıyor ama Sgk hizmet dökümünde Büro Elemanı olarak gözüküyor. Hangisi yazmam daha doğru olur ? Şimdide teşekkür ederim...

    Gercek hayatta ne is yapiyorsaniz o sekilde yazin bilgileri...

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Ali-Yüksel, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Ben asıl talihli değilim. DS 260 formunda 16 yaşından sonraki adresler kısmına, 13 yaşımdan beri aynı adreste yaşıyorum. Sadece askerlik için bu adresten 18 ay uzaklaştım o kadar. Bu soruda residence denmiş ve okul yurdu vs. dahil tatil için geçirilen yerler dahil değil gibi birşeyler yazıyor. . Anladığım kadarıyla daimi ikametgah edilen yerleri soruyor. Askerlik yeri residence dan sayılır mı yazmalı mıydım sizce? Eğer yazmam gerekiyorsa açtırıp düzeltme yapmalı mıyım?

    yazmaniza gerek yok.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ggulduk, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @Sono ABD'nin kabul ettiği resmi bir aşı kartı tam olarak ne oluyor ya da nerden alınabiliyor acaba? E-nabızdaki aşı kartları ya da corona için olduğumuz yine e nabızdan çıkarılan aşı kartını kabul ediyorlar mı ?

    Siz elinizdeki tum asi bilgilerini doktora goturun, kendileri hangilerini olmaniza karar verecek.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @MustafaDag, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Merhaba,

    Birçok kişi mail almaya başlamış fakat cs'ye göre değil de evrak gönderme tarihine göre mail almışlar.
    Bu ne anlama geliyor geç gönderenlerin sırası gerilere atılmış oldu?

    Henuz mulakat tarihleri verilmeye baslanmadi, bilginize.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Ali-Yüksel, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @crazycells merhaba. 12 haziranda yazdığınız bu cevabı okumuşum ama unuttum heralde. Ben de cn düşük olduğu için 17 ağustosta ds260 dosyalarımızı submit etmiş oldum. Bugün kızım (22 ağustos) abd ye uçtu. 3 yıldır senede 2 kez okullar açıldığında gidip, kapandığında geliyor. Mülakat yeri Ankara. abd ye girişte siz göçmenlik için başvuru yaptınız diye okula gidişini engeller mi diye kafamda bir sorular.Heyecan içindeyim. Ne yapacağımı bilmiyorum. Eğitim alanlara zorluk çıkarmazlar diyorsunuz. İnşallah öyle olur. Yoksa mülakat verilmezse ocak ayında yine aynı durumla karşılaşacaz. ds 260 ı şubata kadar nasıl bekletirim. Güzel bir şeyler yazmanızı umut ederim.teşkkrler

    Merak etmeyin, numaraniz kucuk o nedenle Ocak'tan once sira gelir diye tahmin ediyorum.

    Ilk kiside sorun yasamazsa yani secondary passport control'a gondermezlerse sorunsuz giris yapmali diye dusunuyorum, eger sikistirirlarsa yanlis cevap vermemeli, ama Turkiye'ye gidip gocmen vizesini sizinle yani ailesiyle alacagini belirtsin. Yani F vizesini sadece okul icin kullanacagini vurgulasin... Bol sanslar 🙂

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Ai123, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Arkadaşlar merhaba, DS-260 formu açarak son güncel yabancı ülke ikamet, numara vb. bilgilerimi güncelleyerek submit etmiştim.
    Daha sonra KCC ve Transfer işlemi yapacağım konsolosluğa mail attım. KCC daha dönmedi ama konsolosluk DV22 için Green Kart kazananlarını destekleme amacıyla çok sayıda almak istiyoruz ama covid nedeniyle bu transfer işleminizi gerçekleştiremiyoruz dönüşü sağladı. Türkiye'de kırmızı listede dönemeyeceğim uzun süre sizce nasıl hareket etmeliyim? DV19 DV20 ve DV 21 için aynı konsolosluğa benim gibi taşıyanlar olmuştu. Mesajı sizlere iletiyorum.

    Henuz tasimaniz mumkun degil zaten, cunku bir mulakat tarihi almadiniz. Yapmaniz gereken KCC ile iletisim kurup mulakat yeri bilginizi guncellemek, ondan sonra ise zaten tasima islemi yapmaniza gerek kalmayacak cunku KCC dosyanizi ilgili konsolosluga gonderecek. Bol sanslar.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Aziz18, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @crazycells @gucarslan Merhabalar hocam benim bir sorum olacaktı DV2022 talihlisiyim CN EU0007XXX binlerde Türkmenistan vatandaşıyım Türkiyede öğrenciyim ds260 doldurup gönderdiğimde mülakat yerimi Ankara olarak seçtim ve şimdi diyolar ki TC vatandaşı olmayanlara mülakat verilmiyormuş diye duydum bu durumda ne yapabilirim bir öneriniz var mıdır oturma izinim her şeyim var aktif öğrenciyim burada ülkemede gidemiyorum orada gireyim desemde gidemem yollar kapalı uçak yok hiç ülkeme 2022 sonuna kadar kapalı sınır uçak falan uçmiyor ülkeye giriş çikiş yasak pandemiden dolayı sizden ricam bi öneriniz varmıdır.😔

    Sayin @İsmail-Karakaya 'nin da dedigi gibi, bu durum sadece DV2021'de goruldu ve hala Eylul ayi icin bu yanlistan geri donmelerini bekliyoruz... DV2022'de ayni duruma devam edip edilmeyecegi belli degil, cunku normalde boyle bir kisitlama yok; bence DV2022 surecinin baslamasini bekleyin...

    Ayrica basvuru bilgilerinizi imzaniza girmelisiniz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @yenidünya, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    İyi akşamlar DS260 formunda ABD'de kartların gönderileceği adreste kartı alacak olan kişinin adının önüne C/O yazmadan göndermiş olmamız bir sorun teşkil edermi bunun için formu açtırmak gerekirmi?.Bu konuda tereddütte kaldım.vereceğiniz cevaplar için şimdiden çok teşekkür ederim....

    Mulakat tarihi aldiktan sonra bu gibi degisiklikleri yapabilirsiniz, su an yapmaniza gerek yok.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @drcgl, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Merhaba, Asıl talihli olarak ben başka bir ülkede eşim ve çocuğum ise Türkiye'de mülakata girebilir mi? Yoksa hepimiz aynı yerde mi girmek zorundayız?

    Farkli ulkede mulakata girebilirler , fakat once asil talihli olarak sizin vize almaniz lazim, ancak sizin dosyaniz onaylandiktan sonra Ankara'daki konsolosluga ulasip vize mulakati talep edebilirler.

    ( @Programmer )

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @micro-nesia, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Arkadaslar dv2022 çekilişini kazandım. Dosya numaram 6000'lerde. DS-260'ı bugün göndereceğim. Mülakat tarihi ne zaman olur tahmini bir şey söylemek mümkün mü ?
    Bir de şuanda yüksek lisans tez aşamasındayım ancak tez teslim süre mi aştım sanırım. Öğrenci belgesi vermiyor şuanda. Ama Transkript verdi sistem. DS-260'a yüksek lisansla ilgili nasıl bir bilgi girmem doğru olur ?

    Mulakat tarihi icin ilk iletiyi gozden gecirmelisiniz, ayrica su sayfadan da yararlanabilirsiniz:

    https://yesilkartforum.com/bulten/

    Yuksek lisansi bitirmeyi dusunuyorsaniz bu okul bilgisini yazip diploma kismina none yet diye belirtebilirsiniz, eger bitirmeyi dusunmuyorsaniz yazmasaniz da olur. Zaten lise ustu bir egitim oldugu icin hangi kurumun diplomasini gotureceginiz cok dert degil.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @muratcan, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Merhabalar ,yoğunlukdan dolayı son zamanlarda forumu çok takip edemedim sanırım düşük numaralı arkadaşlar kendi istekleriyle evraklarını göndermeye başlamış,benim numaram için göndermeme gerek var mı biraz daha beklemeli miyim?
    -ben şuan kanadadayım mülakatımı buraya aldırmak için kcc'ye mail atmam yeterli mi buranın amerikan konsololuğuna da bilgi vermem gerekiyor mu?
    -birde bu mülakatımı aldırma konusunda emin değilim numaram yüksek olduğu için tam karar verene kadar beklemeli miyim ? yoksa mümkün olduğunca kısa sürede karar vermem mi gerekiyor?

    Hayir, email gelmeden evraklari gondermenize gerek yok.

    En yakin zamanda nerede mulakata gireceginize karar vermenizi tavsiye ederim, bu tur degisiklikleri yapmak genelde haftalar bazen aylar suruyor, o nedenle ne kadar erken yaparsaniz basari sansiniz o kadar yuksek olur.

    Eger Kanada'ya alacaksaniz, once DS-260 formunuzu guncel adres bilgilerinizle doldurun ve sonrasinda KCC'ye email atip Kanada'da mulakata girmek istediginizi belirtin. Konsolosluklara yazmaniza gerek yok. Bol sanslar.


  • Sn.@crazycells Çok teşekkürler. Sorunsuz giriş yaptı. Herhangi bir soru da sormamışlar.Ds260 taki pasaportla değilde elindeki eski geçerli pasaportla geçti diye görmemiş olabilirler mi? Temennim ocak ayına kadar mülakat olurda bir daha bu stresi çekmeyiz.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

93
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.3k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum