• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. caganpaker
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    C
    • Takip Edilenler 1
    • Takipçiler 2
    • Konu 1
    • İleti 68
    • En İyi 20
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

caganpaker

@caganpaker

61
    İtibar
    87
    Profil Görüntülemeleri
    68
    Takipçiler
    1
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:
    Konum Bursa

caganpaker Takip etme Takip Et

caganpaker tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: [Arşiv] DV2022 Mülakat Deneyimleri

Merhabalar, sancılı bir vize görüşmesi sonrası vizem onaylandı.

9 Mart saat 9:15'teki vize randevum için saat 8:20 gibi konsolosluğun önünde bulundum. Emanetleri hemen karşıdaki kaktüs kafeye bıraktıktan sonra konsolosluk önündeki sıraya girdim. Saat 10 gibi içeri aldılar, sıra numaramı alıp beklemeye başladım. Bildiğiniz gibi sıra numarası 3 kez yanıyor ilkinde vize ücreti olan 330 doları ödüyorsunuz. Ben nakit dolar olarak ödeme yaptım.

Numaram ikinci kez yandığında belgeleri teslim etmek üzere bankoya gittim,

İngilizce biliyor musunuz?
      Daha önce Amerika'ya gittiniz mi?
      Ne kadar süre Amerika'da kaldınız?
      Daha önce evlendiniz mi?

Sorularının ardından aşağıdaki belgeleri teslim ettim;

Nüfus Kayıt Örneği
      Askerlik Belgesi
      Diploma ve bir adet fotokopisi
      2 adet fotoğraf
      Arşiv kayıtlı adli sicil kaydı

Ardından adres değiştirmek istediğimi belirtip adresi yazdığım kağıdı teslim ettim. Görevli ds 260 üzerinden adresimi güncellerken bir sıkıntı var ds 260 formunuzu kapatamıyorum, şifrenizi hatırlıyor musunuz dedi, herhangi bir şifremin olmadığını söyledim.

İçeri gidip biriyle konuştuktan sonra geri geldi ve confirmation number ı hatırlayıp hatırlamadığımı sordu, ben de telefonumda kayıtlı olduğunu ancak ezbere bilmediğimi söyledim. Ardından bana tekrar giriş kartı gibi bir şey verdi ve dışarı çıkıp ds 260 formumu submit edip gelmemi söyledi.

Dışarı çıktım, telefonumu kaktüs kafeden alıp ds 260 formuna girdim ve status RE OPENED olarak gözüküyordu. Onaylama sayfasına ilerleyip submit etmeye çalıştığımda sayfada hiç bir değişiklik olmadı, submite basmama rağmen sayfa hiç bir tepki vermedi

10 15 kere denedikten sonra yapamadım ve confirmation number ı bir kağıda yazıp konsolosluğa geri girdim, ilgili görevliye submit olmuyor sayfada tepki yok ama confirmation numaramı yazdım buyrun dedim tamam diyip aldı.

Yaklaşık 20 dakikalık ölüm gibi bir bekleyişin ardından gelip, içerideki görevlinin hallettiğini, sıkıntı olmadığını, vize görüşmesi için çağırılacağımı söyledi.

1. ve son kez numaramın yanmasını bekledim, ancak az önce çıkmış olan sıkıntının etkisiyle heyecan katsayım artmıştı. Numaram yandığında vezneye gittim, yemin edip parmak izlerimi verdikten sonra ingilizce olarak gerçekleştirdiğim görüşmede aşağıdaki diyalog yaşandı:

-Amerika'da nereye gideceksin?
      -Los Angeles
      -Neden Los Angeles'a gitmek istiyorsun?
      -Mühendislik alanında iş imkanlarının diğer yerlere göre daha çok olduğunu düşünüyorum. Bir de iklim şartları 🙂
      -Burda çalışıyor musun?
      -Evet
      -Nerede ve ne kadar süredir çalışıyorsun?
      -Bursa'da bir enerji şirketinde 1.5 senedir çalışıyorum.
      -Hesabına para gelmiş, bu parayı kim yolladı?
      -Dedem, çocukluğumdan beri benim için biriktiriyordu. Birikime ben 6 yaşındayken başlamıştı.
      -Amerika'da tanıdığın var mı?
      -Yok

O anın heyecanından dolayı son soruya açıklama yapmadım, görevli hanımefendi bir süre bana baktıktan sonra, "Your visa is approved, your passport will be delivered within 5 days" dedi ve hayatımda yaşadığım en büyük rahatlamalardan birini yaşadım. Teşekkür edip, diplomamı alıp ayrıldım.

Az önce vize durumumu tekrar kontrol ettim ve Administrative Processing olan vize durumum Issued olarak güncellenmiş. Bu zamana kadar sorularımızı cevaplayıp emek ve mesai harcayan herkese çok teşekkür ederim.

Başta @gucarslan ve @smartcells olmak üzere talihli olan herkesin vizesini en kısa sürede sıkıntısız bir şekilde almasını dilerim.

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
      C
      caganpaker
    • RE: [Arşiv] DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

Ben de mülakat maili aldım 9 mart olarak.

C
      caganpaker

Özellikle @smartcells ve @gucarslan 'a yardımlarından dolayı çok teşekkür ederim. Değerli zamanınızı bize bu süreçte yol göstermek için harcamanız gerçekten çok değerli ve hatta benim gözümde paha biçilemez. Size ve değerli takım arkadaşlarınıza ne kadar teşekkür etsek az.

C
      caganpaker
    • RE: F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları)

Herkese merhabalar, daha önce 2 senedir ilk onayı beklediğimizi söylemiştim, an itibari ile 2 sene 1 ay oldu ve hala onay alamadık.

Ancak bunun dışında, 2023 Ağustos ayında eşim için başvurduğumuz turist vizesi sürecimizden de aynı durumda olan arkadaşlara fikir vermesi açısından bahsetmek isterim.
      2023 Ağustosta aldığımız turist vizesi randevusuna 2024 Temmuz sonunda girebildik. Dediğim gibi göçmenlik vizesi sürecimiz devam ediyor, bu yüzden eşim görüşmeye girdiğinde bütün açıklığı ile durumumuzu anlattı. 2 senedir cevap alamadığımızı, Amerika'ya gelip nerede yaşayacağını görmek istediğini ve ara ara beni ziyarete gelmek istediğini söyledi, 2 ay kalıp döneceğini, Türkiye'de çalıştığını belirtti ve vizesi onaylandı. (Görüşme İstanbul'da gerçekleşti)
      (Düzenleme: Daha öncesinde hiç bir ülkeye vize almamıştı, sadece vizesiz bir ülkeye seyahat etmiştik beraber.)

Geçtiğimiz hafta da, benim 2 haftalık Türkiye ziyaretim sonrasında beraber Amerika'ya sorunsuz giriş yapabildik. Eğer turist vizesi ile ilgili başka sorularınız olursa özelden cevaplayabilirim.

Sizlere danışmak istediğim konu ise, sizce sürecimize bundan sonra nasıl devam etmeliyiz? Turist vizesini bu durumda alabilip Amerika'ya sorunsuz girebildiğimiz için çok şanslı olduğumuzun farkındayız ancak verdiğimiz beyanın tersine davranıp direkt sürecimizi buraya aktarmak istemiyoruz ama belki bir sonraki gelişinde statü değişikliğine başvurabiliriz diye düşünüyoruz.

Sizce nasıl bir yol izlemeliyiz? Statü değişikliği yapmalı mıyız? Yapmalıysak ilk girişimizde bunu yapmamız doğru olur mu yoksa en azından ikinci girişte yapmamız mı gerekir? Tabii bir de ikinci girişte sınırda sıkıntı yaşar mıyız? Daha önce aktif göçmenlik vizesi olduğu için sınırda deport edilen örneklerle karşılaştım. Görüşlerinizi paylaşırsanız çok seviniriz, zira herkes için örnek olabilecek bir durum. @crazycells @gucarslan

Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler içinde yayımlandı
      C
      caganpaker
    • RE: [Arşiv] DV2022 Mülakat Deneyimleri

@smartcells @gucarslan Çok teşekkür ederim. Tekrardan emekleriniz için teşekkürler.

C
      caganpaker

@Kitapsever Hayır herhangi bir sorun yok, klasik herkese gelen otomatik mail bu. İçeriğinde özeti eğer greencard talihlisi değilseniz ve başka konular için yazıyorsanız boşuna mail yollamayın olan bir mesaj barındırıyor.

C
      caganpaker

@nihat26 case no değil confirmation number istiyor. Başvurunuz esnasında size verilen Confirmation Number'ı yazmanız gerek.

C
      caganpaker
    • RE: [Arşiv] DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

@gucarslan Gerçekten kötü bir durum. Umarım dava lehinize sonuçlanır da almayan kalmaz.

C
      caganpaker

Hele bir de şimdi kapanma falan gelirse vay halimize. Mayıstan beri yatırımımı ve gelecek planımın tamamını amerika üzerine yaptım, eğer alamazsak bunun hayal kırıklığı çok büyük olacak.

C
      caganpaker

@smartcells Merhabalar, başvurumu eski pasaportumla yapmış olmama ve eski pasaportumda geçerliliğini yitirmiş bir Amerikan vizem olmasına rağmen, eski pasaportum istenmedi. Yaklaşık 3 kere gerek olup olmadığını sordum ama gerek yok denildi. Eski pasaportunuzda geçerli Amerikan vizesi varsa istiyorlar sadece.

C
      caganpaker

caganpaker tarafından gönderilen son iletiler

• RE: AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak

Merhabalar, ilk gonderiyi guncelleyebilir misiniz acaba @crazycells? Bazi gecerliligi olmayan formlar da gerekli olarak gozukuyor (Ornegin I-944)

Surekli bir degisiklik oldugu icin tam anlasilmiyor

Tüm Göçmen Kategorileri İlgilendiren İşlemler içinde yayımlandı
      C
      caganpaker

@itsmebb tecrübenizi paylaştığınız için teşekkür ederim, gerçekten içimize bir nebze de olsa su serptiniz, sanırım biz de bu şekilde ilerleyeceğiz, tekrardan teşekkürler.

C
      caganpaker

@ICu

Biz de benzer düşüncelere sahibiz ancak ikinciye geldiğinde sınırdan girişte sıkıntı yaşar mıyız acaba diye düşünmeden duramıyorum. Zira daha önce turist vizesiyle girmeye çalıştığı için deport edilen bir çok göçmen olmuş. Sizce böyle bir durum olur mu?

C
      caganpaker

Herkese merhabalar, daha önce 2 senedir ilk onayı beklediğimizi söylemiştim, an itibari ile 2 sene 1 ay oldu ve hala onay alamadık.

Ancak bunun dışında, 2023 Ağustos ayında eşim için başvurduğumuz turist vizesi sürecimizden de aynı durumda olan arkadaşlara fikir vermesi açısından bahsetmek isterim.
      2023 Ağustosta aldığımız turist vizesi randevusuna 2024 Temmuz sonunda girebildik. Dediğim gibi göçmenlik vizesi sürecimiz devam ediyor, bu yüzden eşim görüşmeye girdiğinde bütün açıklığı ile durumumuzu anlattı. 2 senedir cevap alamadığımızı, Amerika'ya gelip nerede yaşayacağını görmek istediğini ve ara ara beni ziyarete gelmek istediğini söyledi, 2 ay kalıp döneceğini, Türkiye'de çalıştığını belirtti ve vizesi onaylandı. (Görüşme İstanbul'da gerçekleşti)
      (Düzenleme: Daha öncesinde hiç bir ülkeye vize almamıştı, sadece vizesiz bir ülkeye seyahat etmiştik beraber.)

Geçtiğimiz hafta da, benim 2 haftalık Türkiye ziyaretim sonrasında beraber Amerika'ya sorunsuz giriş yapabildik. Eğer turist vizesi ile ilgili başka sorularınız olursa özelden cevaplayabilirim.

Sizlere danışmak istediğim konu ise, sizce sürecimize bundan sonra nasıl devam etmeliyiz? Turist vizesini bu durumda alabilip Amerika'ya sorunsuz girebildiğimiz için çok şanslı olduğumuzun farkındayız ancak verdiğimiz beyanın tersine davranıp direkt sürecimizi buraya aktarmak istemiyoruz ama belki bir sonraki gelişinde statü değişikliğine başvurabiliriz diye düşünüyoruz.

Sizce nasıl bir yol izlemeliyiz? Statü değişikliği yapmalı mıyız? Yapmalıysak ilk girişimizde bunu yapmamız doğru olur mu yoksa en azından ikinci girişte yapmamız mı gerekir? Tabii bir de ikinci girişte sınırda sıkıntı yaşar mıyız? Daha önce aktif göçmenlik vizesi olduğu için sınırda deport edilen örneklerle karşılaştım. Görüşlerinizi paylaşırsanız çok seviniriz, zira herkes için örnek olabilecek bir durum. @crazycells @gucarslan

C
      caganpaker

Arkadaslar merhabalar, greencardliyim ve esim icin benim uzerimden greencard basvurusunda bulunduk an itibari ile 20 aydir cevap bekliyoruz. Az once USCIS uzerinden basvurumuzu kontrol amaciyla hesabima giris yaptim ve nasil oluyorsa dosyamiz gozukmuyor. Daha once boyle bir sey hic olmamisti, neredeyse her gun kontrol ederim. Bu durumu yasayan var midir? Yapmamiz gereken bir sey var mi bu bir sikinti mi aydinlatabilirseniz cok sevinirim.

C
      caganpaker

Merhabalar, greencard talihlisi olarak 2022 yılının temmuz ayından beri amerikadayım. Bu süreç içerisinde evlenemediğimiz için eşime F2A başvurusu yaptık, an itibariyle 14 aydır cevap bekliyoruz.

Sorum şu ki F2A süreci devam ederken eşim adına DV greencard başvurusu yapmamızda bir sakınca var mıdır?

C
      caganpaker
    • RE: I-130 formu ile ilgili sorular

İyi akşamlar herkese, I130 Formu doldurmaktayız. Evlilik cüzdanını da ek kısımlarına ekleyeceğiz. Acaba evlilik cüzdanının ingilizce tercümesinin yapılmasına ihtiyaç var mıdır? Bir de tüm sayfalarının taratılıp atılması mı gerekmektedir? @crazycells

C
      caganpaker
    • RE: I-130 formu ile ilgili sorular

Merhabalar, I 130 ve I 130A formu gonderildikten sonra surec devam ederken turist vizesi alinabilir mi?

Bildigimiz uzere I 130 formunun islenmesi ve vizenin alinmasi 1 yildan fazla suruyor. Dolayisiyla evli ciftlerin neredeyse 2 yil ayri kalmasi soz konusu.

Bu surec devam ederken sadece gorusme amaciyla, giris cikislari zamaninda yapmak kaydiyla, turist vizesine basvurulup, konsoloslukta da F2A surecinde oldugumuzu belirtip gorusme amaciyla gidilip gelinecegi belirtilirse vize alinabilir mi?

Tesekkurler.

C
      caganpaker

Merhabalar, bugün vizemi aldığımı, ardından evlenip Amerika'ya giriş yaptığımı ve eşim için de mülakat talebinde bulunmak istediğimi içeren mail'e cevap aldım.

Dear Cagan Paker,

Unfortunately, it is not possible to add your spouse to your DV case anymore as you have already used your DV and entered the United States. As a Legal Permanent Resident you may now file an I-130 petition for your wife for her to be able to immigrate to the United States. For detailed information please visit Petition for Alien Relative | USCIS.

Mümkün olmadığını belirtiyorlar. Bu durumda başka bir yol kalmamış demek midir?

@gucarslan

C
      caganpaker

@gucarslan Cevabınız için çok teşekkür ederim Gürcan Bey, dediğiniz gibi sıkıntı çıkmayacağına güvenerek bugün nikahımızı gerçekleştirdik ve evlilik cüzdanı ile Ankara'ya mail atacağız.

Bir çok kez sorduğum için tekrar özür dilerim, biraz fazla heyecanlıyız, henüz ABD'ye girmeden büyük bir firmadan iş teklifi aldığım için bu fırsatı kaybetme korkusu çok ağır bastı.

Son olarak, Ankara'ya evlendiğimize dair atacağımız mail'i ben ABD'ye girmeden önce ya da girdikten sonra atmamız farkeder mi?

C
      caganpaker