Hayalini kurduğum mülakat deneyimini nihayet yazıyorum.Deneyimlerimi sağlık muayenesi ve mülakat olarak ikiye ayıracağım,sağlık muyanesi deneyimimi daha önce paylaşmamıştım.
Öncelikle sayın grup yöneticilerimize ve adminlerimize sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum buradan bu gün vizemiz onaylandıysa bu grup sayesinde olmuştur sayın @gucarslan @smartcells ismail abi hepinize çok çok teşekkür ederiz tüm sorularımızı sıkılmadan cevapladınız sizlerinde ve forumdeki arkadaşlarında hepisinin vizesine kavuşması dileklerimle.
Sağlık muyanesi
Şubat 23 saat 10:30 ki rendevuma 9:45 oradaydım hemen bi hanım efendi içeri aldı ve ilk olarak PCR testimi istedi tüm evrakları teslim ettikten sonra kan almak için yönlendirdiler orda beklerken 47,5 dollar ödeme gerçekleşdirdim tek kişiydim kan aldıktan sonra akciğer röngeni için yönlendirdiler onu çektikten sonra evraklarımı aldılar ve saat 12:30 gelmemizi istediler ve o sırada Forumdan Şehmus arkadaş ile tanışmıştık işlemlerimizi birlikte takip edip bitirmiştik burdan onada selamlar olsun 12:30 tekrar unganlara geldik ve beni çağırdılar boy kilo ölçüdüler sonra doktorun gelmesini bekleyin dedi doktor geldi herkesin söylediği gibi tüm soruları sordu ve ameliyat olmuştum gecen sene onunda ekiprizini götürmüştüm onu sordu sıkıntı yokmu dedi ben yok dedim iki aşı yaptı ve geçmiş olsun dedi çıktım kasaya tekrar 220 dollar ödeme gerçekleşdirdim akşama kadar aramazsak yarın 3-6 arası gelip sonuçlarınızı alabilirsiniz dedi toplam ödemem 267,50 usd ödeme gerçekleştirdim unganlarda aşı kartımı götürmüştüm ve hastanede staj yaptığımdan dolayı tüm aşılarımızı bizim yaptırmak zorundayız ondan dolayı çok ödeme çıkmadı diye düşünüyorum ve ertesi gün kapalı zarfımı aldım.
Mülakat deneyimi
Hayatımın en güzel günüydü diyebilirim 02.03.2022 rendevum için konaklama olarak Sümer 2 sokak Bloom otelde kaldım ücret günlük 240 tl Kızılkayalar Avm yakın yerde.08:15 rendevum için sabah 07:15 de konsolosluğa gittik ve orada arkadaşlar ile kaktus kafede beklemeye devam ettik dışarda baya kar yağıyordu orda son kez evraklarımızı sıraladık kontrol ettik baktık konsolosuğun önü sıra olmaya başladı bizde hemen gittik sıraya girdik güvenlik tek tek kovid formunu doldurdup içeri alıyordu bizde aynı şekilde içeri girdik ilk olarak pasportumu istediler girişte sonra sıra numarası verdi beklememi söyledi içersi biraz kalabalıktı ve 20 dakika bekledikten sonra ilk sıra numaram yandı pasaportumu verdim ve 330usd viza ücretini ödedim tekrar beklememi söyledi sonra aradan gene 25 dakika geçer geçmez ikinci kere sıra numaram ekranda gözüktü bu sefer evrakları teslim etmek içindi
doğum belgesi transleti ve kopyası
Lise diploması istedi bende yoktu üniversite vermemişti sonra adminlerin dediği gibi kapalı zarfta öğrenci belgesi ve transkript almıştım ve ne olur ne olmaz diye e-devlet üzerindende karekodlu olanını aldımve teslim ettim
polis belgesi Türkmenistanın ve Türkiyeden almıştım ikisinide teslim ettim
Askerlik belgemin cevirisi ve orginalini aldı
son olarakta banka hesap dökümünü verdim
ve adres değişikliği yaptırdım orada ve pasaportumun süresi Haziran ayında dolmak üzere olması ve Türkmenistanın yolları kapalı olduğu için değiştiremediğimi ve sadece uzaltma yaptığımı söyledim ve arkasında uzatılmasını gösteren karekod mevcut olduğu tüm bilgileri gösterdim ve bilgisayardan pasaportumun son tarihi olarak 31.12.2022 olarak günceledi diye biliyorum sonra tekrar beklememi söyledi ve 15 dakika sonra 3 kere sıra numaram ekranda bu sefer mülakat içindi Asiyalı bi hanım efendi mülakatımı gerçekleştirdi Merhaba diye başladı inglizce bilyormusun diye bende hazırlık okudum üniversitede az bişey biliyorum dedim sonra Türkiye'ye ne zaman geldin kaç senedir burdasın ve hiç yurt dışına çıktınmı bende evet bir günlüğüne Ermenistana giriş çıkış yaptığımı söyledim ve evlimisin hayır çocuğun varmı hayır Amerikada nereye gidiyorsun ve kimin yanına bende New Jersey arkadaşımın yanına dedim ne iş yapıcaksın dedi bende hizmet ilk etapta hizmet sektorunda çalışacağım dedim oda garson olarakmı dedi bende hayır dedim ve sağlık alanında çalışmayı düşünüyormusun dedi bende ilerde belki dedim sonra tebrik ederi vizeniz onaylandı üç beş gün içinde pasaportunuz adresinize gönderilecek dedi ve askerlik dosyamı ve doğum belgemin orginalerini geri verdi bende Thank you have a nice day diye mutluluk heycan dolu oradan ayrıldım.Benim deneyimlerim bu kadar emeği geçen herkeze sonsuz teşekkürlerimi iletirim darısı bekleyenlere.
Aziz18 tarafından gönderilen en iyi iletiler
-
RE: [Arşiv] DV2022 Mülakat DeneyimleriGreencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
-
RE: [Arşiv] DV2022 (2022 Green Card Lotosu) AşamalarıGreencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
@İsmail-Karakaya dediğiniz gibi inşallah bı sene öyle bişey yapmazlar çok teşekkür ederim cevabınız için şimdi bekleyim ozaman ben süreç nasıl ilerliyecek evrak talebide gelmedi bu arada daha 21 mayıs göndermiştim ds260 formumı
Aziz18 tarafından gönderilen son iletiler
-
RE: [Arşiv] DV2022 Mülakat DeneyimleriGreencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
@samet-tr ikinci kere sıra numaranız açıldığında evrak teslimindeki görevli adresinizi değiştiriyor bilgisayara giriyor mülakat esnasında bişey demedim ben mülakat yapan görevlide bişey demedi bu konuda
-
Hayalini kurduğum mülakat deneyimini nihayet yazıyorum.Deneyimlerimi sağlık muayenesi ve mülakat olarak ikiye ayıracağım,sağlık muyanesi deneyimimi daha önce paylaşmamıştım.
Öncelikle sayın grup yöneticilerimize ve adminlerimize sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum buradan bu gün vizemiz onaylandıysa bu grup sayesinde olmuştur sayın @gucarslan @smartcells ismail abi hepinize çok çok teşekkür ederiz tüm sorularımızı sıkılmadan cevapladınız sizlerinde ve forumdeki arkadaşlarında hepisinin vizesine kavuşması dileklerimle.
Sağlık muyanesi
Şubat 23 saat 10:30 ki rendevuma 9:45 oradaydım hemen bi hanım efendi içeri aldı ve ilk olarak PCR testimi istedi tüm evrakları teslim ettikten sonra kan almak için yönlendirdiler orda beklerken 47,5 dollar ödeme gerçekleşdirdim tek kişiydim kan aldıktan sonra akciğer röngeni için yönlendirdiler onu çektikten sonra evraklarımı aldılar ve saat 12:30 gelmemizi istediler ve o sırada Forumdan Şehmus arkadaş ile tanışmıştık işlemlerimizi birlikte takip edip bitirmiştik burdan onada selamlar olsun 12:30 tekrar unganlara geldik ve beni çağırdılar boy kilo ölçüdüler sonra doktorun gelmesini bekleyin dedi doktor geldi herkesin söylediği gibi tüm soruları sordu ve ameliyat olmuştum gecen sene onunda ekiprizini götürmüştüm onu sordu sıkıntı yokmu dedi ben yok dedim iki aşı yaptı ve geçmiş olsun dedi çıktım kasaya tekrar 220 dollar ödeme gerçekleşdirdim akşama kadar aramazsak yarın 3-6 arası gelip sonuçlarınızı alabilirsiniz dedi toplam ödemem 267,50 usd ödeme gerçekleştirdim unganlarda aşı kartımı götürmüştüm ve hastanede staj yaptığımdan dolayı tüm aşılarımızı bizim yaptırmak zorundayız ondan dolayı çok ödeme çıkmadı diye düşünüyorum ve ertesi gün kapalı zarfımı aldım.
Mülakat deneyimi
Hayatımın en güzel günüydü diyebilirim 02.03.2022 rendevum için konaklama olarak Sümer 2 sokak Bloom otelde kaldım ücret günlük 240 tl Kızılkayalar Avm yakın yerde.08:15 rendevum için sabah 07:15 de konsolosluğa gittik ve orada arkadaşlar ile kaktus kafede beklemeye devam ettik dışarda baya kar yağıyordu orda son kez evraklarımızı sıraladık kontrol ettik baktık konsolosuğun önü sıra olmaya başladı bizde hemen gittik sıraya girdik güvenlik tek tek kovid formunu doldurdup içeri alıyordu bizde aynı şekilde içeri girdik ilk olarak pasportumu istediler girişte sonra sıra numarası verdi beklememi söyledi içersi biraz kalabalıktı ve 20 dakika bekledikten sonra ilk sıra numaram yandı pasaportumu verdim ve 330usd viza ücretini ödedim tekrar beklememi söyledi sonra aradan gene 25 dakika geçer geçmez ikinci kere sıra numaram ekranda gözüktü bu sefer evrakları teslim etmek içindi
doğum belgesi transleti ve kopyası
Lise diploması istedi bende yoktu üniversite vermemişti sonra adminlerin dediği gibi kapalı zarfta öğrenci belgesi ve transkript almıştım ve ne olur ne olmaz diye e-devlet üzerindende karekodlu olanını aldımve teslim ettim
polis belgesi Türkmenistanın ve Türkiyeden almıştım ikisinide teslim ettim
Askerlik belgemin cevirisi ve orginalini aldı
son olarakta banka hesap dökümünü verdim
ve adres değişikliği yaptırdım orada ve pasaportumun süresi Haziran ayında dolmak üzere olması ve Türkmenistanın yolları kapalı olduğu için değiştiremediğimi ve sadece uzaltma yaptığımı söyledim ve arkasında uzatılmasını gösteren karekod mevcut olduğu tüm bilgileri gösterdim ve bilgisayardan pasaportumun son tarihi olarak 31.12.2022 olarak günceledi diye biliyorum sonra tekrar beklememi söyledi ve 15 dakika sonra 3 kere sıra numaram ekranda bu sefer mülakat içindi Asiyalı bi hanım efendi mülakatımı gerçekleştirdi Merhaba diye başladı inglizce bilyormusun diye bende hazırlık okudum üniversitede az bişey biliyorum dedim sonra Türkiye'ye ne zaman geldin kaç senedir burdasın ve hiç yurt dışına çıktınmı bende evet bir günlüğüne Ermenistana giriş çıkış yaptığımı söyledim ve evlimisin hayır çocuğun varmı hayır Amerikada nereye gidiyorsun ve kimin yanına bende New Jersey arkadaşımın yanına dedim ne iş yapıcaksın dedi bende hizmet ilk etapta hizmet sektorunda çalışacağım dedim oda garson olarakmı dedi bende hayır dedim ve sağlık alanında çalışmayı düşünüyormusun dedi bende ilerde belki dedim sonra tebrik ederi vizeniz onaylandı üç beş gün içinde pasaportunuz adresinize gönderilecek dedi ve askerlik dosyamı ve doğum belgemin orginalerini geri verdi bende Thank you have a nice day diye mutluluk heycan dolu oradan ayrıldım.Benim deneyimlerim bu kadar emeği geçen herkeze sonsuz teşekkürlerimi iletirim darısı bekleyenlere. -
RE: [Arşiv] DV2022 (2022 Green Card Lotosu) AşamalarıGreencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
@İsmail-Karakaya dediğiniz gibi inşallah bı sene öyle bişey yapmazlar çok teşekkür ederim cevabınız için şimdi bekleyim ozaman ben süreç nasıl ilerliyecek evrak talebide gelmedi bu arada daha 21 mayıs göndermiştim ds260 formumı
-
@crazycells @gucarslan Merhabalar hocam benim bir sorum olacaktı DV2022 talihlisiyim CN EU0007XXX binlerde Türkmenistan vatandaşıyım Türkiyede öğrenciyim ds260 doldurup gönderdiğimde mülakat yerimi Ankara olarak seçtim ve şimdi diyolar ki TC vatandaşı olmayanlara mülakat verilmiyormuş diye duydum bu durumda ne yapabilirim bir öneriniz var mıdır oturma izinim her şeyim var aktif öğrenciyim burada ülkemede gidemiyorum orada gireyim desemde gidemem yollar kapalı uçak yok hiç ülkeme 2022 sonuna kadar kapalı sınır uçak falan uçmiyor ülkeye giriş çikiş yasak pandemiden dolayı sizden ricam bi öneriniz varmıdır.