Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

[Arşiv] DV2021 Mulakat Deneyimleri

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@isik gecmis olsun, mulakat icin bol sanslar.

• @Serkantepe, içinde söyledi: DV2021 Mulakat Deneyimleri

@cansuselcan, içinde söyledi: DV2021 Mulakat Deneyimleri

@Serkantepe Benim tek umudum sizsiniz açıkçası be4nim de hesabımda 9800 dolar var inş red yemem amin

Kendinizi güzel ifade edin gerisi boş bence ki bu tutarla çok rahat alırsınız (:

gecmis olsun :) bir seyi deneyimledikten sonra kendisini o isin uzmani sanma hastaligina yakalanmissiniz... Turkler arasinda siklikla gorunen bir hastalik...

• @sakaryalı93, içinde söyledi: DV2021 Mulakat Deneyimleri

Merhabalar dostlar tüm vize alan arkadaşları tebrik ediyorum .

Sizlere ÖNEMLİ SORULARIM olacak ilk önce durumumu anlatayım haftaya vize mülakat ve unganlar randevum var ben bu gün den itibaren hesap dökümlerini hazırlamaya başladım ancak bazı sıkıntılar la karşılaştım hesap dökümü istemek cidden çok zor anladığım kadarı ile bankacıların pek işine gelmiyor.
    Ben Sakarya da bir ilçede yaşıyorum burada hesabımın olduğu Finansbank ve Halkbank var diğer hesabım Burganbank da bu banka enpara ya çok benziyor ve ben internet üzerinden müşteri oldum burgan banka şubesi Kocaeli de .

Dolar Hesabım Halkbank taydı ve sorun olmadan imza sirküsü kaşe ve 2 imzayı sorun olmadan aldım burada sorun yok. Benim Sorularım :

1. Finansbanka gittiğimde burada küçük miktar TL hesabım var bana gişedeki memur imza yetkililerin olmadığını yarın geleceklerini ama bana mail olarak E-İMZA lı 6 aylık belgeyi gönderebileceklerini söyledi bende kabul ettim mail geldi hesap dökümünde e imzalıdır yazıyor ve barkodlu ben bu belgeyi yazıcıdan çıkaracam bu bir sorun olur mu vize mülakatında yoksa yarın gidip normalini imza yetkisi olanlar yarın gelecekmiş alıyım mı .

2. Asıl merak ettiğim konu bu Burgan Bankasındaki hesabım için şubeye gittiğimde memur dijital müşteri olduğum için hesap özeti 2 imza kaşe ve imza sirküsü nü tarayıcıdan tarayıp merkezin mail olarak atabileceğini söyledi bende elim mecbur kabul ettim mail geldi belgeler pdf olarak taratılmış normal 2 imzası ,kaşesi ve imza sirküsü olan belgeler ama ben bu belgeleri yazıcıdan alacağım için vize memuru sıkıntı çıkarır mı.

2.a. Yoksa hiç sıkıntıya girmeyim buradaki hesabımı finansbanka mı taşıyım böyle bir durumda yarın hesap durumu alacagım için 1 günde yüksek tutarlı bir tranfer olduğu için sıkıntı olur mu .

Çok uzun ve detaylı sorular oldu biliyorum ama düşündüm ve sizlere de danışmak istedim bu konuda cevaplarınızı bekliyorum .

Bu konudan farklı bir sorum daha olacak doktor muaynesi ile alakalı tetanoz ve covid aşımı oldum daha önceden bu bilgileri e -nabız üzerinden gösterebilirmiyim yoksa yazılı aşı kartı mı gerekiyor.

Cevaplarınız için şimdiden TEŞEKKÜRLER.

Bankanin size verdigi evraklari goturebilirsiniz, konsolosluk bunlarin hepsini kabul edecektir. Neticede bankadan alinan belgeler. Bence paralari tasimaniza gerek yok, her evraki mumkun oldugu kadar eskiye gidecek kadar almaniz yeterli olacaktir.

e-nabiz'dan ciktisini alin, TD'yi karma olarak mi oldunuz yoksa sadece Tetanoz mu oldugunuz? Eger 5 yil veya oncesine olduysaniz, Tetanoz Difteri asisi genelde bir daha vuruluyor, bilginize. COVID asisi icin su an ayrica bir belge istemiyorlar, ama siz yine de goturun bence de...

• @Gökhan-G, içinde söyledi: DV2021 Mulakat Deneyimleri

Herkese merhabalar. DV sürecinde yardımlarını esirgemeyen sn. crazycels,gucarslan, muhtaradana ve yardımcı olan herkese tekrardan çook teşekkür ederim. Mülakata girecek tüm herkese kolaylıklar diliyorum. İnşallah herkesin hayalini kurduğu şeylerin bir an önce gerçekleşmesini diliyorum.
    6 ağustostaki mülakat deneyimimi paylaşmak istedim.
    8.15teki mülakatım için otelden ayrıldım ve 30 dk öncesinde kapıya geldim. 8.15 randevusu için bekleyen 3 Turk case (2si aile) ve 2 iranlı case olmak üzere 5 case vardı. Kapıda güvenlik görevlisi hanımefendi, sanıyorum bir 10 dk oncesinden içeri almaya başladı. İlk 4 kişilik aileyi listeden çağırdı. Daha sonrasında benim ismimi okudu. Girişteki covid Formunu doldurup isim soyisim, tarih ve imza istedi. formu doldurma 1-2 dk sürdü ya da sürmedi. Formu verdikten sonra siz geçebilirsiniz dedi. İçerde kısa bir güvenlik araması yapıldı. bu aşama tamamlanınca kapıdan çıkıp vize görüşmelerinin yapıldığı bekleme alanına geldim. Buraya girince hemen bir sıra numarası verildi, 2 numaraydım ve pasaportun arkasına bir sticker yapıştırıldı. İçerde henüz 2 case vardı. 2-3 dk bekledikten sonra 10 numaralı gişede numaram yandı. hello good morning, dedikten sonra kibar bir hanımefendi türkçe olarak günaydın dedi ve turkçe devam etti. Belgelerim hazır mı diye sordu. Evet dedim. Tek tek almadı hepsini bir anda ver dedi. Askerlik belgeside göndermişsin onada gerek yok dedi. Diploma ve eki, sağlık raporu, banka dökümleri, eski vizelerimin olduğu 2 pasaportum, fotoğraf, iş teklifi, nüfus kayıt ve polis belgelerini aldı. Greencard adresini bu aşamada değiştirmek istediğimi söyledim ve hanımefendi adresi alıp değiştirdiğini söyledi. Sonra tekrardan bekleme alanına geldim. Yaklaşık 5 dk bekledikten sonra 7 numaralı gişede numaram yandı. gişeye gittim Hello sir good morning dedim, türkçe devam ederek karşılık verdi. 330 dolar ücreti ödedim bu sırada bilgisayara sağlık raporuna bakarak bir şeyler giriyordu. Daha sonra fişi aldım ve beklemeye başladım. Bu bekleyiş çok kısa sürdü ve 3 numaralı gişede numaram yandı. hello Good morning faslından sonra maskemi indirmemi istedi. Bu sırada fotoğrafıma ve bana baktı. Teşekkür etti. Daha sonra sağ elimi kaldırmamı ve yemin metnini okuduktan sonra sadece yes or no dememi istedi. Yes dedikten sonra bilgisayardaki işlerini yapmaya başladı. Toplamda 2-3 dk süren mülakat kısmında başka yaşadığın bir ülke varmaydı diye sordu. sonlara doğruda nereye gidiyorsun diye sordu. New York olarak cevabımı verdim. Bu sorudan sonra bilgisayara cevabımı girdiğini gözlemledim. Ayrıca diplomayı bir göz attı. Degreen var demi dedi B.Sc olduğunu söyledim ve daha fazla incelemedi. Onunde unganlardan alınan raporun bir sayfası vardı bir kaç defa bakıp (tarih sanıyorum) bilgisayara girdiğini gözlemledim bu süre içinde. Eski pasaportlarımdaki vizelerime de göz atıp (wat- j1) tekrardan verdi. Bundan sonra pasaportumu dosyama koyduğunu gördüm ve masasının altına aldı. Bu aşamada çok rahatlamıştım daha sonra tebrikler, yaklaşık 5 iş günü içinde gelir dedi teşekkür ettim ve bu şekilde bitti. 10 ağustosta sarı zarf ve pasaportu aldım.
    Özet geçersem çok stresliydim sürekli bir problem buluyordum kafamda ancak mülakat herkesin deneyimlediği gibi çok kolay geçiyor. neredeyse hiç soru sormadı diyebilirim. Hatta banka dökümlerine bakmadıklarına eminim iş teklifinin de etkisi olabilir belki. Belge olarak diploma ve sağlık raporu dışındakilere önem verilmedi. Tabi özel durumlarda suç vs. onlarada bakılıyor.
    Sınırların kapanmaması umuduyla. herkese iyi şanslar.

Hayirli olsun, tebrikler, bundan sonraki surecte bol sanslar.

• @mehmetkocwa elinize saglik, tebrikler :thumbs_up: bundan sonraki surecte bol sanslar.

• @mertozo hayirli olsun, bundan sonraki surecte bol sanslar.

• @isik, içinde söyledi: DV2021 Mulakat Deneyimleri

Sağlık mülakatına gözlükle gelin yazıyor. Ben de öyle gittim ama numarasına falan bakmadılar. Sadece not düşmeleri için mi istiyorlar yoksa bir şeyi atlamış olabilirler mi? Mesela sağlık muayenesi sırasında ameliyatlı mısın vs soruları sormadılar bana, unuttular.

sorun yok :thumbs_up:

• @Surgeon, içinde söyledi: DV2021 Mulakat Deneyimleri

Herkese merhabalar arkadaşlar zor stresli bir süreç sonrası bugün eşim ve çocuğum ile mülakat günümüz vardı heyecanla beklediğimiz gün gelmişti. Uykusuz geçen bir geceden sonra sabah erkenden kalktık saat sanki yerinde sayıyordu mülakat saatimiz 13.15 idi 12.30 gibi konsolosluk girişinin önüne geldik görevliler 10 dakika kala gelmeniz yeterli diye söylediler ve tekrar beklemeye başladık derken ismimiz okundu heya anımız bir kat daha arttı. Covid formunu doldurduktan sonra içeri alındık, girişteki bayan pasaportlarımızı aldı üzerlerine barkod yapıştırdıktan sonra bekleme salonunda oturmaya başladık. Derken numaratörde numaramız yandı ve 10 numaralı gişeye geçtik gayet güzel bir şekilde türkçe konuşan bir beyefendi evraklarımızı aldı ve herşeyi tam olduğunu söyledikten sonra beklemeye başladık 10 dakika kadar sonra vezne numaramız yandı vize ücretini Cash olarak yaptırdıktan sonra mülakatı türkçe mi İngilizce mi istiyorsunuz diye sordu, heyecanlı olduğumuzu türkçe yapmak istediğimizi söyledik sonrasında beklemeye devam derken numaramız yandı ve acabalar korku stresle görüşme kısmına doğru geçtik. Karşımızda genç güleryüzlü bir bayan vardı ve do you konow little english diye sorarak görüşmeyi İngilizce yapalım mı takılırsa çevirmeni çağırırım diyerek görüşmeye başladık. Önce sağ elimizi kaldırarak yemin ettik sonrasında parmak izimizi aldı, 5 yaşındaki oğlum için parmak izini benden aldı, sonrasında hiç amerikada bulundunuz mu nereye gideceksiniz ne iş yapacaksınız ilk evliliğiniz mi sorularını yöneltti veeee congratulations 5 iş günü içerisinde pasaportlarınız adresinize gelecek diyerek görüşmeyi sonlandırdı. O an gerçekten anlatılamaz buradaki tüm arkadaşlara nasip olur inşallah covid sürecinde geçen stresli bir senenin sonunda vize almadığını duymak müthiş bir duygu neredeyse sevinçten orada hüngür hüngür ağlayacaktım. Forum bizlere yardım eden muhtaradana crazycell ve tüm arkadaşlara emeklerine ötürü çok teşekkür ediyorum.
    Not: Unganlardan aldığımız muayene dosyamızı bize geri vermediler diğer arkadaşlarda da aynı şekilde mi yaptılar bilmiyorum

tebrikler, bundan sonraki surecte bol sanslar.

saglik raporunu vize paketinin icine koyup size pasaport ile gonderecekler.

• @Esra-Peker hayirli olsun, bundan sonraki surecte bol sanslar. sayin @gucarslan 'in dedigi gibi asil talihli ABD'ye girdikten sonra da diger aile uyeleri girebilir.

• @kevineleven hayirli olsun, bundan sonraki surecte bol sanslar.

• @Gezzio tebrikler, hayirli olsun, bundan sonraki surecte bol sanslar dilerim :thumbs_up:

• @tmermertas tebrikler, bundan sonraki surecte bol sanslar

• @Tolipek hayirli olsun, bundan sonraki surecte bol sanslar.

• @godzilla1923, içinde söyledi: DV2021 Mulakat Deneyimleri

mülakattı bugün yaptık kazandınız herhangi bir problem yok dediler fakat ceac vizeyi kontrol ettiğimde ailede sadece benim yanımda '' Refused '' yazıyor..bu konuda bilgisi olan varmıdır? @crazycells @gucarslan

Merak etmeyin, o kisim da yakinda guncellenir.

• @archer tebrikler, bundan sonraki sureclerde bol sanslar.

• Unganlar Deneyimi

Herkese merhaba, 10.08.2021 tarihindeki sağlık randevum için 09.30'da Unganlarda hazır bulundum. Öncelikle 4. Kattaki Unganlar ofisine uğrayarak pasaport, confirmation page, covid-19 aşı kartım ve ameliyat epikrizlerimi sekretaryadaki hanımefendiye teslim ettim. Evraklarımı teslim ettikten sonra süreç, 3.katta mevcut bulunan Düzen Laboratuvarı'nda tetkikler ile devam etti. Yapılan işlemler sırası ile; kan testi, idrar testi ve akciğer röntgeni şeklinde 11.30'da sona erdi. Tetkiklerin tamamlanması akabinde Unganlar tarafından muayene işlemleri için 13.30'da hazır bulunmam iletildi. Muayene için 13.00'da Unganlarda hazır bulunmama rağmen muayene için çağrılmam 14.50'yi buldu. Muayenem Mehmet Bey ile gerçekleşti, kendisi ile daha önceki ameliyatım hakkında detaylıca konuştuk, daha önce Amerika'da bulunup bulunmadığımı, bulundum cevabı üzerine ne için gittiğimi ve herhangi bir sıkıntı yaşayıp yaşamadığımı sordu. Ve yine Amerika'ya gidince ne iş yapacağımı, hukuk sektöründe çalışacağımı söylediğimde ise bunun çok zor olacağını belirtti. Kendisinin pek tatmin olmaması üzerine ilk etapta avukatlık değil paralegallik yapacağımı, Türklerin Türkiye'deki hukuki uyuşmazlıklarında destek vereceğimi ilettim. Cevabim üzerine Amerika'da kimin yanına gideceğimi sordu, ben de abimin arkadaşının yanına gideceğimi belirttim. Kendisi bu cevap üzerine öyleyse problem yok, geçmiş olsun dedi ve süreç sona erdi. Ödemelerin tamamını (düzen lab 1.015₺, unganlar 2.168₺) kredi kartı ile gerçekleştirdim. Herkese sürecinde bol şans dilerim.

• Mülakata kadar adres belirtmeyip mülakatta adres belirtenler oldu mu acaba ? Adresi kendileri mi soruyorlar, sizin mi söylemeniz gerekiyor. DV2022 için henüz adres bulamadım, mülakata kadar bulsam bile heyecandan unutabilir miyim şüphesi oldu :)

• Arkadaşlar merhaba,

Sonunda mülakat deneyimimizi yazma fırsatı bulabildim. Mülakattan önceki aşamalar, stres vb. durumlar hepimizde benzer olduğu için o kısma değinmeyecğim, Unganlar ile başlayacağım.

Unganlar dan 10.08.2021 tarihine randevu aldık, 3 yaşında çocuğumuz olduğu için İstanbul dan gider mülakata girer ve hemen otel e geçip dinleniriz diye düşündüm (büyük hata!) eşimde sağolsun tamam dedi. Çocukla otel deneymimiz olmadığı için ne kadar az o kadar iyi diye düşündüm (yine büyük hata!)
    Yol çalışması nedeniyle 06.15 de çıktığımız yolculuğu 11.15 de tamamladık, oldukça yorucu ve gergin bir yolculuktu (15 dk da bir ne zaman varacağız? Geldik mi? soruları eşliğinde).

Unganlar da kısa bir kayıt işlemi ve eğlenceli bir karşılama sonrası bize Düzen lab. inmemiz söylendi. Daha önce söyleyenler olmuştur ama eski bir iş hanının 4. katı oluyor muayenehane. Zaten laboratuvar da bir kat altında. Düzen lab. nispeten düzenli ama kalabalık bir yer. Kısa bir bekleme sonrası önce beni sonra eşimi çağırdılar. Buraya kadar sorun yoktu. (Söylemeden edemeyeceğim, wc de bildiğiniz arap sabunu koymuşlar, hem Ungan larda hem de Düzen lab. da)
    Tekrar Ungan lara çıktık ve o gün kalabalık olduğunu, bizi 15.00' te alacaklarını söylediler. Biz 14.50 de Ungan lara vardık, hem bekleme salonu hem de Ungan ların ofisi hınca hınç arap ve İran lı doluydu. Hem hijyen hem de Covid açısından son derece sağlıksız bulduk ve koridorda bekledik. 15.30 da sorduğumda 15 dk içinde alacağız dediler ama 25 dk sonra hala almamışlardı. En son 16.30' da epeyca bir bağırış çağırış yaptıktan sonra son 15 dk dediler ve eşim sinirden ağlamaya başladı. Bunun üzerine 16.50 de bizi içeriye nihayet aldılar. Asıl macera burada başlıyor, herkes dikkat kesilsin lütfen...

İlk önce beni çağırdı Mehmet Ungan. Bana yarım ağız bir türkçe ile kendisinin aslında konsolos yardımcısı olduğunu, sağlık muayenesinin işin kılıfı/kisvesi olduğunu, isterlerse bunu sağlık ocağından alabileceklerini vs anlattı. Sonra da dosyamda sorun olduğunu ve Amerika da illegal faaliyetlerle ilişkim olduğuna dair bilgi verildiğini söyledi. (YALAN!!!) Sonra ABd de ne kadar kaldınız? (Hiç gitmedim) Yurtdışında yaşadınız mı (Hayır) gibi soruları sıraladı, bu sırada yalandan muayene ediyor. Yat kalk, dön vs. Ciğerlerimi dinlerken yabancı madde kullanımı , sigara alkol vs gibi sorular sordu. Arada hala kurcalıyor ama yok şöyle mi böyle mi diye. Sonra aşı yapmadan bana gidebilirsiniz dedi, çıktım, eşimi aldı. Ona da kaygılı birisiniz sanırım, intihar etmeyi düşündünüz mü vs gibi depresyonla ilgili sorular sormuş. (Bu arada ara not, eşimle içeri girerken abuk subuk bahanelerle bizi refuse etmeye çalışabilir sakin kalalım dikkatli olalım diye konuştuk) . Sonra aşı unutulmuş bahanesiyle beni tekrar içeri aldı. Bu kez akademisyen olduğumu bildiği için hocam vs diyerek son derece kibar ve nazik konuşmaya başladı. Bu tür karışıklıklar başbakanlık müsteşarında bile oldu siz merak etmeyin konsoloslukta size birşey sormazlarsa sakın bu konudan bahsetmeyin ben herşeyi ayarlayacağım dedi (yalan!). Eşime bir form doldurtacağını, bunu konsolosluğa bildirmeyeceğini ve sadece bizim oraya gittiğimizde rahat bir hayatımız olmayacağını bilmemizi istediğini ve bunlara dayanıp dayanamayacağımızı anlamak istediğini söyledi. Sonra tekrar eşimi çağırdı ve ona kaygı düzeyi ile ilgili bir form doldurttu. (Sonuç: Kaygı düzeyi normal). Sonra çocuğu çağırdı ve aşıları tam olmasına rağmen bir hepatit ve bir su çiçeği aşısı yaptı. Her ikisi için de çocuğumuzun yaşı gelmemişti. Bu nedenle de ekstra ücret ödedik. Resmen bizi ekstra yordu ve uğraştırdı. Çocuklulara öncelik veriyorlar diyen arkadaşlar çoook şanslıymış açıkçası. O gün pert durumdaydık, otele geçtik. Bir boş günden sonra ertesi gün 16.00' da raporlarımızı sorunsuzca aldık. Hatta eşimle şakalaşmışlar.

Gelelim konsolosluk randevusuna:

Saat 11.15 de orada olduk, kibar ve nazik güvenlik bizi sorunsuzca içeriye aldı. Önceden çıktısını aldığımız Covid formuyla ilgilenmeyip bize orada doldurtup imzalattılar. İçerde 10 dk kadar bekledikten sonra evrak teslimi için numaramız yandı. Eşim asıl talihli olduğu için o teslim etti evrakları, fakat bir hata yapmışız, biz önceden adres bildirmediğimiz için adresi yazılı olarak konsolosluğa götürmemiz gerekiyormuş. Ben sisteme işlemiştim ama görünmüyormuş. Tabi ben çocukla apar topar otele gittim, oldukça maceralı oldu ama 15 dk da gidip döndüm. Randevumuzu sorunsuzca 11.30 dan 11.45 e aldılar, ben de yetiştim. Eşimi para ödeme bankosuna, beni de adresi vermem için evrak kayıt bankosuna yönlendirdiler. Görevli bir türktü, bir espri yaptı ve ben de karşılık verdim, sohbet etmeye başladık. O sırada ben DV2021 lerin çok eziyet çektiğinden ve sıra bekleyen arkadaşlarımız olduğundan, yeşilkart forumdan ve Eylül ayından bahsettim. O da evet farkındayız, çok fazla dosya talep ettik ama KCC henüz göndermedi dedi. Ben de ne zaman gönderecekler dedim, bilmiyorum ama birkaç güne gelmesi lazım çünkü biz de ona göre planlama ve hazırlık yapacağız dedi. Ya göndermezlerse ne olacak diye sordum, o da yani bugüne kadar öyle birşey olmadı ama olmaz diyemem, inşallah olmaz biz de isteriz herkes gitsin dedi. Teşekkür ettim. Sonradan öğrendim ki bizi beklerken eşime konsolos bey meslek lisesi diplomasına sıkıntı çıkarabiliyor. Kabul etmeyebilir sormamız lazım, inşallah sorun olmaz. Alanınızda tecrübeniz var mı diye sormuş. Eşim var deyince not almış, hatta eşim SGK dökümü çıkarmaya gerek var mı demiş o da gerek olmaz sanırım ama olursa yardımcı oluruz demiş. Eşimin 2 yıllık üniversite diploması da var, orjinal olmadığı için kabul edemeyiz demiş ama biz Üniversite den diplomanın sadece e-diploma şeklinde verildiğine dair bir yazı almıştık, onu da ekledik deyince bakıp tamam bu iyi olmuş diyerek evrakları kabul etmiş.
    Sonra bizi son olarak Uzak doğulu hanımefendi ile görüştürdüler, eşim Türkçe mülakat istediği için tercümanı çağırdı ama sonrasında bana sorular sormaya başladı ve ben ingilizce cevap verince tercümana teşekkür edip yolladı. 3 yaşında çocuğumuzun parmak izlerini almadı, onun yerine annenin sol elinin dört parmağını alıyoruz dedi. Mülakat sorunsuzca tamamlandı ve Congratulations! deyince biz rahatladık. Bugün pasaportlarımız geldi. İnşallah Eylül çok bereketli olur ve Amerika da bir sürü forumdaş komşumuz olur. Herkese sevgiler...

• @Serhatd Bey hayırlı olsun. Hemen sizden önce sorduğum sorunun da cevabını almış oldum. Çok teşekkürler. Amerika'da yaşantınızda mutluluklar dilerim.

• @Serhatd vizeniz hayırlı olsun.
    abd'deki yeni hayatınızda size ve ailenize mutluluk ve sağlık diliyorum.

yolunuz da bahtınız da açık olsun
    bol şans.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

37

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k