Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @orchuns hayirli olsun, bundan sonraki sureclerde bol sanslar 👍

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Esra-Karaca, içinde söyledi: DV2021 Mulakat Deneyimleri

    yeniden merhaba. sorumun cevabını bilen var mı yoksa burada sürecini imzasına taşımayanlara bilgi verilmiyor mu?

    "Greencard vize görüşmesinde, öğrenci belgesini e devletten almak yeterli midir? yoksa okula gidip imzalı kaşeli belge mi almak lazım? Mahkeme kayıtları, nüfus vs belgeleri e devletten alsak yeterli sanırım?"

    sorunuzu sorduktan sonra cevaplanmasini beklemelisiniz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ucakci hayirli olsun. Bosanmaya dair istedigi bilgileri gormemis olabilir konsolos gorevlisi, ama telasa hic gerek yok. Sadece resmen bosandiginizi gormesi yeni evliliginizi gecerli kilacagi icin sonrasinda hemen yeni esinize de vize basacaklardir. Bu konuyu yonergeler konsolosa birakmis. O nedenle mahkeme kayitlarini ve yeminli tercuman cevirisini konsolosluga pasaport ve beyaz evrak ile gondermeniz yeterlidir.

    Eskiden bosanma belgesi sart idi ama uzun suredir bu konuda "vukuatli nufus kayit ornegi"yle problem yasamiyorduk, tabii ki bunun farkli nedenleri olabilir, ama diger bosanmis arkadaslara da ayni istekte bulunup bulunmayacaklarina gore konsoloslugun bu konuya yaklasimi konusunda daha net yorum yapabiliriz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @muhalif tebrikler, bundan sonraki surecte bol sanslar.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @keysnambır, içinde söyledi: DV2021 Mulakat Deneyimleri

    @ucakci mahkeme kararinin ingilizceye cevrilmis halini de istiyorlardi sanki @crazycells

    evet, ideal olani bu sekilde gondermek 👍 vukuatli nufus kayit ornegi + turkce mahkeme kayitlari da yeterli bulunabilir ama riske atmaya gerek yok. Son 1.5 ay kala yeniden eksik evrak belgesi gondermesinler...

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Uğur-Sarıoğlu tebrikler, sonraki sureclerde bol sanslar.


  • @Ghost Teşekkür ederim hepimiz için diyelim 🙂


  • @ErayG Teşekkür ediyorum darısı sizlere (:


  • @Sono, içinde söyledi: DV2021 Mulakat Deneyimleri

    @Serkantepe Vizeniz hayırlı olsun, yeni hayatınızda mutluluklar dilerim. Ayrıca şimdiden iyi yolculuklar 🙂

    Teşekkür ediyorum güzel dilekleriniz için sizler içinde aynı şekilde olur umarım 🙂


  • @crazycells verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim , aynen söylediğiniz şekilde göndereceğim.


  • Herkesi tebrik ediyorum. Darısı kısmetse bize artık


  • Mülakatımıza şuan tam 17 gün var. Evrakları forumda tavsiye edildiği şekilde 2 çeşit olarak götüreceğiz, birincisi KCC'ye gönderdiğimiz evraklar ve ikincisi güncel evraklar. Ama sorum şu, güncel evraklar ne kadar güncel olmalı? evrakları mülakata 2 hafta kala çıkarsak yeterli olur mu? yoksa mülakata kalan gün sayısı daha da azaldığında mı alalım güncel evrakları?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @gokayK sorun olmaz 2 haftalık süre, alabilirsiniz.
    ama imkanınız varsa bunu 1 hafta kala alırsanız daha sağlıklı olur elbette.
    ne kadar güncel o kadar iyi..

    şimdiden sorunsuz mülakatlar dilerim.


  • @gucarslan tamamdır, o zaman 1 hafta kala alalım, teşekkürler


  • Bunca kişinin tecrübelerini okuduktan sonra ben de kendi deneyimim paylaşayım. Bugün saat 10:40da sağlık muayenem vardı. Emin olmak için gidiş/dönüş biletlerimi erken/geç almıştım.

    Sabah 7:00 (kalkış) uçağı ile Ankara’ya vardım. Taksi ile unganlara varmam 9:20 oldu. Denildiği gibi 4. katta, kapısında Mehmet Ungan yazan 45 nolu daire, asansörden çıkınca görülen sandalyeli boş daire değil. Kısa bir bekleme sonrasında randevu saatimden önce kaydımı açtılar. Ds-260 confirmation kağıdını istemediler, covid-19 aşı kağıdımı ve çocukluk doktorumun sekteterinden whatsapp ile aldığım ve sadece ekran görüntüsü olan "aşı kartı"mı kabul edip aldılar. Almalarını pek beklememiştim açıkçası. Biraz bekleme sonrası fotoğraf için çağırdılar ve bir evrak imzalattılar.

    Sonrasında pasaportumu ve bir kağıdı verip, alt kattaki Düzen laba yönlendirdiler. Girince hemen sol taraftaki yerde yapılıyor ödeme. Burada 1015,50₺ (dolar soramadım, duymuyor gürültüden) ödeme sonrası beklemem söylediler. Henüz oturamadan çağırdılar kan için, hemen sonrasında da iki imza alıp kabı verip daracık bir tuvalete yönlerdiler idrar için. Çıkınca da beklememi söylediler.

    Bu sırada biraz oturup etrafı inceleme fırsatım oldu. Gerçekten çok ilginç bir yer, özel laboratuvar denince aklıma gelen yerler gibi hiç değil. Gerçekten çok kalabalık ve devamlı ellerinde pasaportlarla koşturan çalışanlar var. Daha yeni oturduğumda röntgen için çağırdılar dairenin öbür tarafından. Kan kısmının önünde değil öbür tarafta bekleyin. Duymak zor oluyor. Röntgen sonrası bir imza daha ve yukarı.

    Pasaport ve kağıdımı alıp 11:30da gelmemi söylediler. Saat henüz 10:15ti ve acık aya başlamıştım. Ben de inip Kuğulu Park'ta bir kafede yemek yedim. 11:00 gibi bir telefon geldi ve 11:30u 12:00 yaptıklarını söylediler. 11:45te gittim tekrar ve 41nolu önceden bahsettiğim boş sadece sandalyeli dairede beklememi söylediler.

    İşte buradan sonra ufak aksilikler oldu. İlki çağırma saatleriydi. Dediğim gibi 12:00 randevusu için 13:15e kadar beklettiler hiç açıklama yapmadan. Bu oda çok sıkıntılı, rahatsız sandalyeler var ve çok havasız. 13:15 civarı çağırıp kayıt yaptıkları daireye aldılar ve sonunda biraz nefes aldım. 5-10 dk daha beklettiler burada ve içeri çağırdılar. Kilo ve boy ölçüp, soyunup (iç çamaşırı hariç) ameliyat önlüğünü giymemi söylediler. Perdelerin yarısı açıktı bu arada ama dedikleri gibi yaptım ve doktoru bekledim.

    Erkek olan doktor geldi, tansiyon ölçtü, ciğer dinledi (tek bir yerden) ve bende olmayan bir rahatsızlıktan bahsetti. Bu şekilde önce bahsettiğim ekran görüntüsünde bir hata yakalamış oldu ki benim de gözümden kaçmış. Aşılar tarihleri ile yazıyor ama bir tanesinde hata yapmışlar ve doğum tarihimden önce girmişler. Doktor bu belgenin açıkça sahte olduğunu, işleme almadığını ve mülakatta bahsetmememi söyledi. Sahte değil ama bu hata yüzünden de açıklasam da inandırıcı olmadı. Ama bu aşılar zaten yapılacak olanlar değil dedi ve 1 tane aşı yaptı ve bir şey demeden gitti.

    Herhalde bitti diyerek giyindim ve çıktım, hemen işlemleri bitiriyoruz dediler, ödeme olarak 250$ karşılığı 2168₺ aldılar (pos makinesi içerideymiş, gidip geldik), pasaportumu verdiler ve yarın hazır olur dediler. Ben mülakat sabahı teslim almak istediğimi belirttim ne olur ne olmaz, sorun olmayacağını söylediler, yarın 12ye kadar arayabilirletmiş sıkıntı olursa, aramazlarsa hazırmış. Tüm işlemlerim 14:00 öncesi bitti. Gerçekten çok hızlı bir şekilde bitti.

    Daha geç beklediğim için dönüş biletini 20:35 almıştım. Esenboğa'ya taksi ile geldim ve check in kontuarında saatimi erkene almamın mümkün olup olmadığını sordum ama şansa bir uçak iptal olmuş, yolcular birikmiş ve bu yüzden alamazlarmış. Bekliyorum Esenboğa'da uçağı.

    Umarım mülakat da böyle az sorunlu ya da ideali sorunsuz geçer.

  • ⭐⭐⭐

    @isik Hayırlı olsun, darısı mülakatınızın sorunsuzca geçmesine insallah. Bol şans 🤞🏻

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @isik geçmiş olsun. mülakatınızın da sorunsuz ve kolay geçmesini dilerim..

  • ⭐⭐⭐

    @Sono, içinde söyledi: DV2021 Mulakat Deneyimleri

    @isik Hayırlı olsun, darısı mülakatınızın sorunsuzca geçmesine insallah. Bol şans 🤞🏻

    Sağlık muayenesini neden bu kadar erken oldunuz? Mülakat tarihiniz haftaya mı bu hafta mı?


  • @smartcells bana mı Sono'ya mı soruyorsunuz emin olamadım ama bana soruyorsanız aradan çıksın, son dakikaya bırakıp bir aksilik olmasın diye.

  • Yasaklı

    @isik Hayırlı olsun. 👍


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

39
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum