Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Arkadaşlar öncelikle herkesin en kısa zamanda bu heyecanı ve mutluluğu yaşamasını diliyorum. Bu grupta bizler için çok çabalayan @gucarslan ve @muhtaradana ya çok teşekkür ederiz. Bizim mülakatımız bugün saat 11.15teydi. 10.30da 2 numaralı kapının önündeydik, biraz erken gitmişiz. Saat 11de güvenlik 11.15 randevusu için seslendi. Biz eşim ben ve bebeğimiz olarak oradaydık. Önce Covidle ilgili formu doldurduk. Pasaportlarımız kontrol edildi. Sonrasında bebek arabamızla birlikte içeri girdik. Girince sol taraftaki bankoda pasaport kontrolü sonrasında sıra numaramız verildi. Evrakları gelen maildeki listeye göre sıralayıp sıralamadığımızı teyit etti. Sıra numaramız yandığında 9 numaralı bankoda sırayla belgelerimizi istendi. Liste dışında herhangi bir belgeyi almadı. Tekrar bekledik ikinci kez 7 numaraya geçip 990$ ödeme yaptık. Ve en heyecanlı bekleyiş başladı. 6 numaralı bankoda tekrar numaramız yandı. Mülakatı türkçe mi ingilizce mi sürdürmek istediğimizi sordu görevli. Fark etmez dedik, o zaman ingilizce olarak devam edeceğim dedi. Asıl talihli olan eşime ve bana sağ elimizi kaldırarak verdiğimiz bilgilerin doğruluğu konusunda yemin etmemizi istedi eşimden 2 kez ben de 1 kez parmak izi alındı.

    1. amerika dışında bir ülkede 1 yıldan uzun süre bulundunuz mu?
    2. Nereye gideceksiniz?
    3. Amerikada iş baktınız mı ne iş yapacaksınız?
      Sonra bana;
    4. Amerikaya gideceğin için heyecanlı mısın 😁 (Sanırım beni biraz heyecanlı gördü)
    5. Ne iş yapacaksın çalışacak mısın?(Doktor olduğumu yazmıştım ds 260da)
      3 ) Uzmanlık alanın nedir?
      Sonrasında vizeniz onaylandı dedi🇺🇸🥳 evlilik cüzdanı diploma ve diğer bazı belgelerimizi iade etti. Pasaportomuzu ayrı bir dosyaya koydu. Teşekkür ederek oradan ayrıldık. Bu arada hesapta 73K $ ve 190.000TL gösterdik.
      Bizim tecrübemiz bu şekilde oldu tüm arkadaşların vizesini sorunsuz bir şekilde almasını gönülden diliyoruz.. ✈✈

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @kevineleven vizeniz ve yeni hayatınız hayırlı olsun.
    bundan sonraki süreçte bol şans diliyorum

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Tolipek vizeni hayırlı olsun 🙂
    abd'deki hayatınızda mutluluk ve sağlık dilerim.

    yolunuz ve bahtınız açık olsun.
    bol şans!


  • mülakattı bugün yaptık kazandınız herhangi bir problem yok dediler fakat ceac vizeyi kontrol ettiğimde ailede sadece benim yanımda '' Refused '' yazıyor..bu konuda bilgisi olan varmıdır? @crazycells @gucarslan


  • 12 Ağustos 2021 saat 09:45 randevusu olarak bizde vizemizi aldık. Darısı sabırla bekleyen diğer tüm DV2021 talihlilerinin başına.
    Mülakat tecrübelerimiz ise şöyle oldu.
    Öncelikle saat 09:30’da Gate 2 (2 Numaralı Kapı) hazır olduk. Ben, eşim ve 2 aylık kızımın bebek arabası, 2 bebek bezi, ıslak mendil, içi plastik poşet dosyalar ile ayrılmış kalın bir klasör ile beklemeye başladık. Güvenlik görevlisi 09:45 randevusu var mı dedi bizde biz varız dedik. Orda dışarda covid ile alakalı formları doldurdu ve imzalattı. Önceki gün attıkları emailin çıktısını almış olmama rağmen hiç sormadılar bile. Daha sonra bebeği ve arabasını metal detektörüne sokmadan yan taraftan karşı tarafa aldılar biz ise detektörden geçerek güvenlik aşamasını tamamladık. Bu aşamada bebeği olan aileler için söyleyeyim bebek bezini ve ıslak mendili güvenlik görevlileri aldı. Çıkışta geri teslim ettiler. Dolayısıyla bebek çantası ile gitmeyin. Bir diğer husus ise bebek arabasının üstünde bir oyuncak vardı bir görevli bu kalsın dedi diğer tamam sorun yok dedi ve oyuncak bebek arabasının üstünde kaldı. Diğer bir husus ise güvenlik aşamasında araba anahtarı ile geçmem oldu. Görevliler anahtarı görmelerine rağmen bir şey demediler. Bu arada araç anahtarı yeni nesil.

    Daha sonra bekleme salonun girişinde resepsiyon gibi bölümde bir yetkili pasaportları aldı, pasaportlara birer numara yapıştırdı ve sıra numaramızı verdi. Buyurun oturun dedi. 10 dakika sonra numara yandı ve arka taraftaki bankoya gittim. Buradaki yetkili sırası ile dokümanları istedi. Mesela eşiniz ve sizin için nüfus kayıt örnekleri, eşiniz ve sizin için adli sicil kaydınız gibi. Burada arabanın ruhsatını vereyim mi dedim. Görevli bence banka dokümanları yeterli ama vermek istiyorsanız verin dedi bende verdim. Bu kısım şundan önemli görüşmeden önce çok stres yapıyoruz bu tip şeyleri ama içerisi gayet rahat. Daha sonra geçerli bir vizemin olup olmadığını sordu yok ama dedim pasaportumu değiştirdim dedim. O zaman eski pasaportunuzu da verin dedi onu verdim. Evlilik cüzdanını teyit etmek için eşimi çağırdı bankoya bize ve evlilik cüzdanına baktı ve geçebilirsiniz dedi tekrar oturduk ve beklemeye başladık. Daha sonra numara bir kez daha yandı ve bu sefer vize ücretini yatırmak için bankoya gittim. Bir önceki gün konsolosluktan gelen epostada teknik bir arıza nedeniyle geçici süre kredi kartı kabul etmeyeceklerini o yüzden nakit getirilmesi gerektiği söylendiği için bende TL olarak vize ücretini yanımda götürmüştüm. Her bir başvuran için ayrı ayrı işlem yaptığı için 3 kere işlem yapıldı. Her seferinde paranızın üstünü sayınız filan gibi çok sıkı bir para alışverişinden sonra tekrar yerime geçip oturdum. Yalnız bu aşamadan şöyle bir durum oldu. Ben TL götürdüğüm için arkadaş hesapladı ve kişi başı 2937 TL ödemeniz var dedi. Dün akşam kur 8,6 bugün ise 8,55 TL iken TL ödeyerek daha fazla para çıkmış oldu cebimden. Eğer imkanınız varsa yanınızda dolar götürün. Bize eposta akşam 17:00 sonra geldiği için bankadan dolar çekemediğim için öyle ufak bir kazık yemiş oldum.

    1. Kez numara yandığında ise beklenen an gelmişti. Bankodaki hanımefendi mülakatı nasıl yapalım dedi. Bende benim için İngilizce olur ama eşim için Türkçe olur mu dedim. İsterseniz ben eşime tercüme edebilirim dedi. Hanımefendide tamam olur dedi. Sağ elimizi kaldırıp doğruları söyleyeceğimize dair yemin ettirdikten sonra mesleğimi, nereye gitmeyi düşündüğümü, neden oraya gitmek istediğimi, evliliğimizin ilk evliliklerimiz mi olduğu, başka bir çocuğumuzun olup olmadığını sorduktan sonra 3-4 dakika gibi kısa bir sürede görüşmeyi tamamladık. Tebrik ettikten sonra bebek için ben sol el 4 parmak ile bebek adına parmak izini verdim. Daha sonra eşimin parmak izleri alındı. En son olaraktan benim parmak izlerim alındıktan sonra işlemler tamamlanmış oldu. Toplamda 1 saat sürdü tüm işlemler. Umarım herkesinde bu kadar kolay olur.
  • ⭐⭐⭐

    @archer tebrik ederim hayırlı olsun yeni hayatınızda ailenizle sağlıklı huzurlu günler ve mutluluklar dilerim


  • Vizesini alan arkadaşlara yeni hayatlarında bol şans diliyorum ve tebrik ediyorum. Darısı vize bekleyenlerin başına 👍

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @isik gecmis olsun, mulakat icin bol sanslar.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Serkantepe, içinde söyledi: DV2021 Mulakat Deneyimleri

    @cansuselcan, içinde söyledi: DV2021 Mulakat Deneyimleri

    @Serkantepe Benim tek umudum sizsiniz açıkçası be4nim de hesabımda 9800 dolar var inş red yemem amin

    Kendinizi güzel ifade edin gerisi boş bence ki bu tutarla çok rahat alırsınız (:

    gecmis olsun 🙂 bir seyi deneyimledikten sonra kendisini o isin uzmani sanma hastaligina yakalanmissiniz... Turkler arasinda siklikla gorunen bir hastalik...

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @sakaryalı93, içinde söyledi: DV2021 Mulakat Deneyimleri

    Merhabalar dostlar tüm vize alan arkadaşları tebrik ediyorum .

    Sizlere ÖNEMLİ SORULARIM olacak ilk önce durumumu anlatayım haftaya vize mülakat ve unganlar randevum var ben bu gün den itibaren hesap dökümlerini hazırlamaya başladım ancak bazı sıkıntılar la karşılaştım hesap dökümü istemek cidden çok zor anladığım kadarı ile bankacıların pek işine gelmiyor.
    Ben Sakarya da bir ilçede yaşıyorum burada hesabımın olduğu Finansbank ve Halkbank var diğer hesabım Burganbank da bu banka enpara ya çok benziyor ve ben internet üzerinden müşteri oldum burgan banka şubesi Kocaeli de .

    Dolar Hesabım Halkbank taydı ve sorun olmadan imza sirküsü kaşe ve 2 imzayı sorun olmadan aldım burada sorun yok. Benim Sorularım :

    1. Finansbanka gittiğimde burada küçük miktar TL hesabım var bana gişedeki memur imza yetkililerin olmadığını yarın geleceklerini ama bana mail olarak E-İMZA lı 6 aylık belgeyi gönderebileceklerini söyledi bende kabul ettim mail geldi hesap dökümünde e imzalıdır yazıyor ve barkodlu ben bu belgeyi yazıcıdan çıkaracam bu bir sorun olur mu vize mülakatında yoksa yarın gidip normalini imza yetkisi olanlar yarın gelecekmiş alıyım mı .

    2. Asıl merak ettiğim konu bu Burgan Bankasındaki hesabım için şubeye gittiğimde memur dijital müşteri olduğum için hesap özeti 2 imza kaşe ve imza sirküsü nü tarayıcıdan tarayıp merkezin mail olarak atabileceğini söyledi bende elim mecbur kabul ettim mail geldi belgeler pdf olarak taratılmış normal 2 imzası ,kaşesi ve imza sirküsü olan belgeler ama ben bu belgeleri yazıcıdan alacağım için vize memuru sıkıntı çıkarır mı.

    2.a. Yoksa hiç sıkıntıya girmeyim buradaki hesabımı finansbanka mı taşıyım böyle bir durumda yarın hesap durumu alacagım için 1 günde yüksek tutarlı bir tranfer olduğu için sıkıntı olur mu .

    Çok uzun ve detaylı sorular oldu biliyorum ama düşündüm ve sizlere de danışmak istedim bu konuda cevaplarınızı bekliyorum .

    Bu konudan farklı bir sorum daha olacak doktor muaynesi ile alakalı tetanoz ve covid aşımı oldum daha önceden bu bilgileri e -nabız üzerinden gösterebilirmiyim yoksa yazılı aşı kartı mı gerekiyor.

    Cevaplarınız için şimdiden TEŞEKKÜRLER.

    Bankanin size verdigi evraklari goturebilirsiniz, konsolosluk bunlarin hepsini kabul edecektir. Neticede bankadan alinan belgeler. Bence paralari tasimaniza gerek yok, her evraki mumkun oldugu kadar eskiye gidecek kadar almaniz yeterli olacaktir.

    e-nabiz'dan ciktisini alin, TD'yi karma olarak mi oldunuz yoksa sadece Tetanoz mu oldugunuz? Eger 5 yil veya oncesine olduysaniz, Tetanoz Difteri asisi genelde bir daha vuruluyor, bilginize. COVID asisi icin su an ayrica bir belge istemiyorlar, ama siz yine de goturun bence de...

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Gökhan-G, içinde söyledi: DV2021 Mulakat Deneyimleri

    Herkese merhabalar. DV sürecinde yardımlarını esirgemeyen sn. crazycels,gucarslan, muhtaradana ve yardımcı olan herkese tekrardan çook teşekkür ederim. Mülakata girecek tüm herkese kolaylıklar diliyorum. İnşallah herkesin hayalini kurduğu şeylerin bir an önce gerçekleşmesini diliyorum.
    6 ağustostaki mülakat deneyimimi paylaşmak istedim.
    8.15teki mülakatım için otelden ayrıldım ve 30 dk öncesinde kapıya geldim. 8.15 randevusu için bekleyen 3 Turk case (2si aile) ve 2 iranlı case olmak üzere 5 case vardı. Kapıda güvenlik görevlisi hanımefendi, sanıyorum bir 10 dk oncesinden içeri almaya başladı. İlk 4 kişilik aileyi listeden çağırdı. Daha sonrasında benim ismimi okudu. Girişteki covid Formunu doldurup isim soyisim, tarih ve imza istedi. formu doldurma 1-2 dk sürdü ya da sürmedi. Formu verdikten sonra siz geçebilirsiniz dedi. İçerde kısa bir güvenlik araması yapıldı. bu aşama tamamlanınca kapıdan çıkıp vize görüşmelerinin yapıldığı bekleme alanına geldim. Buraya girince hemen bir sıra numarası verildi, 2 numaraydım ve pasaportun arkasına bir sticker yapıştırıldı. İçerde henüz 2 case vardı. 2-3 dk bekledikten sonra 10 numaralı gişede numaram yandı. hello good morning, dedikten sonra kibar bir hanımefendi türkçe olarak günaydın dedi ve turkçe devam etti. Belgelerim hazır mı diye sordu. Evet dedim. Tek tek almadı hepsini bir anda ver dedi. Askerlik belgeside göndermişsin onada gerek yok dedi. Diploma ve eki, sağlık raporu, banka dökümleri, eski vizelerimin olduğu 2 pasaportum, fotoğraf, iş teklifi, nüfus kayıt ve polis belgelerini aldı. Greencard adresini bu aşamada değiştirmek istediğimi söyledim ve hanımefendi adresi alıp değiştirdiğini söyledi. Sonra tekrardan bekleme alanına geldim. Yaklaşık 5 dk bekledikten sonra 7 numaralı gişede numaram yandı. gişeye gittim Hello sir good morning dedim, türkçe devam ederek karşılık verdi. 330 dolar ücreti ödedim bu sırada bilgisayara sağlık raporuna bakarak bir şeyler giriyordu. Daha sonra fişi aldım ve beklemeye başladım. Bu bekleyiş çok kısa sürdü ve 3 numaralı gişede numaram yandı. hello Good morning faslından sonra maskemi indirmemi istedi. Bu sırada fotoğrafıma ve bana baktı. Teşekkür etti. Daha sonra sağ elimi kaldırmamı ve yemin metnini okuduktan sonra sadece yes or no dememi istedi. Yes dedikten sonra bilgisayardaki işlerini yapmaya başladı. Toplamda 2-3 dk süren mülakat kısmında başka yaşadığın bir ülke varmaydı diye sordu. sonlara doğruda nereye gidiyorsun diye sordu. New York olarak cevabımı verdim. Bu sorudan sonra bilgisayara cevabımı girdiğini gözlemledim. Ayrıca diplomayı bir göz attı. Degreen var demi dedi B.Sc olduğunu söyledim ve daha fazla incelemedi. Onunde unganlardan alınan raporun bir sayfası vardı bir kaç defa bakıp (tarih sanıyorum) bilgisayara girdiğini gözlemledim bu süre içinde. Eski pasaportlarımdaki vizelerime de göz atıp (wat- j1) tekrardan verdi. Bundan sonra pasaportumu dosyama koyduğunu gördüm ve masasının altına aldı. Bu aşamada çok rahatlamıştım daha sonra tebrikler, yaklaşık 5 iş günü içinde gelir dedi teşekkür ettim ve bu şekilde bitti. 10 ağustosta sarı zarf ve pasaportu aldım.
    Özet geçersem çok stresliydim sürekli bir problem buluyordum kafamda ancak mülakat herkesin deneyimlediği gibi çok kolay geçiyor. neredeyse hiç soru sormadı diyebilirim. Hatta banka dökümlerine bakmadıklarına eminim iş teklifinin de etkisi olabilir belki. Belge olarak diploma ve sağlık raporu dışındakilere önem verilmedi. Tabi özel durumlarda suç vs. onlarada bakılıyor.
    Sınırların kapanmaması umuduyla. herkese iyi şanslar.

    Hayirli olsun, tebrikler, bundan sonraki surecte bol sanslar.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @mehmetkocwa elinize saglik, tebrikler 👍 bundan sonraki surecte bol sanslar.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @mertozo hayirli olsun, bundan sonraki surecte bol sanslar.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @isik, içinde söyledi: DV2021 Mulakat Deneyimleri

    Sağlık mülakatına gözlükle gelin yazıyor. Ben de öyle gittim ama numarasına falan bakmadılar. Sadece not düşmeleri için mi istiyorlar yoksa bir şeyi atlamış olabilirler mi? Mesela sağlık muayenesi sırasında ameliyatlı mısın vs soruları sormadılar bana, unuttular.

    sorun yok 👍

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Surgeon, içinde söyledi: DV2021 Mulakat Deneyimleri

    Herkese merhabalar arkadaşlar zor stresli bir süreç sonrası bugün eşim ve çocuğum ile mülakat günümüz vardı heyecanla beklediğimiz gün gelmişti. Uykusuz geçen bir geceden sonra sabah erkenden kalktık saat sanki yerinde sayıyordu mülakat saatimiz 13.15 idi 12.30 gibi konsolosluk girişinin önüne geldik görevliler 10 dakika kala gelmeniz yeterli diye söylediler ve tekrar beklemeye başladık derken ismimiz okundu heya anımız bir kat daha arttı. Covid formunu doldurduktan sonra içeri alındık, girişteki bayan pasaportlarımızı aldı üzerlerine barkod yapıştırdıktan sonra bekleme salonunda oturmaya başladık. Derken numaratörde numaramız yandı ve 10 numaralı gişeye geçtik gayet güzel bir şekilde türkçe konuşan bir beyefendi evraklarımızı aldı ve herşeyi tam olduğunu söyledikten sonra beklemeye başladık 10 dakika kadar sonra vezne numaramız yandı vize ücretini Cash olarak yaptırdıktan sonra mülakatı türkçe mi İngilizce mi istiyorsunuz diye sordu, heyecanlı olduğumuzu türkçe yapmak istediğimizi söyledik sonrasında beklemeye devam derken numaramız yandı ve acabalar korku stresle görüşme kısmına doğru geçtik. Karşımızda genç güleryüzlü bir bayan vardı ve do you konow little english diye sorarak görüşmeyi İngilizce yapalım mı takılırsa çevirmeni çağırırım diyerek görüşmeye başladık. Önce sağ elimizi kaldırarak yemin ettik sonrasında parmak izimizi aldı, 5 yaşındaki oğlum için parmak izini benden aldı, sonrasında hiç amerikada bulundunuz mu nereye gideceksiniz ne iş yapacaksınız ilk evliliğiniz mi sorularını yöneltti veeee congratulations 5 iş günü içerisinde pasaportlarınız adresinize gelecek diyerek görüşmeyi sonlandırdı. O an gerçekten anlatılamaz buradaki tüm arkadaşlara nasip olur inşallah covid sürecinde geçen stresli bir senenin sonunda vize almadığını duymak müthiş bir duygu neredeyse sevinçten orada hüngür hüngür ağlayacaktım. Forum bizlere yardım eden muhtaradana crazycell ve tüm arkadaşlara emeklerine ötürü çok teşekkür ediyorum.
    Not: Unganlardan aldığımız muayene dosyamızı bize geri vermediler diğer arkadaşlarda da aynı şekilde mi yaptılar bilmiyorum

    tebrikler, bundan sonraki surecte bol sanslar.

    saglik raporunu vize paketinin icine koyup size pasaport ile gonderecekler.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Esra-Peker hayirli olsun, bundan sonraki surecte bol sanslar. sayin @gucarslan 'in dedigi gibi asil talihli ABD'ye girdikten sonra da diger aile uyeleri girebilir.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @kevineleven hayirli olsun, bundan sonraki surecte bol sanslar.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Gezzio tebrikler, hayirli olsun, bundan sonraki surecte bol sanslar dilerim 👍

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @tmermertas tebrikler, bundan sonraki surecte bol sanslar


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

41
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum