Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

[Arşiv] DV2021 Mulakat Deneyimleri

• @Gökhan-G tebrikler. vizeniz ve yeni hayatınız hayırlı olsun.
    abd'deki hayatınızda mutluluk ve sağlık diliyorum.

yolunuz da bahtınız da açık olsun..
    sonraki süreçte bol şans..

• ⭐⭐⭐

@Gökhan-G bey, sürecinizi mutlu sonla tamamlayıp vizenizi aldığınız için tebrik ederim. Yeni hayatınızda bol şans dilerim.

Darısı tüm bekleyen DV2020 ve DV2021 talihlilerin başına inşallah.

• @gucarslan bey iyi gunler,
    kusra bakmayın gerıye donuk epey forumu okdum ama goremedım.
    Eylul ayı verılen yaklasık mulakat sayısı hakkında bılgınız varmdır acaba?
    tesekurler.selamlar.

• @Cagdas-Kilic hazırladığımız siteden bütün detaylara an be an ulaşabilirsiniz;
    ilgili kısımdan Ankara'yı seçin lütfen.

https://savediversityvisa.org/daily-visa-statistics/

• @gucarslan cok tesekurler.saygılar

• Vize alan herkesi canı gönülden tebrik ederim. Allah bizlere de nasip etsin. 🤲🏻

• #mülakatdeneyimi

Mülakat deneyimi

12 ağustos 2021 sabah saat 09.15 deki mülakatamız için saat 08.50’de konsolosluk önünde hazır bekliyorduk görevli güvenlik hanımefendi Covid formunu imzalattıktan sonra bizi konsolosluk kapısından içeriye alıp Xrayden geçirdi, daha sonra konsolosluğun ve bekleme salonunun bulunduğu kapıdan içeri girdik girişte görevli bir arkadaş bize sıra numarası verdi ve daha sonra beklememiz istendi numaramız yandıktan sonra sırasıyla evraklarımızı verdik, yeni evlendiğimiz için ds260 formunu doldurdunuz mu diye sorup formu da istediler daha sonra formu geri teslim ettiler bu aşamada kcc’ye gönderdiğimiz evrakları bizden istemediler, mülakatı türkçe mi ingilizce mi yapmak istediğimizi sordular türkçe diye cevapladık. Daha sonra numaramızın tekrar yanmasını bekleyip 660 dolarlık bir ödeme yaptık ve o çok beklediğimiz mülakat anı için bir daha beklemeye başladık son numara yandıktan sonra çekik gözlü hanımefendi ile mülakata başladık yanında çevirmen yoktu ingilizce başladı bizde ingilizce devam ettik, bize verdiğimiz bilgilerin doğru olduğuna yemin eder misiniz diye sordu bizde evet dedik daha sonra yeni evlendiğimiz için (bir yılı geçti)
    -Nerede tanıştınız?
    -Hangi okuldan mezunsunuz?
    -Ne zaman mezun oldunuz? Aynı yıl mı mezun oldunuz?
    -İlişkiniz toplam kaç yıl sürdü?
    -Meslekleriniz neler?
    -Aileleriniz ne iş yapıyor?
    -Daha önce Amerika’ya gittiniz mi?
    -Nereye gittiniz Amerika’da?
    -Amerika’da tanıdığınız var mı?
    -Nereye gideceksiniz?
    -Banka hesabınızda ne kadar para var?
    gibi sorular sordu. Hepsine doğru ve basit cevaplar vererek konuşmayı uzatmadan mülakatın bitmesini bekledik, en sonunda vizeniz onaylandı diyip bizi gönderdi hesapta 2 kişi için 23k dolar(asıl talihli hesabında) +114 bin tl (ortak hesapta) gösterdik.

Yayında ve yapımda emeği geçen bütün dostlara teşekkür ediyorum, içerde hepimiz için dua ettim. Dualarımız kabul olur inşallah.

• @mertozo vizeniz hayırlı olsun :)
    çok sıkıntı çektik, çok uğraştık hep birlikte..
    sonunu bu şekilde güzel bitmesi çok güzel mutlu ediyor bizleri.

abd'deki hayatınızda mutluluk ve sağlık dilerim.
    yolunuz da bahtınız da açık olsun.

sonraki süreçte bol şans diliyorum..

• @mertozo Hayırlı olsun. 👏

• Sağlık mülakatına gözlükle gelin yazıyor. Ben de öyle gittim ama numarasına falan bakmadılar. Sadece not düşmeleri için mi istiyorlar yoksa bir şeyi atlamış olabilirler mi? Mesela sağlık muayenesi sırasında ameliyatlı mısın vs soruları sormadılar bana, unuttular.

• @mehmetkocwa Öncelikle yeni hayatınızın size mutluluk getirmesini dilerim. Mülakat deneyiminizi dikkatle okudum. İzninizle sizden alıntı yaparak bir sorum olacak. Benim gibi mülakata girecek arkadaşlar için yanıtınız çok değerli:

"...............mailde belirtilen evrakların olduğu listeyi göstererek evraklarınızın bu sıraya göre hazırlayıp hazırlamadığınızi soruyor. Sıradan ziyade o listedeki evrakların dosyanızda ayrı bir şekilde hazır bulunması işleminizi bir hayli kolaylaştıracaktır.........."

Acaba evrakların dosyada ayrı şekilde hazır bulunmasından neyi kastediyorsunuz? Nüfus kayıt örneği, evlilik belgesi vb. evrakları ayrı şeffaf dosyalara mı koymalı ya da birden fazla sayfalı evrakları dağılmaması için tel zımbalamalı mı?

Yanıt için çok teşekkürler

• @mehmetkocwa Yeni hayatınızda başarılar dilerim. Yazınız mükemmel olmuş...

• @gucarslan hocam cok ama cok tesekkurler.
    Hakkiniz odenmez cok emek verdiniz. Insallah sizleri de en yakin zamanda vizesini alip seyahatini gerceklestiren arkadaslar arasinda goruruz.
    Forum bizim elimiz ayagimiz oldu surec icerisinde.
    Burdan daha cok ogreneceklerimiz olacak. Biraz olsun katkimiz olursa da ne ala.
    En yakin zamanda gorusmek dilegiyle hocam, kalin saglicakla.

• @msener cok tesekkurler hocam. Umarim faydasi dokunur sizlere.
    Istenilen evraklar disinda olur da fazla evrak goturmek isterseniz diye belirttim o detayi. Bende bazi evraklarin kopyalari ve baska evraklar da vardi listede olmayan ama olur da lazim olursa diye, onlari ayri bir dosya icerisine, ana istenen evraklari ayri bir dosya icerisine koymanizda fayda var.

• @MehmetArikan tesekkurler hocam. Darisi bekleyen herkesin basina insallah.

• @mehmetkocwa gerçekten heyecanla okuduk. Yeni hayatınızın geçmişten daha güzel geçmesi dileğiyle.

• ⭐⭐⭐

@mehmetkocwa deneyimleriniz için teşekkür ederim.
    Tebrik ederim hayırlı olsun. Yeni hayatınızda başarılar dilerim

• ⭐⭐⭐

@mertozo tebrikler hayırlı olsun. Yeni hayatınızda mutluluklar başarılar dilerim

• Herkese merhabalar arkadaşlar zor stresli bir süreç sonrası bugün eşim ve çocuğum ile mülakat günümüz vardı heyecanla beklediğimiz gün gelmişti. Uykusuz geçen bir geceden sonra sabah erkenden kalktık saat sanki yerinde sayıyordu mülakat saatimiz 13.15 idi 12.30 gibi konsolosluk girişinin önüne geldik görevliler 10 dakika kala gelmeniz yeterli diye söylediler ve tekrar beklemeye başladık derken ismimiz okundu heya anımız bir kat daha arttı. Covid formunu doldurduktan sonra içeri alındık, girişteki bayan pasaportlarımızı aldı üzerlerine barkod yapıştırdıktan sonra bekleme salonunda oturmaya başladık. Derken numaratörde numaramız yandı ve 10 numaralı gişeye geçtik gayet güzel bir şekilde türkçe konuşan bir beyefendi evraklarımızı aldı ve herşeyi tam olduğunu söyledikten sonra beklemeye başladık 10 dakika kadar sonra vezne numaramız yandı vize ücretini Cash olarak yaptırdıktan sonra mülakatı türkçe mi İngilizce mi istiyorsunuz diye sordu, heyecanlı olduğumuzu türkçe yapmak istediğimizi söyledik sonrasında beklemeye devam derken numaramız yandı ve acabalar korku stresle görüşme kısmına doğru geçtik. Karşımızda genç güleryüzlü bir bayan vardı ve do you konow little english diye sorarak görüşmeyi İngilizce yapalım mı takılırsa çevirmeni çağırırım diyerek görüşmeye başladık. Önce sağ elimizi kaldırarak yemin ettik sonrasında parmak izimizi aldı, 5 yaşındaki oğlum için parmak izini benden aldı, sonrasında hiç amerikada bulundunuz mu nereye gideceksiniz ne iş yapacaksınız ilk evliliğiniz mi sorularını yöneltti veeee congratulations 5 iş günü içerisinde pasaportlarınız adresinize gelecek diyerek görüşmeyi sonlandırdı. O an gerçekten anlatılamaz buradaki tüm arkadaşlara nasip olur inşallah covid sürecinde geçen stresli bir senenin sonunda vize almadığını duymak müthiş bir duygu neredeyse sevinçten orada hüngür hüngür ağlayacaktım. Forum bizlere yardım eden muhtaradana crazycell ve tüm arkadaşlara emeklerine ötürü çok teşekkür ediyorum.
    Not: Unganlardan aldığımız muayene dosyamızı bize geri vermediler diğer arkadaşlarda da aynı şekilde mi yaptılar bilmiyorum

• @mehmetkocwa Çok teşekkürler yanıtınız için. Aynen belirttiğiniz şekilde hazırlanacağız.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

38

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

535.0k