Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

[Arşiv] DV2021 Mulakat Deneyimleri


  • @crazycells DS260 ta ve Unganlardan randevu alırken Miami deki arkadaşın adresini yazmıştım. Şimdi mülakatta Houstona yerleşmeyi düşünüyorum desem çelişki olurmu neden o zaman o adresi yazdın derlermi?

  • ⭐⭐⭐

    @cem1 Su anda TC vatandaşı olmayan diğer ülke talihlilerine bakmıyor ama bunun ileride degisip değişmeyeceğini bilemiyoruz bu yüzden Ankara’yı yakından takip edin.

    Diğer yandan alternatif bir yol olarak eşinizin vatandaşlığı bulunduğu ülkeye dosya transferi ihtimali de aklınızda bulunsun.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @cem1, içinde söyledi: DV2021 Mulakat Deneyimleri

    @Orhan-Cabarov ne yapmak gerekiyor bu durumda acaba? @gucarslan @crazycells

    case numaranız oldukça düşük. eğer ankara bu uygulamasına DV2022'nin ilk mulakatlarinda da devam ederse eşinizin vatandaşlığı olan ülkeye transferi için fırsat değerlendirirdim.
    1 ekim'i bekleyin derim, sonrasında yol haritanizi cizersiniz..


  • @srhnkskn, içinde söyledi: DV2021 Mulakat Deneyimleri

    @crazycells DS260 ta ve Unganlardan randevu alırken Miami deki arkadaşın adresini yazmıştım. Şimdi mülakatta Houstona yerleşmeyi düşünüyorum desem çelişki olurmu neden o zaman o adresi yazdın derlermi?

    hayir, bunu endişe etmenize gerek yok.
    bu durum bir sorun teşkil etmez, merak etmeyin.


  • @gucarslan merhabalar öncelikle bilgilendirme için çok teşekkürler. Ben AIS kaydımı gecen hafta yapıp is adresimi seçip teslimat ücretini de ödemiştim.Şuanda tekrar girdiğimde herhangi bir revize butonu yok. Acaba bundan sonraki kayıt yapacaklar için mi geçerli bu
    guncelleme.
    Benimle benzer durumu yaşayan var mı acaba?


  • @Nilena Bende de aynısı oldu. DV2021 Aşamalarında yazmıştım. Herhalde eski ücretle kurtardık ve yapmamız gereken bir şey yok.


  • @isik tesekkur ederim.


  • Gerekli belgelerde "Pasaport teslim alma yeri kaydi (AIS-PTT Kaydi)" gözüküyor. Bu kayıt bize gönderilen randevu onayı mailinde bulunan Kurye seçim bilgileri kısmı mı?


  • Arkadaşlar sağlık muayenesinde çocuklara hangi aşıları yapıyorlar oğlum 5 yaşında rotavirüs aşısını oldu fakat aşı kartında görünmüyor. Bu aşıyı yapıyorlarmı


  • @srhnkskn Rotavirüs aşısının zamanı dışında yapılması mümkün değil. Zamanında yapıldıysa yapıldı, yapılmadıysa yapılma şansı yok. Aman dikkat.


  • Eylül ayı mülakat tarihleri ne zaman açıklanır tahminen? Bilen var mı acaba? Ya perşembe ya cuma diye konuşuluyordu ama henüz bir ses yok sanırım kimse bir şey yazmamış foruma.


  • @gamefry Evet zamanında yaptırmıştık ama belgede görünmeyince şüpheye düştüm biran. Teşekkürler yapmazlar o vakit.


  • @Orhan-Cabarov, içinde söyledi: DV2021 Mulakat Deneyimleri

    📢Turkey Embassy Update:

    For Turkish nationals and individuals with current and legal Turkish residency, the U.S. Embassy is providing the following services by appointment only: immigrant visas for immediate relatives and fiances of American Citizens, adoption cases, family-based immigrant visas for relatives of American Citizens and lawful permanent residents, diversity visas (Turkish Nationals only), employment-based visas (Turkish Nationals only)

    @gucarslan @crazycells

    Merhaba. Sizce bu duyuru ne anlama geliyor? Türkiye de oturma izni olan, çift vatandaşlığı olan ve Türkiye de doğmamış Türk vatandaşlarını mülakata çağırmamaya devam mı edecekler? 😥

    Umarim yine bir oyun cevirmiyorlardir... Turkiye'de dogmasaniz da TC vatandasi oldugunuzu email ile vurgulayalim tekrardan... Benzer durumda olan arkadaslara soyleyin, onlar da ayni sablonu kullanabilirler.

    Su asagidaki emaili kirmizi kisimlari kendi bilginizle degistirerek, [email protected] ve [email protected] adresleri araciligiyla KCC'ye, hem de [email protected] adresi araciligiyla konsolosluga gonderin lutfen. Ayrica emaile TC vatandasi oldugunuzu gosteren belgeleri ekleyin, bu belgelerin dili ingilizce olsun ki KCC anlasin. (ornegin: TC pasaportunun biyografik sayfasi, TC vatandasligi aldiginizi gosteren mahkeme kayitlari veya diger resmi kayitlar)

    email basligi:


    URGENT update about my DV case (2021EU00XXXXX)


    email icerigi:


    Dear Sir/Madam,

    I am XXXX XXXX (isminiz soyisminiz). My case number is 2021EUXXXXX. I submitted all required documents to KCC, got approved documentarily by KCC, and qualify for an interview. I have reasons to believe that KCC and the US consulate are not fully aware that I am a Turkish Citizen although I have not been born in Turkey.

    The US consulate in Ankara has posted an announcement on its website stating that they are providing diversity visa interviews for Turkish nationals only. Although I am a Turkish national, I was left out during the interview assignment process for the month of August as many other petitioners who have not been born in Turkey. If you are not aware of the fact that I am a Turkish Citizen, I might unjustly be left out again for the month of September.

    Since I am a Turkish Citizen who is residing in Turkey, I am qualified to have an interview at the US Embassy in Ankara. I am attaching a copy of the bio page of the Turkish passport to this email. (Hangi kanitlari bu emaile ekliyorsaniz o kisimlari bu cumleye yazabilirsiniz)

    Can you please check my case and let me know if there is anything that I need to complete to get a visa interview. Thank you in advance for your help and attention.

    Kind Regards,

    XXXX XXXXXX (isim soyisim)
    2021EU000XXXXX (dosya numarasi)
    12-31-1900 (dogum tarihi ... ay-gun-yil olarak)


  • @cem1, içinde söyledi: DV2021 Mulakat Deneyimleri

    O zaman benim esimi de kabul etmeyecekler o da sonradan Turk vatandasligini aldi

    Boyle bir uygulama normalde yok, sadece pandeminin, yasaklarin ve konsolosluktaki is yukunun getirmis oldugu istisnai bir durum, bilginize.


  • @srhnkskn, içinde söyledi: DV2021 Mulakat Deneyimleri

    @crazycells DS260 ta ve Unganlardan randevu alırken Miami deki arkadaşın adresini yazmıştım. Şimdi mülakatta Houstona yerleşmeyi düşünüyorum desem çelişki olurmu neden o zaman o adresi yazdın derlermi?

    problem olmaz.


  • @ayzek09, içinde söyledi: DV2021 Mulakat Deneyimleri

    Gerekli belgelerde "Pasaport teslim alma yeri kaydi (AIS-PTT Kaydi)" gözüküyor. Bu kayıt bize gönderilen randevu onayı mailinde bulunan Kurye seçim bilgileri kısmı mı?

    Evet, pasaportunuzu PTT'ye verdiklerinde sizin alacaginiz yere dair bilgiler. AIS kaydinin ciktisini AIS hesabinizdan alabiliyorsunuz.


  • @srhnkskn, içinde söyledi: DV2021 Mulakat Deneyimleri

    Arkadaşlar sağlık muayenesinde çocuklara hangi aşıları yapıyorlar oğlum 5 yaşında rotavirüs aşısını oldu fakat aşı kartında görünmüyor. Bu aşıyı yapıyorlarmı

    rotavirus icin 1 yasindan kucuk olmasi lazim, o nedenle yapmayacaklardir; ama dert degil sozlu olarak bunu beyan edebilirsiniz.

    Her asiyi vurmuyorlar zaten, herkesin kendi yasina uygun asilar vuruluyor sadece...

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @GKC, içinde söyledi: DV2021 Mulakat Deneyimleri

    Eylül ayı mülakat tarihleri ne zaman açıklanır tahminen? Bilen var mı acaba? Ya perşembe ya cuma diye konuşuluyordu ama henüz bir ses yok sanırım kimse bir şey yazmamış foruma.

    Herhangi bir zaman aciklanabilir. Normal surecte bugune kadar aciklanmis olurdu, ama normal bir surecte degiliz maalesef.


  • @crazycells Hakkınız ödenmez, çok teşekkür ederim. 🙏


  • Bir sorum var, mülakatta gösterceğim para miktarı olarak 6000 dolar var ve yanında da yaklaşık 10 bin dolar değerinde gümüş var, göstermem gereken para dolar olması zorunlu mu? Kabul ederler mi bi bilgisi olan var mı?


Benzer Başlıklar

  • Green card kazandıktan sonrası

    Greencard Loto Başvurusu Soruları green card gocmen vize gocmenlik
    2
    0 Oy
    2 İleti
    1k Bakış
    crazycellsC
    @greencardburak, içinde söyledi: Green card kazandıktan sonrası Arkadaslar merhabalar 19 yaşındayım bu yil gc e basvuracam hatta pasaportumu bile çıkardım sorum şu ben ogrenciyim eğer çıkarsa bu greencard masrafları ne kadar çıkar mesela turkiyedeki masraf lar ardından abd deki masrafalf kimim kimsem yok bilgim var fakat neyse kısaca 2 bin dolar ile abd ye gidebilirmiyim Su basligi inceleyebilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/440/dv-surecinde-tr-den-abd-ye-gitmeden-once-ve-gittikten-sonra-yapilan-masraflar Bu da ABD'deki aylik masraflar icin: https://yesilkartforum.com/forum/topic/393/amerika-da-yaşayanlardan-yaşam-maliyeti-örnekleri Maalesef 2000 dolar cok az bir miktar, yukaridaki basligi harcamalar icin inceleyebilirsiniz. Tavsiyem en az 3-4 ay sizi idare edecek bir parayla gelmeniz yonunde... Tum planlarinizin beklediginiz gibi olacaginin ya da hemen iyi bir is bulacaginizin garantisi yok.
  • [Arşiv] Sayilarla DV2020

    Kilitli Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    359
    0 Oy
    359 İleti
    30k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. Bu konudaki soru ve yorumlarınıza şu başlıkta devam edebilirsiniz: Sayılarla Green Card Lotosu (Diversity Visa) Sürecine Bakış
  • 33 Oy
    9k İleti
    1m Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili mülakat deneyimleri için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel mülakat deneyimleri başlığını kullanmalısınız. Ayrıca DV2020 ve DV2021 süreçleriyle ilgili devam eden mahkemelerle ilgili soru ve yorumlara şu başlıkta devam edebilirsiniz: Başkanlık Kararnamelerinin Çeşitlilik Vizesi (DV) Sürecine Etkileri
  • 34 Oy
    251 İleti
    26k Bakış
    crazycellsC
    Değerli arkadaşlar, Başvuru süreci ile ilgili tüm bilgi, yöntem ve kullandığımız taktikleri forumda herkese açık bir şekilde paylaşmış olmamız, ve her ne kadar başvuru yapanlardan belirlenmiş kâr amacı gütmeyen kuruluşlara cüzi bir miktar bağış yapmalarını istesek de, Türkiye'deki kötüleşen ekonomik şartlar nedeniyle bu süreçten kaçınmayı tercih etmemiz sonucunda, Yeşilkart Forum başvuru servisini yavaş yavaş sonlandırma kararı aldık. Bu yıl başvuru yapacaklara tavsiyemiz, forumda geçen yıl yayınladığımız başvuru videosunu izleyerek formu nasıl dolduracaklarını iyice öğrenmeleri: https://www.youtube.com/watch?v=mR00DG-jua8 Videoda bahsedilen yöntemleri kullanarak başarılı bir şekilde başvurunuzu yapabilir, yine de aklınıza takılan soruları forumdaki uygun başlıklarda sormaya devam edebilirsiniz. Daha önce yalnızca forumun başvuru servisini kullanmış olan ve bu yıl da bizim aracılığımızla başvuru yapmayı planlayan kişiler için, onları yarı yolda bırakmamak adına bu sene de bağış karşılığında başvurularını yapacağız. Bu kişilere özel olarak detaylı bilgileri e-posta aracılığıyla ilettim. Bugüne kadar bu servisi kullanmış ve Türkiye'deki kâr amacı gütmeyen kuruluşlara bağışta bulunmuş herkese ayrıca teşekkür ederim. Başvuru yapacak herkese bol şanslar!
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

9

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum