Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Bugün Unganlar'da eşimle birlikte sağlık randevumuzu tamamladık.

    Özetle;

    önce kan tahlili, idrar tahlili ve röntgen için 116,5$ * 2 = 233$ ödemeyi kredi kartından tl olarak yaptık.( Kur anlık ne ise ona göre çekiyorlar. ) İşimiz 10:30 gibi bitti. 12'de tekrar gelin dediler.
    Bu sefer Mehmet Ungan muayene için geldi.Ameliyat oldun mu , hastalığın var mı , daha önce Amerika'ya gittin mi, sigara kullanıyor musun, alkollü araç kullandın mı gibi sorular sorarken muayene etti.Sonra da 3 er adet (tetanoz, su çiçeği ve mmr )aşı yaptı.Toplamda 1 dakika anca sürmüştür bu kısım.
    Sonra da 250$ * 2 = 500$'lık ödemeyi yine kredi kartından tl olarak yaptık.
    Sonucları ertesı gun teslım alabılıyormusuz.Ancak ben haftaya mulakattan oncekı gun teslım alacagım.
    Hafta ıcı her gun 09:00 - 18:00 saatleri arasında alınabiliyormuş.
    Durum bu devamı haftaya.İnşallah olumlu sonuclanmıs bır mülakat deneyimi yazmak da nasip olur.

  • ⭐⭐⭐

    @muhalif Tebrikler, artık son düzlüktesiniz. Gelecek hafta güzel haberlerinizi bekliyoruz inşallah 🙂

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Orhan-Cabarov, içinde söyledi: DV2021 Mulakat Deneyimleri

    📢Turkey Embassy Update:

    For Turkish nationals and individuals with current and legal Turkish residency, the U.S. Embassy is providing the following services by appointment only: immigrant visas for immediate relatives and fiances of American Citizens, adoption cases, family-based immigrant visas for relatives of American Citizens and lawful permanent residents, diversity visas (Turkish Nationals only), employment-based visas (Turkish Nationals only)

    @gucarslan @crazycells

    Merhaba. Sizce bu duyuru ne anlama geliyor? Türkiye de oturma izni olan, çift vatandaşlığı olan ve Türkiye de doğmamış Türk vatandaşlarını mülakata çağırmamaya devam mı edecekler? 😥

    ne yazık ki onu ifade eden bir guncelleme yaptı ankara konsolosluğu. resmi sitede de belirttiği gibi DV vizesi için sadece türk vatandaşları ibaresi var.

    For Turkish nationals and individuals with current and legal Turkish residency, the U.S. Embassy is providing the following services by appointment only: immigrant visas for immediate relatives and fiancés of American Citizens, adoption cases, family-based immigrant visas for relatives of American Citizens and lawful permanent residents, diversity visas (Turkish Nationals only), employment-based visas (Turkish Nationals only), returning resident visas (SB-1), I-131A boarding foils for lawful permanent residents, certain petitions that can be accepted at post (I-130/I-360/I-600) *see below, parole cases, and for certain Special Immigrant Visas (SI and SQ). Please see https://travel.state.gov/content/travel/en/News/visas-news/visa-services-operating-status-update.html for additional information on the resumption of visa services.

    yine de umudu kaybetmemek gerektiğine inanıyorum. mail atmaya ve vatandaşlığı olan (turkiye'de dogmamis) kişilere mülakat mümkün mu diye sormanın faydalı olacağını düşünüyorum.

    resmi site;

    "Immigrant Visas | U.S. Embassy & Consulates in Turkey" https://tr.usembassy.gov/visas/immigrant-visas/

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @muhalif geçmiş olsun, tebrik ederim.
    umarım mülakat da su gibi akıp geçer. bol şans diliyorum..

  • Yasaklı

    @gucarslan Teşekkür ederim hocam. Geçen ay bu ifade yoktu çağırmadılar, bu ay bu ifade var belki çağırırlar. 😃 Oraya da yazayım elimden gelen her şeyi yapacağım. Ümitler davaya kaldı artık. Allah yardımcımız olsun.


  • @Orhan-Cabarov siz zaten Turk vatandasligini almadiniz mi, sizin Turk vatandasindan bir farkiniz yok ki bu durumda?

  • Yasaklı

    @cem1 Öyle ama çağırmıyorlar işte hocam. Türkiye de doğmayanları direk filtrelemişler en baştan. Türkiye de doğmamış ama Türk vatandaşı olan case numarası 1000 olan bile var aramızda. Çok yoruldum. 😞

    Edit: AnkaraIV mail adresine şöyle bir mail attım bugün.

    Dear Sir/Madam,

    My file has been approved and ready for the interview. Please I'm kindly requesting you for an appointment on September.

    I am an Azerbaijani Citizen who is legally residing in Turkey. Additionally, recently I have been naturalized to be a Turkish Citizen.

    Kind Regards,

    Ad-Soyad
    Case No
    Doğum Tarihi

    TC kimliği ve Eski çalışma iznini taratıp gönderdim PDF olarak.


  • O zaman benim esimi de kabul etmeyecekler o da sonradan Turk vatandasligini aldi

  • Yasaklı

    @cem1 Asıl talihli kim ?


  • Asil talihli esimdir.

  • Yasaklı

    @cem1 Umarım yanılırım ama şu ana kadar Türkiye de doğulmamış kimseyi çağırmadılar hocam. 😞

  • ⭐⭐⭐

    @Orhan-Cabarov emailin sonunda degil de en basinda vatandas oldugunuzu belirtmenizi tavsiye ederim.


  • @Orhan-Cabarov ne yapmak gerekiyor bu durumda acaba? @gucarslan @crazycells

  • Yasaklı

    @keysnambır Teşekkür ederim bir de o şekilde mail atayım.
    @cem1 İnanın bilmiyorum. Ankara konsolosluğuna mail atmaktan başka bir şey gelmiyor elden.


  • @crazycells DS260 ta ve Unganlardan randevu alırken Miami deki arkadaşın adresini yazmıştım. Şimdi mülakatta Houstona yerleşmeyi düşünüyorum desem çelişki olurmu neden o zaman o adresi yazdın derlermi?

  • ⭐⭐⭐

    @cem1 Su anda TC vatandaşı olmayan diğer ülke talihlilerine bakmıyor ama bunun ileride degisip değişmeyeceğini bilemiyoruz bu yüzden Ankara’yı yakından takip edin.

    Diğer yandan alternatif bir yol olarak eşinizin vatandaşlığı bulunduğu ülkeye dosya transferi ihtimali de aklınızda bulunsun.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @cem1, içinde söyledi: DV2021 Mulakat Deneyimleri

    @Orhan-Cabarov ne yapmak gerekiyor bu durumda acaba? @gucarslan @crazycells

    case numaranız oldukça düşük. eğer ankara bu uygulamasına DV2022'nin ilk mulakatlarinda da devam ederse eşinizin vatandaşlığı olan ülkeye transferi için fırsat değerlendirirdim.
    1 ekim'i bekleyin derim, sonrasında yol haritanizi cizersiniz..

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @srhnkskn, içinde söyledi: DV2021 Mulakat Deneyimleri

    @crazycells DS260 ta ve Unganlardan randevu alırken Miami deki arkadaşın adresini yazmıştım. Şimdi mülakatta Houstona yerleşmeyi düşünüyorum desem çelişki olurmu neden o zaman o adresi yazdın derlermi?

    hayir, bunu endişe etmenize gerek yok.
    bu durum bir sorun teşkil etmez, merak etmeyin.


  • @gucarslan merhabalar öncelikle bilgilendirme için çok teşekkürler. Ben AIS kaydımı gecen hafta yapıp is adresimi seçip teslimat ücretini de ödemiştim.Şuanda tekrar girdiğimde herhangi bir revize butonu yok. Acaba bundan sonraki kayıt yapacaklar için mi geçerli bu
    guncelleme.
    Benimle benzer durumu yaşayan var mı acaba?


  • @Nilena Bende de aynısı oldu. DV2021 Aşamalarında yazmıştım. Herhalde eski ücretle kurtardık ve yapmamız gereken bir şey yok.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

77
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum