Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Amerika'da Ehliyet Almak

Sabitlendi Ehliyet ve Araba
2.2k 564 373.2k 438

• @arnblt, içinde söyledi: Amerika'da Ehliyet Almak

ABD de turist vizesiyle ehliyet almanız maalesef mümkün değil. Türk Ehliyetinizi 6 ay kullanabiliyorsunuz. SSN istisnası farklı bir durum. Eğer Amerika'da yasal olarak ikamet hakkınız var ama çalışma izniniz yoksa SSN alamazsınız. Bu durumda olanlar için bir istisna o.

Abd derseniz yanılırsınız. Bazı eyaletlerde alamaz. Örneğin New york göçmenleri koruma kanunu destekliyor. 6 puan toplarsanız ehliyet alabilirsiniz. Tam bilmeden kesin cevaplarla insanları yanıltmak doğru olmaz değil mi?

• connecticut icin soyluyorum . turkce dil destegi yok . arapca ispanyolca fransizca var :) 25 soru dan 20 soruyu dogru yapmaniz gerekiyor . ve sinavi gectikten sonra 10 saatlik ders almak zorundasiniz 2 gunde bitiyor ders . daha sonra direksiyon sinavina giriyorsunuz . sinavda herseye dikkat ediyorlar . hiz. direksiyon tutusunuz . geri geri park yapmak . ve en onemlisi stoplarda durmak . ben 3. yazilida gectim :) direksiyonu ilkinde gecmistim :) tabi bu dediklerim 3 sene onceydi herhalde degismemistir .

• @arnblt abi amerika eyaletlere ayrildigi icin her eyaletin farkli kanunlari var . o yuzden amerikada hic bir zaman tek dogru yok :) turist vizesiyle ogrenci vizesiyle her turlu ehliyet alinabiliyor ( new jersey - new york - connecticut icin biliyorum ) birde turk ehliyeti 6 ay gecerli olayi da tam dogru sayilmaz . 'ilk amerikaya geldigimde 2. ayda polis amcalar beni durdurdu ve amerika ehliyetim olmadigi icin ceza yedim :( turk ehliyeti 6 ay gecerli dedigimde guldu ve ceza makbuzunu verdi elime :) daha sonra o gazla ehliyet aldim cezayi odememek icin :) daha sonra mahkemeye ciktim ehliyetimi aldigimi imraz ettim ceza dustu :) bu arada cezasi 60 dolar .

• @Hasan33, içinde söyledi: Amerika'da Ehliyet Almak

Arkadaslar ssn numarami aldim bununla ehliyet basvurusu yapabilirmiyim uzerinde VALID FOR WORK ONLY WITH DHS AUTHORIZATION yaziyor avukata sorduk bununla alamazsin dedi dogrumu bu sizce

Alabilirsiniz. EAD kartin ustundeki calisma izni suresi ne kadarsa o kadar sure veriliyor ehliyet.

• @AhmY, içinde söyledi: Amerika'da Ehliyet Almak

turist vizesyle orlando daym ve ehliyet almak istyorum bu basligin ilk sayfasinda baktim florida icin ama cogu eyalette ssn yazmamislar ve florida dmw ye girdigimdede non us citizen bolumunde ssn yaziyor ama parantez icinde if issued diyor kafam karisti baya...

floridada ehliyet almis kisiler bilgilendirise memnun olurum

turist vizesi var, lease kontratinda adim var ama ssn yok, tecrubesi olan arkadaslar cevap verirseniz cok sevinirim...

Genelde soyle oluyor... SSN varsa SSN'yi goturmeniz gerekiyor, SSN yoksa ise neden yok olduguna dair bir yazi goturmeniz gerekiyor.

Cok fazla ogrenci bu sekilde ehliyet aldigi icin, genelde bu kisilerin yaptigi sey okuldan neden SSN alamayacaklarina dair (calismadiklari icin) bir mektup almak oluyor... Bu kisiler de ogrenci vizelerinin sonuna kadar ehliyet alabiliyorlar.

• Ehliyet yenilemek icin genel bir bilgi olarak:

Daha once Almanya'dayken Florida ehliyetini online basvuru ile yenilemistim ve Almanya'daki adrese posta ile gondermislerdi. Yanlis hatirlamiyorsam, basvuru yaptiktan 3-4 hafta sonra gelmisti. Bu yil da uzun bir aradan sonra Delaware ehliyetini online basvuru ile yeniledim. Istesem gidip DMV de yenileyebilirdim ama usendigim icin online yapmayi tercih ettim. 10 gun icerisinde yeni ehliyeti adrese gonderdiler.

• @crazycells, içinde söyledi: Amerika'da Ehliyet Almak

@Hasan33, içinde söyledi: Amerika'da Ehliyet Almak

Arkadaslar ssn numarami aldim bununla ehliyet basvurusu yapabilirmiyim uzerinde VALID FOR WORK ONLY WITH DHS AUTHORIZATION yaziyor avukata sorduk bununla alamazsin dedi dogrumu bu sizce

Alabilirsiniz. EAD kartin ustundeki calisma izni suresi ne kadarsa o kadar sure veriliyor ehliyet.

@crazycells EAD kart calisma izin kartimi olmuyor benim daha oda yok aos basvurusuyla beraber yapacam

• New Jerseydeki talihsiz ehliyet tecrubelerimden bahsedeyim arkadaslar :)hala yazili sinava giremedim.
    Turk ehliyetim var. fakat amerikada evlendigim ixjn soyadim degisti ve evlilik sertifikam istendi. Onda da muhur yokmus basvurumu kabul etmediler. 1 ay sonraya yeni appointment alip tekrar gittim. Bu kez de banka statementim son 3 aylik suresinden 1 gun gecmis yine geri dondum. Velhasil yine 1 ay sonrasina yeni appointment aldim bu kez 6point kabul edildi ve permit alabildim sonra yaklasik iki ay sonrasina written teste girmek icin gittim. 3 hafta hazirlandim cikabilecek sorulara. Derken gecen hafta sinav icin gittim ve bukez yine evlilik sertikamin orjinalinu gormek istediler ve yanimda yoktu. Daha once fotokopisini aldilar diye yanimda goturmek aklima gelmedi tabiki ve bu durumu da bildirmemislerdi zaten. Beni sinava almadilar. O kdar uzuldumki. Bu Amerikada ehliyet icin ugrastigim baska hicbirsey olmadi. Bu ince ayrintilari yazmak istedim. Belki birilerinize yardim olur.
    Eylul 9 da tekrar sinav icin gidecegim. Bir sorunla daha karsilasmak istemiyorum…
    Herkese bol sans!

• @Hasan33, içinde söyledi: Amerika'da Ehliyet Almak

@crazycells, içinde söyledi: Amerika'da Ehliyet Almak

@Hasan33, içinde söyledi: Amerika'da Ehliyet Almak

@crazycells EAD kart calisma izin kartimi olmuyor benim daha oda yok aos basvurusuyla beraber yapacam

Eger sahip oldugunuz SSN'yi daha onceki vizeden dolayi aldiysaniz o durumda ben de cevabimi degistiriyorum maalesef. EAD gelene kadar bu kartla ehliyet alamazsiniz.

• @mystery88, içinde söyledi: Amerika'da Ehliyet Almak

New Jerseydeki talihsiz ehliyet tecrubelerimden bahsedeyim arkadaslar :)hala yazili sinava giremedim.
    Turk ehliyetim var. fakat amerikada evlendigim ixjn soyadim degisti ve evlilik sertifikam istendi. Onda da muhur yokmus basvurumu kabul etmediler. 1 ay sonraya yeni appointment alip tekrar gittim. Bu kez de banka statementim son 3 aylik suresinden 1 gun gecmis yine geri dondum. Velhasil yine 1 ay sonrasina yeni appointment aldim bu kez 6point kabul edildi ve permit alabildim sonra yaklasik iki ay sonrasina written teste girmek icin gittim. 3 hafta hazirlandim cikabilecek sorulara. Derken gecen hafta sinav icin gittim ve bukez yine evlilik sertikamin orjinalinu gormek istediler ve yanimda yoktu. Daha once fotokopisini aldilar diye yanimda goturmek aklima gelmedi tabiki ve bu durumu da bildirmemislerdi zaten. Beni sinava almadilar. O kdar uzuldumki. Bu Amerikada ehliyet icin ugrastigim baska hicbirsey olmadi. Bu ince ayrintilari yazmak istedim. Belki birilerinize yardim olur.
    Eylul 9 da tekrar sinav icin gidecegim. Bir sorunla daha karsilasmak istemiyorum…
    Herkese bol sans!

gecmis olsun. bir sonraki sinav icin bol sanslar.

• @mystery88 Sizin ehliyet hikayesini okuyunca aklima, birisi geldi. :)

Ilk Delaware'e geldigimizde buradaki Turkler "Ehliyet Hasan" diye birisinden bahsediyorlardi. Bu kisi ile hic tanisma firsatim olmadi ama soylenenlere gore, once Delaware'de ehliyet almaya calismis, olmamis; sonra Maryland'de denemis, olmamis; sonra bir rivayete gore Pennsylvania'da denemis, orada da olmamis. En nihayetinde ilk basvurudan yaklasik 1 veya 2 yil sonra falan Delaware'de ehliyeti alabilmis! :D Artik nasil bir talihsizlikler zinciri yasadi hic bilemiyorum... :)

• :)) ehliyet Hasanı cok iyi anlıyorum suan! Turkiyede hakkımla ve daha kolay sekilde ehliyetimi almıştım. Bir de herkes Amerikada ehliyet almak cok kolay der. Ben de öyle sanmıştım. Neyse vardır bunda da bir hayır deyip permitimle kullanıyorum suan arabamı.
    Teşekkürler umarım Eylülde alırım ehliyetimi..

• @mystery88, içinde söyledi: Amerika'da Ehliyet Almak

:)) ehliyet Hasanı cok iyi anlıyorum suan! Turkiyede hakkımla ve daha kolay sekilde ehliyetimi almıştım. Bir de herkes Amerikada ehliyet almak cok kolay der. Ben de öyle sanmıştım. Neyse vardır bunda da bir hayır deyip permitimle kullanıyorum suan arabamı.

Umarım bir sonraki gidişinizde kolayca alırsınız ehliyeti. Ancak bence başınıza gelen bu durumlar ABD'de ehliyet almak zordur anlamına gelmiyor. Tam tersine, Türkiye'ye göre çok daha kolay ve ucuz. Herkes soyadı değiştirmiyor, veya belgelerinde sorun çıkmıyor. DMV/DPS çalışanları çoğu zaman katı ve hoşgörüsüzdür, genelde size yardımcı olmak gibi bir amaçları yoktur. Bildiğiniz gibi ehliyet aynı zamanda eyalet kimliği olarak geçiyor, pek çok yerde başka hiçbir kimliğe ihtiyaç duymadan her şeyi yapabiliyorsunuz. O nedenle verirken böyle katı oluyorlar.

• @knnrn, içinde söyledi: Amerika'da Ehliyet Almak

@mystery88, içinde söyledi: Amerika'da Ehliyet Almak

:)) ehliyet Hasanı cok iyi anlıyorum suan! Turkiyede hakkımla ve daha kolay sekilde ehliyetimi almıştım. Bir de herkes Amerikada ehliyet almak cok kolay der. Ben de öyle sanmıştım. Neyse vardır bunda da bir hayır deyip permitimle kullanıyorum suan arabamı.

Umarım bir sonraki gidişinizde kolayca alırsınız ehliyeti. Ancak bence başınıza gelen bu durumlar ABD'de ehliyet almak zordur anlamına gelmiyor. Tam tersine, Türkiye'ye göre çok daha kolay ve ucuz. Herkes soyadı değiştirmiyor, veya belgelerinde sorun çıkmıyor. DMV/DPS çalışanları çoğu zaman katı ve hoşgörüsüzdür, genelde size yardımcı olmak gibi bir amaçları yoktur. Bildiğiniz gibi ehliyet aynı zamanda eyalet kimliği olarak geçiyor, pek çok yerde başka hiçbir kimliğe ihtiyaç duymadan her şeyi yapabiliyorsunuz. O nedenle verirken böyle katı oluyorlar.

ben 2 farkl ieyalette DMV ile muhattap oldum ikisinde de gayet yardimci oldular. Hatta Oregon real id icin 2. adres belgem yoktu, arabayi 5 dk. once arabayi register ettigim belgeyi goster onu sayalim 2. belge olarak dedi. Dvlet kurumlarindakiler is yogunlugu bakimindan genelde soguk oluyorlar ama bana hep yardimci oldular. Ehliyet almak ABd'de bence daha kolay. Yazili sinav genel trafik kurallari hakkinda sadece. Driving testte de ne istedikleri belli. Stop signlarda dur, ayna-blind spot kontrolu yap, bir de paralel park.

• bugun orlando, sand lake road daki dmv ye gittim, turistim ogrenci degilim dedim ehliyete basvurmak istiyorum dedim, kadinda basvurabilirsin dedi ve lease contract ve i94 istedi bu i94 vize alirken doldurdugumuz form degilmi? normalmi bunu istemeleri?

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@AhmY, içinde söyledi: Amerika'da Ehliyet Almak

bugun orlando, sand lake road daki dmv ye gittim, turistim ogrenci degilim dedim ehliyete basvurmak istiyorum dedim, kadinda basvurabilirsin dedi ve lease contract ve i94 istedi bu i94 vize alirken doldurdugumuz form degilmi? normalmi bunu istemeleri?

Evet normal, size I-94 formunda verilen süre kadar geçerli bir ehliyet verecekler çünkü.

• Teksas ehliyetimi Florida ehliyetiyle değiştirdim. Online randevu alarak Tax collectors office’ e gittim, foto çekimi, göz testi, 56 usd para yatırma falan derken 5 dakika sürmedi tüm işlem, ehliyet maille gelir diye tam çıkarken kadın ehliyetini almayacak mısın dedi :) anında ehliyeti de aldık. Teksas ehliyetini istermisin diye sordu, istedigimi söyledim, sag üstten makasla bir kırptı ehliyeti geri verdi.
    Florida bu konularda kolay bir eyalet galiba, geçen gün başka eyaletlerde nasıl bilmiyorum ama araba alırken tüm işleri dealer halletti, metal plaka registiration vs, eyalet içinden araba alırsanız inspection da yokmuş eyalette.

• Sn. @Fouray Abd de B1 B2 vizelerine turist vizesi deniyor. Bu vize ile ehliyet alamazsınız. Zaten gerekte yoktur. Ya da hadi bir yanılma payı bırakayım yüzde 99 unda alamazsınız. Turist vizesi ile gelenler Resident değildir. Web de biraz araştırırsanız resmi kaynaklarda Resident olmayanlar ehliyet almaya yetkili değildir yazıyor. Bu soruyu soran arkadaşta yanlış hatırlamıyorsam turist vizesi sahibi idi. Dolayısıyla yanıltıcı bir bilgi değildir verdiğim.

Ayrıca @yekta cım ABD de Türk Ehliyetinle 6 ay araba kullanabilirsin. Ama bu Resident lar için geçerli değil. Örneğin Virginia da 60 gün maximumdur. Bostonda böyle bir süre bile yok. Göçmenler hemen ehliyete başvurmalıdır. Turist vizesiyle gidersen 6 ay Türk ehliyetini kullanabilirsin.
    Eğer devlet görevi ile gidiyorsan da görev süresi boyunca Türk ehliyetini kullanabilirsin.

• acaba herhangi bir eyaletten ehliyet alsam mesela new jersey. daha sonra başka bir eyalete gitsem nj de çalışmadan nj de vergi mukellefı olurmuyum? neticede nj eyaletinde oturdugumu belgeyen evrakları eyaletın kurumuna vericem.nj donup benden ehliyet aldın para kazanmasanda beyanname vericeksin filan der mi ?vize alırsam bir sure ny-nj taraflarında olmam gerekli kafama takıldı.

• @jinglebells, içinde söyledi: Amerika'da Ehliyet Almak

acaba herhangi bir eyaletten ehliyet alsam mesela new jersey. daha sonra başka bir eyalete gitsem nj de çalışmadan nj de vergi mukellefı olurmuyum? neticede nj eyaletinde oturdugumu belgeyen evrakları eyaletın kurumuna vericem.nj donup benden ehliyet aldın para kazanmasanda beyanname vericeksin filan der mi ?vize alırsam bir sure ny-nj taraflarında olmam gerekli kafama takıldı.

Yasalara gore eger yasamk icin eyalet degistirirsen, o eyaletin ehliyetini almak zorundasin. Bir eyalette para kazanmadiysan o eyaletin vergi mukellefi olamazsin. Eger ilk ny-nj tarafina gideceksen ve burada ehliyet alacaksan, vergi beyani sirasinda bu eyallette kazandigin miktari bildireceksin, sonra tasinirsan, ehliyetini degistireceksin ve yeni eyalat icin vergi bildirimi yapcaksin. Vergi beyani konusuda, her yilin ocak-nisan arasi beyan yaparken, kazanc sagladigin eyaletleri giriyorsun ona gore federal ve state taxler cikiyor.

Benzer Başlıklar

• Amerika'da Car Shipping

Ehliyet ve Araba
    4
    0 Oy
    4 İleti
    166 Bakış
    EzgiLeraE
    @Umut-Şele, içinde söyledi: Amerika'da Car Shipping @EzgiLera PA -> IA icin bakiyorum. Bir kac firma ile gorustum fakat yorumlarina baktiktan sonra acikcasi supheye dustum. Isim dolayisiyla kendim surmeye vakit bulamayacagim icin de ellerine dustum gibi bir durum oldu aslinda. Forumda tırcı arkadaşlar vardı. Belki onlar yardım ederler firma seçmenize. İşiniz ne bilmiyorum ama 1 gece otelde konaklayarak 1 hafta sonunda alınacak bir mesafe gibi duruyor. Şahsen ben uzun yolda araba kullanmayı seviyorum ve arabanız da donanımlıysa biraz -adaptive cruise control gibi- çok yorucu olmaz muhtemelen.
  • açık arttırma (auction) ile araba almak

Ehliyet ve Araba
    8
    0 Oy
    8 İleti
    2k Bakış
    MySeaM
    Ben eskiden arada sirada auctiondan alinan arabalara denk geliyordum. Ama hep bir sorunlari oluyordu. Genelde motorda degistirmeniz gereken parcalar oluyor. Zaten onceki sahipleri masraf yapmamak icin elden cikartmis oluyorlar. Yani arabadan ve motordan anlamaniz veya anlayanlari tanimaniz gerekir bence. Aksi takdirde, cok masraf acabilirler. Tabii ki sans faktoru de onemli!
  • Ehliyet Gönderim Durumu

Ehliyet ve Araba
    4
    0 Oy
    4 İleti
    229 Bakış
    MySeaM
    @crazycells Bende aynisini yazacaktim. Eyalet disina ehliyeti gondermeyebilirler. NY ehliyeti ile NY eyaletinde adresiniz olmasi beklenir.
  • Adres Kaniti (Proof of Address)

Taşındı Ehliyet ve Araba ehliyet
    53
    0 Oy
    53 İleti
    5k Bakış
    M
    @Göktuğ-Yılbaşı Bu gün DMV VA, ofisine gittim SSN ve banka hesap dökümüyle başvuruyu kabul ettiler. yarın teste gireceğim bilgi vermek istedim herkese yardımları için teşekkür ederim.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

21

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k