Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2021 Goodluck V Biden Davası (Mayıs 2021)

Kilitli Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
946 130 69.0k 129

• @cevizagaci54ua Adamlar iyi çalışıyorlar bu konuda şaşırdım. Azerbaycan'a bile ayrı bir sorumlu atamışlar. Masda nickli üyeyle sohbet ederken söyledi. Gulnaz isimli rus uyruklu bir bayanı atamışlar.

Azerbaycan bile dememin sebebi, küçük bir ülke sonuçta. Türkiye ile beraber ortak bir kişiyi atayabilirlerdi aynı dil aynı millet sonuçta ama ona rağmen ayrı bir sorumlu atanmış.

• Merhaba arkadaslar foruma yeni katildim. Annem DV-2021 cekilisini kazandi fakat daha yeni konsoloslugun randevu vermedigini ve butun bu olaylari ogrendik. Bu devam eden davalara katilmak icin cok mu gec acaba?

• ⭐⭐⭐⭐⭐

curtis morrison, davaya katılan toplam kişi sayısını (aile üyeleri ile beraber) açıkladı; 24,089

sanırım DV tarihinin en büyük katılımlı ücretli davasıyla karşı karşıyayız.
    herkese tekrar hayırlı olsun.

• Herkes için hayırlı olsun. İnşallah davayı kazanır ve hayallerimizin peşinden gidebiliriz. 7/24 dua ediyorum bu işler için. 🙏

• Davaya katılımcı sayısının çok olmasının olumlu, olumsuz etkileri neler olabilir? Fikirlerinizi alabilir miyim?

• @ceronimo, içinde söyledi: DV2021 Goodluck V Biden Davası (Mayıs 2021)

Davaya katılımcı sayısının çok olmasının olumlu, olumsuz etkileri neler olabilir? Fikirlerinizi alabilir miyim?

Merhaba, yeterli arguman açısından katılım sayının yüksek olması lehimize. Alehimize olan durumlar ise dava sürecinde değil de davadan sonraki süreçte yaşana bilir. Gerçekçi olmak gerekirse mahkemeden çıkan herhangi bir olumlu karar sonucu bu kadar insana kısa zamanda vizelerin verilmesini sağlamak imkansız. Şu rakamın yeni mali yılına kadar yetişe bilecek kısmı en iyi ihtimalle yarısı.

• Olumlular söylendi herhalde. Ben diğer ucundan tutayım:

1. Üç davada toplam 25.000 davacı (toplam kazananların yarısı) olduğunu görür. Vermesi gereken kararı, mali yıl içinde uygulanabilir bulmaz. "Tiered approach" aklına yatmış gibi davranır; hükümet tarafını haklı bulmaya karar verir. Ama gelecek yıllar için, kulaklarını da bir çeker. Biz de, ömrümüzün sonuna kadar, kendi memleketlerimizde, "green card çekilişini (üstelik ceplerinden para vererek) kurtarmış kahraman nesil" olarak "gurur" içinde yaşarız.

2. Kafasına göre bir sayıda vize rezerve etmeye karar verir. Kafasından geçen sayı, (tüm çekiliş kazananlarına vermeye zaten yetmeyecek de) tüm dava kazananlarına vize vermeye yetmez.

3. Sayı bu kadar büyük olunca, rezerve ettiği vizeler de tüm dava kazananlarına verilebilecek kadar olmayınca, davayı kazananlara değil, dosya numarası gelene verelim der. Davaya verdiğimiz paralar yanar.

4. Vize tüm dava kazananlarına yetmeyince, yalnızca KCC'ye evrak göndermiş olanlara verelim der, yalnızca evrakı onaylanmış olanlara verelim der, yalnızca konsoloslukların açık olduğu yerlerde verelim der, dosya transferine de izin vermeyelim der, yalnızca en az göç vermiş yerlere verelim der. Davaya verdiğimiz paralar yanar.

Makul sayıda davacı olsaydı, muhtemelen üçe, beşe bakmaz, geçen senenin içtihatına bakıp kazandırır, bütün kazananlara da vizelerini verirlerdi. Şimdi iş, dosya numarası büyük olanlar için, KCC'nin evrak talebi göndermedikleri için, KCC'nin evrak onayı göndermedikleri için, bir şekilde, herhangi bir eksiği, herhangi bir falsosu olanlar için zora girdi.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

BREAKING NEWS!!

yine bir SaveDiversityVisa klasiği oldu sanırım :)
    curtis morrison'un yukarıda paylaştığı tweetinin ardından, hemen harekete geçtik ve dava ile ilgili EURONEWS'de haber yapmayı başardık!

sanırım bu bizde alışkanlık yaptı :/

• Bu ileti silindi!

• @harikaerif, içinde söyledi: DV2021 Goodluck V Biden Davası (Mayıs 2021)

Merhaba arkadaslar foruma yeni katildim. Annem DV-2021 cekilisini kazandi fakat daha yeni konsoloslugun randevu vermedigini ve butun bu olaylari ogrendik. Bu devam eden davalara katilmak icin cok mu gec acaba?

Hayır geç kalmış değilsiniz. Şu an katıla bileceğiniz iki tane dava daha var: Glazer

• @kingocali Bende sizin görüşünüze yakınım bütün vizeleri verebileceklerini sanmıyorum ve süreç baya uzayacak umarım yanılırız bu kadar aksi olaylardan sonra birde dava olumsuz olursa bu kadar uğraş boşa gider .

• ⭐⭐⭐⭐⭐

curtis ve ekibi, davaya katilan ülkelerdeki talihli sayılarını gösteren listeyi yayınladı. türkiye'den toplam 385 arkadaşımız davaya katılmış oldu.

Plaintiffs by Countries.pdf

• Ahmet Er:
    "Herkese tekrardan merhabalar, dün gece itibariyle dava dilekçesi mahkemeye sunuldu. Hakim atamasının bugün ve ya yarın yapılması bekleniyor. (Davanın diğer ilgili davalarla aynı hakim tarafından görülmesine karar verilebileceği için bu atanan hakimin daha sonra değiştirilmesi kuvvetli bir ihtimal) Dava dilekçesinin tam metni henüz paylaşılmadı ancak Curtis yarın daha detaylı bilgi yayınlanacağını söyledi. Avukatlar şu an ihtiyati tedbir talebini tamamlamak üzere çalışıyor, birkaç gün içerisinde onunda sunulması bekleniyor. Katılımda bulunan kişi sayılarını ülkelere göre göndermiş olduğum listede bulabilirsiniz. (sayılarda ufak değişiklikler olsada en son açıklanan liste bu) Curtis'in paylaşımında söz ettiği 24,089 kişinin, DV talihlilerinin aile fertleriyle birlikte ortaya çıkan sayı olduğunu bilmenizi isterim. Ayrıca Türkiye dışında ikamet edip Ankara'nın dışında bir mülakat yeri seçmiş olan katılımcıların benden mail almamaları normal, kendileriyle bulundukları ülkeyle görevli asistan iletişime geçecektir."

• ⭐⭐⭐

Hayırlı olsun arkadaşlar. İnşallah başta davacılar olmak üzere vize almak için bu işin peşini bırakmayan tüm talihlilere fayda sağlayacak sonuçlar çıkacaktır.

• @Masda Merhaba. Bilgilendirme postasını yeni mi aldınız? Bana gelmedi ama sabırla bekliyorum. Avukatların meşgul olduğunu düşünüyorum. O yüzden avukatın cevap vermesi daha uzun süreceği için size soruyorum.

• @black, içinde söyledi: DV2021 Goodluck V Biden Davası (Mayıs 2021)

@Masda Merhaba. Bilgilendirme postasını yeni mi aldınız? Bana gelmedi ama sabırla bekliyorum. Avukatların meşgul olduğunu düşünüyorum. O yüzden avukatın cevap vermesi daha uzun süreceği için size soruyorum.

Şu mesaj Ahmet bey tarafından telegram grubumuzda paylaşıldı.

• @Masda Teşekkür ederim. Rica etsem Telegram grubuna katılabilir miyim?

• Arkadaşlar bu 385 kişinin içerisinde Türkiye den mülakata girecek İranlılar da dahil mi ? Mesela ben Azerbaycan vatandaşı olarak Türkiye den gireceğim için bu listedeyim sanırım. Aksi olsaydı ahmet bey bana mail atmazdı.

• Sayin @kingocali,

Oncelikle sagliginizin yerinde olmasini dilerim. Bununla birlikte hakkinda hayirli olacak herkesin randevu alabilmesi gonlumden gecen ancak belirttiginiz gibi bu cok da olasi degil.

Biraz moral vermek isterim yine de. Turkiye'den davaya katilan 385 kisi var, diger davalarda kac kisi var inanin tam bilmiyorum. Ama bir bu kadar daha olsa bile durum handle edilmeyecek gibi degil. Yeter ki dava olumlu sonuclansin ve Ankara bir an once calismaya baslasin. Bu konuda en tedirgin edici durum basindan beri bu, 112 elcilik calisiyorken Ankara'nin calismamasi.

Davaya katilan biri olarak odevi mi iyi calistim, verilerle Avukat'in elini iyi guclendirdim. Eger orasi Hukuk Devleti ise bunlar goz ardi edilmeyecektir. Bir yerde yasamayi denedigim ulke ile ilgili benim icin test olacak, kendi adima dava olumlu sonuclanmazsa en azindan teselli olur. Hukuk sandigim kadar guclu degilmis der, aslinda kaybettigim o kadar da buyuk degilmis der gecmeyi denerim.

Bir de burada Turkiye'de bir sey yapilamaz deyip kestirip atmaktan ziyade, Ankara'yi harakete gecirmek icin Turkiye'de yapilabileceklerle ilgli akil yurutmek gerek belki. Isin sonunda belki DV 2021'lerin esasen kendileri icin yaptigi tek ellerinde kalacak olan aslinda bu olabilir.

• Merhaba, ben de davaya katıldım. Kcc ye evrak göndereceğim. Vukuatlı nüfus kayıt örneğinin bir kaç çeşiti var, onlardan kendim annem babam eş ve çocuk olan var onun mu seçeceğiz yoksa, sadece kendim eşim ve çocuğum olanı mı indirip göndereceğim. Teşekkürler.

Benzer Başlıklar

• DV2022 UAO v Biden Davası (Nisan 2022)

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    72
    6 Oy
    72 İleti
    5k Bakış
    G
    @Mehmet-Yılmaz-1 Merhaba, oturum istemedi.
  • DV2022 Husu v KCC Davası (Wasden Banias Litigation)

11
    5 Oy
    11 İleti
    2k Bakış
    gucarslanG
    dava avukatı jesse tarafından yapılan açıklamaya göre dava dismiss edildi. böylece mali yıl bitmeden dismiss edilen ilk DV2022 grup davasi oldu. https://twitter.com/blesjm1/status/1561764081924718592?t=GllHIB803zNnij45IcR_Ug&s=19
  • DV2022 Mandamus Davası (Kasım 2021) - İPTAL EDİLDİ -

36
    4 Oy
    36 İleti
    2k Bakış
    Eski Kullanıcı 081E
    Bilindigi uzere onceki yillara gore aylik mulakat performanslarinin bu yilki DV 2022 ler icin ortalamanin baya altinda . Turkiye dahil mulakatlar asiri yavas . Yeni karar aslinda hizlandirmiyor ve sadece olsa olsa eski gunlerdeki gibi benzer performanslari yakalatir. KCC ya personelini artiracak ya da Konsolosluklardaki personel sayisi artirilmali veya mulakat gunleri artirilmali . Aksi halde yeni bir DAVA acilmali kanimca . Bireysel basvurular temelli degil de Class Action yani Toplu Dava acilmalidir. Onceki yildaki kararin Toplu Dava olarak ele alinmasi ve hak edenlerin davaya katilan olsun olmasin kabaca 1 yla yayilan 9 bin kusur rezerv acilmasindaki yaklasim ve bakis acisiyla hareket edilmelidir. Turkiye'ye has siyasi veya baska bir etmenden oturu de aksiliklerin olmadigini varsayiyorum . Mandamus Davasinda da 1 gunluk omru olmasi da enteresan :) ... Davalar Case Number i current olmasi beklenen aylarda olamayanlar acmali . Yani ortada CN ve current olma durumuna gore bir dava acma stratejisi Amerika da baslatilir umarim . Iyi ama kotu niyetli olmayan avukatlara muhtaciz. Unutulmamali, kaybedilen net bir ay var ... Hak aranmali ...
  • DV2021 Goh v. Blinken Davası (Mart 2021)

Kilitli Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    157
    10 Oy
    157 İleti
    10k Bakış
    gucarslanG
    diğer dava başlığında temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim. dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi. https://x.com/curtismorrison/status/1831075587966083557?t=A0Z7e9KSjFBwv3lAQrNEJg&s=19 https://x.com/ckuck/status/1831088793719386528?t=mofilSQi4woVMCb9mIaGkg&s=19 https://x.com/NicoletteGlazer/status/1831036452630925367?t=bkTNiustKzXM8rRQ-3zy7w&s=19 bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler. her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada. davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum. inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor. sevgiyle kalın.. *iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

33

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k