Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @Orhan-Cabarov Hepimize bol şans! 🙂


  • @Orhan-Cabarov evet olabilir. Ben davaya son gün katıldım. Yukarıdaki mail bana da 4 Haziran tarihinde geldi.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    💡

    curtis morrison ve ekibinin davasına katılmış, bu süreçleri daha önce yaşamış biri olarak şunu söylemek istiyorum;

    önemli olan dava dosyasında adınızın ve dv detaylarinizin (case number) geçiyor olması. eğer bu detaylar dava dosyasında -ki sizinle paylaşılacak kontrol etmeniz için, merak etmeyin- geçiyorsa geriye yaslanıp bekleyin. onun dışında bir mail gelmedi diye meraklanmaya, telaşlanmaya gerek yok.

    gerekmedikçe..
    avukatlara / çalışanlarına yollayacağınız her mailin, ulaşıp sorduğunuz her gereksiz sorunun onların işlerine yardımcı olmadığını hatta ve hatta zorlaştırdığını unutmayın.

    sabretmek bu konuda en önemli nokta.
    kişisel bilgileriniz dava dosyasında hatasız ve eksiksiz geçiyorsa bırakın avukatlar işlerini yapsınlar.

    almadığınız / henüz almadığınız /aldığınız ama farkında olmadığınız mail ya da mailler için endişe etmeyin. misal ben hala aylar önce davadaki diğer arkadaşlara gelen bir maili almadim. çok da önemli değil.. çünkü dava dosyasında adım ve bilgilerim hatasız yer alıyor.

    önemli olan o beklediğimiz kararın çıkması.
    merak etmeyin, curtis ve ekibi sizi habersiz bırakmayacak. her adımda sizi mail ile bilgilendirecekler.

    bu iletiye curtis'in kendi sözleriyle son vereyim; 🙂

    "derin nefes alin ve bol bol su için.."

    tekrardan herkese bol şans!

  • Yasaklı

    @gucarslan Teşekkür ederim, Size de bol şans. 🤞


  • Arkadaşlar Merhaba! Hep soru soruyordum bu sefer de bilgi paylaşımı yapayım. Bana Ahmet beyden hiç mail gelmemişti ben kendisiyle iletişime geçtim verdiği yanıt şöyle: Benim mülakat yerim Ukrayna olduğu için benim dosyamı şirkette başkasına vermişler. Yani eğer mülakat yeriniz Türkiye değilde başka yer ise bizimle o ülkenin sorumlusunun iletişime geçmesi lazım. Benim sorumlumun kim olduğunu hala öğrenemedim ama araştırıyorum. Herkesin şansı açık olsun inşallah!

  • Yasaklı

    @cevizagaci54ua Adamlar iyi çalışıyorlar bu konuda şaşırdım. Azerbaycan'a bile ayrı bir sorumlu atamışlar. Masda nickli üyeyle sohbet ederken söyledi. Gulnaz isimli rus uyruklu bir bayanı atamışlar.

    Azerbaycan bile dememin sebebi, küçük bir ülke sonuçta. Türkiye ile beraber ortak bir kişiyi atayabilirlerdi aynı dil aynı millet sonuçta ama ona rağmen ayrı bir sorumlu atanmış.


  • Merhaba arkadaslar foruma yeni katildim. Annem DV-2021 cekilisini kazandi fakat daha yeni konsoloslugun randevu vermedigini ve butun bu olaylari ogrendik. Bu devam eden davalara katilmak icin cok mu gec acaba?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    curtis morrison, davaya katılan toplam kişi sayısını (aile üyeleri ile beraber) açıkladı; 24,089

    sanırım DV tarihinin en büyük katılımlı ücretli davasıyla karşı karşıyayız.
    herkese tekrar hayırlı olsun.

  • Yasaklı

    Herkes için hayırlı olsun. İnşallah davayı kazanır ve hayallerimizin peşinden gidebiliriz. 7/24 dua ediyorum bu işler için. 🙏


  • Davaya katılımcı sayısının çok olmasının olumlu, olumsuz etkileri neler olabilir? Fikirlerinizi alabilir miyim?


  • @ceronimo, içinde söyledi: DV2021 Goodluck V Biden Davası (Mayıs 2021)

    Davaya katılımcı sayısının çok olmasının olumlu, olumsuz etkileri neler olabilir? Fikirlerinizi alabilir miyim?

    Merhaba, yeterli arguman açısından katılım sayının yüksek olması lehimize. Alehimize olan durumlar ise dava sürecinde değil de davadan sonraki süreçte yaşana bilir. Gerçekçi olmak gerekirse mahkemeden çıkan herhangi bir olumlu karar sonucu bu kadar insana kısa zamanda vizelerin verilmesini sağlamak imkansız. Şu rakamın yeni mali yılına kadar yetişe bilecek kısmı en iyi ihtimalle yarısı.


  • Olumlular söylendi herhalde. Ben diğer ucundan tutayım:

    1. Üç davada toplam 25.000 davacı (toplam kazananların yarısı) olduğunu görür. Vermesi gereken kararı, mali yıl içinde uygulanabilir bulmaz. "Tiered approach" aklına yatmış gibi davranır; hükümet tarafını haklı bulmaya karar verir. Ama gelecek yıllar için, kulaklarını da bir çeker. Biz de, ömrümüzün sonuna kadar, kendi memleketlerimizde, "green card çekilişini (üstelik ceplerinden para vererek) kurtarmış kahraman nesil" olarak "gurur" içinde yaşarız.

    2. Kafasına göre bir sayıda vize rezerve etmeye karar verir. Kafasından geçen sayı, (tüm çekiliş kazananlarına vermeye zaten yetmeyecek de) tüm dava kazananlarına vize vermeye yetmez.

    3. Sayı bu kadar büyük olunca, rezerve ettiği vizeler de tüm dava kazananlarına verilebilecek kadar olmayınca, davayı kazananlara değil, dosya numarası gelene verelim der. Davaya verdiğimiz paralar yanar.

    4. Vize tüm dava kazananlarına yetmeyince, yalnızca KCC'ye evrak göndermiş olanlara verelim der, yalnızca evrakı onaylanmış olanlara verelim der, yalnızca konsoloslukların açık olduğu yerlerde verelim der, dosya transferine de izin vermeyelim der, yalnızca en az göç vermiş yerlere verelim der. Davaya verdiğimiz paralar yanar.

    Makul sayıda davacı olsaydı, muhtemelen üçe, beşe bakmaz, geçen senenin içtihatına bakıp kazandırır, bütün kazananlara da vizelerini verirlerdi. Şimdi iş, dosya numarası büyük olanlar için, KCC'nin evrak talebi göndermedikleri için, KCC'nin evrak onayı göndermedikleri için, bir şekilde, herhangi bir eksiği, herhangi bir falsosu olanlar için zora girdi.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    BREAKING NEWS!!

    yine bir SaveDiversityVisa klasiği oldu sanırım 🙂
    curtis morrison'un yukarıda paylaştığı tweetinin ardından, hemen harekete geçtik ve dava ile ilgili EURONEWS'de haber yapmayı başardık!

    sanırım bu bizde alışkanlık yaptı 😕

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    Bu ileti silindi!

  • @harikaerif, içinde söyledi: DV2021 Goodluck V Biden Davası (Mayıs 2021)

    Merhaba arkadaslar foruma yeni katildim. Annem DV-2021 cekilisini kazandi fakat daha yeni konsoloslugun randevu vermedigini ve butun bu olaylari ogrendik. Bu devam eden davalara katilmak icin cok mu gec acaba?

    Hayır geç kalmış değilsiniz. Şu an katıla bileceğiniz iki tane dava daha var: Glazer


  • @kingocali Bende sizin görüşünüze yakınım bütün vizeleri verebileceklerini sanmıyorum ve süreç baya uzayacak umarım yanılırız bu kadar aksi olaylardan sonra birde dava olumsuz olursa bu kadar uğraş boşa gider .

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    curtis ve ekibi, davaya katilan ülkelerdeki talihli sayılarını gösteren listeyi yayınladı. türkiye'den toplam 385 arkadaşımız davaya katılmış oldu.

    Plaintiffs by Countries.pdf


  • Ahmet Er:
    "Herkese tekrardan merhabalar, dün gece itibariyle dava dilekçesi mahkemeye sunuldu. Hakim atamasının bugün ve ya yarın yapılması bekleniyor. (Davanın diğer ilgili davalarla aynı hakim tarafından görülmesine karar verilebileceği için bu atanan hakimin daha sonra değiştirilmesi kuvvetli bir ihtimal) Dava dilekçesinin tam metni henüz paylaşılmadı ancak Curtis yarın daha detaylı bilgi yayınlanacağını söyledi. Avukatlar şu an ihtiyati tedbir talebini tamamlamak üzere çalışıyor, birkaç gün içerisinde onunda sunulması bekleniyor. Katılımda bulunan kişi sayılarını ülkelere göre göndermiş olduğum listede bulabilirsiniz. (sayılarda ufak değişiklikler olsada en son açıklanan liste bu) Curtis'in paylaşımında söz ettiği 24,089 kişinin, DV talihlilerinin aile fertleriyle birlikte ortaya çıkan sayı olduğunu bilmenizi isterim. Ayrıca Türkiye dışında ikamet edip Ankara'nın dışında bir mülakat yeri seçmiş olan katılımcıların benden mail almamaları normal, kendileriyle bulundukları ülkeyle görevli asistan iletişime geçecektir."

  • ⭐⭐⭐

    Hayırlı olsun arkadaşlar. İnşallah başta davacılar olmak üzere vize almak için bu işin peşini bırakmayan tüm talihlilere fayda sağlayacak sonuçlar çıkacaktır.


  • @Masda Merhaba. Bilgilendirme postasını yeni mi aldınız? Bana gelmedi ama sabırla bekliyorum. Avukatların meşgul olduğunu düşünüyorum. O yüzden avukatın cevap vermesi daha uzun süreceği için size soruyorum.


Benzer Başlıklar

  • 36
  • 11
  • 154
  • 481
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

67
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum