Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐

    @okuyanus Merhaba,

    Dökümanlarla ilgili olarak aşağıdaki konunun ilk mesajını detaylı inceleyiniz. Tüm sorularınız cevabı burada:

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/4299/dv2022-mülakat-deneyimleri?page=1


  • @arda1 merhaba, automatic reply mailini dökümanları gönderdiğim zaman almıştım. Yeni gelen mail @Masda nında söylediği gibi, subject kısmı "2021EU00003xxx Documents Received" şeklinde olan evrak onay maili. Sanırım numaram küçük olduğu için kısa sürede geldi.


  • Tüm değerli YeşilKartForum yöneticilerine ve kullanıcılarına saygılarımı sunarım. Değerli arkadaşlar, malumunuz DV2021 talihlileri olarak süreç bizim için de uzamıştır. Curtismorrisonlaw Hukuk Bürosu'nun Büyük Mandamus Davası'na katılmış bulunuyorum. Şu an Kentucky Consular Center'a evrakları göndereceğiz. Curtismorrison.law.com tarafından bizlere gönderilen e-postada elimizdeki pasaportların süresinin Eylül 2021 tarihinden itibaren en az 6 geçerli olması konusunda uyarı yapılıyor, değilse yenilenmesi isteniyor. Benim pasaportumun süresi 26 Nisan 2022 tarihinde dolacak. Şu an itibariyle bakarsak 11 ay, Curtismorrisonlaw.com'un ifade ettiği Eylül '2021 tarihinden itibaren bakarsak, 7-8 ay gibi süresi kalıyor. Bu veriler ışığında şu an evrak gönderirken şu anki pasaportu mu tarayıp göndermeliyim, yoksa şimdiden yeni bir pasaport çıkartıp eski ve yenisi taratıp göndermeliyim? Pasaport işlemlerini artık Nüfus Müdürlükleri yapıyor. Şu an itibariyle hemen yarın değiştirmeye kalkarsam daha 11 ayı olan bir pasaportu değiştirirler mi, bunun için bir süre kısıtlaması var mı (mesela süresinin dolmasına ANCAK 6 aydan az kalmışsa değiştirebilirsiniz gibi bir uygulama var mı yok mu bilemiyorum). Bu dava ne zaman sonuçlanacak, sonuç olumlu çıkarsa, Ankara'daki Elçilik ne zaman vize mülakatı vermeye başlayacak, o sırada pasaportun süresinin dolmasına kaç ay kalmış olacak bilemiyorum. Case Number'ım ise 22000'lerde. Bilginize ve tecrübenize danışmak istedim. Saygılarımla.

  • ⭐⭐⭐

    @okuyanus DS260 formunda belirttiğiniz pasaportu göndermeniz gerekiyor KCC'ye. Mevcut pasaportunuzu gönderebilirsiniz.


  • @Sono İlginiz için çok teşekkür ederim. Peki örneğin davayı kazandık ve işler uzadaı, bize 2022 tarihinde, mesela Mart 2022'de mülakat tarihi verildi. Pasaportumun süresinin dolmasına 1 ayım kalmış oluyor. O zaman ne yapacağım, Sayın Hocam.

  • ⭐⭐

    @okuyanus, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

    @Sono İlginiz için çok teşekkür ederim. Peki örneğin davayı kazandık ve işler uzadaı, bize 2022 tarihinde, mesela Mart 2022'de mülakat tarihi verildi. Pasaportumun süresinin dolmasına 1 ayım kalmış oluyor. O zaman ne yapacağım, Sayın Hocam.

    Normalde Eylül sonunda süreç bitecek, yani öncesinde mülakat tarihi almış olmanız gerekir. Pasaport süresi yeterli bile olsa mülakat alırsanız öncesinde 10 yıllık yenileyebilirsiniz. Eski pasaportu yanınızda götürürsünüz, onu teyit ederler, vizenizi yeni pasaporta basarlar.


  • @goblis Peki Hocam, teşekkür ederim bilgi ve ilginiz için. O halde şu an 11 ayı süresi kalmış mevcut pasaportumla evrakları gönderiyorum. Sonra davayı kazanır, gecikmeden dolayı mülakat tarihi Ocak 2022'den sonraya kalsa bile süresinin dolmasına az kalmış pasaportum ve yeni çıkarttığım pasaportumla Büyükelçiliğe gitmem yeterli diyorsunuz. Teşekkkür ederim.


  • Merhaba arkadaslar, daha once yazmistim, is dolayisi ile irlanda'ya tasindim yakin zamanda. KCC'YE de mulakat yerinin degistirilmesi icin email attim evraklarimla birlikte gecen hafta. Merak ertigim sey su, benim case numaram 17binlerde, basvuru evraklarimi KCC'ye gonderdim ve tabii ki hala evrak onayi almadim. Olur da mulakat konumuni degistirirlerse de, evrak onayi gelmedigi surece yine mulakat tarihi verilmeyecek. Calisan bir konsolosluga gectigikizde evraklarimizin onaylanma olasiligi var midir? Yoksa evrak onayi hala cok gerielrde oldugu icin mulakat yerimi degistirmem bir ise yaramaz mi?

  • ⭐⭐⭐

    @greenlover Mantıken sizin dosyanıza bakacak konsoloslukta sizden önceki dosyalar tamamen biterse, size onay verip 30 Eylül'e kadar mülakatınızı yapmaları gerekiyor. Ama öyle karışık, her şeyin iç içe girdiği bir dönemden geçiyoruz ki ne olacağını kestirmek aşırı zor, hatta imkansız.


  • @greenlover, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

    Merhaba arkadaslar, daha once yazmistim, is dolayisi ile irlanda'ya tasindim yakin zamanda. KCC'YE de mulakat yerinin degistirilmesi icin email attim evraklarimla birlikte gecen hafta. Merak ertigim sey su, benim case numaram 17binlerde, basvuru evraklarimi KCC'ye gonderdim ve tabii ki hala evrak onayi almadim. Olur da mulakat konumuni degistirirlerse de, evrak onayi gelmedigi surece yine mulakat tarihi verilmeyecek. Calisan bir konsolosluga gectigikizde evraklarimizin onaylanma olasiligi var midir? Yoksa evrak onayi hala cok gerielrde oldugu icin mulakat yerimi degistirmem bir ise yaramaz mi?

    KCC çalışan konsoloslukları takip ettiği için normal çalışan bir konsolosluğa değişirseniz Ankaraya nazaran evrak onay şansınızı iyileştirme ihtimaliniz yüksek. Hele talihli kontejanı düşük olan bir ülke olursa tadından yenmez )) Lakin irlanda kısıtlı hizmet veren konsolosluklar arasında üstelik bir çok konsolosluk sitesinde kısıtlı dv vize mulakatı verdiklerine dair ibare olmasına rağmen İrlanda konsolosluk sitesinde böyle bir ibare gözükmüyor. DoS bu konuda ülke seçiyor gibi geldi bana. Ama herhalukarde Ankaradan iyidir ))


  • Case numarası 8 binlerin sonlarında olan ablam az önce evrak onay mailini aldı. Sizce elçilik bu ay DV vizesi vermeye başlarsa hâlâ vize almak için şansımız olabilir mi?

  • ⭐⭐⭐

    @gokayK, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

    Case numarası 8 binlerin sonlarında olan ablam az önce evrak onay mailini aldı. Sizce elçilik bu ay DV vizesi vermeye başlarsa hâlâ vize almak için şansımız olabilir mi?

    İhtimal son güne kadar var elbette, ancak yakın zamanda temmuz mülakatları dağıtıldı dünyada. Şu anda yalnızca Ağustos ve eylül ayları kaldı. O aylarda DV mülakatı yapıp yapmayacağı da belirsiz maalesef. Yaşayıp göreceğiz.

    Bu arada tebrikler. Dosya numaranız 89xx şeklinde, değil mi?


  • @Sono, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

    @gokayK, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

    Case numarası 8 binlerin sonlarında olan ablam az önce evrak onay mailini aldı. Sizce elçilik bu ay DV vizesi vermeye başlarsa hâlâ vize almak için şansımız olabilir mi?

    İhtimal son güne kadar var elbette, ancak yakın zamanda temmuz mülakatları dağıtıldı dünyada. Şu anda yalnızca Ağustos ve eylül ayları kaldı. O aylarda DV mülakatı yapıp yapmayacağı da belirsiz maalesef. Yaşayıp göreceğiz.

    Bu arada tebrikler. Dosya numaranız 89xx şeklinde, değil mi?

    teşekkürler, 88xx şeklinde case numaramız

  • Yasaklı

    @Sono Merhaba. Bu ay Ankara açılsa bize haziran ve temmuz için mülakat tarihi veremez mi yani? Haziran ve temmuzu kaybettik yani?😭

  • ⭐⭐⭐

    @Orhan-Cabarov, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

    @Sono Merhaba. Bu ay Ankara açılsa bize haziran ve temmuz için mülakat tarihi veremez mi yani? Haziran ve temmuzu kaybettik yani?😭

    Yani verebilirler, istemeleri yeter ama bunu yalnızca afrikadan birkaç konsolosluk şubat sonunda yasak kalktığı zaman mart ayına direkt randevu planlayarak yaptı. Mart ortasından bu yana hep 1,5 ay sonrasına mülakat tarihi vererek gidiyorlar. Normal süreçte olduğu gibi...

  • Yasaklı

    @Sono Teşekkür ederim. Böyle çalıştıklarını bilmiyordum. Benim için tam bir hayal kırıklılığı oldu. Allah yardımcımız olsun vaktimiz kalmadı. Umarım tüm davalar kazanılır.


  • Arkadaslar Selam, bir ara bir durum vardi gonderilen evraklari KCC mail sistemi kabul etmiyordu e-mail kutusunun full olmasindan oturu o sorun asildi mi?


  • @electronics-ege, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

    @kingocali Bir Dv22 talihlisi yazdıklarınızı dikkatli şekilde takip ediyor. Bilin istedim 🙏

    Madem adam yerine koyup okuyan var, "gelecek nesillere" naçizane bir tavsiyem daha olacak. Şu anki görünüş itibariyle, ben Ankara'nın DV2022 "talihli"lerine de, DV2021 "talihsiz"lerine yaptığı muameleyi reva göreceğini tahmin ediyorum. İnşallah yanılırım. Ama yanılmazsam, DV2022 talihlileri, özellikle de en geç Şubat'ta Amerika'ya gidip Adjustment of Status başvurusu yapma imkanı olmayanlar, Curtis Morrison'ın DV2022 hakkında açacağı ilk davaya mutlaka katılsınlar.

    [Buraya, bir itiraf.com paragrafı sıkıştırayım: Jacob v. Biden davasından ilk haberdar olduğumda, internete girip, Curtis Morrison'ı araştırdım. YouTube videolarına baktım. Tipini bir acayip, konuşmasını bir tuhaf, konuşmasının içeriğini pek hafif buldum. CV'sine baktım. Whittier Law School mezunu olduğunu gördüm. Okul, baro sınavından geçebilen ve iş bulabilen mezunlarının oranı çok düşük olduğu için kapatılmış. Dava içeriğine baktım. Mağdur kim varsa doldurmuş. Class action hayalleri kurmuş. Bana kapsamı aşırı geniş, yasal dayanağı bir o kadar zayıf geldi. Charles Kuck'a baktım. Kelli felli adam. Brigham Young ve Arizona State mezunu. Emory ve Georgia'da profesör. AILA'nın eski başkanı. Kongrede ve basında çok defa bilirkişi olarak görüşüne başvurulmuş. Greg Siskind'e baktım. Kelli felli adam. Vanderbilt ve Chicago mezunu. 7 tane kitap yazmış. Amerikan Barosu Dergisi'ne kapak olmuş. Kongrede ve basında çok defa bilirkişi olarak görüşüne başvurulmuş. Davaya baktım. DV ve müvekkil odaklı. Aklıma Goh v. Blinken yattı. Ona başvurdum. Vurmaz olaydım. Zira, "Never judge a book by its cover" tavsiyesi adeta bende vücut buldu.]

    Goh v. Blinken davasının avukatları, namıdiğer ImmPact Litigation Team, ya da bileşenlerine ayrılmış haliyle Kuck & Baxter, Siskind & Susser ve Joseph & Hall, hem bütün parayı (Başvuru tarihine göre, 1.500 - 2.002 Dolar) en başından peşin alıyorlar (Curtis Morrison ve Rafael Urena, 500 Dolar önden, 1.000 Dolar göçmen vizesiyle Amerika'ya girişte alıyor), hem davayı açtıkları anda aldıkları parayı "kazanılmış" sayıyorlar (Curtis Morrison ve Rafael Urena, 500 Dolar'ı davayı açtıklarında "kazanılmış" sayıyor; bakiye 1.000 Dolar'ı yalnızca davayı kazanırlarsa alıyor), hem müvekkillerine "Ucuza toplu avukatlığınızı yapıyoruz. Bize şahsi sorularınızla gelmeyin. Gelirseniz ek ücrete tabi" diyorlar (Curtis Morrison ve Rafael Urena, müvekkillerinin sorularını şahsen cevaplıyor; bütün müvekkillerine, onlarla ilgilenecek birer asistan atıyor), hem 300 Dolar'ı bassan bile, sana keyifleri olunca, isteksizce ve yarım yamalak cevap veriyorlar (Curtis Morrison ve Rafael Urena, müvekkillerinden biri bir şey yazınca, vakitli cevap veriyor, ya da verebilecek başka bir yetkiliye yönlendiriyor), hem de, yalnızca dava işleriyle ilgileniyor; müvekkilin dava sürecinde ne yapması gerektiğiyle ilgili hiçbir eylem ya da tavsiyede bulunmuyorlar (Curtis Morrison ve Rafael Urena, müvekkillerin yapması gerekenleri çoğu kez aldıkları vekaletnameyle kendileri yapıyor; kendileri yapmaları mümkün olmayanları da, müvekkilleriyle iletişime geçerek, onların (vakitli ve eksiksiz) yapmalarını sağlıyor).

    ImmPact Litigation Team'le iletişim kurabilmek, sorularıma cevap alabilmek için, 1 hafta önceden 300 Dolar'lık ödemesi yapılarak randevusu alınmış telefon görüşmesinde anlaştığımız şekilde 1.100 Dolar para vereceğim. Hizmet sözleşmesini, ben kendilerine 3 defa hatırlatma e-mail'i attıktan sonra, 13 günde; online ödeme portallarının linkini, ben kendilerine 2 defa hatırlatma e-mail'i attıktan sonra (link talebi, ilk 3 hatırlatma e-mail'inde de vardı), 8 günde (toplamda 21 günde) gönderebildiler. 3 hafta peşinde koştuktan sonra, bugün ödememi yapabildim de, sorularımı yazabildim. Allah bilir, onlara da ne zaman cevap verecekler...

    ImmPact Litigation Team'i tavsiye etmiyorum. Danışmanlık için ödediğim toplam 1.350 Dolar'ı helal etmiyorum. Dava için ödediğim 1.500 Dolar'a da, davanın sonucuna göre bakacağız...


  • @kingocali Goh v. Blinken davasina katilan davacilar olarak bir Telegram grubumuz var, eger katilmayi dusunurseniz sizinle link paylasabiliriz.

  • Yasaklı

    @kingocali Ne çektin be hocam. İnşallah her şey gönlünüzce olur. 🙏


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

81
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum