[Arşiv] DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları
-
@crazycells cok tesekkur ederim.
Saygilarimla -
Sayın @crazycells
Ben greencard başvurduğumda ev adres olarak .... 55/3 posta kodumu ise 15100 olarak verdim yani o şekilde başvurmuştum. Ama ds 260 da 15030 olarak verdim (Doğrusu buymuş) ve ev adresimin 55/3 daire numarasını eklememişim. Herhangi bir sakıncası olur mu ? Greencardım iptal olmaz dimi ? -
Merhaba.Amerika da okul dönemlerinde öğrenci olarak yaşayanlar (4 veya 5 ay dönemler)polis kağıdı sabıka belgesi almalarına gerek varmıdır?
-
Herkese merhaba. Umarım herkesin gönlüne göre olur. 3. Denememizde eşime çıktı :) şimdi ds 260 formunu dolduracağız biraz araştırma yapmaya çalışıyorum. Benim ve eşimin pasaportu var yalnız 1 yaşında çocuğumuzun pasaportu yok henüz. Formu doldururken çocuk için pasaport gerekir mi yoksa çıkarıp öyle mi formu doldurmaya geçmeliyiz acaba. Bizim gibi olan arkadaşlar nasıl yaptılar acaba bilgilendirirlerse süper olur. Şimdiden teşekkürler.
-
@ali-yılmaz selam. Evet cocugunuz icin bir pasaport edinmelisiniz.
-
@mcuks herhangi bir sorun teskil etmez.
-
Merhabalar benim bir sorum olacaktı.Şuan nişanlıyım. Greencarda başvururken , evli olunmadığı İçin bayanın almış olduğu pasaportta soy ismi farklı olacağından , eğer çekiliş çıkarsa evliliği hemen yapıp eşin yeni soyadıyla pasaportunu değiştirip öyle ds 260 ı doldurmamız gerekir dimi ? Yeni Pasaport numarasıyla yani :)
-
@crazycells, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları
@Fıratsky, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları
Arkadaşlar bir soru daha sorabilir miyim ?Biz green kart başvursu yaparken eşimizin pasaportundaki soyadını mı yazıyorduk yoksa kimlik kısmında ki ? tam hatırlamıyorum çünkü benim eşimin ülke içi pasaportu (bizde ki kimlik yerine geçiyor ) soyadı benım ile aynı fakat yurtdısı pasaportunda anne kızlık soyadı duruyor .Ben yanlıs hatırlamıyorsam pasport bilgilerini sordupu için green kart başvurusunda kendi adıma doldurulan basvuru formunda eşimin soyadı kısmına yurt dısı pasaportunda olduğu gibi anne kızlık soyadını yazdım dıye hatırlıyorum ..
Maalesef o bilgilere ulasmaniz mumkun degil. O nedenle tam, resmi ve guncel bilgilerle DS-260 formunu doldurabilirsiniz.
Anladım .peki soyismi pasaportunda hala anne kızlık soyadı yazıyor esımde ama yurtıcı pasaportu (kimlik) benım ıle aynı bu bir sorun teskil eder mi ? sonucta 5yıldır evliyiz yada degısmesı mı lazım pasaportunu ?
hangi ulkenin pasaportu? ve o ulkedeki evlilik sonrasi soyismi kurallari nedir?
Rusya pasaportu .Evlendikten sonra ülke içinde kullandıkları pasaportta (bizim kimlik yerine geçiyor) soyismini değiştirdi fakat biz yurtdısı pasaportunun suresı var diye değiştirmedik orada hala anne kızlık soyadı yazıyor .Green karta basvuru yaparken kendı formumda esınızın bılgılerı kısmında yanılmıyorsam esımın yurtdısı pasaport bilgilerini soruyordu bende ona gore doldurmustum orada hala anne kızlık soyadı yazılı .Şimdi ben tam hatırlamadığım ıcın ikileme düştüm yanlış bir işlem yaptım mı dıye acaba ..ds 260 formunda esımın yurtdısı pasaport bılgılerını mı yazacagım yoksa ülkeiçinde kullandıkları kımlık yerıne gecen kısımda kı bilgilerı mı ?
Evlilikle soyisim veya isim degisikliginden sonra yeni bir pasaport cikartip, guncel ve resmi isminizin yer aldigi pasaportu kullanmalisiniz. Eski pasaportunuzun hala gecerli olmasi, ustundeki ismin en guncel isminiz oldugu anlamina gelmiyor. Resmi olarak ciddi bir problem yok fakat iyi bir uygulama degil :) O nedenle size tavsiyem tum resmi belgelerinizi en guncel bilgiler ustunde yer alacak sekilde guncellemeniz ve resmi formlarda bu guncel bilgileri kullanmaniz yonunde.
Evet teşekkürler bizde dün yeni pasaport için eşime bana, ve, çocuğuma başvuru yaptik tüm güncel bilgiler ile ds260 forumunu doldurup göndereceğim, daha vaktimiz var tek seferde eksiksiz yollamak en iyisi sanıyorum herkes acele edip sonra KCCye başvuru yapmaktan bahsediyor umarım bana gerek kalmaz
-
@crazycells Cok tesekkurler 😊
-
9 mayısta yayınlanacak olan bu paketi şimdi koyuyorum herkese iyi bayramlar. Banka işlemleri olsun tüm amerikaya gitmeden ve gittikten sonraki aklınıza gelen gelmeyen her bilginin toplanmış halidir. Ayrıca amerikada ki eve alınacak malzemelerde mevcuttur. Yandex indirme yapamayanlar için de google drive yüklendi
https://disk.yandex.com.tr/d/BR1Hbmt3RIYe8A
https://drive.google.com/file/d/1pqqcN_WHIIX5You2Y3I4dnIPdAjshpc5/view?usp=sharing
-
@Ali-Yüksel, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları
Merhaba.Amerika da okul dönemlerinde öğrenci olarak yaşayanlar (4 veya 5 ay dönemler)polis kağıdı sabıka belgesi almalarına gerek varmıdır?
ABD için bu evrak istenmiyor.
-
arkadaşlar ds260formunu doldurdum bundan sonra artık kccden email gelmesini mi bekliyeceğim sadece
-
@yareb-boz evet ds 260 formun da doldurduğun tüm bilgilerin doğruluğunu teyit etmesi için senden evrak isteme maili gelecek. Hangi evraklar dersen birinci iletide ki evrakları okursan onları hazırlarsın. Bu arada üniversite dahil tüm evraklar e devletten alabileceksin. Sadece boşanma yada mahkeme kararı varsa ingilizce çeviri yapılacak o kadar tüm evraklar türkçe alabilirsin. Bazı evrakları e devleten de ingilizce olarak alabilirsin. Extra para veripte SAKIN çeviri yaptırtma
-
@crazycells sizin söylediğiz doğru.mail atayım bakalım ne olacak.
-
bugün ds 260 formunu sitedeki bilgileri takip ederek dolduracam.şuan eşim ve kızımın pasaportu yok ds260 doldurunca istiyor mu?.
bi de ds260 formunu daha sonra düzeltebiliyor muyuz acaba? -
Merhabalar bir konuda danışmak istemiştim ben 2017 de work and travel yaptığım İçin Social Security numberim var fakat nişanlımın yok . 1. Sorum Videodan ds 260 doldurulurken ilk soruya benim var diyip diğer 2 soruyu hayır olarak mı cevaplıcam? ( diğer 2 soru ssn istiyor musunuz diyeydi diye hatırlıyorum) 2. Sorum diğer 2 soruya hayır dersem nişanlım nasıl ssn alacak ? Onu bilemedim çok teşekkürler 🙏
-
DV2022 Türkiye Telegram Grubu icin hatırlatma!
DV2022 Türkiye Telegram Grubu'na dahil olabilmek icin gerekli bütün detayları bu 👉 İLETİDE 👈 en ince ayrıntısına kadar anlattık.
bu ileti dışında gelen talepler hiçbir şekilde cevaplanmayacaktır.
lütfen ilgili iletiyi dikkatlice okuyun. gerekli bütün bilgiler bu 👉 İLETİDE 👈 var.şuan ki yoğunluktan dolayı talepleri 1-3 gün içinde yanıtlayacagiz.
DV sürecine katılanlarin yakından tanıdığı / tanıyacağı bir dostumuzun da dediği gibi;
derin nefes alın ve bol bol su için 👊
-
@Tolgadengiz, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları
Merhabalar benim bir sorum olacaktı.Şuan nişanlıyım. Greencarda başvururken , evli olunmadığı İçin bayanın almış olduğu pasaportta soy ismi farklı olacağından , eğer çekiliş çıkarsa evliliği hemen yapıp eşin yeni soyadıyla pasaportunu değiştirip öyle ds 260 ı doldurmamız gerekir dimi ? Yeni Pasaport numarasıyla yani :)
merhaba. şuan DV2022 green card lotosunu kazandınız mı?
sorunuza gelirsek, evet.. evlendikteen sonra eşinizi yeni bilgileri ile forma ekleyebilirsiniz. -
@mazlumty, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları
bugün ds 260 formunu sitedeki bilgileri takip ederek dolduracam.şuan eşim ve kızımın pasaportu yok ds260 doldurunca istiyor mu?.
bi de ds260 formunu daha sonra düzeltebiliyor muyuz acaba?ilk olarak vize sürecinizi imzanıza taşıyın lütfen
asıl talihli siz iseniz diğer aile bireyleri için "other documents" seçerek ilerleyebilirsiniz.
ama tavsiyemiz, diğer aile bireyleri için de pasaport çıkartıp o şekilde doldurmanız. bu sayede tek seferde formu doldurup submit etmiş olursunuz.eğer değişiklik yapacağınızı düşünüyorsanız "Save" edip bırakın, daha sonra submit edin.
-
@Tolgadengiz, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları
Merhabalar bir konuda danışmak istemiştim ben 2017 de work and travel yaptığım İçin Social Security numberim var fakat nişanlımın yok . 1. Sorum Videodan ds 260 doldurulurken ilk soruya benim var diyip diğer 2 soruyu hayır olarak mı cevaplıcam? ( diğer 2 soru ssn istiyor musunuz diyeydi diye hatırlıyorum) 2. Sorum diğer 2 soruya hayır dersem nişanlım nasıl ssn alacak ? Onu bilemedim çok teşekkürler 🙏
ilk olarak sürecinizi imzanıza taşıyın.
J1 ilke aldığınız ssn asıl statünüzü yansıtmıyor, zaten değiştirmeniz gerekecek.
bu yüzden ikiniz için de "Evet" (isitiyorum) şeklinde cevaplayın.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
43
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum