Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐

    @ableindahouse, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Formdaki ''Present Work/Education/Training Information'' kısmına, şu an yüksek lisans yapmakta olduğum için ''Primary Occupation'' olarak ''Student'' girdim ve okulun adres bilgilerini de ekledim haliyle. Bir sonraki sayfa ise ''Previous Work/Education/Training Information'' kısmı oluyor.''Previous'' dediği için buraya sadece lisans ve lise bilgilerimi girdim. Bazı arkadaşlar halihazırda okudukları okul bilgilerini de girmişler. Ben ''Previous'' dediği için öyle bir şey yapma gereği duymadım ama kafam da karışmadı değil. ''Previous'' kısmında şu an okuduğum okulu belirtmeme gerek var mı? ''Present'' ksımında şu an okuduğum okulun sadece ismi ve adres bilgileri istenip, bölüm vs gibi şeyler istenmediğinden emin olmak için sormak istedim. Teşekkürler.

    Present şuan previous önceki, yani doğru anlamışsın. Bitirmediğin okulu önceki diye yazman doğru olmaz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ersin35, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Dv 2020 talihlisi bir arkadaşımız KCC yi arıyor ve dv lottery çekilişine başvururken kullandığı e-mail adresine ulaşımı olmadığından dolayı (aracı kurum kendi e-mail adresini yazmış) değiştirmek istiyor(video da anlattığım gibi bu yıla kadar KCC tüm iletişimi dv lottery çekilişine başvurduğumuz e-mail adresiyle yapıyordu, dolayısıyla eğer bu e-mail adresine ulaşımınız yoksa, KCC den gelen evrak talep e-mail i size ulaşmadığından,sizde istenen evrakları gönderemiyordunuz ve dolayısıyla bir mülakat tarihi alamıyordunuz)
    KCC bu arkadaşımıza cevaben DS-260 formunu doldururken hangi e-mail adresini kullandıysanız evrak talep emailini o e-mail adresine göndereceğiz dedi.
    Bugün itibariyle bu arkadaşımıza, ds 260 formunu doldururken kullandığı e-mail adresine evrak talep email i geldi, yani bu önemli güncelleme doğrulandı

    Artık bir sebebten dv lottery çekilişine aracı kurum ile başvurmuş ve daha sonra süreci kendi başına yürütmeye karar vermiş arkadaşların , aracı kurumların evrak talep e-mail i bize gelecek tehditlerine karşı uyanık olmaları ve endişe etmemeleri gerekir, bu şekilde sizden ekstra para koparmaya çalışan şirketlere itibar etmeyin
    Bol şans.

    böyle bir bilgi var aekadaşlar . dv2022 eşime çıktı fakat başvuruda yazdığımız e-mail şifresini hatırlayamıyoruz. şimdilerde farklı bir e-mail adresi var.onu ds260 doldururken yazsak mailller o adrese gelir diyor.sizce böyle mi yapmalıyım yoksa KCC ye e-mail değişikliğiyle ilgili mail mi atmalıyım?

    su iletiyi okuyabilirsiniz:

    https://yesilkartforum.com/forum/post/208911

    KCC'ye email gonderip iletisim adresinizi degistirmelisiniz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @capri, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Merhaba iyi gunler
    Ds 260 formunu doldururken okul kismini
    mesleki acik ogretim lisesi mezunuyum okulun ismini turkce mi yazacagiz yoksa ingilizce ye cevirerek mi yazacagiz bu konuda bilgisi olan var mi

    iki turlu de sorun olmaz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ersin35, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @crazycells bende gönderdim formu ama benim ismim yok

    birkac gun icinde eklenecektir.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @yareb-boz, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    arkadaşlar yardımcı olur musunuz da260formunu yeşil pasaportumun bilgileriyle doldurdum bordo pasaportumun olmaması herhangi bi sorun yaratırmı abd vizesi için

    sorun olmaz. Yesil pasaportunuza da vizeyi bastirabilirsiniz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Uhduhyankee, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @gucarslan
    Teşekkür ederim cevabınız için, bir sorum daha vardı. Şu an benim pasaportumun 2 yıl daha geçerliliği var, ama anladığım büyük ihtimalle yetmeyecek bu. Forma şu anki pasaportun no sunu yazıp sonra yenileyip konsoloslukta görüşme öncesi güncellemek mümkün mü? Yoksa sürekli ds 260 a ilk seferde girdiğim pasaporta mı bağlı olacağım?

    Mulakattan once guncelleyebilirsiniz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Programmer, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Bu soru daha önce sorulmuş ama kafamda netleşmedi. Have you ever used other names? sorusunda evli kadının tek ismi ve tek soyadı var diyelim (yani isim değişikliği yok sadece evlendiği için soyadı değişiyor), buna rağmen kızlık soyadı ile beraber ismini tekrar yazmak gerekiyor mu ?

    gerekiyor.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @bozer340, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @crazycells ☺☺☺️ cok tesekkur ederim. Buarada ben formlari doldurup gonderdim ve bazi ufakta olsa sacma hatalar yaptigimi fark ettim. Kcc ye formlarin acilmasi icin mail attim am nekadar bekleyecegim veya 1 hafta 10 gun gibi bir zamanda mi formlar tekrardan aciliyor acaba ?

    • Birde 2020 yilinda cekilise katilirken hangi e mail ile cekilse katildigimi hatirliyamadim, ds260 formuna doldurugum e mail adresinden kcc ye mail attim eger gecen sene cekilis formunu doldururken yazmis oldugum e mail farkli ise ve ds260a yazdigim ve sumbit ettigim mail adresini kullanarak kcc ye mail attiysam formlari acarlar mi yada diger hatirlamadigim diger mail adreslerinden de mail gondermem gerekiyor mu ?
      Biraz komplike oldu kusurabakmayin ☺☺

    Kisisel bilgilerinizi dogru ve tam yazdiysaniz iletisim adresinizi degistirmeleri lazim.

    Sadece cevap bekleyin, yakinda gelecektir.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @bozer340, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Tekrardan merhaba yaksamlar iyi sabahlar, ben aceleden ve telastan formlarda basit hatalar yaptim ve formlarin acilmasi icin kcc ye email gonderdim. Acaba formlarin acilmasi kac gun suruyor.

    • ayrica ds260 formunu doldurup gonderdigim e mail adresinden kcc ye mail gonderdik. Ama gecen sene cekilise basvururken hangi email adresimi verdigimi hatirlamiyorum bu sorun olur mu formlarin acilmama durumu varmidir ? Yada ds 260 formuna yazip submit ettigim e maili mi baz aliyorlar.
      Cok tesekkurler saygilar.

    sorunuzu bir kere sorup cevaplanmasini beklemelisiniz.


  • @crazycells cok tesekkur ederim.
    Saygilarimla


  • Sayın @crazycells
    Ben greencard başvurduğumda ev adres olarak .... 55/3 posta kodumu ise 15100 olarak verdim yani o şekilde başvurmuştum. Ama ds 260 da 15030 olarak verdim (Doğrusu buymuş) ve ev adresimin 55/3 daire numarasını eklememişim. Herhangi bir sakıncası olur mu ? Greencardım iptal olmaz dimi ?


  • Merhaba.Amerika da okul dönemlerinde öğrenci olarak yaşayanlar (4 veya 5 ay dönemler)polis kağıdı sabıka belgesi almalarına gerek varmıdır?


  • Herkese merhaba. Umarım herkesin gönlüne göre olur. 3. Denememizde eşime çıktı 🙂 şimdi ds 260 formunu dolduracağız biraz araştırma yapmaya çalışıyorum. Benim ve eşimin pasaportu var yalnız 1 yaşında çocuğumuzun pasaportu yok henüz. Formu doldururken çocuk için pasaport gerekir mi yoksa çıkarıp öyle mi formu doldurmaya geçmeliyiz acaba. Bizim gibi olan arkadaşlar nasıl yaptılar acaba bilgilendirirlerse süper olur. Şimdiden teşekkürler.


  • @ali-yılmaz selam. Evet cocugunuz icin bir pasaport edinmelisiniz.


  • @mcuks herhangi bir sorun teskil etmez.


  • Merhabalar benim bir sorum olacaktı.Şuan nişanlıyım. Greencarda başvururken , evli olunmadığı İçin bayanın almış olduğu pasaportta soy ismi farklı olacağından , eğer çekiliş çıkarsa evliliği hemen yapıp eşin yeni soyadıyla pasaportunu değiştirip öyle ds 260 ı doldurmamız gerekir dimi ? Yeni Pasaport numarasıyla yani 🙂


  • @crazycells, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @Fıratsky, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @crazycells, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @Fıratsky, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @crazycells, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @Fıratsky, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Arkadaşlar bir soru daha sorabilir miyim ?Biz green kart başvursu yaparken eşimizin pasaportundaki soyadını mı yazıyorduk yoksa kimlik kısmında ki ? tam hatırlamıyorum çünkü benim eşimin ülke içi pasaportu (bizde ki kimlik yerine geçiyor ) soyadı benım ile aynı fakat yurtdısı pasaportunda anne kızlık soyadı duruyor .Ben yanlıs hatırlamıyorsam pasport bilgilerini sordupu için green kart başvurusunda kendi adıma doldurulan basvuru formunda eşimin soyadı kısmına yurt dısı pasaportunda olduğu gibi anne kızlık soyadını yazdım dıye hatırlıyorum ..

    Maalesef o bilgilere ulasmaniz mumkun degil. O nedenle tam, resmi ve guncel bilgilerle DS-260 formunu doldurabilirsiniz.

    Anladım .peki soyismi pasaportunda hala anne kızlık soyadı yazıyor esımde ama yurtıcı pasaportu (kimlik) benım ıle aynı bu bir sorun teskil eder mi ? sonucta 5yıldır evliyiz yada degısmesı mı lazım pasaportunu ?

    hangi ulkenin pasaportu? ve o ulkedeki evlilik sonrasi soyismi kurallari nedir?

    Rusya pasaportu .Evlendikten sonra ülke içinde kullandıkları pasaportta (bizim kimlik yerine geçiyor) soyismini değiştirdi fakat biz yurtdısı pasaportunun suresı var diye değiştirmedik orada hala anne kızlık soyadı yazıyor .Green karta basvuru yaparken kendı formumda esınızın bılgılerı kısmında yanılmıyorsam esımın yurtdısı pasaport bilgilerini soruyordu bende ona gore doldurmustum orada hala anne kızlık soyadı yazılı .Şimdi ben tam hatırlamadığım ıcın ikileme düştüm yanlış bir işlem yaptım mı dıye acaba ..ds 260 formunda esımın yurtdısı pasaport bılgılerını mı yazacagım yoksa ülkeiçinde kullandıkları kımlık yerıne gecen kısımda kı bilgilerı mı ?

    Evlilikle soyisim veya isim degisikliginden sonra yeni bir pasaport cikartip, guncel ve resmi isminizin yer aldigi pasaportu kullanmalisiniz. Eski pasaportunuzun hala gecerli olmasi, ustundeki ismin en guncel isminiz oldugu anlamina gelmiyor. Resmi olarak ciddi bir problem yok fakat iyi bir uygulama degil 🙂 O nedenle size tavsiyem tum resmi belgelerinizi en guncel bilgiler ustunde yer alacak sekilde guncellemeniz ve resmi formlarda bu guncel bilgileri kullanmaniz yonunde.

    Evet teşekkürler bizde dün yeni pasaport için eşime bana, ve, çocuğuma başvuru yaptik tüm güncel bilgiler ile ds260 forumunu doldurup göndereceğim, daha vaktimiz var tek seferde eksiksiz yollamak en iyisi sanıyorum herkes acele edip sonra KCCye başvuru yapmaktan bahsediyor umarım bana gerek kalmaz


  • @crazycells Cok tesekkurler 😊

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    9 mayısta yayınlanacak olan bu paketi şimdi koyuyorum herkese iyi bayramlar. Banka işlemleri olsun tüm amerikaya gitmeden ve gittikten sonraki aklınıza gelen gelmeyen her bilginin toplanmış halidir. Ayrıca amerikada ki eve alınacak malzemelerde mevcuttur. Yandex indirme yapamayanlar için de google drive yüklendi

    https://drive.google.com/file/d/1pqqcN_WHIIX5You2Y3I4dnIPdAjshpc5/view?usp=sharing

  • ⭐⭐

    @Ali-Yüksel, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Merhaba.Amerika da okul dönemlerinde öğrenci olarak yaşayanlar (4 veya 5 ay dönemler)polis kağıdı sabıka belgesi almalarına gerek varmıdır?

    ABD için bu evrak istenmiyor.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

89
Çevrimiçi

40.8k
Kullanıcı

4.4k
Konu

425.3k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum