@Mehmet-Yılmaz-1 Merhaba, oturum istemedi.
-
@Özgür-Yiğit imzalı, kaşeli ve imzaları atan banka personelinin imza sirkülerini de almalısınız.
-
Herkese merhaba,
28 Mayıs tarihli Viyana mülakat deneyimimiz:
Sağlık raporu almadan görüşmeye gittik. Evraklar istenirken bununla ilgili bir şey de sorulmadı.
İlgili binanın(Marriot Hotel) yan girişinden girip, 4. katına çıktık, İlk girişte güvenlik kontrolünde çantamızdaki powerbanki emanete aldılar. Onun haricinde telefonlarımız bizde kaldı, hatta açıktı ve içerde kullanmaya da devam ettik. (Mülakat sırasında greencardın postalanacağı adresi yazdığım kağıtta zip kodunu yazmayı unutmuşum, o sırada telefondan-whatsup dan bakıp söyledim.)
İlk kapıdan girince sağda bekleme bölümü var, oraya geçip bekmeye başladık.
Daha önce söylendi mi bilmiyorum ama, bu bekleme alanında fotograf çekme kabinleri var, 4 adeti 8 Euro, sanırım Türkiye'den çok daha ucuz bir fiyat. Yola çıkacağımız gün biz fotograf çektirmek için bayaa zaman harcadık, orada olduğunu bilsek hiç uğraşmazdık.
Sonra soyadımızla çağrıldık. Hangi dili tercih ettiğimiz soruldu, İngilizce devam ettik. Sırasıyla, pasaport, 2 adet fotoğraf, üniversite diploması aslı ve fotokopisi, Formül A, Formül B, banka hesap dökümü( imza sirküleri alınmadı.) ve adli sicil kaydı alındı.
Sonrasında ücret ödenmesi için bir yandaki bankoya geçtik. Burada kredi kartı ile ödememizi yaptık.
Sonra tekrar beklemeye başladık. Çağrılınca fazlaca bir soru sorulmadı, sadece meslek ve daha önce evlendiniz mi diye soruldu. En sonunda, herşeyin yolunda olduğu ancak pause kararı sebebiyle vizemizi basamadıklarını söyledi. Beyaz renkli kağıtta 221(g) belgesini verdi. Bir gelişme olursa sizinle iletişime geçeceğiz dendi.
Çok sorunsuz ve stressiz bir süreç oldu. İnşallah devamı da böyle olur ve herkes için hayırlı bir şekilde süreç sonlanır.
-
ÖNÜMÜZDEKİ BÜLTEN NE OLUR?
-
@Serapp müteşekkirim size, içimi rahatlattınız.. çok sağolun 🙏
-
@caner1245, içinde söyledi: DV2025 Mülakat Deneyimleri
@EzgiLera Merhaba aslında yazılım linkli şekilde veriyor sayfa sayısı fazla olduğu için linksiz halini hazırlatmıştım. Linkli versiyon ile update edebiliriz Bu şekilde geri dönüşlerle daha işlesel hale getirebiliriz.
Eline sağlık teşekkürler benim de aklıma mülakat yerine göre bir düzenleme olabilir mi diye gelmişti ama 🙂
-
Merhabalar, mülakatıma 3 gün kaldı ve yakın zamanda tekrardan adres arayışına girdim. [email protected]’a attığım maillere günlerdir dönüş alamadım. Hâlâ adres desteği veriliyor mu?
-
@yusufeymen38, içinde söyledi: 🇺🇸 Vize Bulteni - Aktif(Current) Olan ve Mulakat Tarihi Verilecek Dosya(Case) Numaralari
Benim numaramda aktif oldu, durumunuzda değişiklik oldu esc sayfasını kontrol edin mail geldi, ayrıca mülakat tarihi ve mülakat yapılacak konsolosluğun adının yazdığı mail de geldi,
sağlık raporu için molnar klinik ile iletişime me geçmem gerekli, konsolosluktan mülakatınızı onaylayın mail i mi gelecek ( bu kısmı tam bilmiyorum ) böyle bir mailin mi gelmesini beklemem gerekiyor YARDIMCI OLABİLİRMİSİNİZ..?https://yesilkartforum.com/forum/post/525096
https://yesilkartforum.com/forum/post/501371Viyana konsolosluktan mülakatınız öncesi sağlık kontrolüne katılıp katılmamanız hususunda email ile gelecek talimatları takip edin, DV2025 Mülakat Deneyimleri ve DV2026 Mülakat Deneyimleri başlıklarındaki Viyana mülakat deneyimlerini okuyarak ne yapacaklarınızı ve sürecinizi planlayabilirsiniz.
-
@herdem merhaba aynı sorunu yaşıyorum bir çözüm bulabildiniz mi
-
Merhaba arkadaşlar.
Kayınvalidem adına işlemleri yaparak GC çekilişine kaydetmiştim ve çok şükür talihli oldu. 13 veya 15 Mayıs'ta KCC'ye mail atarak dosyanın Hong Kong'da işlem görmesini istedim 1-2 gün sonra onay maili geldi, sonrasında tekrar bir onay maili istemedim. Muhtemelen dosya HK'da işlem görecek.
Bilgilerle birlikte sorum ise;
Kayınvalidem (eşi ve küçük çocuğu (çocuk 21 yaş civarı konusu başka başlık altında vardı) olmak üzere 3 kişiler) İlkokul mezunu ve diplomasını herhangi bir şekilde bulamıyor. Bitirdiği okul yıllar önce yıkılmış gitmiş ve arşivi nerede bilinemiyor. Kendisi yaklaşık 10-12 yıldır emekli ve halen çalışmaya devam ediyor. Son çalıştığı yerde yaklaşık 7-8 yıldır çalışıyor fakat mesleğinin karşılığı JobZone'da karşılığı yok. Ancak en yakın bulabildiğim "Fabric and Apparel Patternmakers" "SVP Range (6.0 to < 7.0)" şeklinde çıkıyor, dediğim gibi direkt karşılığı yok.Ayrıca şöyle bir sorun var, kayınvalidem emekli olduğu için şirkette farklı bir meslek kodu ile SGK'ya kayıtlı SGK dökümünde mesleği farklı çıkıyor ve elden mesleği ile ilgili yazı istediğimizde ise vermiyorlar SGK'da kullanılıp şirkete dava açılır korkusu ile.
Durum yukarıdaki gibi olup ne yapacağımızı çözemedik. Elde ne diploma var ne de meslekle ilgili bir belge ne yapabiliriz bilmiyoruz ve GC kayınvalidem için çok önemli, zira vizeyi almak kısmet olursa yanımıza gelecek. Benzeri durumlardan haberdar olan yada başına gelen varsa yardımlarını bekliyorum zira 1-2 aya randevu açılabilir diye düşünüyorum (HK olduğunu ve hızlı gideceklerini düşünerek). Herkese iyi forumlar dilerim...
-
@bkaraca hatta bazen bu ikisi bile yetmiyor, çok az da olsa bazı arkadaşlarımızın dosyaları current olduğu halde, veya dosyasını da taşıdığı halde, kendisinden sonrakiler mülakat almasına ragmen noluyorsa arada 1 taneyi atlıyorlar ve mülakat tarihi alabilmek için günlerce haftalarca ekstra email trafiği yönetmek durumunda kalıyorlar. Ds260ı açtırıp bir iki harf değiştirip tekrar submit edip deneyenler falan oldu. Yani aslında nihayetinde hepsi şans işi, zaten en başında da şans işi olan lottery ye katılmıyor muyuz 😏
-
@mellykara merhaba complited yazıyorsa kaydolmuştur tekrar bu konuda bir iletişime geçmenize gerek yok. Benim dosyam açılmıştı ve eş zamanlı daha önce gönderdiğim emaile yanıt olarak mülakat tarihimin olduğu bir email aldım. Dosyamı düzenleyememiştim bile. Yani sistemde bir şeyler düzeldi açıldığında. Dilerseniz dosya durumunuzu mülakat bilgilerinizi soran bir email atın KCCye. Şu sıra öğrenmeye başladılar gördüğüm kadarıyla. Başka yapabileceğim bir şey varsa lütfen yazın.
-
@Biks merhaba internette katar türklerden vize istemiyo yazıyo ama transit vize demişsiniz emin olamadım. Transit vize şart mı Doha aktarmalı uçuşlarda?
-
-
@EasternStar iran da dv kazanan 5bin kusur ,sanirim hepsi ankarada mulakata giriyo,bizde viyana honkog bankoga tirmaliyoruz,,
-
@crazycells, içinde söyledi: DV2019 Azərbaycan Green Card lotereyasi qalibləri
🇦🇿🇦🇿 Green Card Lotereyası qazanan Azərbaycanlı dostları təbrik edirəm. 🇦🇿🇦🇿 Qalib dostlar bu mərhələləri izləməlidirlər: 🇦🇿🇦🇿
(Qısaca) Siz qazandığınızı öyrəndikdən sonra görüləcək işlər bunlardır:
Ərizdə göstərilən bütün Green Kart iştirakçıları üçün DS260 formasını doldurmaq və təqdim etmək Case (fayl) nömrəsinin aktiv olmasını və müsahibənin veriləcəyi tarixi gözləmək ABŞ-ın Gürcüstandakı Tiflis Konsulluğunda Viza görüşünə və müsahibəyə hazırlaşmaq Səyahətə hazırlıq və ABŞ-a ilk giriş etmək (vizanın etibarlılıq müddəti bitmədən)Qeyd 1: Azərbaycan vətəndaşları üçün immiqrant vizaları ABŞ-ın Gürcüstandakı Tiflis konsulluğunda verilir. Təəssüf ki, Azərbaycanda Amerika konsulluğu immiqrant viza ərizələrini qəbul etmir. Buna görə də həmin qalib yoldaşlar müsahibə üçün Gürcüstana getməlidirlər.
Qeyd 2: Bunu başa düşmək üçün bu mövzunu iki dəfə oxumağınız faydalıdır . Müddətin özünəməxsus bir xüsusiyyəti olduğundan, buna öyrəşməniz müəyyən bir vaxt tələb edəcəkdir.
DV2019 aşağıdakı mərhələlərdən ibarətdir:
1) Dvlottery.state.gov saytından qalib olduğunuzu öyrəndikdən sonra, DS-260 formasını özünüz və ilkin müraciət ərizəsində göstərilən ailə üzvləriniz üçün də doldurmaq lazımdır. Əgər ilkin müraciət ərizəsində qeyd etdiyiniz məlumatlarınızda (evlilik, boşanma, doğum və s.) müəyyən bir dəyişiklik olubsa , yeni doldurulacaq olan DS260 formasında məlumatlarınızı yeniləməyi unutmayın!
Qalib olduğunuzu və sonradan intervyu tarixinizi öyrənə biləcəyiniz yeganə ünvan dvlottery.state.gov internet saytıdır.2) DS260 formalarını goo.gl/YKHmct internet ünvanında hazırlamış olduğum nümunəyə əsasən doldurun. (Bu paketdə siz DS260 formasında hər bir sualın ingilis dilində olan mənasını anlayacaqsınız) Formaları tez doldurmuş dostların bir çoxu daha sonra formalarda hər hansısa səhvlər etdiklərini görürlər. Buna görə formaları dərhal doldurmanızı tövsiyyə etmirəm , formanı doldurmanı bir həftəyə kimi uzadın və sonda cavablarınızı yenidən yoxlayıb formalarınızı təsdiq edib göndərin. Bu yaxınlarda mən pulsuz depozitlərdən istifadə edərək maraqlı mini oyunlar oynadığım https://mostbett2.com.az/promo/bonus/ platformasında əylənməyə başladım. Bu, işdən sonra istirahət etməyimə və nəfəsimi tutmağıma kömək edir. Ayrica formalarınızı doldurarkən Youtube Kanalimizi də su videolarından istifadə edə bilərsiniz:
Formalarınızı doldurduqdan və onlayn göndərdikdən sonra etməniz lazım olan tək şey səbirlə gözləməkdir. DV2019 prosesi 2018-ci ilin oktyabrında başlayacaq və 2019-cu ilin sentyabr ayında başa çatacaq. Bu müddət ərzində yesilkartforum.com forumunda ABŞ-da həyat haqqında olan məlumatları oxumağı və ABŞ-da yaşayan dostların təcrübəsindən faydalanmağı tövsiyyə edirəm.
3) Formanı online olaraq doldurduqdan sonra, sonda barkodlaşdırılmış təsdiq səhifəsi alacaqsınız və bu səhifəni özünüzlə birlikdə viza görüşməsinə gedərkən aparmaq lazım olacaq (Sonradan da istənilən vaxt səhifəyə daxil olaraq həmin barkodlu təsdiq səhifəsini əldə edə bilərsiniz).
4) DS-260 formalarınızı təsdiq edib göndərdikdən və nömrəniz aktiv olduqdan sonra, dvlottery.state.gov ünvanında şəxsi səhifənizə daxil olaraq müsahibə tarixinizi öyrənə bilərsiniz. Müsahibə tarixiniz məlum olduqdan sonra, sizə dvlottery.state.gov səhifəsinə daxil olaraq şəxsi kabinetinizi yoxlamaq üçün KCC-dən bir e-mail gələcək. Bu məlumat ilkin müraciət ərizənizdə qeyd etdiyiniz e-mail ünvanınıza göndəriləcək.
5) DS260 formalarını doldurub təsdiq edib göndərdikdən sonra sizə müsahibə üçün bir tarix təyin olunması üçün case nömrəniz "aktiv" (current) olmalıdır. Viza görüşünüz sıra nömrəniz aktiv yəni cut off olduqda 6 həftə qabaq bəlli olacaq. O şərtlə ki, həmin nömrə aktiv olan müddətə kimi siz Ds260 formasını təsdiq edib göndərmiş olasınız. Sıra nömrələri kiçik olanlar sıra nömrələri yüksək olanlardan öncə görüşə çağırılacaqlar.
Hansı "case nömrələrinin" aktiv olduğunu hər ay açıqlanan viza bületenindən bilmək olar. Hər ayın 15-nə kimi növbəti viza bülleteni çıxır və açıqlanacaq viza bülletenində “Europe” bölməsində olan "cari" nömrəyə baxmaq lazımdır. Azərbaycan ve Türkiyə “Europe” kateqoriyasında yerləşən ölkələrdəndir.
Bundan başqa növbəti aylarda açıqlanacaq nömrələr haqqında məlumat visa bülletenində "C. DIVERSITY (DV) IMMIGRANT CATEGORY RANK CUT OFF WHICH WILL APPLY..." başlığı adı altında açıqlanır. Beləliklə, misal üçün biz indi may ayındayıq, həmin ay “İyun” adı altında iyul ayı ərzində görüşə çağrılacaq növbəti sıra nömrələri elan olunacaq.
Bu link vasitəsilə ötən illərdə hansı nömrələrin hansı aylarda açıqlandığını görə bilərsiniz: https://yesilkartforum.com/bulten/
Zəhmət olmasa bu ünvana daxil olaraq özünə aid məlumatları excel faylında qeyd edin:
DV2019 cədvəli: http://bit.ly/2L0H2pM
Zəhmət olmasa bu tablonu forumda qeydiyyatdan keçən və ya keçməyən bütün DV2019 qalibləri doldursun. Bu, bütün Dv2019 qalibləri üçün faydalı bir məlumat olacaqdır.
DV2015 cədvəli: http://bit.ly/1CgoTHT
DV2016 cədvəli: http://bit.ly/1JRqgEd
DV2017 cədvəli: http://bit.ly/2538r1F
DV2018 cədvəli: http://bit.ly/2oUsb7rSizin sıra nömrəniz aktiv olduqdan sonra görüş tarixinizi dvlottery.state.gov səhifəsinə daxil olaraq öyrənə bilərsiniz. Dvlottery.state.gov səhifəniz yeniləndiyi zaman sizə KCC-dan bir e-mail gələcəkdir. ( Bəzən e-mail gəldikdən 3-4 saat sonra səhifədə məlumatlarınız yenilənmiş olur).
Müsahibə tarixiniz KCC tərəfindən təyin edilir və sonra sizin şəxsi dosyeniz online olaraq təyin etdiyiniz konsulluğa göndərilir . Azərbaycanda yaşayan Azərbaycanlılar üçün viza görüşü Amerikanın Gürcüstandakı Konsulluğunda keçirilir.
Vacib QEYD: Surecte-a bəzi dəyişikliklər olmuşdur. İndi sənədləri KCC-yə elektron poçtla göndərməlisiniz.
Əgər ‘intervyu tarixi’ emaili əvəzinə, KCCdən intervyu üçün lazım olan sənədləri online formada onlara göndərməyiniz haqqda bir email gəlibsə, intervyu üçün lazım olan sənədləri KCCə email vasitəsiylə göndərməlisiniz. Əlavə məlumat üçün daxil olun:
***=Əgər KKCə intervyu sənədlərini göndərməlisinizsə aşağıdakı linkə daxil olun***
İçeriği GösterSadəcə olaraq, bu sənədləri KCCnin email ünvanına, yəni [email protected]’a göndərməlisiniz. Bu sənədləri online əldə edə bilsəniz, alın. Əks halda dövlət qurumlarından kağız halında əldə edib özünüz online versiyaya çevirin. Bir foto kamera ilə və ya telefonunuzla da sənədlərin şəkillərini çəkə bilərsiniz. Önəmli olan sənədlərin oxunula bilməsidir. Sənədlər Azərbaycan və ya İngilis dilində olmalıdır. KCC'ə bu sənədləri göndərməmiş, intervyu tarixi aila bilməyəcəksiniz. Ona görə də əgər belə bir email qəbul etsəniz, sənədləri KKCə göndərməlisiniz, əgər belə bir email sizə gəlməyibsə, o halda sənədləri KKC üçün yox, konsulluqdakı intervyu üçün hazırlamalısınız. KKCə bu sənədləri göndərdikdən sonra, intervyu tarixinin çıxmağını gözləməlisiniz. İntervyu tarixi bəlli olanda sizi məlumatlandıracaqlar.
Documents Required for All Applicants:
Copy of passport biodata page (no translation required) - pasaportunuzun ilk səhifələrinin kserokopiyası
Birth certificate - doğum haqqında şəhadətnamə
Military records for any applicant who has previously served in the military - hərbi bilet
Police certificates for applicants 16 years of age or older from all required countries - heç bir cinayət törətmədiyinizə dair arayış (ASAN xidmətdən ala bilərsiniz) [Əgər başqa ölkədə yaşamısınızsa, o ölkənin səfirliyindən də belə sənəd almalısınız]
If you have been convicted of a crime, a certified copy of each court record and any prison record - əgər hər hansı bir cinayət törətmiş və cəza almısınızsa məhkəmədən bu haqda qeydləri (tərcüməsi ilə birlikdə) almalısınız
6) Müsahibə tarixinizi öyrəndikdən sonra etməniz gərəcək şeylər aşağıdakıladır:
müsahibə üçün sənədlərin hazırlanması təyin edilmiş tibb mərkəzindən sağlamlıq arayışının alınması Konsulluqda Viza görüşməsi Vizanın alınması və gediş üçün hazırlıqlara başlamaq ABŞ-a daxil olmazdan əvvəl online olaraq USCİS rüsumunun ödənilməsi7) Müsahibə üçün aşağıdakı sənədləri hazırlamalısınız:
Müsahibəyə girəcək hər bir kəs üçün:
DV lottery saytında qazandığınızı bildirən məktub Ən azı 6 ay etibarlılıq müddəti olan passport və pasportun biometrik səhifəsinin kopiyası özünüzün və sizinlə səfirliyə gedən hər bir ailə üzvünün arxa fon ağ rəng 5 x5 ölçülü 2 ədəd şəkil DS260 formanızın "confirmation" səhifəsi (ən sonda barkodlu olan səhifə) doğum şəhadətnaməsinin əsli , İngilis dilinə tərcüməsi və notarial təsdiqi (mühasibəyə gedəcək hər bir kəs üçün) Nigah haqqında şəhadətnamə və ingilis dilinə tərcüməsi (əgər evlisinizsə) Əgər boşanmısınızsa , boşanma haqqında şəhadətnamə Xarici ölkədən Məhkumluq haqqında arayış (əgər özünüz və ya digər ailə üzvləriniz hansısa ölkədə ən azı 6 ay yaşamısınızsa həmin ölkədən də polisdən məhkumluq haqqında arayış almaq lazımdır. 16 yaşdan yuxarı şəxslərə aiddir bu. Əgər hal hazırda xaricdəsinizsə və həmin ölkədə olmağınız ən azı 6 aydırsa, həmin ölkədən də məhkumluq haqqında arayış almaq lazımdır) Hərbi bilet - yalnız kişilər üçün (əsgərlikdə olub olmamağınız fərq etmir). Əgər oxuyursunuzsa və hərbi biletiniz yoxdursa, yaşadığınız rayonun voenkomatından sizə hərbi bileti əvəz edən sənəd vermiş olmalıdırlar. Məhkumluq haqqında arayış (evlisinizsə həyat yoldaşınız və 16 yaşdan yuxarı uşaqlar üçün də bu arayışı alın. Bu arayışı 1 günə ASAN xidmətdən ala bilərsiniz. Bu sənədi səfirlikdə görüşünüzə bir iki həftə qalmış alın. Çox erkəndən almağa ehtiyac yoxdur)
Qeyd: Əgər özünüzün və ya həyat yoldaşınızın başqa soyadı (məsələn qızlıq soyadı) olubsa həmin soyadlar üçün də ayrıca məhkumluq haqqında arayış alınmalıdır.Yalnız qalib üçün:
Atestat (9 illik məktəbi bitirmək şəhadətnaməsi yox, 11 illik məktəbi bitirmə atestatı). Bu yalnız qalib olmuş şəxsə aiddir. Digər ailə üzvlərinə ehtiyac yoxdur. Attestatınız normalda evinizdə olmalıdır, əgər evinizdə deyilsə böyük ehtimal sonuncu oxuduğunuz universitetdə olmalıdır. Əgər universitet oxumusunuzsa, universitet diplomunu da tərcümə təsdiq etdirib səfirliyə apara bilərsiniz. Əgər hal hazırda universitet oxuyursunuzsa, böyük ehtimal universitetdən atestatın orijinalını almaqda çətinliyiniz ola bilər, keçən ilki qaliblərimizdə də bu çətinlik olmuşdu. Amma istənilən halda almalısınız və attestatın özünü səfirliyə aparmalısınız.
Əgər orta təhsil haqqında attestata malik deyilsinizsə keçmiş iş təcrübənizə dair sənəd təqdim etməlisiniz.(Həmin iş təcrübəniz Amerika Əmək Nazirliyi'nın O* net iş bazasının tələblərinə uğun olmalıdır. O*Net OnLine verilənlər bazası iş təcrübələrini beş iş sahəsinə (job zone) bölmüşdür. Əmək Nazirliyi web saytında bir çox işlərdən bəhs edilsə də yalnız müəyyən peşələr green kart lotereyası proqramına iştirak üçün uyğundur. Peşənizə əsaslanaraq green kart lotereyası proqramına qatılmaq istəyirsinizsə, son beş il içində, verilənlər bazasında iş sahəsi (job zone) 4 və ya 5 olan və xüsusi Peşə Hazırlıq səviyyəsi (Specific Vocational Preperation - SVP) 7.0 və ya daha yüksək olan bir peşədə , ən az 2 (iki) illik bir iş təcrübəsinə malik bir işə sahib olmalısınız.
Qeyd:
İngilis dilində olmayan bütün sənədləriniz ingilis dilinə tərcümə olunmalı və notarial qaydada tərcüməçi tərəfindən təsdiq olunmalıdır. Əgər İngilis dili və ya gürcü dili bilmirsinizsə konsulluqda olan müsahibənizə bir tərcüməçi ilə də gedə bilərsiniz. 330 dollar viza rüsumunuzu müsahibə gününüzdə Tiflisdə konsulluğunda ABŞ dolları və ya gürcü larisi ilə nağd şəkildə ödəyə bilərsiniz. Müsahibənizi uğurla keçsəniz pasportunuz konsulluqda qalacaq, səhərisi günü pasportunuz viza vurulmuş şəkildə sizə təqdim olunacaq.😎 Sağlamlıq: Viza görüşünüzə xüsusi olaraq təyin olunmuş həkimdən tibbi yoxlanışlar haqqında arayış da aparmalı olacaqsınız. Bu arayışı viza görüşünə daxil olacaq hər bir kəs təqdim etməlidir.
Sağlamlıq haqqında arayışı alacağınız ünvan:
International SOS Clinic Baku
Xətai rayonu, Yusif Səfərov küçəsi 1, AZ 1025, Baku , Azerbaijan
Tel: (994 12) 489-54 71
Fax: (994 12) 489-54 70
E-mail: [email protected]Telefon vasitəsilə xəstəxanada müayinə günü aldıqdan sonra, aşağıdakı sənədlərlə ora yaxınlaşmalısınız:
Pasport Konsulluqda görüşünüzü bildirən məktub (https://dvlottery.state.gov/ səhifəsindən çap edin) Son zamanlarda çəkilmiş 4 şəkil (3x4) Əvvəllər olunduğunuz peyvəndlərin siyahısı (əgər varsa)Qeyd:
Sağlamlıq yoxlanışınızı keçdikdən sonra sizə konsulluqda viza görüşünüzə aparmaq üçün bağlı bir zərf veriləcəkdir. Bu zərfi açmaq olmaz ! Sizə təqdim olunacaq sağlamlıq haqqında arayış 6 ay ərzində etibarlı olacaqdır. Amerikaya ilk girişinizi sağlamlıq haqqında arayışınızın etibarlılıq müddəti bitənə qədər etməlisiniz.Ayrıca olaraq əlavə məlumat üçün bu saytları da nəzərdən keçirə bilərsiniz :
http://www.ustraveldocs.com/ge/ge-iv-visaapplyinfo.asp https://travel.state.gov/content/dam/visas/iv-dv-supplemental/TBL_Tbilisi.pdf9) Vizanızı aldıqdan sonra ABŞ-a girməzdən öncə online olaraq 220 $ USCİS rüsumunu ödəməlisiniz. Bu rüsumu ödəməsiniz, Green Kartınız sizə göndərilməyəcəkdir. Ətraflı məlumat üçün su seansını nəzərdən keçirə bilərsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/113/uscis-immigrant-fee-ödeme-ekran-görüntüleriyle
10) Green Kartla ABŞ-da qalma müddətləri lə bağlı ətraflı məlumatları da burdan dəqiqləşdirə bilərsiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/77/green-card-sahiplerinin-abd-dışında-kalış-sürelerikeywords: Azerbaycan / Azerice / Azeri / Tiflis / Baku / Lotereya / Galip / Qalip
-
diğer dava başlığında temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim.
dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi.
https://x.com/curtismorrison/status/1831075587966083557?t=A0Z7e9KSjFBwv3lAQrNEJg&s=19
https://x.com/ckuck/status/1831088793719386528?t=mofilSQi4woVMCb9mIaGkg&s=19
https://x.com/NicoletteGlazer/status/1831036452630925367?t=bkTNiustKzXM8rRQ-3zy7w&s=19
bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler.
her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada.davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum.
inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor.sevgiyle kalın..
*iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
-
diğer dava başlığında temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim.
dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi.https://x.com/curtismorrison/status/1831075587966083557?t=A0Z7e9KSjFBwv3lAQrNEJg&s=19
https://x.com/ckuck/status/1831088793719386528?t=mofilSQi4woVMCb9mIaGkg&s=19
https://x.com/NicoletteGlazer/status/1831036452630925367?t=bkTNiustKzXM8rRQ-3zy7w&s=19
bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler.
her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada.davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum.
inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor.sevgiyle kalın..
*iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
-
bir üstteki iletimde, temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim.
dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi.https://x.com/curtismorrison/status/1831075587966083557?t=A0Z7e9KSjFBwv3lAQrNEJg&s=19
https://x.com/ckuck/status/1831088793719386528?t=mofilSQi4woVMCb9mIaGkg&s=19
https://x.com/NicoletteGlazer/status/1831036452630925367?t=bkTNiustKzXM8rRQ-3zy7w&s=19
bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler.
her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada.davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum.
inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor.sevgiyle kalın..
*iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
-
@MySea, içinde söyledi: Başkanlık Kararnamelerinin Çeşitlilik Vizesi (DV) Sürecine Etkileri
Trump'dan taze haberler var: ABD'de universiteden mezun olan yabancilara greencard verecegini acikladi 🙂
Kate Sullivan / Haz 21, 2024 / politics
Trump says he wants foreign nationals who graduate from US colleges to ‘automatically’ receive green cards | CNN Politics
Trump says he wants foreign nationals who graduate from US colleges to ‘automatically’ receive green cards | CNN Politics
Former President Donald Trump proposed “automatically” giving green cards to foreign nationals who graduate from a US college – comments that break from his efforts to curb both legal and illegal immigration while in office and stand in stark contrast to his inflammatory anti-immigrant rhetoric on...
Seçim vaadi 🙂 Altını pek dolduracağını sanmıyorum. Öyle bir şey yapsa bile şartları zor olur. Sadece doktorasını almış kişiler, sadece şu şu meslekler, yılda sadece bilmem şu kadar kişi vb.
Ama muhtemelen bu da çekilişi kaldırma hamlelerinden biri olacak. Zaten yeterince eğitimli göçmen alıyoruz, neden çekilişle birilerini alalım diyecek…
Biden’ın seçim vaatleri arasında da çekilişle verilen greencard kotasını 80bine çıkartmak vardı. 3.5 yıl geçti koltuğa oturduğundan beri ama değişen bir şey göremiyorum greencard çekilişinde 🙂
-
[Arşiv] DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları
-
Ben pasaportunu sure si I 10 yillik uzattiktan sonra da-260 basvurusu yapardim. Zaten kisa surede pasaportunun suresini uzatabilirsin.
-
@xbens, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları
Herkese selam benim bir kaç sorum olacak ;
- City of birth kısmına örneğin üsküdar , state province of birth kısmına bağlı olduğu il istanbulu mu yazmalıyız yoksa nufus cuzdanımızın arkasında yazan kayıtlı olduğumuz ili mi yazmalıyız örneğin amasya ? Nufus cuzdanında doğum yeri yazıyor ama ili yazmıyor .
- Bildiğimiz diller için bizden vize görüşmesi esnasında herhangi bir sertifika yada sınav sonucu kanıt olarak isteniyor mu ?
- 5 sene önce 1 aylığına almanyaya gitmiştim onun için herhangi bir polis belgesi istenir mi ?
- Son olarak submit ettikten sonra almamız gereken çıktıyı daha sonra alabiliyor muyuz şuan yazıcım olmadığı için alamıyorum ?
Herkese bol şans
Doğum Yeri olarak evet Üsküdar state kısmına da İstanbul yazacaksınız. Doğum yeriniz il merkezi ise iki kısmada aynı ili yazacaksınız.Kimliğin arkasında kısım kütük bilgileridir. Herkeste değil ama farklı olabilir.
Bildiğiniz diller için sertifika sormazlar.
Pois Belgesi 1 yıl ve üzeri kalmışsanız isteniyor.
Daha sonra aynı siteden çıktı alabiliyorsun. -
@muratcan, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları
@crazycells çok teşekkürler ,evet türkiyedeki abd konsolosluğu demek istedim
Nasil bir avantajdan bahsettiginizi anlayamadim. Turkiye'deki konsolosluk kapali olursa, sadece bu nedenden oturu size Kanada'da oncelik vermezler.
-
Bu arada DS-260'ı güç bela doldurdum ama submit etmedim. Bir tanıdıktan adres bekliyorum. Olmazsa başka çareye bakacağız. DS-260'ın talihli için olan kısmı gerçekten yorucuymuş. Herkese kolay gelsin.
-
@Fıratsky, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları
@crazycells, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları
@Fıratsky, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları
@crazycells, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları
@Fıratsky, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları
Arkadaşlar bir soru daha sorabilir miyim ?Biz green kart başvursu yaparken eşimizin pasaportundaki soyadını mı yazıyorduk yoksa kimlik kısmında ki ? tam hatırlamıyorum çünkü benim eşimin ülke içi pasaportu (bizde ki kimlik yerine geçiyor ) soyadı benım ile aynı fakat yurtdısı pasaportunda anne kızlık soyadı duruyor .Ben yanlıs hatırlamıyorsam pasport bilgilerini sordupu için green kart başvurusunda kendi adıma doldurulan basvuru formunda eşimin soyadı kısmına yurt dısı pasaportunda olduğu gibi anne kızlık soyadını yazdım dıye hatırlıyorum ..
Maalesef o bilgilere ulasmaniz mumkun degil. O nedenle tam, resmi ve guncel bilgilerle DS-260 formunu doldurabilirsiniz.
Anladım .peki soyismi pasaportunda hala anne kızlık soyadı yazıyor esımde ama yurtıcı pasaportu (kimlik) benım ıle aynı bu bir sorun teskil eder mi ? sonucta 5yıldır evliyiz yada degısmesı mı lazım pasaportunu ?
hangi ulkenin pasaportu? ve o ulkedeki evlilik sonrasi soyismi kurallari nedir?
Rusya pasaportu .Evlendikten sonra ülke içinde kullandıkları pasaportta (bizim kimlik yerine geçiyor) soyismini değiştirdi fakat biz yurtdısı pasaportunun suresı var diye değiştirmedik orada hala anne kızlık soyadı yazıyor .Green karta basvuru yaparken kendı formumda esınızın bılgılerı kısmında yanılmıyorsam esımın yurtdısı pasaport bilgilerini soruyordu bende ona gore doldurmustum orada hala anne kızlık soyadı yazılı .Şimdi ben tam hatırlamadığım ıcın ikileme düştüm yanlış bir işlem yaptım mı dıye acaba ..ds 260 formunda esımın yurtdısı pasaport bılgılerını mı yazacagım yoksa ülkeiçinde kullandıkları kımlık yerıne gecen kısımda kı bilgilerı mı ?
Evlilikle soyisim veya isim degisikliginden sonra yeni bir pasaport cikartip, guncel ve resmi isminizin yer aldigi pasaportu kullanmalisiniz. Eski pasaportunuzun hala gecerli olmasi, ustundeki ismin en guncel isminiz oldugu anlamina gelmiyor. Resmi olarak ciddi bir problem yok fakat iyi bir uygulama degil
O nedenle size tavsiyem tum resmi belgelerinizi en guncel bilgiler ustunde yer alacak sekilde guncellemeniz ve resmi formlarda bu guncel bilgileri kullanmaniz yonunde. -
@LLL, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları
@crazycells Peki bu mecburi midir ? Türkçe veya ingilizce olması önem taşır mı ?
Ankara'daki ABD konsoloslugundaki konsoloslarin cogu Turkce biliyor, o nedenle cok onemli degil.
-
@Mehmet-Alicem-Özdilek, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları
Tekrar merhaba, bir önceki sorulara verdiğiniz cevaplar için teşekkürler. Benim hali hazırda bir SSN'im mevcut, DS260'ın Social Security Info. sorularından "Do you need a new card issued? " a negatif cevap vermeyi tercih ettim, hali hazırda SSN'e sahip olduğum için. Takip eden "Do you authorize disclosure of information..." sorusuna bu bilgilerin kullanımını istedikleri için yes demeyi düşünüyordum, SSN sahibi olarak bu sorulara nasıl cevap vermem daha uygun olur bu konuda yardımcı olabilir misiniz?
Yenisini isteyin...
J1 ile aldiginiz kartin ustunde kisitlama var, o kisitlamadan kurtulmak icin yeni bir kart almalisiniz (numara degismeyecek, sadece kart degisecek)
-
@halilpekuz, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları
Merhabalar,
Daha önce amerikada bulundum fakat eski pasaportum kayıp haliyle eski visa numarasını bulamıyorum.Ds-260 Formu doldururken istiyor. Onu bulabilceğim bir yöntem bileniniz var mı ?Eger kendi kayitlariniz arasinda yoksa bulmaniz pek mumkun degil. Pasaportunuzun kayip oldugu bilgisini forma yazabilirsiniz.
-
@Burooo07, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları
Unıversıte okuyorumda Tamamlanan en yüksek eğitim seviyesinde othere seçip üniversite okuyorummu diyim yoksa lise mezunu mu diyim
vize bilgilerinizi imzaniza tasimalisiniz.
lise mezunu olarak doldurabilirsiniz.
-
@KorLic35, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları
@crazycells cevap için çok teşekkür ederiz kalbinize ve yüreğinize sağlık herkes ile tek tek ilgileniyorsunuz

surecinizde bol sanslar.
-
@ableindahouse, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları
Formdaki aile bilgileri kısmında sadece annem ve babamın doğum yerini girdiğimde hata ile karşılaşıyorum. Anlam veremedim. Annem de babam da Elazığ doğumlu. Lakin sistem State/Province kısmında ELAZIG'ı bir türlü kabul etmiyor. Dont know kısmını mı işaretlesem bilemedim, hiçbir mantığı yok verdiği hatanın.
ELAZIGveyaelazigsu kelimeleri kopyala yapistir yaparak yazmayi deneyin. I harfinden kaynaklanan bir hata gibi gorunuyor... -
@Bilgehan-Şeref, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları
@crazycells Merhaba, Öncelikle cevabınız için teşekkür ederiz. Otomatik olarak değişmiyor. Eşim kendi ülkesine gidip bizim evlilik cüzdanımızı gösterip değiştiriyor soy ismini.
o halde siz degistirmediginiz surece pasaporttaki soyisim guncel soyisim oluyor... Bu bilgiyi formlarda kullanmanizda bir sakinca yok...
hem A... B... hem de A... B... C... esinizin ismi. Daha once yazdigim gibi insanlar farkli ulkelerde farkli isimlere sahip olabilirler. Bu isimlerin hepsini "alias" bolumunde listelemeyi unutmayin...
-
@aze, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları
@gucarslan TEŞEKKÜR EDERİM ADRES KISMINI GEÇEMİYORUM ,11 TANE ADRES VAR
once bastan sonra 1 adreste kalmis gibi yazin tarihleri...
sonra sirasiyla adresleri ekleyerek tarihleri adim adim guncelleyin... her seferinde
savetusuna basmayi unutmayin... -
@bozer340, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları
Merhaba tekrardan oncelikle herkesin bayramini kutluyorum. Benim case numaram 20bin lerde ve birbirinden farkli gorusler var. Eger ds 260 formunu gec veya erken gonderirsem case numaram veya siram degisiyor mu acaba ? Kimi erken gonderirsen siraya once giriyorsun diyor kimisi hayir baz alinan case numarasindaki siran diyorlar. Degerli arkadaslar dogrusu nedir ? Kizlarimin pasaportu yok onlari cikartmak icin 1 hafta kadar beklemem lazim ama gec kalirsam 20binlerdeki sirami kaybetmis mi oluyorum ?
TesekkurlerGec gonderirseniz surecinizde de gecikme olur. Fakat o cumledeki "gec" 13 Mayis vs. 23 Mayis degil
2021 yili icinde gonderdiginiz surece bir sorun yasamazsiniz. Eger 2022'ye sarkitirsaniz surecte ciddi gecikmeler yasayabilirsiniz.Mayis-Haziran aylarinda rahat rahat ve dogru sekilde formu doldurup gondermeniz yeterlidir.
-
@Emre-Öztürk, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları
Öncelikle herkese merhabalar. Bu sene yapılan kurada bilgilerimi eksiksiz bir şekilde girdim ve ardından çekilişte yeşilkart'a hak kazandığımı öğrendim. Fakat başvuru yaptığım pasaportumu kaybettim. Kısa süre içerisindede DS 260 formunu doldurmam gerekiyor. Yeni bir pasaport çıkartıp pasaport bilgilerini güncelleyebilir miyim. Pasaportumu kaybettiğimi dair evrakları beyan edebileceğim ve ya kaybolduğunu arz edebileceğim bir nokta var mı DS 260 Forumunda. Bu durum kazandığım hakkı olumsuz olarak etkiler mi ve yapabilirim. Lütfen bilen birisi cevap verebilir mi şimdiden teşekkür ederim.
Yenisini cikartip formu o sekilde doldurun.
Aciklanan yonergelere gore mulakata eski pasaportu goturmezseniz vize alip almayacaginiz konsolosun inisiyatifine kalmis.
e-devletteki kayitlarda eski pasaportunuza dair bilgiler var, bunlari toparlayip mulakata goturmenize tavsiye ederim. Pasaportun onemli kisimlarinin kopyasi veya fotosu yok mu sizde?
-
@qrack, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları
Merhaba,
Babam 2022 greencard talihlisi. Dolayısıyla ben ve annem de bu durumdan faydalanabiliyoruz ancak formu doldurmakla ilgili bir kaç sorum var.
1.Babam 60 yaşında bu bir sorun teşkil eder mi?
2.Şuan emekli kendisi öncesinde THY personeliydi. Formda iş ile ilgili kısmı doldururken müdürü ve işvereni ile ilgili bilgiler istiyor ancak babam çalıştığı süre içerisinde birçok müdürü olduğunu söyledi. En son müdürünü mü yazmalı ya da nasıl doldurmalıyız emin olamadık.
3.Daha önce amerikaya 4 kez turist olarak gitmiştik. Ne kadar kaldığımızla ilgili bilgiler istiyor. Ülkeden giriş-çıkış zamanlarını e-devletten görebiliyoruz ama ülkeye girdiğimizden bir gün önce çıkmış oluyoruz ABD den, yolculuğun uzun olması dolayısıyla. Bu durumda ülkeye girdiğimiz tarihi mi yazmalıyız yoksa ABD'den çıktığımız günü mü yazmalıyız ?Teşekkürler
3.tarihte bir gunluk fark hicbir sorun yaratmaz, Turkiye tarihini veya ABD tarihini kullanabilirsiniz.
-
Bu soru daha önce sorulmuş ama kafamda netleşmedi. Have you ever used other names? sorusunda evli kadının tek ismi ve tek soyadı var diyelim (yani isim değişikliği yok sadece evlendiği için soyadı değişiyor), buna rağmen kızlık soyadı ile beraber ismini tekrar yazmak gerekiyor mu ?
-
@isoceylan99, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları
Selam arkadaşlar, ben XXXXXX üniversitesinin 2. Sınıfında iki dönem yurt dışında bir üniversitede Erasmus yapıp, 2. sınıfı orada tamamladım ve 3. sınıf için başka bir üniversiteye yatay geçiş yaptım. 1- Bu durumda, Number of Educational Institutions Attended kısmına bu 3 üniversiteyi de eklemeli miyim? 2- Eğer öyleyse, bu üniversitelerin 2'sinden herhangi bir derece edinmedim, bu yüzden Degree, diploma or certificate received kısmına ne yazmalıyım? 3- ve şu an okuduğum üniversiteyi bitirmem için daha bir yıl var, üniversitenin bitiş tarihine tam olarak ne yazmalıyım? Teşekkürler…
lise + universite icin 4 yazip hepsini listeleyin...
-
@istavrit, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları
@crazycells 2007 yılında Work and Travel ile Amerikaya Gitmiştim SSN numaram vardı şimdi Green Card Çıktı. Eski SSN numarasını istiyor mu form doldururken ? Yeni SSN numarası verirler mi?
numarasini istiyor, fakat dilerseniz yeni bir numara talep edebilirsiniz.
-
@suderelii, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları
@gucarslan çok teşekkür ederim çıktı doldurdum fakat ekstra yeni bi ds 260formunu doldurup doldurmayacacağımın gerekliliği konusunda kafam karışmıştı ama teşekkür ederim yanıtınız için tekrardan
Green Card alacak herkes icin ayri bir DS-260 formu doldurmalisiniz.
Benzer Başlıklar
160
Çevrimiçi
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k
İleti
Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum