@xackletaker, içinde söyledi: DV2023 Bekleme Odası
@nevzatyildizz, içinde söyledi: DV2023 Bekleme Odası
@xackletaker, içinde söyledi: DV2023 Bekleme Odası
@nevzatyildizz, içinde söyledi: DV2023 Bekleme Odası
@MrMuscle Çekilişi kazanan insanların %90'ı evini, arabasını satarak bu parayı karşılıyor zaten, çıkarsa ben de öyle yapacağım. Türkiye'de zaten insanlar fakir bir şekilde yaşıyor, bundan kaçmak için gidecek yer arıyorlar. Şu forumdaki herkes Amerika'ya gitmek istiyor, burada bizi tutan ortak neden bu ama soralım kaç kişi yıllık gelirinden 2500 tl den fazla bir parayı çıkacağı garanti olmayan bir çekiliş için ayırabilir diye eminim ki ben ayırırım diyenlerin oranı %5 i geçmez. Evet bu belki kazanma oranını artırır ancak lottery mantığı hiçbir şekilde kalmaz.
Maddi durumum kötü olmamasına rağmen sonuna kadar katılıyorum hocam.
Hatta bu durumda gitmeye daha çok ihtiyacı ve isteği olan ama maddi durumu olmayan sadece hayalleri olan bir sürü genç başvuramaz hale gelir. Üstüne bir de gitmeye ihtiyacı ve isteği olmayanların sırf parası var diye olasılığını arttırmış olunur.
Madem başvuruların bu kadar düşmesi isteniyor. O zaman Ekim ayında yapılan başvuruya 5 yıl geçerliliği kabul edilecek en kötü intermediate bir TOEFL veya IELTS sonucu eklenmesi şartı çok daha mantıklı olacaktır.
Hani Amerika'ya gitmek istiyorlar ya... Hani orada İngilizce konuşuluyor ya...
Hem sınavın ücreti 5 senelik başvuru hakkı için gayet makul olur hem de yeterlilik sayesinde başvuruların %90'ı yalan olur..
Allaha şükür aylık 250 tl verebilecek durumum var ancak olay o değil. Olayları sadece kendi bakış açımızdan düşünmemek gerekiyor, biz nasıl olursa çekilişin bana çıkma ihtimali daha yüksek olur diye hesaplar yapıyoruz. İngilizce olayına da katılmıyorum, çekilişi kazanınca mülakat görüşmesinde vize alabilmek için ingilizce bilmek gerekmiyor ki başvuruda IELTS şartı olsun. Şahsen ben de @this-time89 gibi düşünüyorum pasaport şartı çok iyi oldu ve şuanki kurallar dışında eklenecek ekstra şeyler lottery mantığına ters olacaktır.
Ben zaten böyle olmak zorunda demedim. Madem başvuruları indirmek istiyorsunuz bu yöntem daha mantıklı dedim. Diğer türlü işin içine para girdiğinde çok daha saçma bir şekle bürünür süreç, çünkü adamlar sadece bu ülkeye özel kıstas getirmiyorlar o başvuru için istemek zorunda kalırlar.
Bütün ülkelerin para biriminin dolar karşısındaki değeri farklı, sen bir başvuru için aylık maaşının yarısını verecekken Afrika'daki herif tüm senelik maaşını vermek zorunda kalabilir.
Ama şunu da eklemek istiyorum benim gördüğüm kadarıyla sosyal mecrada ve halkın dilinde bu yeşil kart mevsuzu gittikçe dillenmeye başlamış.
Eğer bu böyle devam ederse haliyle bundan birkaç sene sonra milyon başvuru dahi görülebilir.
Ben 23 yaşındayım İnşaat mühendisliği son sınıf öğrencisiyim mezun olmama birkaç ay kaldı. Çevremdeki insanlar genel olarak ya üniversiteyi yeni bitirmiş ya da bitirmeye yakın insanlar ve hiçbirinin planları burada kariyer yapmak üzerinde değil. Herkes nasıl ve ne şekilde buradan gidip daha iyi bir hayat yaşayabilirim derdinde ki böyle düşünmek de herkesin hakkı. Ülkemizin şartlarını düşününce ve bu şartların da kolay kolay iyiye dönmeyeceğini düşününce başvurular kesinlikle her geçen gün artacaktır.