Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Absürd, Detaycı, Obsesif, Cevaplanması Şart Olmayan Ama Kimine Göre Cevabı Önemli Sorular


  • 😃 @yekta bey ben formu daha submit etmedim, kaydedip çıkıyorum, yani formu KCC den açtırma durumu söz konusu değil, benim takıldığım konu sistemi bu kadar meşgul ediyor olmam gözlerine batar mı acaba ? tabi ki bu benim kendi kendime paranoya yapmam ile alakalı, birde hazır konu açılmışken KCC'yi arayınca Türk temsilcileri var mı yoksa İngilizce mi konuşmak lazım ?? belki bigün işimiz düşer de aramak zorunda kalırsak diye soruyorum


  • @aytac59 ben diyorum ki submitini 6 kere açtirmiş kişiye bile sorun olmamış size niye olsun :)) . kcc yi aradıgını iddaa eden arkadaslar oldu ama hangi dil konustular bilmiyorum 🙂 ama mail ingilizce atiliyor


  • :))) anlaşıldı @yekta bey dediğim gibi benimki sadece paranoya, malumunuz söz konusu Amerikan hükümeti olunca insan ister istemez acaba bilgisayarıma varıncaya kadar benim didik didik inceliyor olabilirler mi diye düşünmeden geçemiyor insan 🙂 ayrıca bilgiler için çok teşekkür ederim yekta bey


  • @aytac59 Sayın @aytac59 submit etmeyin ama sayfadaki değişikliğin sunucuya gittiğinden emin olmak için bir sonraki basamağa geçiyormuş gibi ilerleyin. Browser sekmesini ondan sonra kapatın. Hangi işlemlerde veya hangi sıklıkla sunucuya arkadan veri gittiğini bilemediğimizden girdiğiniz/güncellediğiniz her veriden sonra sonraki basamağa geçip oradan çıkış yapın. Tabii son kararınızı verinceye kadar da -form oldu demeden de- SUBMIT etmeyin. Yoksa açtırmak için eposta atıp açmalarını beklemeniz gerekir.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    İlginç bir ayrıntı daha. Şuradan arabamın Türkiye'deki değerini bulmaya çalıştım: https://www.tsb.org.tr/kasko-deger-listesi.aspx?pageID=631

    Burada ilginç olarak araçlarda fazla motor ve donanım seçeneği yok. Örneğin Toyota Corolla için sadece 1.8 benzinli otomatik motor var. Türkiye'de ise bir sürü farklı hacim ve vites seçeneği koymuşlar. Dizel zaten binek araçlarda neredeyse hiç yok, olanlar da çok yaygın değil. Donanım seçenekleri de az sayıda, Toyota çoğunluk araçlar LE, yani minimuma yakın donanımla satılıyor.


  • @caglaror
    Bu konuyu açtığın için teşekkür ederim. Tam benlik. 21315 tane absürd soru sorabilirim 🙂
    Mesela şeyi merak ediyorum. Amerikalı yan komşunuzla muhabbetiniz nasıl ?
    -Türkiye'deki çay kahve muhabbetini, o sıcaklığı bulabiliyor musunuz ?
    -Google Maps'ten sokaklara falan bakıyorum, çocukların oyun oynayabileceği parklara pek denk gelmiyorum. (Her evin bahçesi bir park evet ama, yine de park parktır)
    Bu çocuklar mahalle arkadaşlarıyla nerede oynuyorlar, oyun oynuyorlar mı ?


  • @knnrn Aynı şeyi bir gün önce de ben denedim. TR'de motorlar 2.0 ve alta doğru inme eğiliminde, US de2.5 ve yukarı doğru gitme eğiliminde. Fiyat farkları kur farkını bile geçmiş durumda.


  • @toprock Youtube videolarında bazı mahallelerde bile çocuk parkları var. Bu konuda ben de dikkat ettim, benim minik TR de olduğu kadar park bulabilecek. Ama parktan öte etkinlik yapıları var. Bilim merkezleri, bilimum spor alanları vb.

    TR'deki muhabbeti olsa olsa Akdeniz ülkelerinde bulabiliriz sanırım ve belki Asya taraflarında. Yaşayanlar canlı örnekler vereceklerdir.
    Bir de komşun da bir göçmen (Meksikalı vb.) ise olay daha farklı olabilir.


  • Bizim yaşadığımız sokak çıkmaz sokak. Komşularla araları çok iyi herkesin. Çocuklar kapının önünde oynuyor. Birbirlerini dışarı çağırıyorlar falan. Geçen gün yan komşu Türk kahvesi içmeye geldi 3 saat oturdu 😁


  • @damladav yakında günde yaparsınız :))


  • -Amerika'da beyaz eşyaların garanti şartları hakkında bilgisi olan var mı?
    -Satın alınca getirip kurulumu kendileri yapıyor mu?
    -Bu nakliye ve kurulum ücretsiz mi?
    -Cihaz arızalandığında nasıl bir yolla garanti şartlarını işletiyoruz?
    -Genel olarak byeaz eşya fiyatları nasıldır?
    -Hangi beyaz eşyalar sık kullanılır ve olmazsa olmaz? Hangilerini almasak da olur?
    -2 Çocuklu standart bir ailenin alması gereken beyaz eşyaların özellikleri neler olmalı? Örneğin buzdolabı XL mi olmalı, çamaşır makinası kaç kilogramlık olmalı ? vb
    -Üstten yüklemeli çamaşır makinası kaldı mı? Kurutma makinası nasıl olmalı?
    -Kiralarken beyaz eşya olmayan ev kiralamak mantıklı mı? Beyaz eşyaları taşınırken servise sök-tak yaptırabiliyor muyuz? Ücretilimidir?
    -TR'deki gibi yedek parça ve servis olanakları fazla olan (Beko, Arçelik, Bosch vb) markalar hangileridir? Bosch var mı USA'de?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @caglaror Kendi eviniz degilse beyaz esya almak pek mantikli degil. Zaten bu esyalarin olmadigi ev bulmak da zor. Her evde camasir, kurutma ve bulasik makinesi var, ayrica buzdolabi, ocakli firin ve mikrodalga firin. Buzdolaplari genelde cift kapili buyuk boy oluyor.
    Kiraciysaniz her seyden ev sahibi veya site yonetimi sorumlu. Bizim sitede ariza bildirimi web sitesi uzerinden yapiliyor ve hemen gelip hallediyorlar. Evdeki ampulu bile onlar degistiriyor.
    Burada tasinmak cok maliyetli bir sey, o nedenle kiraciyken mumkun olan en az miktarda esya sahibi olmak daha mantikli.

    Bizim camasir makinemiz ustten yuklemeli, eski tip Amerikan modeli. Herhangi bir sikintimiz yok, gayet memnunuz.
    Sorularin yaniti genelde nereden aldiginiza ve markaya gore degisir.

    Markalar ve fiyatlar icin sunlara bakabilirsiniz:

    http://www.sears.com/appliances/b-1020003

    https://www.bestbuy.com/site/electronics/home-appliances/abcat0900000.c?id=abcat0900000


  • @damladav Amerika'ya ilk giriş: 21.05.2018 - Seattle, WA
    Hangi ara gittiniz, hangi ara bu kadar kaynaştınız komşularla 😃


  • @toprock yanında kaldığım akrabalarımın komşusu. O sayede tanışıp kaynaştık 🙂

  • Yasaklı

    bu sarkı, memleketten cok uzakta olsa da herkese yardıma kosan sayın crazycell için gelsin.belki biraz dinlenir.sakinleşir.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @başkan Absürd, Detaycı, Obsesif, Cevaplanması Şart Olmayan Ama Kimine Göre Cevabı Önemli Sorular içinde söyledi:

    bu sarkı, memleketten cok uzakta olsa da herkese yardıma kosan sayın crazycell için gelsin.belki biraz dinlenir.sakinleşir.

    Ilginize tesekkurler, sakinim zaten. Bana sarki tavsiyelerinizi surada yapabilirsiniz:
    https://yesilkartforum.com/forum/category/75/serbest-kürsü

    Evet, hem bu sarkiyi hem de ardindaki "saskin" sarkisini begenerek dinlerim zaten.

  • ⭐⭐

    @crazycells Selam 2017 'nin, current olan case numberlarını içeren grafikte varmı acaba ? hangi ay ,hangi numaralara geldiğini gösteren?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @hockeyumpire2 Absürd, Detaycı, Obsesif, Cevaplanması Şart Olmayan Ama Kimine Göre Cevabı Önemli Sorular içinde söyledi:

    @crazycells Selam 2017 'nin, current olan case numberlarını içeren grafikte varmı acaba ? hangi ay ,hangi numaralara geldiğini gösteren?

    sunu mu soruyorsunuz?
    http://yesilkartforum.com/bulten

  • ⭐⭐

    @crazycells Yeap! Thank you 🙂

  • ⭐⭐

    @crazycells case number'ım 21xxx lerde 'de gecen senelerin analizini yapıyorum. tahmini Şubat-Mayıs 2019 arası current olabilir. (tabiki hersene değişiyor ama sadece tahmin ) insana greencard çıkınca aldığı nefes türkiye ruhu abd 'de oluyor 🙂 yani ben öyleyim. 🙂


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

94
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum