Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Biden'in Göçmenlik Reformu Yasa Tasarısı (20 Ocak 2021)

Gündem
330 84 18.7k 82

  • @crazycells, içinde söyledi: Biden'in Göçmenlik Reformu Yasa Tasarısı (20 Ocak 2021)

    • Aile Sponsorlu Green Card sürecinde işlem bekleyen gecikmiş dosyalar hızlandırılıp, gecikmeler kapanacak; ayrıca ailelerin birleşmesini engelleyen 3 veya 10 yıllık banlar kaldırılacak
    • İş Sponsorlu Green Card sürecinde işlem bekleyen gecikmiş dosyalar hızlandırılacak
    • İltica başvurlarındaki 1 yıllık bekleme süresi kaldırılacak ve iltica başvuruları, U vizesi, T vizesi, VAWA başvuruları hızlandırılıp, kotaları arttırılacak

    Bunlar konsolosluklardaki yoğunluğu arttıracağı ve bu hızlandırma olayına dv de dahil edilmemesi beni biraz tereddüte düşürdü açıkçası ama;

    Ve ayrıca Trump'ın zorlaştırdığı veya engellediği bütün süreçler de gözden geçirilip, neredeyse tamamı eski haline çevrilecek. Tüm ayrıntıları yukarıdaki linkte bulmak mümkün.

    Burada da en azından önümüzdeki yasaklar kaldırılacak gibi bir izlenim oluştu.

    Çok ikilemdeyim, bilemiyorum ne nasıl olacak. Yaşayıp göreceğiz anlaşılan. Ama ne olursa olsun iyiye gittiğimiz kesin. Dileğim mükemmel olması :)


  • F2A sürecindeyiz, inşallah tasarı bir an önce geçer ve böylece Aile Sponsorlu Green Card sürecimiz hızlıca sonuçlanır :)


  • DV2020 için bir gelişme olur mu acaba?


  • @einsteinwashere, içinde söyledi: Biden'in Göçmenlik Reformu Yasa Tasarısı (20 Ocak 2021)

    DV2020 için bir gelişme olur mu acaba?

    Yasalar DV-2020'yi etkilemeyecektir diye dusunuyorum, o vizelerin kullanimi icin mahkeme karari yeterli kanimca.


  • Çok sevindim!!! Allah ondan razı olsun. Seni seviyorum Joe Biden. Seçilmesi için çok dua etmiştim...


  • Green Card 55000den 80000 çıkarılması vizelerin (halkın çoğunluğu Müslüman olan ülkelere veya Afrika ülkelerine uygulanan yasaklar kaldırılacak ABD'de yasal statüsü olmadan yaşayan milyonlarca kişi için Green Card ve vatandaşlık yolu açılacak} müslümanlara ve yasal statüsüz kaçaklara verilirse çeşitlilik vize leri 55000 den de aşağı olursa bu bizlerin şanşını daha da azaltır.çünkü amerikada kaçak yaşayan milyonlarca insan var.


  • @crazycells, içinde söyledi: Biden'in Göçmenlik Reformu Yasa Tasarısı (20 Ocak 2021)

    Biden'in ilk başkanlık gününde Göçmenlik Reformu Tasarısı yayımlandı.

    https://buildbackbetter.gov/press-releases/fact-sheet-president-biden-sends-immigration-bill-to-congress-as-part-of-his-commitment-to-modernize-our-immigration-system/

    Bu tasarının yasalaşması için hem Meclis'te hem de Senato'da onaylanması gerekiyor. Önümüzdeki iki yıl boyunca hem Meclis, hem Senato, hem de Beyaz Saray Demokratların kontrolünde olacağı için bu konuda hızlı gelişmeler yaşanabilir. O nedenle bu tasarı ve yeni yasalarla ilgili gelişmeleri konuşmak için yeni bir başlık gerekir :)

    Bu tasarıya göre;

    • 55.000 olan Green Card çekiliş vize sayısı 80.000'e çıkarılacak

    • Green Card süreçlerinde halkın çoğunluğu Müslüman olan ülkelere veya Afrika ülkelerine uygulanan yasaklar kaldırılacak

    • ABD'de yasal statüsü olmadan yaşayan milyonlarca kişi için Green Card ve vatandaşlık yolu açılacak (DACA dahil)

    • Aile Sponsorlu Green Card sürecinde işlem bekleyen gecikmiş dosyalar hızlandırılıp, gecikmeler kapanacak; ayrıca ailelerin birleşmesini engelleyen 3 veya 10 yıllık banlar kaldırılacak

    • İş Sponsorlu Green Card sürecinde işlem bekleyen gecikmiş dosyalar hızlandırılacak

    • ABD'deki üniversitelerden STEM alanlarında yüksek derece alan kişilerin Green Card alması kolaylaştırılacak

    • H1-B vize sahipleri eşlerine (H-4) tekrar çalışma izni verilecek ve çocuklarının yaştan dolayı vize alamama problemi giderilecek

    • İltica başvurlarındaki 1 yıllık bekleme süresi kaldırılacak ve iltica başvuruları, U vizesi, T vizesi, VAWA başvuruları hızlandırılıp, kotaları arttırılacak

    Ve ayrıca Trump'ın zorlaştırdığı veya engellediği bütün süreçler de gözden geçirilip, neredeyse tamamı eski haline çevrilecek. Tüm ayrıntıları yukarıdaki linkte bulmak mümkün.

    Biden döneminde göçmenlik yasalarında son 4 yıl boyunca yapılmış bütün olumsuz düzenlemelerin en azından eski haline getirileceğini tahmin ediyordum.

    Bu kadar kapsamlı ve olumlu bir düzenlemeyi ise resmi anlamda, hem de görevinin ilk günü ilk iş olarak başlatacağını hayal bile edemezdim.

    Çok kalp kazandın Biden...

  • ⭐⭐⭐⭐

    @Gökhan ben şöyle biliyorum zaten 110 bin kişi çağırıyorlar bunun 55 bini ne bize veriyorlar. Eğer ki 80 bin olayı olursa 110 bin den 80 bin kişiye vize verirler.


  • Mevcut ve halihazırda greencard sahibi olanlara hemen vatandaşlık verileceğini düşünüyorum süre beklemeksizin


  • Yasal olmayan göçmenlere 5+3 kuralını getirmelerini nasıl yorumlayabiliriz? Yasal (bizler) Greencard olanlar için de vatandaşlığa giden yolun süresi de 3 yıl olabilir mi?


  • Joe biden adamdır. Bizi bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim.


  • Bu j1 vizesini f1e çevirmenin kolaylaşmasını sağlar mı? ve iltica başvurusu yapıldığında çalışma vizesi veriyormuş Obama. Bu kolaylıkta geri gelir mi?

  • ⭐⭐⭐

    Sayın @crazycells güzel günlerin gelmesi ümidiyle


  • Bilgilendirme için teşekkürler, elinize sağlık, Joe Biden ile şans bizden yana, bu yıl nasip olur diye çok ümitliyim, DV 2022 ye 80 bin olursa da çok iyi olur :)


  • @crazycells çok teşekkürler bu güzel haberler için nihayet olumlu bir şeyler olmaya başlıyor..


  • @biber keşke


  • çıkacak bu yasalar cbp görevlilerinin biraz daha insancıl olmasını sağlasa keşke. her halükarda girişteki o kişilerin iki dudağından çıkacak şeye bakıyor bazı şeyler..

    bütün göçmenler için hayırlısı olur umarım =)


  • VOA'dan alınan bilgiye göre Biden, bir dizi kararname yayınladı, ancak ne hikmetse bizleri sevindirecek, çok basit bir kararı henüz alamadı https://www.amerikaninsesi.com/a/baskan-biden-bir-dizi-kararname-yayinladi/5745470.html


  • Esasında yeni gelen bir yasa olmayacak sadece bozulan eski yasalar geri gelecek.2015 te trump yönetimi gelmeden önce nasılsa gene aynısı olacak.Açıklananlarda 2015 den farklı bir yasa yok gibi...


  • Ali Beyin, Facebook'da yapmış olduğu yorum daha mantıklı görünüyor; Ali Bey, 2020 DV vize sorununun yasa tasarılarında yer almamasının normal olduğunu, sorunun mahkeme kararıyla çözülebileceği şeklinde yorum yapmıştı, ben de öyle düşünüyorum, ancak hala bir kararname beklentisi içindeyim.


Benzer Başlıklar

  • 1 Oy
    84 İleti
    3k Bakış
    smartcellsS
    ABD, vize ücretlerine yüzde 135 zam... 1 Ekim'den itibaren geçerli olacak ABD Kongresi’nde kabul edilen “One Big Beautiful Bill Act” kapsamında, 1 Ekim 2025’ten itibaren tüm göçmen olmayan vizelere 250 dolarlık ek ücret uygulanacak. Yeni düzenleme, turistlerden öğrencilere, işçilerden değişim programı katılımcılarına kadar milyonlarca kişiyi etkileyecek. ABD’nin getirdiği “Visa Integrity Fee” ile turist vizelerinin (B1/B2) ücreti 185 dolardan 435 dolara yükseldi. Böylece vize başvuru maliyeti yüzde 135 artmış oldu. Turist vizeleri (B1/B2) artık 435 dolar olacak. Öğrenci ve değişim programı vizeleri (F, J, M) ek ücretten etkilenecek. Çalışma vizeleri (H-1B, L-1, O-1) dahil olmak üzere birçok kategoriye aynı ücret yansıyacak. ESTA (Vize Muafiyet Programı) kapsamındaki yolcular muaf tutuldu, ancak ESTA başvuru ücreti de artırıldı. Kongre Bütçe Ofisi (CBO), yeni ücretten yıllık 2,7 milyar dolar gelir beklendiğini açıkladı. Ancak sektör temsilcileri, yüksek maliyetin ABD’nin turizm gelirlerinde 29 milyar dolara kadar kayıp yaratabileceğini öngörüyor. ABD vizeleri, yeni artışla birlikte dünyadaki en pahalı vizelerden biri haline geldi.
  • USCIS'in "Premium Processing" Hizmeti

    Taşındı Gündem
    14
    1
    8 Oy
    14 İleti
    1k Bakış
    A
    @crazycells Merhabalar, I-131 Re-Entry Permit ( Advance Parole değil ) başvurumuzu yapalı 10 ay olmak üzere. 9 ayda sonuçlanır diye planlamıştık ama başka bir konuda işlem sonuçlanma süresinin 15.5 aya çıktığını okudum. Bu başvurumuzu hızlandırmanın bir yolu var mıdır?
  • BIDEN'ın Göçmen Vize Yasağını (PP-10014) Kaldırma Kararı (Şubat 2021)

    Gündem
    132
    39 Oy
    132 İleti
    6k Bakış
    crazycellsC
    @Hakan-Halid, içinde söyledi: BIDEN'ın Göçmen Vize Yasağını (PP-10014) Kaldırma Kararı (Şubat-2021) Selam beş yıldır ABD vatandaşı biri ile evliyim aklımızda hiç ABD ye gitmek olmadığı için araştırmadık ABD ye gitmek erleşmek istiyoruz ve eşimin bu konuda hiç bir bilgisi yok iki kızımız var izlemem gereken adımlar ne dir burda hangi guruplara yazmam gerek tşkrlr Eger Turkiye'deyseniz su baslikta yazilanlari takip etmeniz lazim: https://yesilkartforum.com/forum/topic/297/ir1-cr1-sureci-ve-mulakat-deneyimleri-abd-vatandasi-ile-evlenip-turkiye-de-green-card-almak Eger ABD'deyseniz sayin gucarslan'in yukarida belirttigi basligi takip etmeniz lazim.
  • Trump'in Cin mensei urunlere %10'luk Gumruk Vergisi ve ABD Finansal Piyasasina etkisi

    Gündem
    1
    1
    1 Oy
    1 İleti
    126 Bakış
    F
    Maalesef haber sonrasi gecen bir kac gunde piyasalar coktu. Dow sanirsam 800 puan dustu. Umarim uzun donemde ABD piyasasina olumlu etkisi olur. [image: 1565031958678-capture-resized.png] https://www.cnbc.com/2019/08/01/trump-says-us-will-impose-10percent-tariffs-on-300-billion-of-chinese-goods-starting-september-1.html
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

26

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum