@Selma-Azra, içinde söyledi: Family Sponsored Green Card (Aile sponsorluguyla Green Card almak)
Merhaba,
Annem erkek kardesim(erkek kardesim amerikan vatandasi ve calisiyor) uzerinden yesil kartini bu ay aldi. Annem su anda hicbir iste calismamakta.
Annem benim icin F2B ye basvurmak istiyor. Amerikaya okumak icin geldim F1 vizem bitmesine ragmen I20 mi devam ettirerek burada kaldim ve hala da egitimime devam etmekteyim.
Eger F2b icin basvurursak, takip etmemiz gereken adimlar nelerdir?
Erkek kardesim annemin benim icin basvurusuna sponsor olabilir mi? Cunku annemin burda su anda bir geliri bulunmamakta.
Sizce bu surec ne kadar alir ve hangi formlar ve evraklar gereklidir? Sadece I-130 yeterli midir baslangic icin?
Avukat araciligiyla basvurmak daha mi mantikli?
Foruma baktim ama kendi durumuma benzer birsey bulamadim. Bu konuda yardimci olursaniz sevinirim.
Pandemi sonrasi bu siralamalarin nasil degisecegini bilemiyoruz, o nedenle siralamalarda hizli bir degisik gerceklesebilir.
su an icin sadece I-130'u online olarak doldurup gonderin, sayin @mydream 'in dedigi gibi sponsorluk belgeleri zaten I-130 onaylandiktan sonra NVC asamasinda gerekecek (veya AOS yapacaksaniz I-485 basvurusu sirasinda).
Eger ogrenci statunuzu "priority date"iniz aktif olana kadar devam ettirebilirseniz o durumda AOS basvurusu yapabilirsiniz, aksi durumda surece Turkiye'den devam etmeniz gerekir.