Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Family Sponsored Green Card (Aile sponsorluguyla Green Card almak)


  • @crazycells Teşekkürler


  • merhabalar kız arkadaşımın ailesinden dolayı 21 yaşına kadar green card çikarma hakkı var ben onun green cardından evlensek yararlanabilir miyim f2a vizem olurmu veya onun green cardı üzerinden green carda başvursam yararı olurmu bu green card sahibi ile evlilik konusunda bilgi verirseniz çok sevinirim


  • @yigit-yanar, içinde söyledi: Family Sponsored Green Card (Aile sponsorluguyla Green Card almak)

    merhabalar kız arkadaşımın ailesinden dolayı 21 yaşına kadar green card çikarma hakkı var ben onun green cardından evlensek yararlanabilir miyim f2a vizem olurmu veya onun green cardı üzerinden green carda başvursam yararı olurmu bu green card sahibi ile evlilik konusunda bilgi verirseniz çok sevinirim

    Once kiz arkadasinizin Green Card almasi lazim, ancak ondan sonra evlenip Green Card alabilirsiniz. Su basligi surec icin takip edebilirsiniz:

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/1424/f2a-ve-f2b-vize-surecleri-green-card-sahiplerinin-es-ve-cocuklari

    Ayrica ayrintili bilgi icin ilk iletiyi de okumayi unutmayin.


  • @crazycells çok teşekkürler, dvlottery ile beraber yürütüyoruz. Hangisi önce olursa artık :)


  • @ucakci, içinde söyledi: Family Sponsored Green Card (Aile sponsorluguyla Green Card almak)

    @crazycells çok teşekkürler, dvlottery ile beraber yürütüyoruz. Hangisi önce olursa artık :)

    :thumbs_up: en dogrusu :)

  • ⭐⭐⭐

    Sayın @crazycells merhaba,

    F2A başvurusunu başlatabilmek için ABD'ye giriş yaptıktan sonra bir süre geçmesi gerekiyor mu acaba? Sponsorluk belgelerinde hep yıllık gelir üzerinden konuşulduğu için acaba ilk 1 yılı geçirmiş ve vergi beyanında bulunmuş olmak mı gerekiyor diye aklımdan geçince sizlere danışmak istedim.

    Bir de şu anda F2A'lar için vize bülteninde tüm numaralar current gözüküyor. Bu acaba I-130'u doldurduktan sonra sürecin hızlı ilerleyeceği anlamına mı geliyor?


  • @Sono I130 formu doldurup süreci başlatmak için ABD ye girdikten sonra beklemenize gerek yok. İlk başvuruda sponsorluk veya gelir ile ilgili bir konu olmayacak. Eşiniz Amerika dışında olacaksa zaten yaklaşık 1 yıl sürecek I130 un onaylanması. Sponsorluk NVC aşamasına geçtiğinizde gerekli olacak. F2A nın current olması eşiniz Amerika dışındaysa süreci değiştirmeyecek maalesef, o Amerikadan başvurup AOS yaptıranlar için hızlandırıcı bir etken.

  • ⭐⭐⭐

    @hulyaek, içinde söyledi: Family Sponsored Green Card (Aile sponsorluguyla Green Card almak)

    @Sono I130 formu doldurup süreci başlatmak için ABD ye girdikten sonra beklemenize gerek yok. İlk başvuruda sponsorluk veya gelir ile ilgili bir konu olmayacak. Eşiniz Amerika dışında olacaksa zaten yaklaşık 1 yıl sürecek I130 un onaylanması. Sponsorluk NVC aşamasına geçtiğinizde gerekli olacak. F2A nın current olması eşiniz Amerika dışındaysa süreci değiştirmeyecek maalesef, o Amerikadan başvurup AOS yaptıranlar için hızlandırıcı bir etken.

    @hulyaek çok teşekkürler verdiğiniz değerli bilgiler icin.

    Bir soru daha oluştu mesajını okuyunca. Örneğin Texas icin dosyanın işlenme süresi 1 Hafta - 7 ay gözüküyor sistemde, ancak California icin aylar. Bu I-130’un Texas’ta takip edilmesi halinde sürecin 1 yıldan daha kısa süreceği anlamına mi geliyor? Yoksa bu süreler aslında kagit üzerinde gösterilen temsili seyler mi?


  • @Sono Dosyanızın hangi service center a gideceğine bağlı, bunda herhangi bir etkimiz olamıyor, başvurudan sonra belli oluyor hangi merkezde takip edileceği, sonra da o merkeze göre ortalamalarınızı hesaplayabilirsiniz. Ancak yaklaşık 12 ay diye düşünmekte fayda var, daha az sürerse sevinç sebebi olsun :)


  • Merhaba,

    2019 talihlisiyim yakin zamanda nisanlimla evlenmeyi dusunuyoruz, evlendikten sonra ayrica nisanlima green card (lottery) basvurusu yapabilir miyim, green card cikarsa nasil bir surecten gececegiz? Sans, belki daha hizli yanima alabilirim...


  • @halilsylmz, içinde söyledi: Family Sponsored Green Card (Aile sponsorluguyla Green Card almak)

    Merhaba,

    2019 talihlisiyim yakin zamanda nisanlimla evlenmeyi dusunuyoruz, evlendikten sonra ayrica nisanlima green card (lottery) basvurusu yapabilir miyim, green card cikarsa nasil bir surecten gececegiz? Sans, belki daha hizli yanima alabilirim...

    Loto icin basvuru yapabilirsiniz, eger secilirse iki sure birbirinden bagimsiz olarak devam edecek.

    Hangisinden ilk Green Card alirsaniz, diger surece devam etmenize gerek olmayacak.


  • Merhaba,
    Biz IR5 katagorisnde oğlum üzerinden 7 ay önce başvurmuştuk. Dosyamız NCV'ye aktarılmış. Şimdi ödemeyi yapma aşamasındayız. Sisteme yükleyeceüimiz belgelerde yeminli tercüman yeterli olur mu. teşekkürler


  • @Gostrider, içinde söyledi: Family Sponsored Green Card (Aile sponsorluguyla Green Card almak)

    Merhaba,
    Biz IR5 katagorisnde oğlum üzerinden 7 ay önce başvurmuştuk. Dosyamız NCV'ye aktarılmış. Şimdi ödemeyi yapma aşamasındayız. Sisteme yükleyeceüimiz belgelerde yeminli tercüman yeterli olur mu. teşekkürler

    Turkiye'de misiniz? Mulakata Turkiye'de mi gireceksiniz?

    NVC'ye yuklediginiz belgeler Turkce veya Ingilizce olabilir.


  • Evet türkiyedeyiz. Müracatımızı türkiyede bu şekilde yapmıştık. Dosyamız NVC'ye aktarılmış. Oradan cevap geldi.Mülakat yerimiz Ankara olarak belirtiliyor. Şu an form DS-260 formunu doldurma aşamasındayız. Formu doldurup belgeleri NVC'nin sitesine yükleyince konsolosluktan bizim adımıza randevu alacaklarmış. vukuatlı nufus kağıt örneği yükleyeceğim. O zaman tercüme ettitmeye gerek yok. Teşekkür ederim


  • @Gostrider, içinde söyledi: Family Sponsored Green Card (Aile sponsorluguyla Green Card almak)

    Evet türkiyedeyiz. Müracatımızı türkiyede bu şekilde yapmıştık. Dosyamız NVC'ye aktarılmış. Oradan cevap geldi.Mülakat yerimiz Ankara olarak belirtiliyor. Şu an form DS-260 formunu doldurma aşamasındayız. Formu doldurup belgeleri NVC'nin sitesine yükleyince konsolosluktan bizim adımıza randevu alacaklarmış. vukuatlı nufus kağıt örneği yükleyeceğim. O zaman tercüme ettitmeye gerek yok. Teşekkür ederim

    Evet, bu durumda belgeleri Turkce olarak da yukleyebilirsiniz, bir sorun olmaz.


  • Merhaba,

    Annem erkek kardesim(erkek kardesim amerikan vatandasi ve calisiyor) uzerinden yesil kartini bu ay aldi. Annem su anda hicbir iste calismamakta.
    Annem benim icin F2B ye basvurmak istiyor. Amerikaya okumak icin geldim F1 vizem bitmesine ragmen I20 mi devam ettirerek burada kaldim ve hala da egitimime devam etmekteyim.

    Eger F2b icin basvurursak, takip etmemiz gereken adimlar nelerdir?
    Erkek kardesim annemin benim icin basvurusuna sponsor olabilir mi? Cunku annemin burda su anda bir geliri bulunmamakta.

    Sizce bu surec ne kadar alir ve hangi formlar ve evraklar gereklidir? Sadece I-130 yeterli midir baslangic icin?

    Avukat araciligiyla basvurmak daha mi mantikli?

    Foruma baktim ama kendi durumuma benzer birsey bulamadim. Bu konuda yardimci olursaniz sevinirim.


  • @Selma-Azra Yaklasik 5 ila 7 yil arasi surer green cartinizi almaniz. Basvuru yogunluguna gore degisebilir sureler. Bu nedenle ne kadar erken basvurursaniz o kadar iyi. Bu basvuru size hic bir ayricalik kazandirmayacak kartinizi alincaya kadar. Bu yuzden ogrenci statunuzu korumak zorundasiniz eger AOS ile green cartimi alayim diyorsaniz. Ya da egitiminiz bittiginde Turkiyeye donup konsolosluk araciligiyla islemlerinize devam edersiniz.

    Annenizin su an ya da ileride calisiyor olup olmamasi cok onmeli degil. Abiniz de co-sponsor olabilir size. Ki gelir ile ilgili belgeleri zaten bu ilk asama basvuruda istemiyorlardi. Degisiklik olduysa forumdaki arkadaslar duzeltirler bu bilgiyi.


  • @Selma-Azra, içinde söyledi: Family Sponsored Green Card (Aile sponsorluguyla Green Card almak)

    Merhaba,

    Annem erkek kardesim(erkek kardesim amerikan vatandasi ve calisiyor) uzerinden yesil kartini bu ay aldi. Annem su anda hicbir iste calismamakta.
    Annem benim icin F2B ye basvurmak istiyor. Amerikaya okumak icin geldim F1 vizem bitmesine ragmen I20 mi devam ettirerek burada kaldim ve hala da egitimime devam etmekteyim.

    Eger F2b icin basvurursak, takip etmemiz gereken adimlar nelerdir?
    Erkek kardesim annemin benim icin basvurusuna sponsor olabilir mi? Cunku annemin burda su anda bir geliri bulunmamakta.

    Sizce bu surec ne kadar alir ve hangi formlar ve evraklar gereklidir? Sadece I-130 yeterli midir baslangic icin?

    Avukat araciligiyla basvurmak daha mi mantikli?

    Foruma baktim ama kendi durumuma benzer birsey bulamadim. Bu konuda yardimci olursaniz sevinirim.

    Pandemi sonrasi bu siralamalarin nasil degisecegini bilemiyoruz, o nedenle siralamalarda hizli bir degisik gerceklesebilir.

    su an icin sadece I-130'u online olarak doldurup gonderin, sayin @mydream 'in dedigi gibi sponsorluk belgeleri zaten I-130 onaylandiktan sonra NVC asamasinda gerekecek (veya AOS yapacaksaniz I-485 basvurusu sirasinda).

    Eger ogrenci statunuzu "priority date"iniz aktif olana kadar devam ettirebilirseniz o durumda AOS basvurusu yapabilirsiniz, aksi durumda surece Turkiye'den devam etmeniz gerekir.


  • Bildigimiz üzere vize bülteni aylardır ilerlemiyordu. Ocak ayındaki bültenden itibaren sizce hızlı bir ilerleyiş olabilir mi?


  • @historian, içinde söyledi: Family Sponsored Green Card (Aile sponsorluguyla Green Card almak)

    Bildigimiz üzere vize bülteni aylardır ilerlemiyordu. Ocak ayındaki bültenden itibaren sizce hızlı bir ilerleyiş olabilir mi?

    Konsolosluklar randevu vermeye baslarsa ilerleme hizlanabilir :) Konsolosluklar vize vermedigi surece bultendeki ilerleme de yavas olacaktir.


Benzer Başlıklar

  • Green Card Konsolosluk Görüşmesine Başka Ülkede Girmek

    Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik green card 2023
    31
    0 Oy
    31 İleti
    5k Bakış
    ebuskayaaE
    Merhabalar, ben DV2024 talihlisiyim case num: 16XXX cogu ulkeye mail atmama ragmen olumlu bir geri donus almadim su ana kadar. Sizlerin onerebilecegi, vize gorusmesine cagirma ihtimali yuksek ulkeler var mi acaba ? Yardimci olursaniz sevinirim, tesekkurler.
  • Evlilik ile turkiyeden green card başvuru

    Kilitli Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik green card evlilik abd mulakat uscis
    2
    -5 Oy
    2 İleti
    948 Bakış
    crazycellsC
    @akonwerty, içinde söyledi: Evlilik ile turkiyeden green card başvuru amerika vatandasi eşimle Türkiye'de evlendik şuan kendisi Amerika'ya döndü Türkiye'de green carda başvuru prosedüru nasıl işliyor neler sunmaliyiz mulakat da ? https://yesilkartforum.com/forum/topic/297/ir1-cr1-sureci-ve-mulakat-deneyimleri-abd-vatandasi-ile-evlenip-turkiye-de-green-card-almak
  • 2 Oy
    17k İleti
    2m Bakış
    Ekto OktanE
    @nursuz Hocam merhaba size tavsiyem bir an önce Writ Of Mandamus davası açın sizin dosyanız bekleme şartları açısından çok fazla beklemiş Ortalama 18 Aya yakın bir beklemeniz var şuanda Writ Of Mandamus davaları I-130 başvurularında 12 Ay ve üstü bir çok başvuruda işe yarıyor forumlarda ve her yerde başvuranlar var ve olumlu sonuçlar geliyor. Özellikle sizin gibi artık 2 sene sınırına yaklaşan bir başvuru için çok yüksek olasılıkla sonuç alabilirsiniz. Bu davayı kendiniz açmak teknik olarak mümkün fakat çok komplike biraz zor bir süreç eğer yapabiliceğinizi düşünmüyorsanız bir avukat tutup halledebilirsiniz. Davayı açtıktan sonra 2 Haftadan-2 Aylık süre içerisinde USCIS tarafından dosyanız hakkında bir dönüş alabilirsiniz kesinlikle öneriyorum. Şu aşamadan sonra kesinlikle değerlendirin. Boşanma noktasına gelicek olursak acınızı anlıyorum USCIS zaten bunun farkında insanların yıpranarak süreci terk etmeleri işine geliyor onlarında en azından ben böyle düşünüyorum bizde eşimle ara sıra çok kötü tartışıyoruz ama bir şekilde toparlıyoruz bu iki kişinin öznel iradesi ile de alakalı lütfen güçlü kalın ve eşinize sımsıkı sarılın gerekirse alttan alın ama sarılın gitmesine izin vermeyin çünkü bildiğim tek bir şey varsa sonrasında çok büyük pişmanlık yaratabilir. Bunlar benim kişisel düşüncelerim önerilerim ve tavsiyelerim ama her iki durumdada lütfen ama lütfen birlikte kalın. Saygılarımla...
  • i-751 basvurusu (kosullu Green Card'in kosulunu kaldirmak)

    Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler evlilik green card i-751
    226
    0 Oy
    226 İleti
    16k Bakış
    yigit mert celikY
    Merhabalar I-751 formunu doldurdum ve receipt aldim kendim tir soforuyum ve cdl yenilemek icin dmv ye gittigimde mektupla beraber kabul etmediler benden 10 yillik green cardin physical kart halini istediler, tek isim bu bunu cozmenin bi yolu yok mu?
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

32

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum