Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @Er-Rayn iyi araştırma devam 🙂


  • @crazycells yardımıyla başvurumuzu yaptık çok şükür. İnşallah sonucunda sevinmekte nasip olur. Gerçekten isteyen ve gidecek olan kişilere çıkmasını diliyorum.

  • ⭐⭐

    Merhaba arkadaşlar. Public charge gereği para limitleri azalmaz bilakis artar. Tek kişi minimum living wage en düşük olan eyaletler için bile hesapta 20 bin, evli çift 30 bin dolar isterler diye düşünüyorum? Yada sponsor ve job ofer gerekir. Sadece job ofer fazla işe yaramaz. Ama misal 10 bin+jobb ofer işe yarar. Bir de yani sira ingilizce varsa tadına doyulmaz. İngilizce biliyor olmak+ihtiyac duyulan geçerli bir meslek/yetenek +job ofer+10 bin güzel bir kombin olur. Bu kombine gore siz farkli kombinleri kafanizda tasarlayabilirsiniz. Ama trump kazanırsa daha da zorlaşabilir durum. Gerçi Biden de kazansa durum değişmez. Kimse hayallere kapılmasın. Amerikada İş gücü arzı ile iş gücü talebi birbiriyle uyuşmuyor. Bu nedenle ilk once Amerika içinde ki mevcut iş gücü potansiyeli ile bu dengesizliği/uyuşmazlığı çözecekler. Yani arz fazlası iş gücünü iş gücü talebi olan alanlara göre eğiterek iş gücü piyasasını revize edecekler. Örnek veriyorum; ülkede garson fazlası var diyelim. Yanı sıra da elektrik teknisyeni talebi var diyelim. Garsonlari egitip elektrik teknisyeni alanina sevk edecekler. İste bu aşamada eğer ihtiyaç duyulmayan alanlarda iseniz sureç zorlaşacak. Adeta ipe un serecekler. Ama ihtiyaç duyulan bir yetenek sahibi iseniz de kolaylaşacak. Public charge ile birlikte bana göre dv lottery olmaktan çıkıp nitelikli alıma doğru yönelmiştir. Her ne kadar da lottery kısmı devam etse dahi niteliklerin ağırlıklı olduğu bir süreç haline geliyor. Zaten adı da dvprogram oldu. Ya paran olacak ya da geçerli bir meslek+dil. Bu yüzden daha şimdiden Amerikada ki Is gücü dağılımlarını inceleyin. Hangi meslekler ihtiyaç dâhilindeyse o mesleğe yönelik eğitim alın ve sertifika alın. İngilizce öğrenin. Bu saydığım iki maddenin değeri yaklaşık 10 bin dolardır. Bir de job ofer ayarlarsanız geriye hesapta 6-7 bin dolar göstererek sureci aşarsınız. Bunlar benim düşüncelerim. Kesinlikle böyle olacak diye bir şey yok. Ama bu şekilde hareket edilirse daha sağlam ilerler süreç. Bence kara kara düşünmek yerine meslek+dil noktasına odaklanmalı.


  • Geçenlerde iki arkadaşıma yeşil kart var başvurun dedim. Sonra bilgileri yoktu biraz anlattım. Bir tanesi kazansa bile 10-15 bin dolar nakiti olamayacağından başvurmak istemedi. Diğer arkadaşım ise çıkma ihtimalinin düşük olması sebebiyle, boşuna pasaport çıkartmak istemedi. Acaba bu yıl başvurular düşük olur mu diye geçmiyor değil içimden.


  • @Concorde aynı zamanda Amerika'da pandeminin ağır geçmesi de var işin içinde. Ama ben yine de başvuru sayılarının üç aşağı beş yukarı aynı olacağını düşünüyorum çünkü GC yi kafaya koymuş kişiler için bu tür olumsuzlukların pek de tesiri olacağını sanmıyorum dolar kuru, virüs, Amerika'nın iç karışıklıkları vs vs


  • @nirvanatika sadece adresinizde tayvan'i sececeksiniz(belirteceksiniz), sizin milliyetiniz, pasaportu nereden aldiginiz(lokasyon) ile alakasi yok.

  • ⭐⭐

    @Valjean Kredi çekebiliyorsanız çekin ve hemen geri ödemeyin. O para ile Amerikaya gidin ve orada daha kolay ödersiniz taksitleri. Böylece konsolosluğa yalan söylememiş olursunuz. Çünkü ne olursa olsun, konu Amerika değil cennete gitmek dahi olsa dürüstlük ve doğruluk üzere hareket etmeliyiz.


  • Merhabalar, greencarda 4. başvurumuz olacak ancak en büyük oğlumuz 22 yaşına geldi. Kuralları okuduğumda include all children diyor. Daha sonrasında evli olmayan ve 21 yaşından küçükler deniliyor. Emin olmak adına soruyorum 22 yaşındaki oğlumu başvuruya ekleyebiliyor muyum? Ekleyemiyorsam kaç cocugunuz var kısmına 1 eksik mi yazmalıyım? Cevaplarsaniz sevinirim


  • 20000 $ param var 5000 $ türkiyede gitmeden harcarım diye düşünüyorum. (Sağlık Raporu, Vize ücreti, USCIS, Uçak Bileti, Ankara 2 günlük otel ücreti, ve son olarak 1 bavul yeni kıyafet 😂) Tek bavul ile gidicem evet. 15000 $ konsolosluğa gösteririm. New jerseye gidiyorum. Gider gitmez 1 günlük new york turu yapıyorum. Ardından araba alıyorum. Sonra iyi bir community college’e yazılıp 2 yıl okuyorum. Sonra 1 yıl orduda görev alıp vatandaşlığa başvuruyorum.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Aisk, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası

    Merhabalar, greencarda 4. başvurumuz olacak ancak en büyük oğlumuz 22 yaşına geldi. Kuralları okuduğumda include all children diyor. Daha sonrasında evli olmayan ve 21 yaşından küçükler deniliyor. Emin olmak adına soruyorum 22 yaşındaki oğlumu başvuruya ekleyebiliyor muyum? Ekleyemiyorsam kaç cocugunuz var kısmına 1 eksik mi yazmalıyım? Cevaplarsaniz sevinirim

    evet, 1 eksik sayin. Orada sadece Green Card alabilecek cocuklarinizin sayisi soruluyor. 21 yas alti ve bekar cocuklarinizi sayip yazin. Eger cocuklariniz GC sahibiyse veya ABD vatandasiysa, onlari da saymaniza gerek yok.


  • Bu ileti silindi!

  • Form tamamen küçük harflerle doldurulsa olmuyor mu?


  • @Concorde olur. fark etmiyor.


  • @sincapiton turkce karakter olmayacak. neden ingilizce klavye kullanmiyorsunuz, gayet pratik. en(us) yukleyin isletim sisteminizdeki dil seceneklerinden, formu ingilizce klavye ile doldurun. kolay gelsin.

    8ec254f4-94d0-44d5-9a12-cb1981e411e0-image.png


  • arkadaşlar explorer ve chrome'dan deniyorum 1 saattir başvuruyu ama continue basınca sayfaya ulaşılmıyor diyor nedenini bilen var mı


  • merhaba arkadaşlar,
    myo mezunu olup şuanda aöf de 4 yıla tamamlıyorum, bu durumda ne seçmeliyim? aşağıda vocation school kabul edilemez yazıyor, yanlış mı anladım acaba?
    You must have a minimum of a high school diploma reflecting the completion of a full course of study (vocation schools or equivalency degrees are not acceptable) or be a skilled worker in an occupation that requires at least two years of training or experience to qualify (visit http://www.onetonline.org/ to see if your occupation qualifies) for a Diversity Visa.


  • Arkadaşlar green card başvurusu hata veriyor. Herkeste aynı mı ben bir yerde yanlış mı yapıyorum. Teşekkürler


  • @WithNaz kardeşim ben hata alıyorum herşeyi doldurdum. Kontrol ettim siteye girmiyor. Hata veriyor
    Ne yapmalıyım

  • ⭐⭐⭐⭐

    @wehaveadream, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası

    merhaba arkadaşlar,
    myo mezunu olup şuanda aöf de 4 yıla tamamlıyorum, bu durumda ne seçmeliyim? aşağıda vocation school kabul edilemez yazıyor, yanlış mı anladım acaba?
    You must have a minimum of a high school diploma reflecting the completion of a full course of study (vocation schools or equivalency degrees are not acceptable) or be a skilled worker in an occupation that requires at least two years of training or experience to qualify (visit http://www.onetonline.org/ to see if your occupation qualifies) for a Diversity Visa.

    Yanlış seçmişsin. Ya Hih school ya da some couses universt, yi seçmen lazım.


  • Merhaba myo yani 2 yillik yuksek okuldan mezun olup 4 yilliga gecis yaptim sonrasinda devam edemedim suan kaydim dondurulmus durumda bi durumda ne seçmeliyim


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

47
Çevrimiçi

40.9k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum