Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Amerika'ya büyük umutlarla gelip mutlu olamamak

Amerika Birleşik Devletleri'nde Yaşam
312 105 35.3k 96

• @Ercan-Tekoglan simdilik hersey yolunda. Tesekkurler.

• Yasaklı

• @Sercan-Özüsağlam umarım güzel geçer seninde dostum artık adım atmak en iyisi uzadıkça sıkılıyor insan . :) motivasyon yüksek tutmaya çalışıyorum cidden.

@FreeWoRLD nasılsın :) ciddi evet öyle oldu benım için bekle bekle nereye kadar ciddi. bir adım atalım dedik 3-4 ücretsiz izin istedim işallah çıkar . çıkarsa o sürede biraz ortama bakmak istiyorum :

Amacım: bir bakacağım ayakta kalacakmıyım - eğer işler yolunda giderse ; baktım oluyur çalışma para ortam- o zaman ocak gibi geri gelir: nisan mayısa kadar çalışıp bu sefer 9 aylık bir dil kurusna gideceğim- işte ozaman herşey tam olarak belli olur bir yolunu bulup o 9 ayda . olacak herşey. işler yolunda giderse .

kendi ayaklarımın üzerinde durabilirsem o zaman istifa ederim gelip- dil eğitimimle kalıp yasal yollardan bir ortam kurmaya çalışacağım işalllah .

zor ama ne yapalım bakalım …

şimdi deneme yapmaya gidiyorum kendimi sıkmadan- asla : 3-4 ay ortama bakacağım bakalım ne olacak

yazarım zaten işalllah .

biletlimi aldım thy :)

teşekkürler dileklerizi için hepinze .

• @vermaynen senı biliyorum dotum işalllah senınde çok güzel geçer başarılar hep iyi dileklerim senınle.

• @serkanist, içinde söyledi: Amerika'ya büyük umutlarla gelip mutlu olamamak

@vermaynen senı biliyorum dotum işalllah senınde çok güzel geçer başarılar hep iyi dileklerim senınle.

Tskler iyi dilekleriniz icin serkan bey, :)

• @serkanist Teşekkür ederim. Asıl korku ''Başarısız'' olmak değil ; denememek olmalı.... Yolun açık olsun tekrardan dostum.

• @Sercan-Özüsağlam kesinlikle haklısın denememek olmalı . deneyeceğim ve bakacağım aklıma kalsın istemiyorum hiç bir zaman :) teşekkürler dostum

• Bu ileti silindi!

• @serkanist, içinde söyledi: Amerika'ya büyük umutlarla gelip mutlu olamamak

@Sercan-Özüsağlam umarım güzel geçer seninde dostum artık adım atmak en iyisi uzadıkça sıkılıyor insan . :) motivasyon yüksek tutmaya çalışıyorum cidden.

@FreeWoRLD nasılsın :) ciddi evet öyle oldu benım için bekle bekle nereye kadar ciddi. bir adım atalım dedik 3-4 ücretsiz izin istedim işallah çıkar . çıkarsa o sürede biraz ortama bakmak istiyorum :

Amacım: bir bakacağım ayakta kalacakmıyım - eğer işler yolunda giderse ; baktım oluyur çalışma para ortam- o zaman ocak gibi geri gelir: nisan mayısa kadar çalışıp bu sefer 9 aylık bir dil kurusna gideceğim- işte ozaman herşey tam olarak belli olur bir yolunu bulup o 9 ayda . olacak herşey. işler yolunda giderse .

kendi ayaklarımın üzerinde durabilirsem o zaman istifa ederim gelip- dil eğitimimle kalıp yasal yollardan bir ortam kurmaya çalışacağım işalllah .

zor ama ne yapalım bakalım …

şimdi deneme yapmaya gidiyorum kendimi sıkmadan- asla : 3-4 ay ortama bakacağım bakalım ne olacak

yazarım zaten işalllah .

biletlimi aldım thy :)

teşekkürler dileklerizi için hepinze .

@serkanist Konuyu hortlatmis oluyorum ama merak ettim, nasil gidiyor hayat Amerika'da diye? Hala geri donmeyi dusunuyormusunuz?

• @serkanist merhaba ben de sizin gibi memurum ve 11 ülke gezince hep yurt dışında yaşama isteği oluştu ve bunu bir adım ileri taşıyarak gc 2021 talihlisiyim dil konusunda sorunum yok ama içimde hep şu korku var ya gidipte mutlu olamasam ve dönünce memurluğuna kaybedip 0 dan başlarsam bide hep çevrem ve ailem memurun ne işin var mesleğini bırakıp gitme VS sözlerinden sonra gidipde ger dönersem bu seferde başa kakma muhabbetleri VS kısacası ikilemde kaldım

• @serkanist Serkan bey ücretsiz izin maximum 1 yıl veriliyor diye biliyorum bu süreyi uzatma şansımız var mı memur olarak ayrıca nasıl gidiyor durum Döndünnüz mü tr ye istifa mı ettiniz merak ettim Si benim için rol model olacaksınız amerika konusunda

• @Osman-Demir-0, içinde söyledi: Amerika'ya büyük umutlarla gelip mutlu olamamak

@serkanist Serkan bey ücretsiz izin maximum 1 yıl veriliyor diye biliyorum bu süreyi uzatma şansımız var mı memur olarak ayrıca nasıl gidiyor durum Döndünnüz mü tr ye istifa mı ettiniz merak ettim Si benim için rol model olacaksınız amerika konusunda

Merhaba bence kimseye kulak asmayarak gitmeniz lazım. En kötü ihtimalle desiginiz gibi gitmeden önce 1 yıl ücretsiz izine çıkarsınız baktiniz olmuyor dönersiniz. Ama yukarda birçok arkadaşın dediği gibi Türkiye'de çalışıp ayakları üstünde duran bir insan Amerika'da her türlü hayatını kurup gecinebilir bence. İnşallah hakkinizda hayırlısı olur.

• Bekar 29 yaşında biri olarak bu şansı değerlendirmek istiyorum 1 yıl ücretsiz izin alıp gideceğim zaten ingilizcem iyi denerim 1 yıl içinde tamam ben Burda yaşarım dersem kalırım baktım tutunamadım kaybedeceğim hiç bir şey yok tecrübe eder amerika'yı görmüş olup tr de memurluğa devam ederim keske deyip durmaktansa denedim olmadı demek daha mantıklı geliyor

• ⭐⭐

@Osman-Demir-0, içinde söyledi: Amerika'ya büyük umutlarla gelip mutlu olamamak

@serkanist Serkan bey ücretsiz izin maximum 1 yıl veriliyor diye biliyorum bu süreyi uzatma şansımız var mı memur olarak ayrıca nasıl gidiyor durum Döndünnüz mü tr ye istifa mı ettiniz merak ettim Si benim için rol model olacaksınız amerika konusunda

Konu biraz eski serkanist forumda degil sanirim. Benim durumum sizinkine benzer. Ben memurdum. Oncelikle bu dediklerim 2015 yilinda oluyor. Turkiye o zamanlar cok daha iyi durumda. Mufettis olarak calistigim icin durumumda gayet iyiydi. Cevremdekiler bunlari birakip gitmenin manyakca oldugunu dusunuyorlardi. Ben bu sansin kacirilmamasi gerektigini dusundugumden kullandim ve geldim. 1 aylik ucretli iznimi alabildim. Ucretsiz iznim olmasina ragmen o zamanki mudurum kullandirtmadi. Ben bir ay Amerikada kaldiktan sonra hazirda biraktigim istifa mektubumu verdim. O zaman mudurume cok kizmistim hakkim olani vermedigi icin ama boylesi cok daha iyi oldu. Adaptasyon surecini daha cabuk atlattim. Diger turlu surekli bir arafta kalma durumu olacakti. Her cikan zorlukta Turkiye’ye donmek agar basacakti. Olay sizde bitecek eger kendi isinizi kendiniz gorebilen biriyseniz Abd’de kolaylikla basarirsiniz. Cevrenin ne dedigine bakmayin

• 10 yıldır tek yaşıyorum yalnızlığa çok alıştım hatta yalnızlığı daha çok sever duruma geldim diyebilirim bugüne kadar her şeyi tek başıma yaptım ailem veya çevremden ne bir fayda ne de bir destek görmedim hiç bir zaman da memurluğa güvenmedim suan 6 dil biliyorum 2 tane üniversite bitirdim abd hakkında bir çok bilgiye sahibim durumum bu çok fazla zorlanacağımı sanmıyorum hatta tr den daha refah bir hayat süreceğim inanıyorum abd liler çok tembel ve her şeyden şikayet ediyor stres VS hiç tahammülleri yok bence tr den abdye giden birinin dil sorunu yoksa tutunamaması imkasız diye düşünüyorum

• @Osman-Demir-0 ben de sizin gibi 29 yaşındayım ve memurum.. ister istemez arada aynı düşünceler oluşuyor insanda fakat bence yaşadığımız ülke sağolsun çok da uzun sürmüyor o "garanti işi bırakırsam" endişesi.. illaki çevreden, tv'den, sosyal medyadan beni daha fazla dehşete düşüren bir haberle karşılaşıyorum.. bir kadın olarak Türkiye'de ve "garanti" iş olan memurlukla yaşamak mı yoksa her şeyi bırakıp sıfırdan Amerika'da başlamak mı diye düşündüğümde 2.si daha güvenli ve kolay geliyor..

• @hayallerabd, içinde söyledi: Amerika'ya büyük umutlarla gelip mutlu olamamak

@Osman-Demir-0 ben de sizin gibi 29 yaşındayım ve memurum.. ister istemez arada aynı düşünceler oluşuyor insanda fakat bence yaşadığımız ülke sağolsun çok da uzun sürmüyor o "garanti işi bırakırsam" endişesi.. illaki çevreden, tv'den, sosyal medyadan beni daha fazla dehşete düşüren bir haberle karşılaşıyorum.. bir kadın olarak Türkiye'de ve "garanti" iş olan memurlukla yaşamak mı yoksa her şeyi bırakıp sıfırdan Amerika'da başlamak mı diye düşündüğümde 2.si daha güvenli ve kolay geliyor..

Garanti diye bir şeyin olmadığının en güzel örneği bu covid-19'la beraber gelen pandemi. Ben şahsen özgürlüklerin kısıtlandığı, insanların mutsuz olduğu , ümitsizliğin hat safhada olduğu bir ülkede villada yaşamaktansa New York'ta 1+0 stüdyo dairede saatliği 15 dolara asgari ücretle göçmen ama huzurlu bir birey olarak yaşlanmayı tercih ederim. Zorluklar herkese göre değişkenlik gösteren faktörlerdir. Bana göre huzurlu olabileceğiniz ve ümidinizi kaybetmeyeceğiniz yeri tercih etmelisiniz. Bu eğer Türkiye ise burada kalın, değilse Amerika'da başarılar şimdiden :)

• @newyorker Türkiye'de ümidini kaybetmeden yaşayabilen varsa ne mutlu ona.. garanti bir iş maalesef mutluluğu ve huzuru beraberinde getirmiyor.. dolayısıyla sizinle aynı şeyi söylüyoruz, diken üzerinde yaşamaktansa her şeye sıfırdan fakat umutla başlamak daha iyi..

• @hayallerabd, içinde söyledi: Amerika'ya büyük umutlarla gelip mutlu olamamak

@newyorker Türkiye'de ümidini kaybetmeden yaşayabilen varsa ne mutlu ona.. garanti bir iş maalesef mutluluğu ve huzuru beraberinde getirmiyor.. dolayısıyla sizinle aynı şeyi söylüyoruz, diken üzerinde yaşamaktansa her şeye sıfırdan fakat umutla başlamak daha iyi..

Kesinlikle. Bence bizim gibi düşünen insanların Amerika'da hayal kırıklığına uğramaları için gerçekten çok uğraşmaları lazım. Bi' de ben sıfırdan başlamak olarak düşünmüyorum. Şöyle ki buranın zor şartlarıyla oranın zor diye nitelendirilen şartları aynı değil. Belki de oranın zor şartları buranın normal şartları gibi gelecek :)

• @newyorker, içinde söyledi: Amerika'ya büyük umutlarla gelip mutlu olamamak

@hayallerabd, içinde söyledi: Amerika'ya büyük umutlarla gelip mutlu olamamak

@newyorker Türkiye'de ümidini kaybetmeden yaşayabilen varsa ne mutlu ona.. garanti bir iş maalesef mutluluğu ve huzuru beraberinde getirmiyor.. dolayısıyla sizinle aynı şeyi söylüyoruz, diken üzerinde yaşamaktansa her şeye sıfırdan fakat umutla başlamak daha iyi..

Belki de oranın zor şartları buranın normal şartları gibi gelecek :)

muhtemelen :)

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

23

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k