Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Ryback, içinde söyledi: Coronavirus (COVID-19)

    @knnrn Bu hastalığı atlatıp atlatmadığımızı anlamak için yapılan antikor testi genel olarak ne durumda? Bu testin maliyetlerini ve kolay yaptırmanın bir yolunu biliyormusunuz? Ben Amazon’a antibody test kit gibi birşey düşer, kanımızı alıp firmaya geri gönderip 100 dolara güvenli şekilde hallederiz diye bekliyorum hala.

    Bu konuda fazla bir şey duymadım, çok yaygın olduğunu sanmıyorum. CDC de bazı testlerin güvenilirliğini test ediyoruz falan yazmış.

    https://www.cdc.gov/coronavirus/2019-ncov/lab/serology-testing.html


  • @knnrn Teşekkür ederim.


  • Yurtdisi ucuslarinda corona testi yaptirmak mecburimi esim ve oglum yakin bir zamanda jf Kenedy e gelecek


  • Herkese Selamlar Arkadaşlar covid sürecindeki işsizlik maaşını almak ileride gc den vatandaşlığa geçen süreci etkiler mi sizce?


  • @maranty, içinde söyledi: Coronavirus (COVID-19)

    Herkese Selamlar Arkadaşlar covid sürecindeki işsizlik maaşını almak ileride gc den vatandaşlığa geçen süreci etkiler mi sizce?

    Yalan beyanda bulunmuyorsaniz etkilemez. Alabilirsiniz.


  • @maranty covid19 sureci, cok buyuk bir ihtimalle olaganustu bir durum olarak degerlendirilecektir.


  • @kursat68 Nişanlım geçen hafta İstanbul Havalimanından JFKye uçtu. Test vs. istemiyorlar.


  • Her ulke ucuslarda henuz test istemiyor. Almanya gibi bazi ulkeler bu sarti getirdi.


  • @knnrn, içinde söyledi: Coronavirus (COVID-19)

    @salih2825, içinde söyledi: Coronavirus (COVID-19)

    @knnrn Pekii evde oturarak tedaviye nasıl başlayacağız ?

    Hastalık belirtisi var mı? Şu anda Covid-19 için spesifik bir tedavi yöntemi yok. Ampirik olarak antiviral ilaçlar veriliyor ama işe yaradıklarına dair bir bilgi yok. Benim çevremde hastalığı geçiren kişilerde herhangi bir tedavi yapılmadan geçti. Belirti (ateş, öksürük vs) varsa bunlara yönelik ilaçlar veriliyor ki bunları siz de herhangi bir eczaneden alabilirsiniz.

    Aralik civariydi sanirim... Kimi arasak hastaydi... Dalga geciyorduk, cocuklari okula yollayan herkes hasta diye...

    Bizde sirayla hasta olduk evde... esim ben ve iki oglum.. Hatta ben 'bu nasil grip yahu demistim... Biraz halsizlik, oksuruk ama kuru... Bas ve kas agrisi... Istahsizlik hic olmadi...

    Yani Grip desem grip degil... Asiri bir burun akintisi olmadi...

    Oksuruk var ama ardindan balgama doner, bunda oyle olmadi...

    Cocuklarda da benzer sekilde oldu. Kucuk oglumda akinti vs biraz oldu... Buyuk cok hafif gecirdi... Sasirdim hatta nasil bu kadar gecti grip diye...

    Ocak subat gibi whatsapp guruplarindan falan yayilmaya baslamisti olay zaten...

    Eger bir kere gecirmek avantaj ise... biz gecirdik muhtemel... Eger degilse ve bir hasar kaliyorsa gizli sakli, o zaman is degisik 🙂

    @Masda sana da cok gecmis olsun...


  • @semavi Teşekkürler Kadir abi 🙂


  • AB'den ve Isvicre'den Turkiye'ye covid nedeniyle daha fazla vize kisitlamasi.

  • ⭐⭐⭐

    @Masda çok geçmiş olsun


  • @bidünya, içinde söyledi: Coronavirus (COVID-19)

    @Masda çok geçmiş olsun

    Teşekkürler 🙂


  • Covid vakalarinda tekrar Turkiye'de hizli bir yukselme yasaniyormus.


  • @MySea Avrupa Birliği (AB), Türkiye vatandaşlarına Avrupa'ya seyahat için gerekli olan Schengen'i süresiz durdurduğu iddialarını yalanladı.
    Açıklama , AB Komisyonu basın biriminden yapıldı. "Komisyonun herhangi yeni bir önerisinin olduğu konusundan haberdar değiliz" denildi.

    Türkiye de ne kadar çok yalan haber yapılıyor! Resmî olmayan haberlere itibar etmemek lazım demekki😊


  • Türkiye'de şuan sadece durumu ağır olan hastalara test yapılıyor. Yani belirtileriniz olsa bile durumunuz ağır değilse test bile yapılmıyor. Doktorların çoğu gerçekte günlük çıkan rakamların yaklaşık 10 katı gibi rakamdan bahsediyor burada nda günlük yaklaşık 10 bin kişi yakalıyor gibi düşünebiliriz. Hastanelerin yoğun bakımları da alarm veriyor. Bence artık bıraktılar ağır olanlardan kurtarabildiklerini kurtaralım mantığı ile gidiyorlar bence. Dün twitter da gördüm bir hanımefendi kendisinin ve annesinin testinin pozitif olduğunu öğrenmiş hastane evde kalmalarını söylemiş evde babalarını ayrı odada tutmalarına rağmen 2-3 gün sonra ağır belirtiler göstermeye başlamış nefes darlığı çekiyormuş 112 arayıp yardım istediklerinde ambulans gönderemeyeceklerini söylemişler kendi imkanlarınızla hastaneye gelmelisiniz demişler. Hanımefendide annesinin ve kendisini pozitif olduğu için çıkmak istemiyor taksi ile götürmeye kalksalar taksiciye ve oradan bir sürü kişi bulaştıracaklar babaları da tek başına araç kullanacak durumda değilmiş nefes darlığı ve yüksek ateşli halde halsiz şekildeymiş. Twitterdan yardım çağrısı yapmış. Çok zor durumda kalan bir çok insan var ne yazık ki umarım en kısa zamanda azalır bulunan ve bulunacak aşılar yararlı olur.


  • @Rec 112 yi aradıklarında neden ambulans gönderemiyeceklerini söylemişler acaba ? Bunun gerekçesi neymiş ? Başkalarına ambulans giderken bu aileye neden gitmemiş acaba ? İlginç bir haber. Linki paylaşabilirmisiniz.


  • @Semihmete twitterda denk geldim

    cevaplarda başından geçenleri anlatıyor hanımefendi defalarca 112'yi aramış sonuç ne oldu bilmiyorum.


  • Eve ilaç getirmeydi kaldırlar ,biz hastaneden kendimiz veriyoruz.

    Bizim hastanede test 350 tl.

    Vakalar patlama yaptı , en azından bizim hastane bazında , önceden geceleri hiç gelmeyen pozitif vakalar 10-15 arası gelmeye başladı.

    Gerek hocalarım gerekte diğer bölümden doktor arkadaşlar bu okulunu bu sene unutun ne okulu , en az 2021 diyor.

    Kışın , normal grip ile birleşince ne yazikki hastanede patlama yaşayacağız , şimdiden bölüm değiştirme çalışmalarına başladım zira 6 aydır covid bölümündeyim. Aldığım tek şey ALKIŞ...

    Abd de ölümler 175bini bulmuş iken bazı arkadaşlar hala mülakatın olacağından davalardan vs bahsediyor. Arkadaşlar adamlar en kötü konsolsluğu açmaz açmaz yani , trump ne yazikki haklı , kış geliyor..

    2020'yi unutmak zorundayız.


  • 112 arandığı halde ambulans gönderilmiyorsa idari ve adli dava süreci başlatılabilir. Göndermeyen görevliler için ağır sonuçlara neden olur. İspatı basittir görüşmeler kayda alınır,bu nedenle ambulans göndermeyeceklerini sanmıyorum. devlette 26 sene çalıştım, emekli oldum . Bu işlerin nasıl yürüdüğünü bilirim. Ambulans göndermiyoruz diyemezler. Diyen görevlinin başı yanar.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

120
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

419.9k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum