Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    ICE (Immigration and Customs Enforcement), Coronavirus nedeniyle egitim seklinde degisiklige giden okullar icin yeni kurallar yayimladi.

    Buna gore 2020'nin Sonbahar donemi icin online egitime gecen okullarda ogrenci olan kisiler (F-1 ve M-1 statusu ile) ABD'den cikmak zorunda kalacak. DOS da boyle programlara katilan ogrencilere vize vermeyecek, vize verilse bile CBP ABD'ye girmelerine izin vermeyecek. Halihazirda ABD'de bulunan ve boyle okullarda okuyan ogrenciler ABD'de kalmak istiyorlarsa online egitim vermeyen bir okula transferlerini gerceklestirmeliler. Resmi yayini asagidan okuyabilirsiniz:

    The Student and Exchange Visitor Program (SEVP) announced modifications Monday to temporary exemptions for nonimmigrant students taking online classes due to the pandemic for the fall 2020 semester. The U.S. Department of Homeland Security plans to publish the procedures and responsibilities in the Federal Register as a Temporary Final Rule.

    Temporary exemptions for the fall 2020 semester include:
    .

    1. Nonimmigrant F-1 and M-1 students attending schools operating entirely online may not take a full online course load and remain in the United States. The U.S. Department of State will not issue visas to students enrolled in schools and/or programs that are fully online for the fall semester nor will U.S. Customs and Border Protection permit these students to enter the United States. Active students currently in the United States enrolled in such programs must depart the country or take other measures, such as transferring to a school with in-person instruction to remain in lawful status. If not, they may face immigration consequences including, but not limited to, the initiation of removal proceedings.
      .
    2. Nonimmigrant F-1 students attending schools operating under normal in-person classes are bound by existing federal regulations. Eligible F students may take a maximum of one class or three credit hours online.
      .
    3. Nonimmigrant F-1 students attending schools adopting a hybrid model—that is, a mixture of online and in person classes—will be allowed to take more than one class or three credit hours online. These schools must certify to SEVP, through the Form I-20, “Certificate of Eligibility for Nonimmigrant Student Status,” certifying that the program is not entirely online, that the student is not taking an entirely online course load this semester, and that the student is taking the minimum number of online classes required to make normal progress in their degree program. The above exemptions do not apply to F-1 students in English language training programs or M-1 students pursing vocational degrees, who are not permitted to enroll in any online courses.

    Schools should update their information in the Student and Exchange Visitor Information System (SEVIS) within 10 days of the change if they begin the fall semester with in-person classes but are later required to switch to only online classes, or a nonimmigrant student changes their course selections, and as a result, ends up taking an entirely online course load. Nonimmigrant students within the United States are not permitted to take a full course of study through online classes. If students find themselves in this situation, they must leave the country or take alternative steps to maintain their nonimmigrant status such as a reduced course load or appropriate medical leave.

    Due to COVID-19, SEVP instituted a temporary exemption regarding online courses for the spring and summer semesters. This policy permitted nonimmigrant students to take more online courses than normally permitted by federal regulation to maintain their nonimmigrant status during the COVID-19 emergency.

    F-1 nonimmigrant students pursue academic coursework and M-1 nonimmigrant students pursue vocational coursework while studying in the United States.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    Gozden kacmasin diye ayrica belirteyim... 2 ve 3 nolu maddelerde sinifta egitim goren ogrencilerin maksimum 1 dersi (veya 3 kredi) online alabilecegi soylenmis, fakat hibrit (sinif egitimi + online egitim) olan yerlerde bundan daha fazlasinin da online olarak alinmasina izin veriliyor (diplomayi almak icin ne kadar online ders almak gerekiyorsa). Fakat bu istisnalarin dil okulu nedeniyle alinan F-1 ve meslek egitimi icin alinan M-1 statulerine uygulanmayacagi belirtilmis.

  • ⭐⭐

    Adamlar ne kadar hızlı, fırsatını bulunca.. gelecekte öğrenci vizesi diye bir şey kalmayacak gibi görünüyor 😃


  • F1 Statü değişikliği için başvuru yapıp henüz sonuç almamışları nasıl etkiler acaba bu durum ? Bulunduğum Eyalette yasa gereği özel & devlet hiçbir Okul online dışında eğitim veremiyor ki zaten . Şaştım kaldım bu duruma bir anlam veremedim . Ülkeye gelmemiş olana hadi sorsun zaten Eğitim online nereye gidiyorsun diye ama halihazırda vizesi bulunup , kısıtlama gereği okula online devam edenlere sende çık git demek biraz anlamsız değil mi ?


  • İlginç bir karar olmuş. Örneğin şu an biz online ders alıyoruz. Sonbahar döneminde 3 aylık bir tatilde olacağım. Dolayısıyla sanırım fall dönemi için beni etkilemeyecek. Ancak kış döneminde yeniden derslerim başlayacak. Diyelim ki okulum Sonbahar döneminden itibaren yüz yüze eğitime zaten başlamış olsun. Ardından bu kararlılığını devam ettirmek istesin. Fakat Covid-19 yeniden yükselişe geçerse ve vali tüm okulların kapatılmasına karar verirse? Ki benzer şeyler bir çok eyalette de yaşanacağı için ülkede F-1 öğrencisi kalmaz. Peki bu umurlarında mı? Orasından artık pek emin değilim.


  • Su anda neredeyse butun universiteler ve collegeler online egitimdeler ve buyuk ihtimalle onumuzdeki yaza kadar bu boyle devam edecek.

    Cember iyice daraliyor millet! ABD, Trump ile daha ulusalci bir yorungeye giriyor.


  • Hiç iyi bir haber gelmez mi ya ? Gün geçtikçe herşey daha kötüye gidiyor. Yakında turistte almayacaklar sanırım.

    Bu önlemlerin covidle ilgili değil, covidi kullanıp ABD'ye dışardan yaşamaya gelen herkesi engellemeye yönelik olduğunu düşünüyorum.


  • Bu ogrenciler her yil milyonlarca dolar getiriyor. Ayrica iyi egitim alip Amerikan sirketlerinde calisiyorlar. Amerikan sirketlerinin teknolojileri bu ogrenciler sayesinde gelisiyor. Trump donemi tamamen Amerika'ya ters isler yapiliyor. Amerika'yi guclu yapan sey, dunyanin cazibe merkezi olmasi. Amerika'yi, dunyanin cazibe merkezi olmaktan cikarirlarsa, Amerika diye birsey kalmaz. Redneck'lerin oyunu alicak diye bu kadar herseyle oynanmaz. Umarim Trump bu secimi kaybeder ve hersey olmasi gerektigi hale doner. Yoksa Trump korumaci politika uygulayayim derken Amerikan ekonomisini batiracak.


  • @crazycells Bunu mahkemenin durdurmasi lazim. Bu hayatimda gordugum en sacma kararlardan biri.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Figen, içinde söyledi: Online egitime gecen okullardaki F-1 ve M-1 statuleri ile ilgili degisiklikler

    F1 Statü değişikliği için başvuru yapıp henüz sonuç almamışları nasıl etkiler acaba bu durum ? Bulunduğum Eyalette yasa gereği özel & devlet hiçbir Okul online dışında eğitim veremiyor ki zaten . Şaştım kaldım bu duruma bir anlam veremedim . Ülkeye gelmemiş olana hadi sorsun zaten Eğitim online nereye gidiyorsun diye ama halihazırda vizesi bulunup , kısıtlama gereği okula online devam edenlere sende çık git demek biraz anlamsız değil mi ?

    Statu degisikliklerini USCIS onayliyor, SEVP programinin buyuk bir bolumunu ise ICE idare ediyor... Ulkedeki kacak kisileri bulup bu kisileri sinirdisi eden birim ICE oldugu icin, ulkenin en sevilmeyen devlet dairesidir sanirim 🙂

    CBP, ICE ve USCIS hepsi Department of Homeland Security icerisindeki farkli birimler. O nedenle statu degisikliginiz onaylansa bile, ICE duruma sonra mudahale edebilir. Bilginize...

    Bence de mantikli olmayan tarafi var bu uygulamanin; ama bu tur uygulamalar ve kanunlar akla uygun olmak zorunda degiller maalesef.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    Sadece dil okullari degil, akademik egitim veren universiteler de online egitime geciyorlar...

    Harvard da ayni saatlerde gelecek yil boyunca tum derslerin online olacagini acikladi. Ve universitelerin buyuk bir bolumu kampuse gelmek zorunda degiller.

    Princeton da derslerin online olacagini aciklamis, ayrica kampsuteki yogunlugu azaltmak icin ilk donem 1. ve 2. sinif ogrencileri, ikinci donem de 3. ve 4. sinif ogrencilerin kampuse gelmesine izin veriyorlar.

    Ayrica Harvard harc ucretlerini dusurmezken, Princeton sadece %10'luk bir indirim yapmis. Yani online egitim alsaniz da nerdeyse ayni ucreti vermeniz gerekecek.


  • Merhaba eşim F1 vizesi ile doktora yapıyor Amerika’da. Derslerini iki yıl önce bitirdi. Şu an sadece araştırma yapıyor. Bağlı olduğu okul online sistemde. Bu karar eşimi de kapsar mı? Şimdiden teşekkürler.

  • ⭐⭐

    Demokratlar bu karara ne tepki verdi bilen var mı?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    https://www.washingtonpost.com/education/2020/07/06/international-students-must-take-classes-person-stay-country-legally-this-fall-ice-announces/

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    University of California Berkeley'den guzel bir hamle gelmis 🙂 Ogrencilerin girisimiyle ve hocalarin destegiyle "in-person" ozel dersler olusturulmaya baslanmis. Bu dersleri sadece international ogrenciler alabiliyor, ve sonuc itibariyle tum dersleri "online" olarak almadiklari icin bu bildiriden etkilenmemis oluyorlar.

    Harvard Universitesi baskani Larry Bacow da duruma tepkili, yayimlandigi bildiride "we will work closely with other colleges and universities around the country to chart a path forward" demis...

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @nikbinlik, içinde söyledi: Online egitime gecen okullardaki F-1 ve M-1 statuleri ile ilgili degisiklikler

    Merhaba eşim F1 vizesi ile doktora yapıyor Amerika’da. Derslerini iki yıl önce bitirdi. Şu an sadece araştırma yapıyor. Bağlı olduğu okul online sistemde. Bu karar eşimi de kapsar mı? Şimdiden teşekkürler.

    Doktora egitiminin baska gereksinimleri de oldugu icin direkt etkilememesi gerekiyor diye dusunuyorum. Fakat bu bildiri daha yeni yayimlandi, yani universitenin international office'i bu konuda size bilgi vermek icin yakinda email atacaktir. Bahsettiginiz doktora programinin, SEVP programinda hangi bilgilerle siniflandirdigi onemli oluyor bu durumda kanimca... Okulun bilgilendirmesini takip etmeniz daha iyi olur, eger size birkac gun icerisinden ulasmazsa siz onlara ulasip durumu sorun. Ama benim gorusum sizin programi etkilemedigi yonunde...


  • @crazycells, içinde söyledi: Online egitime gecen okullardaki F-1 ve M-1 statuleri ile ilgili degisiklikler

    University of California Berkeley'den guzel bir hamle gelmis 🙂 Ogrencilerin girisimiyle ve hocalarin destegiyle "in-person" ozel dersler olusturulmaya baslanmis. Bu dersleri sadece international ogrenciler alabiliyor, ve sonuc itibariyle tum dersleri "online" olarak almadiklari icin bu bildiriden etkilenmemis oluyorlar.

    Harvard Universitesi baskani Larry Bacow da duruma tepkili, yayimlandigi bildiride "we will work closely with other colleges and universities around the country to chart a path forward" demis...

    Para kaybedeceklerini anladiklari icin yapiyorlar. Daha onceden niye yapmiyorlardi? Simdi mi akillarina geldi?

    Bence once okul tuition feeleri makul seviyelere dusursunler!!!

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @MySea hakkini yememek lazim sayin @MySea , takip edebildigim kadariyla COVID-19'dan dolayi ilk inisiyatif Harvard'dan gelmisti ve tum universiteyi 2 ay tatil edip, donemin geri kalaninda online egitim yapilacaklarini duyurmuslardi.
    Bu kararlar bir nevi standartlastirilip, diger universiteler tarafindan da adapte edilmisti... Gelecek yilin tamamina online devam etme fikrini de ilk Boston bolgesindeki universitelerden duydum... Dolayisiyla pandemi konusunda onculerden biri gibi gorunuyor su anda...

    Fakat sizin dediginize de kesinlikle katiliyorum, paranin da bu kararlarda etkisi illaki vardir.


  • Universitelerin bir kismi ogrenci bulamadigi icin kapanma stresi yasiyordu. Uluslararasi ogrenciler yuksek ucret odedikleri icin universitelere ciddi maddi destek saglamis oluyorlar. Bu kararin cevresinden dolasmak icin yol bulacaklardir.


  • bu adamın saçmalıklarından cidden gına geldi. her gün yeni bir saçmalıkla çıkıyor bu nedir yahu? her sene milyarlarca dolar getiriyor bu öğrenciler ülkeye, uğraşacak başka şey mi kalmadı.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

71
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum