Trump'ın Göçmenlik ve Çalışma Vizelerini Yıl Sonuna Kadar Durdurma Kararı (Haziran 2020)
-
Admin öncelikle bizlerin sorularına cevap verdiğin için emeğine sağlık. Ben Greencard 2021 talihlisiyim, daha DS260 formu mu doldurup KCC yollamadım. Hem iş yoğunluğundan hem de bir türlü üstüne düşecek zamanı bulamadığımdan hala başvurmadım. Sıralamam 13 binlerde bu arada. Şunu merak ediyorum bu formu ne kadar süre içerisinde doldurup göndermem gerekli. Malum şu anda zaten 31 Aralık 2020'ye kadar zaten vize işlemleri durduruldu. Bu hususda DS260 formunu geç göndermem beni ne kadar etkiler, yoksa yanlış mı yapıyorum bir an önce doldurup göndermeli miyim? Süreci anlatırsan beni mutlu edersin.
-
@Sono, içinde söyledi: Trump'ın Göçmenlik ve Çalışma Vizelerini Yıl Sonuna Kadar Durdurma Kararı (Haziran 2020)
@orchuns, içinde söyledi: Trump'ın Göçmenlik ve Çalışma Vizelerini Yıl Sonuna Kadar Durdurma Kararı (Haziran 2020)
@goblis, içinde söyledi: Trump'ın Göçmenlik ve Çalışma Vizelerini Yıl Sonuna Kadar Durdurma Kararı (Haziran 2020)
@orchuns, içinde söyledi: Trump'ın Göçmenlik ve Çalışma Vizelerini Yıl Sonuna Kadar Durdurma Kararı (Haziran 2020)
İngilizcesi iyi seviyede olanlar şunu dinleyebilir mi? Breaking News olarak youtube a yüklenmiş...
Trump, dv lottery'nin iptal edilip merit based'e geçilmesi için kongre'ye çağrı yapıyor ve hemen başlayalım buna diyor. Sonra videoyu yükleyen, ses kaydının Kasım 2017'ye ait olduğunu söylüyor. Devamını dinlemeye gerek duymadım :)
bu arada diversity değil, diversary :)
İçim rahatladı teşekkürler:)
Trump'ın Merit Based için bir çalışması var ve yakın zamanda çıkacak ancak çıkan haberler bunun sanıldığı gibi DV Lottery için değil aslında DACA'lılar için çıkacağı yönünde.
Trump yasa cikaramaz, tasari da hazirlayamaz. Trump sadece Kongre'ye bu konuda calisma yapmalarini soyleyebilir ama bunun bir baglayiciligi yok, hic kimse Trump'i dinlemek zorunda degil.
Zaten Kongre tatilde, kisa bir calisma sonrasi tekrar tatile girecek... Ayrica pandemiden kaynakli ekonomik problemler varken hickimsenin su an Trump'i ciddiye alip gocmenlik yasalari uzerine uzun uzun calisacagini sanmiyorum.
Trump, bu konuyu aktif tutarak baskanlik yarisindan dolayi su an milliyetci Amerikalilara goz kirpmaya calisiyor gibi gorunuyor...
-
@Ahmet-Can, içinde söyledi: Trump'ın Göçmenlik ve Çalışma Vizelerini Yıl Sonuna Kadar Durdurma Kararı (Haziran 2020)
Admin öncelikle bizlerin sorularına cevap verdiğin için emeğine sağlık. Ben Greencard 2021 talihlisiyim, daha DS260 formu mu doldurup KCC yollamadım. Hem iş yoğunluğundan hem de bir türlü üstüne düşecek zamanı bulamadığımdan hala başvurmadım. Sıralamam 13 binlerde bu arada. Şunu merak ediyorum bu formu ne kadar süre içerisinde doldurup göndermem gerekli. Malum şu anda zaten 31 Aralık 2020'ye kadar zaten vize işlemleri durduruldu. Bu hususda DS260 formunu geç göndermem beni ne kadar etkiler, yoksa yanlış mı yapıyorum bir an önce doldurup göndermeli miyim? Süreci anlatırsan beni mutlu edersin.
Dosya numaranizi yazmamissiniz, en gec 2020 bitmeden gondermis olmanizi tavsiye ederim. Sorulari su konuda sorabilirsiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/3422/dv2021-2021-green-card-lotosu-asamalari/
Dogru yonlendirmeler icin de imzanizi duzenlemelisiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/2184/vize-surecinizi-imzaniza-tasiyin
-
L1 blanket vize uzatma işleminide etkiledi bu karar. ABD içinde bulunanlar ve L1 vizelerini blanket olarak otomatik uzatma isteyenler maalesef vizeyi (daha doğrusu statüyü) sil baştan almanız gerekecek. Şirket avukatımın bana verdiği bilgi bu şekilde.
Şu an kendimiz için L1-A statüsü başvurusuna hazırlık yapıyoruz (Hali hazırda L1-B vizemiz vardı)
-
Arkadaşlar merhaba Temmuz 29 da vize sürem doluyor. Ben çok kararsızım giriş çıkış yapacaktım bir yıl daha süre uzatmak için şu anda gidip iş bulamayacağım çünkü kabin memuruydum ve havayolları işçi alımı yapmıyor. Taksicilik yaparım diyordum çok fazla müşteri olmuyormuş. Şimdi benim 29 unda vizem doluyor ve konsolosluk lar kapalı cevap alamıyorum. Sizce ben konsolosluk lar açıldıktan sonra tekrar vize görüşmesi talep etsem 2020 greencard hakkımı kaybeder miyim yoksa tüm bu dünyayı etkileyen pandemiden dolayı bana yine basarlar mı 🤔 çok kafam karışık napsam bilmiyorum yardımcı olursanız çok sevinirim 🙏
-
Sn. @amehmet ne yapıp edip bir an önce gidin. Aksi takdir de bir daha ABD yi bile göremeyebilirsiniz.
Selamlar, -
@arnblt merhaba ilginiz için sağolun öncelikle. Kusura bakmayın en son buraya yazdım artık. Yani konsolosluk lar açıldıktan sonra ben pandemi dolayısıyla uçağa binmek istemedim desem bu adamlar tekrar vize görüşmesi ve sağlık raporu ve vize ücreti isteyecekler. Amerika ya göre kazanmış olduğum hakkı greencard için bir daha vize vermezler mi diyorsunuz. Ona göre bu hafta içi bilet alıp gideceğim yoksa en azından giriş çıkış yaparak bastıkları damga ile bir yıl gibi bir süre kazanıyorun sanırım 🤔
-
@amehmet bir an önce girin bence ssn ve greencardınızı alana kadar bekleyip geri dönün.
-
@amehmet, içinde söyledi: Trump'ın Göçmenlik ve Çalışma Vizelerini Yıl Sonuna Kadar Durdurma Kararı (Haziran 2020)
@arnblt merhaba ilginiz için sağolun öncelikle. Kusura bakmayın en son buraya yazdım artık. Yani konsolosluk lar açıldıktan sonra ben pandemi dolayısıyla uçağa binmek istemedim desem bu adamlar tekrar vize görüşmesi ve sağlık raporu ve vize ücreti isteyecekler. Amerika ya göre kazanmış olduğum hakkı greencard için bir daha vize vermezler mi diyorsunuz. Ona göre bu hafta içi bilet alıp gideceğim yoksa en azından giriş çıkış yaparak bastıkları damga ile bir yıl gibi bir süre kazanıyorun sanırım 🤔
Mutlaka en kısa zamanda giriş çıkış yapın ve kalıcı yerleşemeseniz bile 6-12 ay zaman kazanın. Tekrar randevu ve vize yenilemeniz mümkün olmayabilir. Olsa bile yapacağınız muayene ve vize masrafı uçak biletine yakın olacaktır.
-
@amehmet ilk uçağa bileti alıp ilk girişinizi mutlaka yapın lütfen, bunun dışındaki tüm seçeneklerin kesinliği yok
-
@amehmet bu işin kesin oluru yok maalesef, ilk uçağa biletinizi alıp girişinizi mutlaka yapın, yoksa kalan bu kısıtlı süre hem psikolojik hem maddi olarak sizi çok yıpratacaktır
-
@amehmet diğer arkadaşların dediği gibi bir an önce gidin durumların ne olacağı belli değil , kısa bir süre kalıp ssn ve greencard ınızını alıp dönebilirsiniz. onun dışında işinizi ihtimallere bırakmayın. bir önceki iletinizde uber taksi işleri durmuş demişsiniz ama doordash gibi yemek dağıtım işlerinin devam ettiği söyleniyor. Hakkınızı kaybetmeyin.
-
@ata_ksk benim 2 tane arkadaş haftalık 900 dolar kazaniyormus
-
@amehmet, içinde söyledi: Trump'ın Göçmenlik ve Çalışma Vizelerini Yıl Sonuna Kadar Durdurma Kararı (Haziran 2020)
Arkadaşlar merhaba Temmuz 29 da vize sürem doluyor. Ben çok kararsızım giriş çıkış yapacaktım bir yıl daha süre uzatmak için şu anda gidip iş bulamayacağım çünkü kabin memuruydum ve havayolları işçi alımı yapmıyor. Taksicilik yaparım diyordum çok fazla müşteri olmuyormuş. Şimdi benim 29 unda vizem doluyor ve konsolosluk lar kapalı cevap alamıyorum. Sizce ben konsolosluk lar açıldıktan sonra tekrar vize görüşmesi talep etsem 2020 greencard hakkımı kaybeder miyim yoksa tüm bu dünyayı etkileyen pandemiden dolayı bana yine basarlar mı 🤔 çok kafam karışık napsam bilmiyorum yardımcı olursanız çok sevinirim 🙏
Vizenizi en yakin zamanda kullanip ABD'ye girmenizi siddetle tavsiye ederim ben de. Konsolosluklarin ne zaman acilacagini bilmiyoruz, acilsa bile herkese vize verecek zamanlari olacak mi onu da bilmiyoruz.
-
arkadaşlar visa bulletinde ağustos yazıyor şuan açıldımı konsolosluklar ?
-
@Emrehan-Ekinci, içinde söyledi: Trump'ın Göçmenlik ve Çalışma Vizelerini Yıl Sonuna Kadar Durdurma Kararı (Haziran 2020)
arkadaşlar visa bulletinde ağustos yazıyor şuan açıldımı konsolosluklar ?
Hayir, sadece vize bulteni aciklandi.
-
peki bu açıklanmamıştı daha önce coming soon yazıyordu şimdi neden açıklandı ki ? umarım bir an önce açılır erken karar ile konsolosluk
-
@Emrehan-Ekinci, içinde söyledi: Trump'ın Göçmenlik ve Çalışma Vizelerini Yıl Sonuna Kadar Durdurma Kararı (Haziran 2020)
peki bu açıklanmamıştı daha önce coming soon yazıyordu şimdi neden açıklandı ki ? umarım bir an önce açılır erken karar ile konsolosluk
Bülten her ayın 15'i gibi açıklanır zaten. Bundan özel bir anlam çıkarmaya gerek yok bence.
-
@EzgiLera, içinde söyledi: Trump'ın Göçmenlik ve Çalışma Vizelerini Yıl Sonuna Kadar Durdurma Kararı (Haziran 2020)
Benim anlatmaya çalıştığım şey ya anlaşılmamış ya yanlış anlaşılmış. Daha basit sorayım.
KCC sürece devam ediyor. Yani evraklar istenmeye ve numaralar current olmaya devam edecek ama mülakat yapılmayacak.
Ocak ayında konsolosluklar mülakat vermeye başladığında, eğer verimli ve güzel bir planlama yapıp mülakat tarihi verirlerse, current olan tüm numaralar mülakata girer.
Belki ilk birkaç ay yoğunluk ve yığılma olabilir ama tüm numaralar current olmadan kcc mevcut current olan numaralarla mülakatları yapabilirse 2021 sürecinde geç kalınan hiçbir şey olmaz ve totale baktığımızda süreç olması gerektiği gibi devam eder.
Bahsettiğim olay 12 ayda şu kadar vize o zaman 9 ayda bu kadar vize değil. Süreç 12 ay, mülakatlar 9 ay. Ama bu mülakatlar yetişmeyecek anlamına gelmiyor.KCC kısıtlamalar kalktıktan sonra Konsolosluklardaki mühtemel yığılmaları önlemek için önceki yıllardan farklı olarak "Current" sayısını azar azar vere bilir. October için 300, November için 450, December için 700 ve saire. Nitekim DV2020 visa bulletinlerinin birisinde yalnızca 200 kişi artış olmuştu. Cari Mali yıldaki olumsuzluklardan dolayı kazandığı tecrübeyle birlikte daha esnek ve temkinli bir KCC göre biliriz. Küçük sürprizler yap bize KCC :)
-
@EzgiLera, içinde söyledi: Trump'ın Göçmenlik ve Çalışma Vizelerini Yıl Sonuna Kadar Durdurma Kararı (Haziran 2020)
Ocak ayında konsolosluklar mülakat vermeye başladığında, eğer verimli ve güzel bir planlama yapıp mülakat tarihi verirlerse, current olan tüm numaralar mülakata girer.
Current olan tum numaralarin mulakata girmesi gerekmiyor, boyle bir zorunluluk yok... Mulakata girecek kisi sayisi konsoloslugun yeni kapasitesine gore belirlenecektir.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
12
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum