Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • arkadaslar kiyma ve et konusunda nereden alisveris yapiyorsunuz ve bu hazir burgerler guvenilirmi ben genelde gida urunlerinde ambalaj uzerinde ud ve k(kosher)logolu urunler tuketiyorum sizin tercihleriniz neler?


  • Biz Delaware'deki ciftliklerden dogal otla beslenmis, antibiotiksiz, ilacsiz kuzu alip kestiriyoruz. Genelde 1 veya 1.5 yas civari oluyor ve yaklasik 50-60 pound et cikiyor. Ortalama $150 kuzu icin, $50 de kasap icin odeniyor. Kasap kesip, parcalayip, etleri ve kiymayi 1 veya 2 poundluk vacuumlu sekilde paketliyor. Hem taze hemde saglikli.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @kursat68, içinde söyledi: Kiyma ve et

    arkadaslar kiyma ve et konusunda nereden alisveris yapiyorsunuz ve bu hazir burgerler guvenilirmi ben genelde gida urunlerinde ambalaj uzerinde ud ve k(kosher)logolu urunler tuketiyorum sizin tercihleriniz neler?

    Mumkun oldugu kadar marketlerden veya supermarketlerdeki supheli ambalajli etlerden kacinin... Son kullanma tarihi gecse de, hemen tarihi degistirip yine raflara koyuyorlar veya tarihi gecmeye yakin baharatlarla vs. karistirip "marine edilmis et" diye satiyorlar. Hakkiyla calisan market sahipleri kusura bakmasin, ama bunu yapan o kadar yer var ki artik insan guvenemiyor.

    New York / New Jersey civarinda pek cok Turk, Arap veya Yahudi marketi oluyor... Genelde boyle marketlerin kasap kismi oluyor, helal et kesimi de yapan... Oralardan isteginize gore hazirlatabiliyorsunuz... Ayrica bolgesine gore sadece kasap da bulmak mumkun...

    Cevrenizde buyuk hipermarketler veya big-box store'lar (costco, bj's vs.) varsa, oralar da iyi oluyor.

    En ideal cozumlerden biri sayin @MySea 'nin dedigi gibi yapmak, fakat herkes boyle bir olanaga sahip olmayabilir. Buna alterntif olarak "meat delivery" servislerini kullanabilirsiniz, bunlari hic denemedim ama dedikleri gibi yapiyorlarsa diger tum marketlerden daha kaliteli et aliyorsunuz demektir (ButcherBox ve Moink benim bildigim yerler)...


  • Burda bir turk marketi var restoran depot aldigi soylentileri var bilmiyorum ve diger magazalara gore 2-3 kat pahali bende yeni yer arayisina girdim Casco wallmart guvenilirmi diye soracaktim aslinda cok et tuketmiyoruz ama saglikli ve helal olan en iyisi

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @kursat68, içinde söyledi: Kiyma ve et

    Burda bir turk marketi var restoran depot aldigi soylentileri var bilmiyorum ve diger magazalara gore 2-3 kat pahali bende yeni yer arayisina girdim Casco wallmart guvenilirmi diye soracaktim aslinda cok et tuketmiyoruz ama saglikli ve helal olan en iyisi

    bu buyuk megastore'larda helal/kosher bolumu oluyor ama secenek sayisi kisitli... Costco hakkinda bugune kadar kotu bir sey duymadim, ayrica cok musterisi oldugu ve surekli etler satildigi icin uzun sure kalmiyor diye dusunuyorum, o nedenle sorun olma ihtimali dusuk...


  • Selamlar

    Biz Costcodan lamp eti aliyoruz. Fileli bir pakette top lop et olarak satiliyor. 25-35 dolar arasi oluyor bir parca. Sise takarsan sis, istersen steak seklinde yap. Lamp eti oldugu icin cabuk pisiyor. Eger bu tip seyleri onemsiyorsaniz, helal sertifikali. Zaten bizim burada baska alma imkani yok, hepsi avustralyadan geliyor ve komple helal sertifikali costcoda (bu tip et icin). Sorun yasamadik simdiye kadar.

    Eger mangalda cok iyi degilseniz, marine edemem, mindar ederim falan diyorsaniz ve koyun etinden rahatsiz olmuyorsaniz, cok uygun bir secim

  • Yasaklı

    @crazycells, içinde söyledi: Kiyma ve et

    Mumkun oldugu kadar marketlerden veya supermarketlerdeki supheli ambalajli etlerden kacinin... Son kullanma tarihi gecse de, hemen tarihi degistirip yine raflara koyuyorlar veya tarihi gecmeye yakin baharatlarla vs. karistirip "marine edilmis et" diye satiyorlar.

    Amerika'da oluyor bunlar?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @stoneage, içinde söyledi: Kiyma ve et

    @crazycells, içinde söyledi: Kiyma ve et

    Mumkun oldugu kadar marketlerden veya supermarketlerdeki supheli ambalajli etlerden kacinin... Son kullanma tarihi gecse de, hemen tarihi degistirip yine raflara koyuyorlar veya tarihi gecmeye yakin baharatlarla vs. karistirip "marine edilmis et" diye satiyorlar.

    Amerika'da oluyor bunlar?

    Evet, sanilanin aksine ABD'de son kullanma tarihi kullanmak (bebek mamalari disinda) yasal bir zorunluluk degil. Fakat boyle bir kultur olustugu icin ureticiler urunun yasam uzunluguna gore bir tarih belirliyorlar. Yasalar bozulmus, kuflu veya tuketilmesi zararli olacak seyleri yasakliyor, ama bunun yasalarla belirlenmis net bir siniri/tanimi yok.

    Burada sizin duyu organlariniz devreye girmeli... Bir seyin bozuk oldugunu gozunuzle, elinizle, burnunuzla vs. algilayabiliyorsaniz o durumda ya urunu almayacaksiniz ya da aldiysaniz hemen aldiginiz yere gidip paranizi geri alacaksiniz (fis oldugu surece hicbir market sorun cikaramaz).

    Eger bir seyin bozuk oldugunu gordugunuzden marketi sikayet de edebilirsiniz.

    Fakat dogrusunu soylemek gerekirse paket urunlerin ustundeki tarihler de cok dogru degil, bir seyin ne kadar uzun sure dayanacagini sizin onu saklama kosullariniz belirler... misal son kullanma tarihi gecen ay gecmis bir biskuvi yediginizde ne olur? Cevap: Buyuk ihtimal hicbir sey... Eger siz o biskuviyi serin ve kuru bir yerde sakliyorsaniz SKT uzerinden 3-5 ay bile gecmis olsa hala kitirligini ve tadini kaybetmez. Fakat sicak ve nemli bir ortamda birkac haftada yumusayip tadini kaybedebilir, SKT gecmemis olsa bile... Bu dedigim butun yiyecek/icecekler icin gecerli...

    Fakat belirteyim, bu tur konularda bir sorun yasarsaniz, konuyu gonul rahatligiyla mahkemelere tasiyabilirsiniz, yasalar sizin yaninizda.


Benzer Başlıklar

  • 15
  • 2
  • 38
  • 26
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

162
Çevrimiçi

40.8k
Kullanıcı

4.4k
Konu

425.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum