Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @caglaror, içinde söyledi: Amerika'da ikinci el araba almak

    @Yavuz-Kaya SXM bir uydu radyo sistemi. Fikir ve teknoloji mukemmel. Colde de olsan, acik denizde de olsan binlerce kanali (SXM de yuzlerce) dinleyebiliyorsun. Cekim sorunu sadece cok katli otoparklarin alt katlarinda ortaya cikiyor. Ses kalitesi mukemmel. Ama maaliyeti yuksek oldugundan midir nedir, musteriye bir yapisinca birakmiyorlar.
    Ileri modellerde ve son 5-10 yilin araclarindaki radyolarda gomulu alicisiyla geliyor. SXM ya da Sirius yaziyor. Dumeye bastiginizda devreye giriyor, sonrasi standart radyo gibi ama bu araclarda frekanslar genelde on tanimli geliyor.
    Gelelim 2. el aracla baglantisina.
    Seri saticilar (dealer) ve marka saticilari (bayiiler) anlasma yaptiysa SXM ile, sizin tum bilgilerinizi satiyorlar/veriyorlar. Sirius once size 1-3 ay gibi bir sure bedava veriyor hizmeti, alistiriyor. Sonra bir mesaj ve postalar gelmeye basliyor. 3 ay daha dinle 2 dolar ver, 6 ay dinle 9 dolar ver filan gibi kampanyalar. Es kaza abone olunca -ki ben oldum, 3 ay 3 dolardi- sure sonunda Filipinlerdeki call center ile kapismalariniz basliyor. Webten okuduguma gore cok zor oluyormus cancel edebilmek. Bu ay parasini kestiler 28.99$ arayip iptal ettirecegim, enerji topluyorum 🙂

    Evet bu Sirius, SXM ve benzeri araclardaki radyo sistemlerine bir elinizi kaptirdiniz mi, kolunuzu falan herseyi istiyorlar. Ben 2017'de Nissan Altima'i aldigimda, bayii bana bir Sirius paketi verdi. Ben soyle bir goz gezdirip, activate ettirmedim ama bana neredeyse ilk bir yil boyunca her ay mektup gonderdiler, activate yap diye. Internetten arastirinca milletin bircok sorun yasadigini gordum ve hic ugrasmak istemedim.


  • SiriusXM hakkında yazılanlara şaşırdım açıkçası. Ben de yaklaşık 4 aydır kullanıyorum. İlk başta 3aylık deneme süresinden sonra iki offer yolladılar, birincisi 3aylık 2$ uzat sonra 20küsür $/ay, ikincisi ise aylık 5$/ay olarak 1 yıl idi. Ben ikinci opsiyonu seçtim. Genel offerları 5$/ay'dır. 4-5 senedir aylık 3-4-5$'lara kullanan arkadaşlarım var. Umarım sorunlarınızı çözebilirsiniz. Teşekkürler


  • @mara Hocam tutturabildiklerine... yayin maliyeti fiks. O yuzden ne alirlarsa o kar. Reddit de basligi var.


  • Yeni giriş yapip down payment düşük tutarak veya hiç down payment yapmadan, kredi onay alabilenler oldu mu? Ve faiz oranı ne çıktı ?

    Ben gittiğimde peşin almak ve taksitle almak arasında kararsizim, buna göre de nakit götüreceğim rakamı belirlemek istiyorum

    Ssn, green card , BOA credit card ve debit kartim mevcut.

    Bir de araç alım yapmak icin carmax sizce pahalı mı ? Daha ufak dealerlar daha iyi mi çözüm olur ? (Carmax düşünme sebebim kredi basvurusunda profesyonel hizmet verebilmeleri idi)


  • @caglarcan Yeni giriş yaptıktan 3 4 ay sonra yüzde 13 gibi bir oran çıkmıştı. ( birden fazla yeri denediler çoğundan onay gelmemişti )Down payment 1500 dolar. Benim fikrim ilk olarak nakit tutar ne kadarsa o tutarda araba alıp, kredi notu oluşunca değiştirmek yönünde olur.


  • Türkiye den kredi çekip gitmek en güzeli bu durumda, 60.000 TL ye , 0.95 - 1 civarı faizler var. Erken kapamada mantıklı olur. Bu da 10.000 usd yapar sorunsuz bir araba aldırır.

    Bana da carmax den %12 oran vermişlerdi, tabi herkes 4 oran alırken can yakıyor. 🙂

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @caglarcan, içinde söyledi: Amerika'da ikinci el araba almak

    Türkiye den kredi çekip gitmek en güzeli bu durumda, 60.000 TL ye , 0.95 - 1 civarı faizler var. Erken kapamada mantıklı olur. Bu da 10.000 usd yapar sorunsuz bir araba aldırır.

    Bana da carmax den %12 oran vermişlerdi, tabi herkes 4 oran alırken can yakıyor. 🙂

    Faiz oranları ile ilgili durumu bilmeyenler için yazıyorum. ABD'deki faiz oranları yıllık, Türkiye'dekiler aylık. Yani Türkiye'de aylık %1 ile ABD'deki 12% APR aynı anlama gelmiş oluyor.

  • ⭐⭐

    @knnrn ozaman %4 oranla abd de kredi ile araba almak bedavanın biraz üstü gibi bişey oluyor 🙂


  • Eleştiri için değil yanlış anlamayin...

    Kredi ile pahalı bir araç alınır. Ucuz için zaten mantıklı değil... Daha yeni olarak kredi ile aldığınız aractan yapacağınız kayıp can yakıcı olur benden söylemesi...

    Eski ve maaşı olanlar için sorun değildir pek. Kazanç vardır... Lakin bir çok yeni gelecek arkadaşın derdi bir kaç ay içinde iş bulup 2-3 kazanabilir miyim oluyor...

    Mesela Nissan Juke sattım. Nakit herşey dahil 8di. Krediye de başvurduk ve 11250 ye maloldu. 18 yada 24 aylık ödeme idi. Üzerine birde deductable düşük bir kasko masrafida eklenecekti... Yani aylık 50-100 arası ek fark...

    Kaldı ki görmek için yaptık bu başvuruyu. Finance yaptığınızda galeri ile peşin fiyat üzerinden pek pazarlık şansınız kalmıyor. Hele ki kredi almada sorun yaşanıyorsa...

    Önerim 5-8 arası nakit ayırıp araba alın. Daha makul olur bir çok nedenden dolayı... Duruma göre bu rakam 3-10 diye de değişiyor gozlemledkgim kadarıyla yeni gelenlerde. Kur yüksek. Yeni gelenler için gerçekten zor olabiliyor bazen...


  • Yeni gelen kisitli butceli arkadaslara yeni araba almamalarini oneririm. Buraya ilk geldigimde aldigim ilk araba 3 yasindaydi ve yillik $2,100 insurance icin odemistim. Burada history niz olmadigi icin ilk geldginizde insurance cok yuksek oluyor. Arabalarin fiyatlari aldatmasin sizi. Arabanin yasi genclestikce de insurance yukseliyor, ayni Turkiye'deki gibi. Buraya geleli 6 seneyi gecti insurance hala $1,000 in altina dusmedi. Bindigim araba 2015 T Corolla. Su anda $1,100 oduyorum. Bulabildigim en ucuzu bu.


  • @hasbelkader Bir sigorta sirketinin ofisine gidip, onlardan sizin icin daha ucuz ve hesapli bir sigorta bulmalarini isteyin. Su anda hangisini kullandiginiz yazmamissiniz ama Geico falan iyi bir fiyat verebilir. Sigorta policesini sadece arabanin yasi degil, arabanin markasi, sizin yasiniz, evli/bekar olmaniz, mezuniyet durumunuz, ne zamandan beri ehliyetiniz oldugu, kredi skorunuz, daha once kaza yapip yapmadiginiz, daha once ticket alip almadiginiz gibi bircok faktor etkiler.


  • @MySea anliyorum. Ama dediginizi de yaptim. Sondan bir onceki insurance i bir agent in ofisine giderek buldurtmustum. Company Plymouth Rock idi. Onun da fiyati $1,100 idi yillik. Su anki insurance eve gelen reklam maillerinden kendim buldum, ismi Amica. Bu da evimin insurance dahil $1,150 verdi. Anlastik. Yazdiginiz fiyati etkileyen kriterlerden benim durumum icin fiyati yukseltecek pek birsey goremiyorum. Yasim cok genc degil cok yasli da degil. Belki bekar olmam etkileyebilir. Bachelor's degree var. ABD de 2010 dan beri, TR de 1998 den beri driver licence var. Araba 2015 T Corolla. Kredi skorum mukemmel seviyede. Birkac parking ticket haricinde ticket yok. Belki resident oldgum state den dolayi fiyat yuksektir.


  • @hasbelkader O zaman, bekar olmaniz haricinde direct etkileyen pek bir durum yok gibi. Yalniz o parking tickets arabanin plakasina gore kesilmisse ki oyle oluyor, etkileyebilir. Birde tabii ki eyalet ve yasadiginiz yerde etkiler. Mesela, bizim Delaware cok kucuk bir eyalet olmasina ragmen (2 saatte bir ucundan diger ucuna varabilirsiniz), eyaletin kuzeyindeki sigorta ve yasam masrafi, guneyine gore daha yuksek.

  • ⭐⭐ Yasaklı

    Eski bir truckla eski bir camry corolla gibi arabanin ve cadillac sts insuransi ne kadar farkeder uc arac ta 30 yasinda ucurum fark olurmu acaba..ikinci sualim ornegin 30 yasinda truck aldik ben buna arabanin on kati degerinde faturali motor koysam arabaya biri carpsa pertolsa bana bir ikibin dolarverip yolluyorlarmi


  • @caglarcan Carmax'ın şöyle bir intibası var. Pahalı ama sorunsuz. Sorunsuzluk biraz şans işi belki. Fakat yanılmıyorsam Carmax'dan aldığınız arabayı bir hafta içinde iade edebiliyorsunuz. Pahalı mı? Evet çok pahalı. Bazı modeller için belirledikleri fiyata, Craiglist'ten iki tane alınabilir. Tamamen tercih işi.


  • @Calibraturbo, içinde söyledi: Amerika'da ikinci el araba almak

    Eski bir truckla eski bir camry corolla gibi arabanin ve cadillac sts insuransi ne kadar farkeder uc arac ta 30 yasinda ucurum fark olurmu acaba..ikinci sualim ornegin 30 yasinda truck aldik ben buna arabanin on kati degerinde faturali motor koysam arabaya biri carpsa pertolsa bana bir ikibin dolarverip yolluyorlarmi

    Cok fark edecegini sanmiyorum ama genel olarak trucklarin sigortasi sedan arabalardan biraz daha yuksek olabilir.

    Ikinci soru, sigortanin policesine bagli. Full sigorta olursa ve policedeki miktarlari yuksek tutarsaniz, odemeleri gerekir. Icindeki modify edilmis motorun degerini nasil hesaplarlar, onu bilemem.


  • Benimde yenileme geldi

    2011 Chrysler Town country ile 725
    2008 Lincoln Navigator ile 850...

    6 aylık...

    Liability + full coverage (750 deductible)
    Yol yardım kiralık araç vs eklettim
    25 olan property damage 50bin yapıldı...
    2 şoför...
    İkimizinde kazası var maalesef . Benimki baya büyük bir kazaydi malum...

    Velhasıl benim rakam böyle... Sigorta olsaydı aylık 8 gibi çıkıyordu iki şoför ile...


  • 2017 Ford Focus 2.0 FlexFuel, kazasi var ama karsi taraf suclu
    2 suruculu sigorta
    Body 30k-60k$
    Property 25k$
    Gecen 6 ay ile ayni rakami verdiler 679$/ 6Aylik


  • @caglaror Bu arada cekici hizmeti, yol yardimi, anahtar unutma, aku bitmesi, benzin bitmesi gibi durumlar icin bizim soforler odasi benzeri diye dusundugum AAA (triple A) var. Aylik 9.9$ ile bu hizmetleri aliyorum. Otellerden indirim vb gibi de ek guzellikleri var. Her eyalet yada komsu eyaletlerde birlikte olusumlari var. CA AAA'si burada gecerli degil, muhtemelen de baska isletim sozkonusu. Ama ucret sanki hemen hemen hepsinde ayni.


  • 2017 Nissan Altima
    2002 VW Passat
    2 drivers

    Injury $100K, property $50K
    Roadside, towing, rental car hersey dahil
    $500 deductible

    6 aylik

    1. Arac icin $485
    2. Arac icin $390

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

86
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.3k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum