Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

[Arşiv] DV2020 Mulakat Deneyimleri

• @Semihmete turist vizesinde geri döneceğinize ikna olmaları gerekiyor ama o geziyi nasıl finanse edebileceğinde kanıtlamak önemli.miktar vize türüne göre değişiklik göstersede banka hesabında yeterli para olması her vize için önemli bir destekleyici belgedir.

• Merhaba, her ay açıklanan vize bülteni ile current olacak numaraları anlıyoruz. Sorum şu; Bununla ilgili abd konsolosluğu 2020 içerisinde bir bilgi paylaşacak mı? Yani ben her ay current olan numarayı kontrol mü etmeliyim yoksa toplu bir açıklama olacak mı? Teşekkürler.

• Sağlık rapor sonucu ne kadar sürede çıkıyor acaba? Randevum pazartesi, mülakat ise perşembe. Bu durumda yetişir mi diye endişem var.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@somebody eğer hiçbir şekilde çıktıktan sonra seni tekrar arayıp geri çağırmadıkları sürece bir gün sonra akşam üstü 16.00 gidip elden alabiliyorsun

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@xcv her ayın 15 - 18 arası bülten açıklanır. Sizler ya girip bakarsınız yada forumda yayınlanıyor zaten oradan bakarsınız ki zaten sizin numara mayıs gibi current olur. Yani nisana kadar hiçbir şey bakmayın

• @Kartanesi-Sevinç-0, içinde söyledi: DV2020 Mulakat Deneyimleri

Merhabalar; Bir sorum daha olacak benim adıma bir tapu var!
    Tapu özellikleri
    • Ortak tapu (%50 si bana ait)
    • Satış bedeli 230.000.00 tl gösteriyor tapuda (Ancak evi 330 bin tlye aldım) [230 bin kredi çektim]
    • Kredi Çekerek Aldım Tapu İpotekli!
    ••• ••••••••••••••••••••••••••••••

• Tapunun Mali değerini nasıl göstermem gerekiyor, Tapuyu götürmem yetiyor mu? Yoksa farklı bir işlem mi yapılması gerekiyor?
    • Tapunun orjinal dökümanının mı gitmesi gerek yoksa fotokopi iş görür mü?
    • Tapunun İpotekli Olması problem teşkil eder mi?
    • Tapunun yanında yine de hesapta nakit belirtmeli miyim? (Bildiğim kadarı ile gerekmiyor ancak yine de sormak İstiyorum)
      •••••••••••••••••••••••••••••••••••

DS-260 Submit: 09.06.2019
    KCC Dokuman Istegi: 15.10.2019
    KCC Dokuman Gönderme: 07.11.2019
    Mulakat Tarihi: gg/aa/yyyy
    Pasaport Teslim: gg/aa/yyyy
    ABD Ilk Giris: gg/aa/yyy

Biz 2016'da benzer sekilde ipotekli olan evimizi beyan edip vizeyi almistik. Bence vizeyi almadan hicbir seyi satmayin. Hesapta nakit para gosterme zorunlulugu yok. Sizin adiniza kayitli olan ve satilip paraya cevrilebilecek her seyi kabul etmeleri lazim. Mulkun degeri konsoloslugun istedigi tutarin ustunde ise hesapta para gostermeye gerek yok.

Evin degeri tapuda yazandan yuksekse, bir emlakcidan evin guncel degerini gosteren bir yazi alabilirsiniz. Daha garanti olsun derseniz bir eksper raporu da olabilir. Bu yaziyla birlikte tapunun aslini ve fotokopisini de goturun.

• @ayvalik10 Şöyle bir yazı okumuştum. "Ocak ayında current olacak numaralar aşağı yukarı belli olur." Aslında merak ettiğim bu. Bir açıklama yapılıyor olabilir mi?

• @yilmaz, içinde söyledi: DV2020 Mulakat Deneyimleri

@crazycells selamlar başkanım ben Amerikadayım Kız kardeşimi aupay çocuk bakıcılığı ile getirmem mümkünmü acaba lütfen yardımcı olurmusunuz bana

Bu tur sorulariniz icin bu basligi kullanmamalisiniz. J1 vizesi konularina bakabilirsiniz.

'conflict of interest' oldugundan ve dediginiz durumda gocmenlik istegi one cikacagindan konsoloslarin vize vereceklerini sanmiyorum.

• @knnrn, içinde söyledi: DV2020 Mulakat Deneyimleri

@Kartanesi-Sevinç-0, içinde söyledi: DV2020 Mulakat Deneyimleri

Merhabalar; Bir sorum daha olacak benim adıma bir tapu var!
    Tapu özellikleri
    • Ortak tapu (%50 si bana ait)
    • Satış bedeli 230.000.00 tl gösteriyor tapuda (Ancak evi 330 bin tlye aldım) [230 bin kredi çektim]
    • Kredi Çekerek Aldım Tapu İpotekli!
    ••• ••••••••••••••••••••••••••••••

• Tapunun Mali değerini nasıl göstermem gerekiyor, Tapuyu götürmem yetiyor mu? Yoksa farklı bir işlem mi yapılması gerekiyor?
    • Tapunun orjinal dökümanının mı gitmesi gerek yoksa fotokopi iş görür mü?
    • Tapunun İpotekli Olması problem teşkil eder mi?
    • Tapunun yanında yine de hesapta nakit belirtmeli miyim? (Bildiğim kadarı ile gerekmiyor ancak yine de sormak İstiyorum)
      •••••••••••••••••••••••••••••••••••

DS-260 Submit: 09.06.2019
    KCC Dokuman Istegi: 15.10.2019
    KCC Dokuman Gönderme: 07.11.2019
    Mulakat Tarihi: gg/aa/yyyy
    Pasaport Teslim: gg/aa/yyyy
    ABD Ilk Giris: gg/aa/yyy

Biz 2016'da benzer sekilde ipotekli olan evimizi beyan edip vizeyi almistik. Bence vizeyi almadan hicbir seyi satmayin. Hesapta nakit para gosterme zorunlulugu yok. Sizin adiniza kayitli olan ve satilip paraya cevrilebilecek her seyi kabul etmeleri lazim. Mulkun degeri konsoloslugun istedigi tutarin ustunde ise hesapta para gostermeye gerek yok.

Evin degeri tapuda yazandan yuksekse, bir emlakcidan evin guncel degerini gosteren bir yazi alabilirsiniz. Daha garanti olsun derseniz bir eksper raporu da olabilir. Bu yaziyla birlikte tapunun aslini ve fotokopisini de goturun.

Selamlar, dedikleriniz malesef bu sene gecerli degil. Bankada nakit olmasini istiyorlar. Tapu, araba vs bunlar bir sey ifade etmiyor onlar icin. Satacaginizi nereden bilelim diyorlar. Tecrube ile sabit. Biz de bu sekilde dusunuyorduk ve gecici red aldik.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@xcv hayır yapılmaz hiçbir zaman kentucky hiçbir zaman açıklama yapmaz sadece simon diye bir adam var o yazıyor tahminlerini o kadar

• @borga KCC ya da Kentucky Consular Center yazabilirsiniz.

• @Nothing-Man
    Mesleğim Ozalit (Tasarım ve baskı; Kartvizit, broşür vb. Matbaa gibi)
    • Yalnız Gideceğim.
    • İngilizce konuşabiliyorum (Kelime haznesi çok fazla değil. Bir de teleffuzda biraz sıkıntım var) Başlangıç seviyesi diyebiliriz.
    • Evi satmadan Bankada 10.000-15.000 dolar gösterebilirim.

• @somebody Ertesi gun veriyorlar sonucu, sadece bazen röntgende leke gördükleri için tekrar cagirip röntgen çekilebiliyor. O konuda da endişeniz var ise, resepsiyonda calisanlardan rica ederseniz, sizi biraz bekletip röntgen odasi ile gorutukten sonra goruntu temiz ya da değil diye bilgi veriyorlar. Bol sans.

• ⭐⭐⭐

Yarın sabah mülakatı veya sağlık kontrolü olan arkadaşımız var mı

• Herkese merhaba, bu forum ailesinin bir ferdi olarak soylemek isterim ki, zaten herkes icin zorlu olan surecte her konuda bu forumun kiymetli uyelerinin cok destegini gordum. Bilgi paylastikca cogalir gercegini bir kez daha hep birlikte percinle,mis olduk. Simdi baktigimda en son iletimi Nisan ayinda Izmir'den yapmisim. Bugun 6 ay sonra Rochester -New York'tayim ve bildiklerimi, tecrubelerimi siz degerli dostlarla paylasmayio bir borc olarak goruyorum. Gercekten hayata tutunabilmek adina cok yogun calisiyoruz ama sizlere ve sorulariniza elimden geldigince vakit ayirmaktan mutesekkir olacagim.

• ⭐⭐

@balcinerb tebrikler yeni hayatınızda başarılar

• @yapay-zeka tesekkurler.

• ⭐⭐⭐

@balcinerb bilgi ve deneyimleriniz için teşekkürler. Yeni hayatınızda da başarılar bol kazançlar 😊

• @fetihy tesekkur ederim, sizlere de bol sans diliyorum. Umarim hersey gonlunuzce olur.

• ⭐⭐⭐

@balcinerb hocam çok teşekkür ediyorum 😊

Benzer Başlıklar

• 20 Oy
    3k İleti
    327k Bakış
    Mehmet AksoyM
    @herdem merhaba aynı sorunu yaşıyorum bir çözüm bulabildiniz mi
  • [Arşiv] Sayılarla DV2022

Kilitli Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    389
    4
    25 Oy
    389 İleti
    42k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. Bu konudaki soru ve yorumlarınıza şu başlıkta devam edebilirsiniz: Sayılarla Green Card Lotosu (Diversity Visa) Sürecine Bakış
  • Çeşitlilik Vizesi Mülakat Deneyimleri

Sabitlendi Kilitli Taşındı Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    516
    7 Oy
    516 İleti
    54k Bakış
    bolatmaliB
    @waterfall, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri Merhabalar,ben daha forumda yeniyim ama dv süreci ile ilgili mülakat deneyimi mi aktarmak isterim çünkü hiç bişey anlayamadık. Herkes gibi 10 martta 08:45 teki randevumuza gittik ,önce evrakları teslim ettik,ardından paramızı ödedik ve son olarak görüşmeye girdik. Asıl talihli benim eşim ve kızımda başvuruda varlardı. Yeminlerimizi ettik ve bana tek soru soruldu nereye gideceksiniz?cevap verdim san diego olarak. Eşim bir amerikan şirketinde çalışıyor onu söyledim fabrikaları orada die ve eşime dönüp mesleğini ve işini sordu eşim ingilizce anlattı ve ardından hiçbir soru sor sormadan,kızımın ve benim onaylandığımı söyledi. Eşimin pasapotunu vizesi iptal opmuş şekilde geri verdi ve beyaz bir A4 kağıt verdi. Eşim AP ye kalmıştı. Akşamına ds5535 formu geldi ve doldurup gönderdik. Hepsi bu kdr. Acaba nedeni ne olabilir. Normal bir process midir? Eşimin hiçbir problemi yok sigortası düzgün ödenir,tr de doğmuş büyümüş,hiçbir ülkede yaşamışlığı yok tr dışında. İşi nedeni ile seyehati çok fazladır. Bu tarz bir işlem gören var mı acaba?şimdiden teşekkür ediyorum. Bir kusurum varsa affola çok yeniyim bu platformda 🙈 onay aldığımıza sevinemedik bile kara kara düşünüyoruz napıcaz diye.
  • 34 Oy
    251 İleti
    26k Bakış
    crazycellsC
    Değerli arkadaşlar, Başvuru süreci ile ilgili tüm bilgi, yöntem ve kullandığımız taktikleri forumda herkese açık bir şekilde paylaşmış olmamız, ve her ne kadar başvuru yapanlardan belirlenmiş kâr amacı gütmeyen kuruluşlara cüzi bir miktar bağış yapmalarını istesek de, Türkiye'deki kötüleşen ekonomik şartlar nedeniyle bu süreçten kaçınmayı tercih etmemiz sonucunda, Yeşilkart Forum başvuru servisini yavaş yavaş sonlandırma kararı aldık. Bu yıl başvuru yapacaklara tavsiyemiz, forumda geçen yıl yayınladığımız başvuru videosunu izleyerek formu nasıl dolduracaklarını iyice öğrenmeleri: https://www.youtube.com/watch?v=mR00DG-jua8 Videoda bahsedilen yöntemleri kullanarak başarılı bir şekilde başvurunuzu yapabilir, yine de aklınıza takılan soruları forumdaki uygun başlıklarda sormaya devam edebilirsiniz. Daha önce yalnızca forumun başvuru servisini kullanmış olan ve bu yıl da bizim aracılığımızla başvuru yapmayı planlayan kişiler için, onları yarı yolda bırakmamak adına bu sene de bağış karşılığında başvurularını yapacağız. Bu kişilere özel olarak detaylı bilgileri e-posta aracılığıyla ilettim. Bugüne kadar bu servisi kullanmış ve Türkiye'deki kâr amacı gütmeyen kuruluşlara bağışta bulunmuş herkese ayrıca teşekkür ederim. Başvuru yapacak herkese bol şanslar!
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

34

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k