Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @ebrkan92 Bence yüksek lisans şartı getirilmeli. İnsanlar, boş beleş işlerle Amerika’da adam akıllı yaşayabileceklerini sanıyorlar. Amerika’nın Uber sürücüsüne, garsona değil; mühendise, doktora, katma değer üretebilecek insana ihtiyacı var. Ayrıca bir İngilizce testi de yapılmalı; en az B2 seviyesinde olmayanlar alınmamalı. Kanada gibi 😉

• @Witch-Lilith, içinde söyledi: DV2027 Sohbet Odası

@gungorhan Ama sizde söylediğinizin aynısını yapıyorsunuz.Söylerken sizde nefret söylemine giriyorsunuz. Sizin görüşünüz demek yeterli olurdu.

Hayır nefret söylemine girmiyor. Beni manipüle etmeyin lütfen!

• @bkaraca, içinde söyledi: DV2027 Sohbet Odası

@ebrkan92 Bence yüksek lisans şartı getirilmeli. İnsanlar, boş beleş işlerle Amerika’da adam akıllı yaşayabileceklerini sanıyorlar. Amerika’nın Uber sürücüsüne değil; mühendise, doktora, katma değer üretebilecek insana ihtiyacı var. Ayrıca bir İngilizce testi de yapılmalı; en az B2 seviyesinde olmayanlar alınmamalı. Kanada gibi 😉

Aynen öyle. Minimum lise şartı yerine 4 yıllık şartı koyup + B2 koydu mu bitti gitti. Birde başvuru ücretini min 50 dolar yapsalar inanılmaz şansımız artar.

• @bkaraca İngilizce konusunda bir şey diyemem fakat ABD'de bir çok masa başı işte kurumsal yerlerde (istisnalar vardır elbet..) genelde kendi vatandaşını çalıştırıyor. Belli bir statü için öncelikle belli bir uzun zaman veya vatandaşlık gibi durumları almaları lazım insanların. ABD'nin genelde zaten el zanaatleri işçilerine ihtiyacı olduğu için bu tarz göçmen kabulü yapıyorlar eğri oturup doğru konuşalım. Hiç biri (Sağlık vb. bir kaç meslek türü hariç ) gel burda Cıo olarak başla demiyorlar gerçekçi olalım.Bu yüzden o kadar yüksek bir eğitim düzeyi için iş verilmesi adına kurumsal vb yerlerde yer tehmini sağlaması gerek oda çok zor.

• @Witch-Lilith Yüksek lisans okuyan bir insan'da ben zaten yüksek lisans özelliğimle başvuru yaptım Y.lisans altı birini zaten kabul etmediler. Neden gideyimde bir hastahanede yer temizliği yapayım. Neden bir inşaat işinde çalışayım demeleri gibi haller doğurur ve hem giden hem alan taraf bu durumdan memmun olmaz.

@bkaraca İngilizce konusunda bir şey diyemem fakat ABD'de bir çok masa başı işte kurumsal yerlerde (istisnalar vardır elbet..) genelde kendi vatandaşını çalıştırıyor. Belli bir statü için öncelikle belli bir uzun zaman veya vatandaşlık gibi durumları almaları lazım insanların. ABD'nin genelde zaten el zanaatleri işçilerine ihtiyacı olduğu için bu tarz göçmen kabulü yapıyorlar eğri oturup doğru konuşalım. Hiç biri (Sağlık vb. bir kaç meslek türü hariç ) gel burda Cıo olarak başla demiyorlar gerçekçi olalım.Bu yüzden o kadar yüksek bir eğitim düzeyi için iş verilmesi adına kurumsal vb yerlerde yer tehmini sağlaması gerek oda çok zor.

Üniversite mezunu olmak matah bir şey değil ki memlekette. Barajı geçen üniversite mezunu oluyor zaten. Bunu da geçtim AÖF çılgınlar gibi mezun veriyor zaten, okuyacak durumu olamayanlarda bu seçeneği değerlendiriyor.

Ayrıca green card için eğitim ya da 2 yıl mesleki geçmiş şartı var. El emeğine güvenen, meslek sahibi olan zaten başvurabiliyor. Tahsil şartı da oturaklı olmalı bana göre. En azından işin ciddiyetinin farkinda olmayan kitle diye tabir edebilecegimiz 18 22 yaş arasını bu şekilde engelleyebilirler. Yanlış anlasilmasin istisnalar vardır mutlaka ama genelde bu yaş aralığı yoğun başvuruyor ve büyük bir cogunlugu gidemiyor. Zaten bizim 4 yilliklarin kıymeti ABD'deki fakültelerin çok çok altında.

• @ebrkan92
    bu soylediginiz diversity visa'nin amacina ters. diversity visa'nin amaci ABD'ye gelen gocmen cesitliligini artirmak ve farkli ulkelerden (herhangi bir ulkenin gocmen sayisindaki dominasyonunu ortadan kaldirmak, Hindistan, Cin gibi) ve sosyoekonomik gecmislere sahip insanlara esitlik firsati saglamak. Sizin onerdiginiz gerekliliklerde bunlara sahip olmayan insanlari dezavantajli duruma getirirdi (cogu gelismekte olan ulkeler) ve bu da programin amacina "cesitlilige" ters duserdi.

zaten bu tarz donanimlarla ABD'ye goc edebileceginiz vize turleri var. donanimli insanlar bu sekilde vize alip goc edebiliyorlar. bu donanimlarinizla DV basvuranlarindan ayricalikli oldugunuzu dusunuyorsaniz bu vize turlerini de deneyebilirsiniz. eger yeterli donanimlara sahipseniz ABD'nin size bu vize turunu vereceginden hic supheniz olmasin. bunun cok fazla ornegini gordum.

• @ucangeyik Bu biraz tabiri caizse "Ekmek yoksa pasta yesinler" sözüne benzer bişey. Okumadılarsa yaşamasınlar Okumadılarsa bir yeri gezmesinler.Okumadılarsa bir yere başvuru yapmasınlar ile benzer bir durum. Evet belli şartlar tabii ki gerekli ama her ülkenin olduğu gibi ABD'ninde El zanaatleri ve benzeri türevde işçilere ihtiyacı var.

• @Witch-Lilith maalesef oyle. herkesin ayni sartlar icinde dogmadigini ve herkesle esit haklara sahip olmadigini unutmamak gerek. keske oyle olsa ama maalesef dunya boyle bir yer degil.

@ucangeyik Bu biraz tabiri caizse "Ekmek yoksa pasta yesinler" sözüne benzer bişey. Okumadılarsa yaşamasınlar Okumadılarsa bir yeri gezmesinler.Okumadılarsa bir yere başvuru yapmasın

Bütün dünyada kural budur yalnız. Tahsil yoksa kariyerde yok, ayrıcalıklardan yararlanma da yok. (İstisnalar ayrı) Basit bir üniversite mezuniyeti, memlekette çok zor bir şey değil bu durum.

Yüz binlerce kişinin başvurduğu bir organizasyonda bu gibi kriterlerin getirilmesi normal ki bunun çok farklı kurumlarda farklı farklı örnekleri de var.

• @ucangeyik Aynen öyle gerçekçi olmak gerek. Hayal dünyası güzel tatlı gözükür ama gerçekler acıdır. Aileden gelen bir varlık ile özel okullarda okuyup her sene yurt dışına tatile giden biri ile yoksul bir ailede doğduğunda şartlar eşit değildir. ABD'de para olarak değilse bile haklar bakımından herkes eşit.. Cinsiyet , Din , Irk , Mesep ,Mevkii (ABD başkanıda dahil ) herkes aynı yasa ve kurallara tabiidir. En sevdiğim ve gitmemin %70 ini cazip kılan özelliklerinden biride budur.

• @ebrkan92 Yani sizi aslında doğru anlamak aadına kendimi çok zorladım ama kusura bakmayın siz biraz şey diyorsunuz " Köylüler ölsün ,Yaşasın burjuvalar" Gerçekten diyecek bir sözüm yok. İyi günler

• @ebrkan92 evet ABD'de de farkli ornekleri var ustteki yazimda da bahsettigim gibi. DV bunlardan sadece bir tanesi. Dediginiz tarz gereklilikler getirildigi zaman bunun bazi vize turlerinden cok da farki kalmiyor. anlatmaya calistigim bu zaten.

• Tamam arkadaş pes. Çoluk çocuk, min ABD'de geçim şartını karsilamayacak herkes başvursun. 30 sene daha burada green card kovalariz

• merhaba, 2027 başladı mı,? 4 yıldır başvurmuyorum, pasaport iptal diye duydum bu yıl var mı pasaport?saygılar...

• Bu ileti silindi!

• @ebrkan92 DV2023'de lise arkadasim sadece $4000 ile vize onayi alarak gitti. Suan orada hem universiteye ( Turkiye'de ki gittigi universiteyi birakti ) gidiyor hem calisiyor. ABD'de yasam sartlarini karsilamak cok uc rakamlar gerektigini dusunmuyorum. Konsolosluk calisanlarinin ilk baktigi degerlendirme kriterinin de para olmadigini dusunuyorum. Bu yillardan beri yapilan bir cekilis. Cikmazsa sansiniza kusuceksiniz. Etrafimda 10 yildan beri katilip kazanamayan tanidiklarimda var, ilk kez katilip kazanan tanidiklarim da var.

• ⭐⭐

@ebrkan92 cv’nize göre çekiliş kriteri belirlediğinize göre 30 sene daha bekleyebilirsiniz

• Yasaklı

Çeşitlilik vizesimi yoksa uzay istasyonuna iş mülakatımı belli değil , yorumlara bakılırsa ABD'ye işe yaramayan gitmesin mantığı oluşmuş , 30-35-40 yaşındaki biri yerine 18 yaşındaki biri gitse onlara göre daha makul olur madem öyle , ama adamları tebrik ederim hilesiz hurdasız rastgele seçip(çekiliş çıkması) ülkelerine alıyorlar , 340 milyon nüfusta 50 bin legal göçmen hiçbir şey...

• ⭐⭐⭐⭐

@bkaraca diversitynin amacı bahsettiğiniz şeyler değil vasıflı işler için ayrı vize tipleri var zaten

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

125

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |