@Witch-Lilith, içinde söyledi: DV2027 Sohbet Odası
@bkaraca İngilizce konusunda bir şey diyemem fakat ABD'de bir çok masa başı işte kurumsal yerlerde (istisnalar vardır elbet..) genelde kendi vatandaşını çalıştırıyor. Belli bir statü için öncelikle belli bir uzun zaman veya vatandaşlık gibi durumları almaları lazım insanların. ABD'nin genelde zaten el zanaatleri işçilerine ihtiyacı olduğu için bu tarz göçmen kabulü yapıyorlar eğri oturup doğru konuşalım. Hiç biri (Sağlık vb. bir kaç meslek türü hariç ) gel burda Cıo olarak başla demiyorlar gerçekçi olalım.Bu yüzden o kadar yüksek bir eğitim düzeyi için iş verilmesi adına kurumsal vb yerlerde yer tehmini sağlaması gerek oda çok zor.
Üniversite mezunu olmak matah bir şey değil ki memlekette. Barajı geçen üniversite mezunu oluyor zaten. Bunu da geçtim AÖF çılgınlar gibi mezun veriyor zaten, okuyacak durumu olamayanlarda bu seçeneği değerlendiriyor.
Ayrıca green card için eğitim ya da 2 yıl mesleki geçmiş şartı var. El emeğine güvenen, meslek sahibi olan zaten başvurabiliyor. Tahsil şartı da oturaklı olmalı bana göre. En azından işin ciddiyetinin farkinda olmayan kitle diye tabir edebilecegimiz 18 22 yaş arasını bu şekilde engelleyebilirler. Yanlış anlasilmasin istisnalar vardır mutlaka ama genelde bu yaş aralığı yoğun başvuruyor ve büyük bir cogunlugu gidemiyor. Zaten bizim 4 yilliklarin kıymeti ABD'deki fakültelerin çok çok altında.